ako će ići u crno beloj varijanti,i ja sam razočaran. Ako će cena zbog toga biti drastično niža,onda mi je takva odluka ok,ali generlano ne volim te zezancije sa objavljivanjem crno belih francuskih stripova.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Crtež je svakako impresivniji i od same priče, i pravo je zadovoljstvo gledati ga a znati da je on delo ruku našeg čoveka, ali iz mog ugla, žao mi je što nije u boji; pogotovu što je kolorista odradio sjajan posao i skroz ispoštovao Dražena. Znam da je Dekara uvek pre za cb varijantu, a možda je razlog bio i to da bi kolor podigao cenu poprilično, pa bi prodaja, u moru novih izdanja i opšte krize, bila tek dovedena u pitanje.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Izdavač mora da bude svestan šta dobija a šta gubi, u današnje vreme, kad strip u boji objavljuje crno-belo.
Gubi priličan broj čitalaca koji danas traže sve u boji.
A da li nešto dobija, nisam siguran?
Verujem da crtač možda više voli da vidi svoj rad objavljen CB, a i poneki ljubitelj klasičnog CB crteža, kao ja. Ali to su više izuzeci, pogotovo, kao što više puta rekoh - u sadašnje vreme.
Meni sam crno-bijeli crtež kao takav u stripovima nije problem, dapače, ali u konkretnom slučaju eksplozije, oblaci s nijansama bakrene boje, nijanse plavog neba s čeličnim pticama, pogođenim avionima i krhotinama... tu mi je boja izuzetno bitna za potpuni(ji) i atraktivniji doživljaj.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
možete vjerovati Zoki a i ne morate ali crno-bijelo je bolje nego u boji vidjećete za par dana cijena prihvatljiva za dva albuma u jednoj cjelini strpite se malo
previse digitalna boja se ni meni ne svidja, i u tom slucaje je bolje da je cb ako je strip vec ispocetka bio tako napravljen, ovaj zamisljen
ali gledati npr. Le Grand Duc u cb... nema sanse!
isto tako Treci Testament u cb stvara dosta losiji ugođaj u poređenju sa kolorom (kod nas izasao u reviji Strip Bumerang u cb, ovaj u sivini, i tamo su nocne scene veoma tesko prepoznatljive, dosta se gubi, dok u koloru sve klapa kako treba), ali je zato Swolfsova Legenda sasvim legla u cb kada nije bio kolor prebacen u cb (sivine), nego pravi cb, snaznije crte, samo crno i bjelo
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Na zadnjem CRŠ-u dok mi je Maza crtao sam pričao s njim...i to je stvarno trajalo cca 20 ak minuta i čovjek mi je rekao da zaista nije bio zadovoljan sa prvim koloristom kojeg su imali (mislim da je bila riječ o francuzima, ali nisam ziher) ali da su onda za novije epizode uzeli drugog (mislim da je ovdje bila riječ o njemcima, opet nisam ziher)i da je tu puno zadovoljniji.
Kaže da su mu ovi prvi radili katastrofalne greške, tipa bojili avione u boje u kojima tada nisu niti postojali, krivo zastave bojali i takve slične kardinalne greške.
Također mi je rekao da mu je puno ljepše u cb varijanti i da se njega pita da bi se tako i izdavali, ali je čovjek svjestan da većini (i meni također) ovo ljepše u boji nego cb.
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
U dogovoru sa Mazom izdajemo Integral od dvije epizode u CB varijanti Mislim da je minimum koji sam mogao da poslušam iskusnijeg i pamtenijeg od sebe što se tiče same prodaje tu ne brinem jer Maza ima toliko fanova da je tiraž od 500 primjeraka stvarno mali - javio mi se veliki broj kolekcionara sa rezervaciom albuma sa crtežom priča je odlična kao i crtež što su dovoljni razlozi objavljivanja albuma, naravno i svi ostali nastavci slijede
Maza je jedini autor koji dnevno crta 10 sati koji je u veoma kratkom roku nacrtao 14 albuma vjerovatno i više ali starim pa zaboravljam Maza je jedini strip crtač koji rado pije kafu sa Zokalavom Maza je jedini strip crtač koji redovno pije kafu kod Reme u 13h Maza i Maca.....
Meni sam crno-bijeli crtež kao takav u stripovima nije problem, dapače, ali u konkretnom slučaju eksplozije, oblaci s nijansama bakrene boje, nijanse plavog neba s čeličnim pticama, pogođenim avionima i krhotinama... tu mi je boja izuzetno bitna za potpuni(ji) i atraktivniji doživljaj.
Da... Ovo nije svijet magije i mača, ovo nije Valkira... U većini stripova boja me žestoko živcira. Ali ovdje, ovo je kerozin, krv i plavetnilo, oganj i čelik... Zbilja ogromna šteta. Ovdje je boja gotovo - SVE.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
One slike što sam vidija c/b i ovaj ogavan kolor i za mene nema dileme ko pobjeđuje. Boja u Valkyri dobra? Taman kad pomislim da se Anto malo kultivirao on padne nazad
U dogovoru sa Mazom izdajemo Integral od dvije epizode u CB varijanti Mislim da je minimum koji sam mogao da poslušam iskusnijeg i pamtenijeg od sebe što se tiče same prodaje tu ne brinem jer Maza ima toliko fanova da je tiraž od 500 primjeraka stvarno mali - javio mi se veliki broj kolekcionara sa rezervaciom albuma sa crtežom priča je odlična kao i crtež što su dovoljni razlozi objavljivanja albuma, naravno i svi ostali nastavci slijede
Maza je jedini autor koji dnevno crta 10 sati koji je u veoma kratkom roku nacrtao 14 albuma vjerovatno i više ali starim pa zaboravljam Maza je jedini strip crtač koji rado pije kafu sa Zokalavom Maza je jedini strip crtač koji redovno pije kafu kod Reme u 13h Maza i Maca.....
Još koji ovakav prijateljsko-fanovski post i promijenit ću mišljenje!
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...