Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29475 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/10/2015 : 18:42:42
|
![](http://www.fibra.hr/Images/TVR_FB_3.jpg)
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/tvrda-3-barbarska-princeza/354/
"Onda mi daj da tu i tamo isučem mač ..." "Tek nakon tri junačka djela koja učiniš goloruk! I ni časka prije." "A što se računa kao junačko djelo? Pomognem li gasiti požar? Usvojim li siroče? ... Svaki zaslužan, čovjekoljubiv i visoko moralan čin, je li tako?" "NE! Kad jednim udarcem lakta ubiješ golemu neman, tako nešto!"
Tvrđa 3 • Barbarska princeza • 48 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Lewis Trondheim • Joann Sfar • Crtež Lewis Trondheim • Prijevod Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 28.10.2015. • Cijena 85 Kn
|
Trouble will find me |
|
Tex Willer
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/524.jpg)
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
DKoor
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/marvin64.jpg)
Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
|
anto
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21326 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/10/2015 : 00:58:11
|
opa,kakvo iznenađenje - znači za neki dan se čita.Sjajno! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
kasper
Advanced Member
10906 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21326 Posts
Posted - 28/10/2015 : 10:42:33
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ovdje me anto pretekao. Svejedno ![](hail.gif) ![](hail.gif) ![](hail.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_wink.gif) |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21326 Posts
Posted - 30/10/2015 : 18:10:33
|
quote: Originally posted by anto
opa,kakvo iznenađenje - znači za neki dan se čita.Sjajno!
hebi ga;Tvrđe nisu došle u uvozu u ovoj turi - ništa,čekaju se strpljivo u sledećoj. |
|
mr murdoc
Advanced Member
![](AvatarUpload/assassdddwwww478ly2.gif)
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21326 Posts
Posted - 03/11/2015 : 23:33:12
|
Evo kako je moj pokušaj da malo podignem prodaju Tvrđa,te ubrzam njihovo izlaženje,protumačeno kao kriminalni akt.Sramota!
![](http://i65.tinypic.com/15ib7r8.jpg) |
|
Deers
Advanced Member
![](AvatarUpload/bud spencer glava.gif)
Croatia
9458 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
kasper
Advanced Member
10906 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/11/2015 : 08:53:55
|
Evo kako je moj pokušaj da malo podignem prodaju Tvrđa,te ubrzam njihovo izlaženje,protumačeno kao kriminalni akt.Sramota!
napredak u ovoj pustahiji uvek je zahtevao velike zrtve pojedinca |
|
mr murdoc
Advanced Member
![](AvatarUpload/assassdddwwww478ly2.gif)
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kurdy.jpg)
Croatia
10449 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 04/11/2015 : 10:22:30
|
![](http://i65.tinypic.com/15ib7r8.jpg)
![](hail.gif) ![](hail.gif) ![](hail.gif) |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
Ernie Pike
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/Ernie_Pike.jpg)
Croatia
2874 Posts
Member since 06/03/2012 |
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2874 Posts
Posted - 26/11/2015 : 17:56:19
|
Pročitao sam danas obje nove Tvrđe i dostojne su prijašnjih nastavaka. Princeza će biti više nego ravnopravni suputnik Marvinu i Herbertu.
Djelomični offtopic: jedna scena je posveta Vernovom Michaelu Strogoffu. Koliko će čitatelja to prepoznati kad je zadnje hrvatsko izdanje Carevog glasnika objavljeno prije 46 godina. |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Muten roshi.jpg)
Croatia
12950 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/11/2015 : 18:18:45
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Pročitao sam danas obje nove Tvrđe i dostojne su prijašnjih nastavaka. Princeza će biti više nego ravnopravni suputnik Marvinu i Herbertu.
Djelomični offtopic: jedna scena je posveta Vernovom Michaelu Strogoffu. Koliko će čitatelja to prepoznati kad je zadnje hrvatsko izdanje Carevog glasnika objavljeno prije 46 godina.
Nije, zadnje hrvatsko izdanje Carevog glasnika je ono riječke izdavačke kuće Otokar Keršovani, iz 2004. godine. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2874 Posts
Posted - 26/11/2015 : 18:44:30
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Ernie Pike
Djelomični offtopic: jedna scena je posveta Vernovom Michaelu Strogoffu. Koliko će čitatelja to prepoznati kad je zadnje hrvatsko izdanje Carevog glasnika objavljeno prije 46 godina.
Nije, zadnje hrvatsko izdanje Carevog glasnika je ono riječke izdavačke kuće Otokar Keršovani, iz 2004. godine.
Hvala Bushido. Promaklo mi je to izdanje. Veliki plus je i Crnkovićev prijevod (pretpostavljam isti kao i onaj iz 1969.) |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
![](AvatarUpload/DR Maca Zistis(1).jpg)
5483 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 26/11/2015 : 19:58:33
|
![](http://i65.tinypic.com/15ib7r8.jpg)
Ma idi bre ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27137 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 18/12/2015 : 20:54:36
|
smiješno i odlično nacrtano.kad se samo sjetim da mi ovakvi crteži nekoć nisu bili dragi.baš je šašav taj jaki. papir odličan![](icon_smile.gif) |
Ja sam fetišist papira! |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21326 Posts
Posted - 03/01/2016 : 12:52:54
|
Čuvar Tvrđe od svojih zaposlenika traži nove ideje za zaradu,jer su finansije firme (Tvrđe) u nezaustavljivom padu. Herbert predlaže da puste buvu kako je neka princeza zatočena u Tvrđi,ne bi li privukli nove klijente,odnosno razne heroje,vitezove & co. Uz pomoć Marvina protura lažnu informaciju o nekakvoj zatočenoj princezi Izidi,ali takva princeza zaista postoji i ona će pokušati da iskoristi tu situaciju ne bi li rešila neke svoje privatne stvari. Ali,njena familija, opaki kožaci, dolaze u Tvrđu po nju,rešeni da je povrate po svaku cenu.
Treće knjiga iz edicije Zenit mi je za pola ocene slabija od prethodne dve knjige;reč je o sjajnom stripu,svakako,ali nema baš one dojajne lucidnosti prve dve knjige.
između 9/10 i 10/10 |
Edited by - anto on 03/01/2016 12:53:15 |
|
Manny
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/supershitty.jpg)
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 22/12/2018 : 23:38:50
|
Barbarska princeza mi je od prva tri dela Zenita možda najpitkija Tvrđa, već poznajemo karaktere, priča ide lagano svojim tokom, čak mi je humor i jači nego u prethodnim albumima (onaj "sastanak kolektiva" Tvrđe na početku je urnebesan). Glede humora, postoje takvi crnjaci (komentari koje Trolovi imaju u vezi svoje "hrane", uhhh), da me ne bi čudilo da se ova Tvrđa prodaje samo uz napomenu "za one iznad 18". Kad smo već kod te granice, i sama princeza je prilično lascivna na poslednjoj stranici, kao da autori na neki način signaliziraju da su u čitalaštvu odrasli i da su dozvoljene fore za odrasle. Ono što mi smeta jeste da moj omiljeni lik Marvin ne dobija dovoljno prostora, a nema ni Debele Sonje, nadam se da je to nadoknađeno u nekoj od narednih epizoda. Kad to već spominjem, od narednih epizoda u Zenitu imam još Čini i pričini. To nameće dva pitanja: 1. zna li se sudbina narednih izdanja za Zenit, odnosno planira li Fibra uskoro da objavi i #5 i #6 koje je crtao Buli? Čini mi se da sam to video u izdavačkom planu za 2018/2019, ne znam da li je u međuvremenu bilo nekih vesti o tome? 2. da li nakon Čini i pričini je bolje skočiti na Praskozorje (odnosno u prošlost) ili na Smiraj (odnosno u budućnost)? Ili da prvo umetnem Paradu tu negde?
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21326 Posts
Posted - 23/12/2018 : 12:14:06
|
1.#5 i #6 idu u 2019.,kao i #-97 i #-84 2.svejedno
šteta je što ne ide i #-83 naredne,jer bi tad imali zaokružene tri edicije (Zenit,Praskozorje i Paradu),te bi preostalo još 6 albuma Smiraja i 12 Čudovišta - a možda bi bilo moguće izboksovati da se Čudovišt urade u dve knjige. |
Edited by - anto on 23/12/2018 12:14:29 |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|