forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mauro Boselli - presek (Zagor)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 07/09/2015 : 21:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Kandrax je zasigurno točka u kojoj Bosellijev rad kreće prema dolje.
Sam Kandrax i nije loša priča koliko je to Boselli sve te ideje konfuzno izveo i ukalupio. Iritira me i kraj kojeg je već upotrijebio kod Hellingena i Rakosija, počeo se ponavljati.

Oni sumerani su ono baš šuplje smeće.

Morat ću se baciti na njegov početak južnoameričke sage, tu bi se trebao iskupiti.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/09/2015 : 22:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Iskupio se.

Treba samo preživjeti neke od prvih dijelova "Žezla Tin-Hinan" koji su blago rečeno dosadni; ali od jednog trena strip postaje dobar, od drugog odličan, od trećeg... i takvom uzlaznom putanjom sve do samog kraja.

"Tajna Sumerana" i "Posljednja Thula" za razliku od toga bile su ne pad, nego strmoglavi pad, pogotovo prvi, ali bome umnogome i drugi.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/09/2015 : 22:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
I upravo jer mi je "Žezlo" u cjelini vrhunska epizoda i sami vrh B.-ova rada na Zagoru, ne mogu dočekati (pre)ostale njegove epizode iz JA sage.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/09/2015 : 22:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

"Morska strava" nekako vuče da se kod nje povuče neka linija, ali osim "Vampira" i "Povratka Caina", to su i još dva bisera: "Dugin most" i "Krvna braća". Sve 4 nabrojene epizode meni su u Bosellijevih top 10 Zagora. A dodam li tome da su mi jako dobri i "Otočka skupina" i "Carstvo Songhaya", nestaje mi svaka dilema gdje povući crtu. Nakon oproštaja od Marie po meni slijedi osjetan pad i to vrlo ozbiljan, no to je sve dakako samo moje mišljenje. Još k tome nepotpuno za jednu avanturu, jer trećeg Kandraxa nisam čitao.

Slazem se. S tim sto je meni Vampir bio los, a Otocka skupina simpaticna ali ipak neozbiljna, pogotovu posle stripcine kakva je Morska strava.

Carstvo Songhaja je remek delo. Najambicioznija i najludja Bosselijeva prica na serijalu. Potpuno me je odusevila!

Kandraxov povratak je najgore sto je napisao na serijalu, a ni Vampir mi nije bio dobar ni dalji nastavci sa Ilenijom Vargom. Jedino od tih Nolitinih povrataka valja Hellingenov povratak.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/09/2015 : 08:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Evo, samo da pohvalim Sergeja zbog ovih tema. Forum u posljednje vrijeme steka u monotoniji, pa su ove teme malo osvjezenje. ;)
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 08/09/2015 : 10:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Sudeći prema ekstatičnim komentarima najaktivnijih članova, ovaj forum bi komotno mogli preimenovati iz Bonelli u Boselli

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/09/2015 : 11:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Da, pljušte desetke poput jesenske kiše, takve ja možda ne bih dao ni Nolitti iako mi je debelo najbolji scenarist.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 08/09/2015 : 11:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Svi su slobodni dekonstruirat Bosellija. Samo dajte dečki, ajmo udarit jednu megaraspravu da raščistimo s tim.
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 08/09/2015 : 11:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ike666

Sudeći prema ekstatičnim komentarima najaktivnijih članova, ovaj forum bi komotno mogli preimenovati iz Bonelli u Boselli

vozite se dodsfred i ti i na radiju kažu da neka budala vozi u suprotnom smjeru po autopoutu...a vas dva u glas - da jedan - SVI

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 08/09/2015 : 12:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
boselinjo je kao pizza,

i posna i mrsna,i ovakva i onakva,

i izmišljena i zamišljena

odlična je.

za ocjenu deset morao bi mi na trepavicama hodat a na glavi nosit šešir u kojem je mali miš sa sunčanim naočalama koji sluša davida guettu i šapicama oblikuje srce.

ovako je devetka

Vamos a la playa tralalalala

Edited by - igor 12 on 08/09/2015 12:04:54
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/09/2015 : 12:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Boselli i Nolitta su podjednako kvalitetni autori. Nolitta ga je stvorio, Boselli mu je dao svježinu i mitologiju.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 08/09/2015 : 12:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
I bolje da ga nisi čitao.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 08/09/2015 : 13:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
ova bozeli manija me podsjeća na maniju za kolindom, koju isto većina voli iz nekog meni potpuno nepoznatog razloga.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 08/09/2015 : 15:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Koja iščašena paralela.

Boselli je bio na čelu staffa u doba Zagorova preporoda. Dao je niz velikih priča. Kužiš?
Koje velike? Evo ti zicera- Nestali istraživač i Morska strava. Evo samo ziceri da se ne isčuđavaš previše. Vidim svašta te čudi.

Nije baš da si od jučer pa kao ne kužiš i onda povlačiš ono baš promašenu usporedbu.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/09/2015 : 15:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by piquet

quote:

vozite se dodsfred i ti i na radiju kažu da neka budala vozi u suprotnom smjeru po autopoutu...a vas dva u glas - da jedan - SVI

Jako ''duhovito'', samo što u ovom slučaju ne voze dvojica u suprotnom smjeru već ih ima više, pogledaj prethodnu stranicu.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2630 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 08/09/2015 : 15:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Jedna zanimljivost. Rijetko tko zna vjerujem sto je Boselli prvo radio kad je dosao u Bonelli. Bilo je to tamo 1991. i 1992. cini mi se, radio je tekstove za Almanah straha o vampirima i bio glavna faca na Almanahu straha jer je najbolje poznavao horror i takoreci osmislio je cijeli sadrzaj tih dviju ili triju sveski, osim samog stripa u almanahu naravno.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 08/09/2015 : 15:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Svestran je i ima veliku spisateljsku energiju, ništa me ne čudi.
Napravio je i jedan Mister No almanah, jel čitao taj itko?
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6882 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 08/09/2015 : 16:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by piquet

quote:

Jako ''duhovito'', samo što u ovom slučaju ne voze dvojica u suprotnom smjeru već ih ima više, pogledaj prethodnu stranicu.

Tako je. Tu sam, momci. Sad mi je previše što sam mu dao 4. Dvica je realnija kad bi sjeo na detektor laži.

loading...
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 08/09/2015 : 21:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Jeli Boseli napisao tu neku priču za DD-a? Ako jest dobro je to odradio, no za Zagora nije, ja sam mu dao jedinicu jer ne spada u Zagor – tekstopisce. U Texu je puno bolji.
Dakle Boseliju odgovaraju neke priče s mračnijom tematikom, ne odgovaraju mu priče pozitivnog naboja kojeg posjeduju priče Zagora.

Edited by - Kruger on 08/09/2015 21:36:06
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/09/2015 : 21:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Odradio je jednu regularnu DD priču i nije se uopće proslavio, dapače.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/09/2015 : 22:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

Jeli Boseli napisao tu neku priču za DD-a? Ako jest dobro je to odradio, no za Zagora nije, ja sam mu dao jedinicu jer ne spada u Zagor – tekstopisce. U Texu je puno bolji.
Dakle Boseliju odgovaraju neke priče s mračnijom tematikom, ne odgovaraju mu priče pozitivnog naboja kojeg posjeduju priče Zagora.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 09/09/2015 : 11:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Meni je Boselijev rad na DD-u dobar, dok na Zagoru nije i u čem je problem?
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/09/2015 : 14:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Napisao si da je Bosellijev rad na DD-u odličan iako ga nikad nisi čitao.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17111 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 09/09/2015 : 15:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Napisao si da je Bosellijev rad na DD-u odličan iako ga nikad nisi čitao.

Kolor biblioteka broj 9, prva priča pod naslovom – Onaj hotel na plaži. Doduše priča je na 32 stranice, ali mi je sasvim O.K., da ne kažem jedna od boljih.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/09/2015 : 17:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Onda si se krivo izrazio.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000