Author |
Topic |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 20/10/2015 : 21:06:31
|
1. MJESEC (Vigna / Castellini) (kolor) 2. RAT S JAKUZOM (Genovesi, Medda & Vigna / De Angelis) (c/b) 3. RATNE IGRE (Serra / De Angelis) (kolor) 4. TALIJA (Vigna / Castellini) (c/b) 5. PLES PLAVIH SVJETALA (Medda / Mari) (kolor) 6. KOLONIJE (Medda / Mari) (c/b) 7. ZEMLJA (Vigna / Cascioli) (kolor) 8. IZAZOV (Vigna / Bonazzi) (c/b) 9. BUDUĆNOST SVIJETA, SVIJET BUDUĆNOSTI (Vigna / Mari) (c/b) 10. PUSTOLOVINA U VLAKU (Mignacco / Bonazzi) (c/b) 11. MOŽDA TI MOŽEŠ (Serra / Di Clemente) (c/b) 12. POVRATAK NA MJESEC (Artusi / Artusi) (kolor)
Mislim da ovo izdanje zaslužuje posebnu temu, tim pre što se o NN priča znatno manje nego o drugim SBE junacima... Pazario sam ga, iskren da budem, iz čiste radoznalosti, ali vredelo je svakog dinara! Činjenica da ovde imamo jedina dva Castellinijeva rada, mimo naslovnih strana i pored prve epizode redovne serije, bila je dovoljna, jer sve reči hvale njemu upućene tokom godina za nama nisu tu tek onako... Ali pre svega činjenica da se radi o kratkim pričama, pa sam želeo da vidim kako to funkcioniše...
Previše bi prostora i vremena oduzelo da svaku pojedinačnu priču pomenem, ali prva polovina ovog Super Booka je znatno jača i scenaristički i crtački. To nije ništa čudno, obzirom da ih pišu Nathanovi očevi, a crtaju tri vrhunska crtača iz NN staffa. Nastale su u periodu koji je mahom ovde objavila SD, i u duhu su prvih četrdesetak priča. Mesec pleni atmosferom, Talija takođe, u kojoj je Castellini još detaljniji... Dve od najbolje nacrtanih epizoda uopšte! Poseban kuriozitet je Mari u boji, u Plavim svetlima... A tu je i jedna veoma dobra novija priča, na neki način nastavak Meseca... Samo su poslednje tri ispod proseka.
Svi prepoznatljivi NN elementi su tu, uz nekoliko izuzetnih monologa-minijatura (obzirom da se radi o kratkim pričama). Šteta što tiraž nije bio veći. Elem, prezadovoljan sam.
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7268 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 20/10/2015 : 23:13:11
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Mislim da ovo izdanje zaslužuje posebnu temu, tim pre što se o NN priča znatno manje nego o drugim SBE junacima...
Što se mene tiče ja bih stavio svaku novu NN knjigu u zaseban topic, ali ne vrijedi prijatelju. Imamo mi onaj svoj sticky topic gdje nas 5-6 razglaba o svemu i svačemu. Nathan je toliko otišao duboko u svom kontinuitetu da većina forumaša vjerovatno još ne konta o čemu se ovdje radi. Iako nema neke velike veze s kontinuitetom. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7268 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 20/10/2015 : 23:15:53
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Pazario sam ga, iskren da budem, iz čiste radoznalosti, ali vredelo je svakog dinara!
Po meni izdanje godine.
Uskoro ide i jedna jesenska tema na NN topicu o rezervacijama ovih priča za recenziju. Nadam se da ćeš koju rezervirati. |
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 20/10/2015 : 23:38:53
|
Da, definitivno knjiga koju vrijedi imati! Castellini nenadjebiv, Mari u boji odvratan (vidi se da se nije baš nešto trudio)! |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 21/10/2015 : 07:42:05
|
I ja sam bio oduševljen čitajući knjigu. Najviše zato što sam nakon toliko godina mogao pročitati novog Nathana od Castellinija. |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2474 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Posted - 21/10/2015 : 17:20:00
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Imamo mi onaj svoj sticky topic gdje nas 5-6 razglaba o svemu i svačemu. Nathan je toliko otišao duboko u svom kontinuitetu da većina forumaša vjerovatno još ne konta o čemu se ovdje radi. Iako nema neke velike veze s kontinuitetom.
Ma, znam, samo nemam vremena redovno da pratim forum, pa mi uvek pobegnete. Baš zato što ovo izdanje nema veze s kontinuitetom sam i otvorio topic. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Posted - 21/10/2015 : 17:22:22
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Po meni izdanje godine.
Uskoro ide i jedna jesenska tema na NN topicu o rezervacijama ovih priča za recenziju. Nadam se da ćeš koju rezervirati.
Ti se ne računaš, pratiš samo NN, pa će u tvom izboru za strip godine biti samo - NN... Može recka, naravno. Ako - kao i (ne)obično - propustim, samo mi šibni PM. |
|
|
|
Topic |
|