forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 595

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/09/2015 : 14:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi poželjno da ide po redoslijedu jer bi to sigurno donijelo i dodatne kupce, u današnje vrijeme je svaki od velikog značaja.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5260 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 25/09/2015 : 18:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wesskowaz

quote:
Originally posted by Jasko

quote:

E, jbg, ako ovo ide na preskoke.
Majku mu, da li ce ikad ista izdavaci uraditi kako treba...

Dezinformacija. To što je Mondadori radio, ne znači da će raditi i Strip-agent. Uostalom, oni prava kupuju od Bunkera, a ne od Mondadorija.

Naposletku, do 16. broja ima još godinu dana, a za tu godinu najverovatnije će krenuti i Mondadori od 17. broja. Samo da dovrše TNT ediciju do broja 150.

Super ako je tako.
Ja se nadovezao na ovu pricu vezanu za Mondadori.

neke izdavačke kuće naprosto izluđuju kolekcionare "revolucionarnim zahvatima" u redosljedu itd itd

**ma bit će toga još, možda krene i ZLATNO-PLATINASTI klasik, zna tko gdje nestade ZLATNI

Bolnica BEZ NADE već na kioscima Novi DD već na kioscima

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7981 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 25/09/2015 : 21:44:51  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

E, jbg, ako ovo ide na preskoke.
Majku mu, da li ce ikad ista izdavaci uraditi kako treba...

Dezinformacija. To što je Mondadori radio, ne znači da će raditi i Strip-agent. Uostalom, oni prava kupuju od Bunkera, a ne od Mondadorija.

Naposletku, do 16. broja ima još godinu dana, a za tu godinu najverovatnije će krenuti i Mondadori od 17. broja. Samo da dovrše TNT ediciju do broja 150.

A pitanje je za sve: Kako ste došli do zaključka da će posle 16. broja ići specijali? Je li Bernard to nekom rekao? Ako nije, onda ne znam čemu takav zaključak.

cisto sumnjam.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/09/2015 : 23:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Opet, ako Mondadori kojim slučajem ne objavi epizode 17-... onda ne može ni SA, barem ne u kolor verziji pa tako ispada da SA ne ovisi o sebi već o drugome.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/09/2015 : 07:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Da je uzea Dzudasa,ne bi bilo nagadjanja oko 17.broja i svak zadovoljan.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 26/09/2015 : 09:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Naravno da može. Uostalom, ima ko da prenese Bernardu, tako da verujem da će posle 16. krenuti 17, kao i da će specijalci imati posebnu ediciju.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5260 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 28/09/2015 : 17:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roby05

Da je uzea Dzudasa,ne bi bilo nagadjanja oko 17.broja i svak zadovoljan.

dŽUDAS

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member

677 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 29/09/2015 : 15:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
Koji sve to alani spadaju u one super-ultra-turbo skupe "kartonce"
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 29/09/2015 : 18:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Iako nisam do sada kupovao ove kolorce, fakat sve više imam osjećaj da ih izdaju samo zbog para. Mislim, zakaj je naslovnica tak "odrezana"? A Alanova sjena je ljubičasta.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/09/2015 : 18:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Mondadori izdanje je još više odrezano, jedino što umjesto ljubičaste imaju plavu.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 29/09/2015 : 18:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
Inače, nisam spomenuo da me Baby Kate na naslovnici podsjeća na Ivanu Kindl

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 30/09/2015 : 21:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

Inače, nisam spomenuo da me Baby Kate na naslovnici podsjeća na Ivanu Kindl

Da, slične trokutaste face i vitke figure
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 06/10/2015 : 21:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
https://www.youtube.com/watch?t=1799&v=aijeBQeVx7s

Grupa TNT na Balkanu
Od 24:00

Edited by - Jasko on 06/10/2015 21:04:32
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member

677 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 06/10/2015 : 21:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
koji je bio zadnji broj koji je Nenad Brixy preveo??
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/10/2015 : 23:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
Već smo ustanovili par puta, do epizode "Aerobik", uključujući i tu.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member

677 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 07/10/2015 : 01:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
znam da smo ustanovili, no nije mi se dalo to tražiti po starim postovima
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
314 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 13/10/2015 : 00:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
quote:

https://www.youtube.com/watch?t=1799&v=aijeBQeVx7s

Grupa TNT na Balkanu
Od 24:00

Dobar prilog

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 13/10/2015 : 00:54:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Prilog ima trenutaka, al dvi stvari, kaže voditeljica da je Brixy prevodio strip na srpsko-hrvatski...to nije istina, i drago mi je da je par trenutaka kasnije lola demantira i reka kako je.
Druga stvar je tip na kraju (izdavač) koji se usra, izmišlja, znoji se, trepće o duhu vremena 80ih...sve jer nema muda reć da nije moga izdat strip na hrvatskom jeziku u današnjoj srbiji. Al jebi ga, razumim ga...pa i obrnuto je nemoguće.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 13/10/2015 : 02:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

Prilog ima trenutaka, al dvi stvari, kaže voditeljica da je Brixy prevodio strip na srpsko-hrvatski...to nije istina, i drago mi je da je par trenutaka kasnije lola demantira i reka kako je.
Druga stvar je tip na kraju (izdavač) koji se usra, izmišlja, znoji se, trepće o duhu vremena 80ih...sve jer nema muda reć da nije moga izdat strip na hrvatskom jeziku u današnjoj srbiji. Al jebi ga, razumim ga...pa i obrnuto je nemoguće.

Jes nije srp-hrv, nego hrv-srp. Imaš intervju s Davorom Briksijem u knjizi Džamića, čovek objašnjava čemu izbegavanje lokalizama.
Na kom hrvatskom i koji prevod? Tzv. hrvatski prevod nakon familije Briksi je golo govno, a izdavač izdaje (uglavnom) epizode nakon raspada.
Jedino bi mogao ispravljeni i modifikovani Briksi, to bi imalo smisla.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 13/10/2015 : 19:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

Jes nije srp-hrv, nego hrv-srp. Imaš intervju s Davorom Briksijem u knjizi Džamića, čovek objašnjava čemu izbegavanje lokalizama.
Na kom hrvatskom i koji prevod? Tzv. hrvatski prevod nakon familije Briksi je golo govno, a izdavač izdaje (uglavnom) epizode nakon raspada.
Jedino bi mogao ispravljeni i modifikovani Briksi, to bi imalo smisla.

Znači ipak ti se sviđa oni prijevod Brixijevog sina...četnički sidikalist ...ajde drago mi je.
Ja sam ima u o.š. u Splitu u jugi predmet hrvatski ili srpski pa eto...tako piše u svjedodžbi..

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/10/2015 : 00:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znači ipak ti se sviđa oni prijevod Brixijevog sina...četnički sidikalist ...ajde drago mi je.
Ja sam ima u o.š. u Splitu u jugi predmeti hrvatski ili srpski pa eto...tako piše u svjedodžbi..

Kakve veze to ima s ovom temom? Davor Briksi je bio dobar adapter, a nakon intevjua s Džamićem (koji neću prenositi, kupi si knjigu), mnoge stvari su postale razjašnjene. Pa čak i to koji je jezik u pitanju.

Edited by - Jasko on 14/10/2015 00:41:04
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 14/10/2015 : 08:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja sam ima u o.š. u Splitu u jugi predmeti hrvatski ili srpski pa eto...tako piše u svjedodžbi..

Kakve veze to ima s ovom temom? Davor Briksi je bio dobar adapter, a nakon intevjua s Džamićem (koji neću prenositi, kupi si knjigu), mnoge stvari su postale razjašnjene. Pa čak i to koji je jezik u pitanju.

Sta li se ubedjujes sa njim? Pa vidis da mu je ispran mozak!

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/10/2015 : 11:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakve veze to ima s ovom temom? Davor Briksi je bio dobar adapter,

Kad smo kod toga, gdje je taj lik nestao? Jel on još živ uopće ili?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/10/2015 : 12:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

Kad smo kod toga, gdje je taj lik nestao? Jel on još živ uopće ili?

Naravno da je živ. Bio na otvaranju ploče svom ocu u Varaždinu, ima reportaža.

Nije nestao, nego su ga sklonili, jer se urednicima u postVjesniku nije svidelo kako adaptira strip (nije po originalu). Ako je neko nažao učinio stripu, to je onda redakcija koja je otpustila Briksija da bi dovela nekog bezveznjakovića koji o Alanu nema tri blage veze. Strip u Hrvatskoj je najviše izgubio, ali ništa novo, ništa čudno.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 16/10/2015 : 21:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Za koji dan će i peti kolorac.
Go to Top of Page
Page: of 595 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.98 seconds. Snitz Forums 2000