forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 2015 FIBA EuroBasket
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/09/2015 : 10:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nakon one uvjerljive pobjede protiv Litve u pripremnom razdoblju imao sam nekakav osjećaj da je to "mazanje očiju" i da će na prvenstvu biti skromnija priča, ali da će biti ovako loše to nisu mogli predvidjeti ni najveći pesimisti.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/09/2015 : 10:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Grčka - Španija
Francuska - Letonija
Srbija - Češka
Litvanija - Italija

Iz naše "grupe smrti" ispali samo Turci, a ne bi me čudilo da ove tri ekipe odu u polufinale.

Moja prognoza polufinala:Italija - Srbija i Francuska - Španija

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8203 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 14/09/2015 : 10:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
to je realna prognoza
ja bih samo pod upitnik stavio španjolsku, jer mi se grci čine strašno jaki

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/09/2015 : 10:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ja bih isto voleo da Grčka pobedi, ali teško...

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/09/2015 : 15:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
U svakom slučaju Španjolska ima najteži put do finala; Grčka/Francuska i na jednome od ta 2 protivnika će se poskliznuti.
Ali to isto se može reći i za Grčku, nije im previše pogodnosti donijelo 1. mjesto u skupini.

Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2995 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 14/09/2015 : 15:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by DODSFERD

Nakon one uvjerljive pobjede protiv Litve u pripremnom razdoblju imao sam nekakav osjećaj da je to "mazanje očiju" i da će na prvenstvu biti skromnija priča, ali da će biti ovako loše to nisu mogli predvidjeti ni najveći pesimisti.
[/quote

već gledam sljedeće sp: OPET ćemo prije turnira biti kandidati za medalju, prije nego i počne turnir. jednostavno od takvog seljačkog mentaliteta nemože se pobjeći, nego samo ponavljati iste greške i uvijek isto.... Biti će milijun izjava kao: "prošli puta smo bili užasni, doživjeli smo hladan tuš, ali mi smo Hrvatska, imamo najveće talente na svijetu i sigurno ćemo se boriti za medalju".....
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2874 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 14/09/2015 : 17:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Jučer dok sam gledao utakmicu Protiv Češke, sjetio sam se Eurobasketa 85'. Jugoslavija nakon što je bila prva u grupi (SSSR, Španjolska, ...) igra četvrtfinale sa Čehoslovačkom, četveroplasiranom iz druge grupe.
Čehoslovačka vodi cijelu utakmicu, a ja gledam potpuno mirno, jer kad se Dražen i ekipa pokrenu samljet će te pivopije. Čehoslovačka je naravno pobjedila i kasnije osvojila srebro, a mi završili sedmi.
To mi je i danas pouka što bezrazložno podcjenjivanje protivnika (i vlastito precjenjivanje) može prouzročiti, a njihove najbolje igrače Brabeneca i Kropilaka sam dobro zapamtio.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 14/09/2015 : 23:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Inače, Talijani razbili Izrael i mislim da će biti vrlo opasni u daljnjem natjecanju, ne bih se čudio da odu i do finala pošto se nalaze u dijelu ždrijeba gdje nema Francuske, Grčke i Španjolske.

A ne smeta sto su u dijelu zrijeba gdje je Srbija, koja ih je razbila na proste faktore u grupi?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/09/2015 : 23:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Biće teško sa Česima, mada očekujem pobedu, a sa Italijanima će biti skroz zategnuto, jer teško je dobiti istog protivnika dva puta na turniru.Možda prođe Litvanija, mada sumnjam.

Sećam se i ja one utakmice 1985. Jugoslavija - Čehoslovačka, kako sam se samo tad iznervirao!

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8203 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 14/09/2015 : 23:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Jučer dok sam gledao utakmicu Protiv Češke, sjetio sam se Eurobasketa 85'. Jugoslavija nakon što je bila prva u grupi (SSSR, Španjolska, ...) igra četvrtfinale sa Čehoslovačkom, četveroplasiranom iz druge grupe.
Čehoslovačka vodi cijelu utakmicu, a ja gledam potpuno mirno, jer kad se Dražen i ekipa pokrenu samljet će te pivopije. Čehoslovačka je naravno pobjedila i kasnije osvojila srebro, a mi završili sedmi.
To mi je i danas pouka što bezrazložno podcjenjivanje protivnika (i vlastito precjenjivanje) može prouzročiti, a njihove najbolje igrače Brabeneca i Kropilaka sam dobro zapamtio.

haha, i ja sam se sjetio te utakmice
mislim da je kropilak imao 100% šut, a preko 20 koševa
i još je jedan ili dva igrača bio na 100%, ali do 10 koševa
ludilo kako ih je išlo
nego, jesi siguran da smo tada bili prvi u grupi
sjećam se da nas je sssr sa nikad jačim sabonisom glatko oderao

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/09/2015 : 23:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Sve 3 momčadi su imale omjer 4-1 ali je Jugoslavija bila prva zbog najbolje koš razlike u tom trokutu.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/09/2015 : 00:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mene je ovo sve podsjetilo na debakl naših rukometašica na EP krajem prošle godine. Tad smo u dvije pripremne dobili prvakinje Europe, a u grupi se izblamirali.

Jedina, naravno, razlika je kaj su ove roknule već u skupini, a ovi u osmini finala, ali je uvod u sve to i scenarij bio potpuno identičan: "vrijeme je da uzmemo medalju, "vrhunac generacije" i slično, a na kraju: BAM!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3276 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 15/09/2015 : 09:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
i novi Dražen se spominjao.....
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/09/2015 : 13:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Bio je to ovaj sastav:Dražen Petrović, Andro Knego, Zoran Čutura, Mihovil Nakić, Emir Mutapčić, Stojan Vranković, Ivan Sunara, Zoran Radović, Sven Ušić, Nebojša Zorkić, Boban Petrović, Borislav Vučević (trener: Krešimir Ćosić)

Go to Top of Page

zovko
New Member

201 Posts

Member since 21/08/2012

Posted - 15/09/2015 : 13:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zovko a Private Message  Reply with Quote
Današnji susret nije samo susret dva diva, nego i dva stara znanca, Spanulisa i Fernandeza. Očekujem najmanje tri tehničke greške, jedno dve lopte u glavu, petnaest neslaganja sa sudijskim odlukama, dvanaest unošenja u facu i da Buruzis krene na nekog svog klupskog druga kao brzi voz.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8203 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 15/09/2015 : 14:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Bio je to ovaj sastav:Dražen Petrović, Andro Knego, Zoran Čutura, Mihovil Nakić, Emir Mutapčić, Stojan Vranković, Ivan Sunara, Zoran Radović, Sven Ušić, Nebojša Zorkić, Boban Petrović, Borislav Vučević (trener: Krešimir Ćosić)

to je prva godina krešinog mandata
ovdje još uvijek igraju stariji igrači, osim dražena i stojka
slijedeće godine ide divac u vatru,
a 1987 i kukoč i rađa i paspalj i đorđević - dakle, prava smjena generacija i pripremljen teren za dudu ivkovića

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 15/09/2015 : 14:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
http://www.hrsport.net/vijesti/489335/kosarka-reprezentacija/jos-jedan-pad-koji-boli/

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6191 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 15/09/2015 : 14:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Koresh

već gledam sljedeće sp: OPET ćemo prije turnira biti kandidati za medalju, prije nego i počne turnir. jednostavno od takvog seljačkog mentaliteta nemože se pobjeći, nego samo ponavljati iste greške i uvijek isto.... Biti će milijun izjava kao: "prošli puta smo bili užasni, doživjeli smo hladan tuš, ali mi smo Hrvatska, imamo najveće talente na svijetu i sigurno ćemo se boriti za medalju".....

Takve stvari pišu novinari koji nisu previše u košarci, jedan Čutura recimo tako nešto ne bi napisao. A ni izbornik ni igrači nisu obećavali medalju, evo Perasovićeve izjave prije prvenstva:

“Nemam pravo misliti da smo bolji od drugih. Turnir u Zagrebu i utakmica s Estonijom nam je to najbolje pokazala. Možemo sa svima igrati, možemo pobijediti svakoga, ali uz samo malo opuštanje i dekoncentraciju možemo i izgubiti od svakog.”

Tomić prije prvenstva:

"Jedno je što mi pobjeđujemo, a drugo kako mi igramo, a mi ne igramo dobro. Previše osciliramo."

Ukić:

"Dobar je osjećaj imati 9-0, no možemo imati jedan loš dan i sve može pasti u vodu. Uostalom, mi nismo igrali s najjačim europskim reprezentacijama."

Hrvatska javnost na igrače stavlja ogroman pritisak, još od 2005. nisam čuo da igrači nešto puno spominju medalje prije prvenstva. Svjesni su koliko se očekuje i tu je također dio problema. S jedne strane od košarkaša se uvijek očekuju vrhunski rezulatati, a s druge košarka u Hrvatskoj je spala na margine po pitanju popraćenosti u medijima, po prijenosima na HRT-u i slično. Ispada da košarka malo koga zanima dok ne dođe Eurobasket kad svi očekuju medalje. Malo je koji upućeniji košarkaški fanatik očekivao medalju Hrvatske. Ostalima nije nitko kriv osim njih samih zbog nerealnih očekivanja.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/09/2015 : 14:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

quote:
Originally posted by srdjandj

to je prva godina krešinog mandata
ovdje još uvijek igraju stariji igrači, osim dražena i stojka
slijedeće godine ide divac u vatru,
a 1987 i kukoč i rađa i paspalj i đorđević - dakle, prava smjena generacija i pripremljen teren za dudu ivkovića

Svetsko prvenstvo 1986:Dražen Petrović, Aleksandar Petrović, Dražen Dalipagić, Vlade Divac, Stojan Vranković, Ratko Radovanović, Zoran Čutura, Emir Mutapčić, Danko Cvjetičanin, Franjo Arapović, Zoran Radović, Veljko Petranović (trener: Krešimir Ćosić)

Evropsko prvenstvo 1987:Dražen Petrović, Aleksandar Petrović, Vlade Divac, Toni Kukoč, Dino Rađa, Žarko Paspalj, Aleksandar Đorđević, Stojan Vranković, Ratko Radovanović, Danko Cvjetičanin, Zoran Radović, Goran Grbović (trener: Krešimir Ćosić)

Olimpijske igre 1988:Dražen Petrović, Vlade Divac, Toni Kukoč, Dino Rađa, Žarko Paspalj, Stojan Vranković, Jure Zdovc, Zoran Čutura, Danko Cvjetičanin, Franjo Arapović, Željko Obradović, Zdravko Radulović (trener: Dušan Ivković)

PA ONDA TRI PRVA MESTA!

Evropsko prvenstvo 1989:Dražen Petrović, Vlade Divac, Toni Kukoč, Dino Rađa, Žarko Paspalj, Predrag Danilović, Stojan Vranković, Jure Zdovc, Zoran Čutura, Zdravko Radulović, Zoran Radović, Mario Primorac (trener: Dušan Ivković)

Svetsko prvenstvo 1990:Dražen Petrović, Vlade Divac, Toni Kukoč, Žarko Paspalj, Zoran Savić, Velimir Perasović, Jure Zdovc, Zoran Čutura, Željko Obradović, Arijan Komazec, Radisav Ćurčić, Zoran Jovanović (trener: Dušan Ivković)

Evropsko prvenstvo 1991:Vlade Divac, Toni Kukoč, Dino Rađa, Žarko Paspalj, Zoran Savić, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Velimir Perasović, Jure Zdovc, Arijan Komazec, Zoran Sretenović, Zoran Jovanović (trener: Dušan Ivković)

I POSLE TOGA RAZLAZ, kud koji mili moji!

Edited by - srdjandj on 15/09/2015 14:36:38
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 15/09/2015 : 14:48:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Razlaz dvije košarkaške sile; Jugoslavije i Sovjetskog Saveza pa odmah 1993. dolaze na red sitniji igrači tipa Njemačka, dok jednome ne smrkne drugome ne osvane.

Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5483 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 15/09/2015 : 17:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
Nalozili se ovi Cesi
Srecom pa nemaju klupu.Tri odlicna igraca i ostali "radnici".
Ako ne dozvolimo Satiranskom da nas probija bice lako.Sjajan igrac
i atleta, gledao sam ga uzivo u Barsi, mnogo brz i eksplozivan.Kad
krene na ulaz nezaustavljiv je.Nesto slicno video sam jos samo kod
Djinobilija.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/09/2015 : 20:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ipak Španija u polufinalu, šteta za Grke!

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 15/09/2015 : 20:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Pratio sam kretanje rezultata na mobilnoj aplikaciji jer sam na poslu pa nisam mogao gledati. Radim blizu granice i bez problema ovdje hvatamo BHTV i RTRS ali nitko od njih nije prenosio što mi je dosta čudno.
Španjolci su ipak pokazali da ih se ne smije otpisivati i vjerujem da bi išli čak do finala da ih umjesto Francuza čeka bilo koji drugi protivnik. Ovako ne vjerujem da mogu izvući još jednu tešku utakmicu i proći napaljenog domaćina.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 15/09/2015 : 20:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
koja ludnica od utakmice taman kad sam mislia da je gotova utakmica spanjolci poklone lopte za grcke kontre i tricu
na kraju na jedvite jade prodjose
vrhunska utakmica.steta rane faze

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 15/09/2015 : 21:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pratio sam kretanje rezultata na mobilnoj aplikaciji jer sam na poslu pa nisam mogao gledati. Radim blizu granice i bez problema ovdje hvatamo BHTV i RTRS ali nitko od njih nije prenosio što mi je dosta čudno.
Španjolci su ipak pokazali da ih se ne smije otpisivati i vjerujem da bi išli čak do finala da ih umjesto Francuza čeka bilo koji drugi protivnik. Ovako ne vjerujem da mogu izvući još jednu tešku utakmicu i proći napaljenog domaćina.

Jebi ga, prenosila federalna. To su ti neki dogovori izmedju njih.
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000