Author |
Topic |
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 05/02/2012 |
Posted - 01/09/2015 : 07:39:57
|
Grčka 1936. godine. Pod čizmom vojne diktature, progonjeni od strane državnog cenzora, ulični muzičari poznati kao "rebetesi" povlače se sve dublje u senke margine ovog novog režima, gde neguju duh sopstvenog sirovog urbanog bluza - i slobode koju on predstavlja.
Višestruko nagrađivani grafički roman Davida Pridoma slavi jedan dan u životu buntovnog Stavrosa i njegovih prijatelja sa ivice zakona, dok sviraju, plešu, puše i piju po sirotinjskim kvartovima Atine, živeći i pevajući autentični "saundtrek" jednog sveta koji se menja.
Grafički roman Rebetiko rasvetljava sve radosti i sav očaj manje poznate "ere džeza" na Balkanu, slikajući beskompromisan i vanvremenski portret arhetipskog autsajdera.
Tehnički podaci:
David Pridom: REBETIKO Edicija Prvi izbor Štampa: kolor Strana: 108 Format: 24x31 cm Povez: tvrdi Cena: 1450 din Datum izlaska: 15. 9. 2015.
|
www.komiko.rs www.zlatnodoba.com info@komiko.rs |
Edited by - KOMIKO on 09/09/2015 12:20:15
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 08/09/2015 : 16:24:12
|
RTS3 ne može ga se gleda unazad preko SBBa. Ima li negde drugde da se vidi emisija? Par puta sam prošle godine po nekim tavernama na Peloponezu naletao na neke matorce koji sviraju Rebetiko, i mogu da kažem da to uživo zvuči veoma zajebano: istrese te iz gaća, iako ništa ne razumeš. Opasno dobro zvuči kad ga sviraju oni izbrazdani matorci, osećaj je analogan o om kad gledaš one čiče u Buena Vista Social Club. |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10347 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 09/09/2015 : 12:53:53
|
Nije tako. Prilično je komplikovano. Prvi kriterijum je crtež, tj. broj kadrova na strani i vrsta crteža. Dakle, sa 6 ili manje kadrova po strani ide lepo u B5. Drugi kriterijum je finansijski - projektovana prodajna cena. Baru bi na ovom formatu bio preskup u prodaji i ne bi mogao da istrpi cenu koju, recimo, Slejn može s lakoćom. I tako... Ima tu još dosta finesa, vezanih za inostrane partnere i ostalo... |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 09/09/2015 : 18:40:35
|
quote: Originally posted by KOMIKO
quote: Originally posted by mr murdoc
Fibra to vec davno izdala
Jeste, i ja im želim da su je do sada već i rasprodali.
No, naš je veći...
Bljedoliki, znas li koliki je ...tvoj dug ..i bolje da si spreman kad stigne neman |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Member since 15/02/2015 |
Posted - 10/09/2015 : 21:36:39
|
Nikako mi nece biti jasne ove Vukove, da ih nazovem egzibicije oko dupliranja istih naslova stripova. Prve su bile Plave pilule, ako se ne varam, pa Habibi, potom Beleske za jednu pricu, i na kraju dobismo i Rebetiko. Koliko sam upoznat ni jedan naslov nije rasprodan. Izdanja nisu prosirivana i nemaju nova poglavlja? Ranija izdanja su izdata sasvim korektno opremljena? Kolor je isti u oba izdavaca? Cena je manje vise slicna, mozda par stotina dinara, alo to nije presudno kod kupovine. Zaista ne vidim ni jedan valjani razlog ovom trosenju (po meni), vremena i novca za ove stripove. Akcenat je po meni trebao da se baci na -Omnibus-D.Komesa i Sudiju Dreda, gde Komiko zaista nema konkurenciju. Ovako ce Omnibus da se razvlaci jos dve godine, a Dreda cemo citati jednom godisnje. Kad sam vec kod Dreda, pitao bih Vuka-`Cija je odvratna ideja da se strip stampa u nekom obliku kocke`? To je valjda po ugledu na Rokija? Zbog cega se napustio predjasnji izgled idanja formata A-4, HC, koji je bio savrsen za takav tip stripa? |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 10/09/2015 : 22:31:13
|
quote: Originally posted by Residents
Nikako mi nece biti jasne ove Vukove, da ih nazovem egzibicije oko dupliranja istih naslova stripova. Prve su bile Plave pilule, ako se ne varam, pa Habibi, potom Beleske za jednu pricu, i na kraju dobismo i Rebetiko. Koliko sam upoznat ni jedan naslov nije rasprodan. Izdanja nisu prosirivana i nemaju nova poglavlja? Ranija izdanja su izdata sasvim korektno opremljena? Kolor je isti u oba izdavaca? Cena je manje vise slicna, mozda par stotina dinara, alo to nije presudno kod kupovine. Zaista ne vidim ni jedan valjani razlog ovom trosenju (po meni), vremena i novca za ove stripove.
Hvala na komentarima, pokušaću ovako u par delova da odgovorim. Imamo svoj plan objavljivanja dobrano unapred. Na taj plan činjenica da je neki naslov objavljen u Hrvatskoj u par stotina primeraka uopšte ne utiče. Mi radimo srpsko izdanje, za naše tržište, neretko u duplo većem tiražu. Plave pilule su proširene, a cenu formiramo na osnovu istih parametara kao i za ostala naša izdanja, te ne znam koliko je i šta jeftinije. Znam samo da se trudimo da formiramo zaista poveljne cene. Dakle, ne smatramo to nikakvim dupliranjem već sledimo sopstvenu misiju i izdavački plan koji ne dopuštaju da fenomenalni naslovi kao što su Plave pilule, Beleške, Habibi ili Rebetiko budu uskraćeni na našem tržištu. Što se tiče prodaje, nisam primetio da je prodaja nekog naslova slabija u slučaju da postoji izdanje u HR, ona je ista kao i da tog izdanja nema, ako ne i bolje.
quote: Originally posted by Residents
Akcenat je po meni trebao da se baci na -Omnibus-D.Komesa i Sudiju Dreda, gde Komiko zaista nema konkurenciju. Ovako ce Omnibus da se razvlaci jos dve godine, a Dreda cemo citati jednom godisnje. Kad sam vec kod Dreda, pitao bih Vuka-`Cija je odvratna ideja da se strip stampa u nekom obliku kocke`? To je valjda po ugledu na Rokija? Zbog cega se napustio predjasnji izgled idanja formata A-4, HC, koji je bio savrsen za takav tip stripa?
Omnibus Komesa prema planu treba da izađe u godinu dana, u 3 knjige, i od toga zaista brže ne možemo makar da ne radimo nijedno drugo izdanje. Sudija Dred je naslov kog smo najviše objavili do sada, i nastaviće se i dalje. U dve edicije - velike A4 knjige i male kvadratne, prilagođene formatu table Sudije Dreda, poput britanskih izdanja. Čini mi se da većina čitalaca preferira taj format u odnosu na A4 u tvrdom povezu, ali drago mi je da ima i drugih stavova poput tvog, jer bih se zabrinuo kako će ići prva edicija. Valjda sam na sve odgovorio. Živeo! |
|
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts
Member since 15/02/2015 |
Posted - 10/09/2015 : 22:57:10
|
Kao prvo, veliko hvala Vuku na ekspresno brzom odgovoru. Znam da je Komiko prevashodno vezan za srpsko tržište, mada mu jedan deo izdanja ide i u inostranstvo. Surova je činjenica da čitaoci, uglavnom kupuju ono sto prvo izadje. Veoma malo njih čeka na neka druga izdanja(takav sam i ja). Razumem da si se vodio ekonomskim principima kod izgleda izdanja "Sudije Dreda", ali ipak si trebao da ostaviš mogućnost da čitaoci sami biraju izgled stripa.(Jedan manji tiraž je trebao ići kao HC). Ovako imamo jedan strip u dva različita formata, a izašla su svega tri broja. Ko zna možda četvrti broj izadje u novom formatu? Ne zameri na kritikama Vuče, Komiku želim sve najbolje, da traje jos mnogo, mnogo godina i da mu se tiraži rasprodaju u najbržem roku. |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
Residents
New Member
Serbia
138 Posts