forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor 3 - Prošlost Jimmya Gitare
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

1Euro
Advanced Member

12545 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 29/10/2015 : 10:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
majke mi, da nisam znao da ima King Warrior novi avatar, sada sam pogledao i eto ga, haha, stvarno sam pogodio, iako kada bolje pogledam sliku meni možda malo više liči na Ultrasa, ipak je Ultras malo mršaviji,....
Kolorac sam ja jedva dobio u Sloveniji....najprije sam išao u trafiku u City Centar (Interspar), nisu imali onda sam obilazio neke trafike, nisu imali, a na jednoj sam dobio onog poslednjeg, sam g amorao uzeti iz vitrine.....pitanje je sada, da li nisu još dobili svoje primjerke (Interspar trafika npr...) ili je ovo planulo!
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

535 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 29/10/2015 : 10:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Dzedsone, to sve moras napisati Morenu. A za masivnost, nije problem, ali dobio sam instrukcije da ne crtam bildera. Znaci, ostaje zilav.

ma naravno, bane, i vi ostali, ni ja ne podnosim bilderskog zagora, vjerujem da nema takvih među redovitim čitačima, nisam na to mislio kada sam spominjao masivnost ti ga crtaš taman (malo me na pepea podsjeća) zagor nema više od 90 kg sigurno. samo sam listao neke tarzane nedavno pa sam se malo prisjetio toga. a što se morena tiče, on i sam izbaci svaku treću takvu s makljažama, tako da nisu loši izgledi. šteta mi je tebi davati neke mirnije

Edited by - Džedson on 29/10/2015 11:04:34
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19121 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/10/2015 : 14:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
nevezano, Banetova naslovnica za Veseli Četvrtak izdanje je odlična ali...
pa nije originalna ko u Italiji, mene bi smetalo da uz original naslovnice(ma kakve več one bile) imam jednu
alternativnu...zamenska može kao dodatak originalnoj, obratno nikako.
Drago mi da je Ludens objavio originalnu a nabavit ču i Banetovu od Četvrtka...
šta misle ostali kolekcionari o tome?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/10/2015 : 15:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Sasvim se slažem, ne samo za konkretno izdanje: originalna naslovnica je originalna, i mora biti na stripu, jer se inače formalno vraćamo na praksu ZS i LMS sa zamjenskim naslovnicama Mikice, Baneta () i ostalih.

Banetova zamjenska naslovnica je mogla komotno ići na stražnju stranu, ili umetnuta kao predlist na kvalitetnijem papiru, i svi bi bili zadovoljni.

Ovako kupci VČ-ova izdanja ostaju bez izvorne naslovnice, što barem nije lijepo, a može se govoriti i o neprofesionalizmu.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27179 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/10/2015 : 15:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
koje gluposti.
imamo jednu dobru i jednu lošu naslovnu i sad bi se ja triba žalit ako se objavi dobra jer ta nije izašla u talijanskom izdanju?
kolekcionari su poseban soj ljudi da se najblaže izrazim.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/10/2015 : 15:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Meni ne smeta zamjenska ako je ista bolja od originala, ali izdavač bi ipak trebao ponuditi obje pa neka svaki kupac odluči koju će uzeti. Tako sam ja kod giganta uzeo Nuccijevu, iako to možda nije slučaj za usporedbu jer je ovaj kolorac u toj verziji izašao u originalu a Ludensov izmišljeni gigant ne.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27179 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/10/2015 : 15:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD
a Ludensov izmišljeni gigant ne.

Zašto Ludensovo izdanje zoveš izmišljenim a ono talijansko kao nije izmišljeno?Zar uvijek domače izdanje mora biti potpuno isto kao i tamo gdje je prvi put objavljeno?
Ja da sam izdavač bi namjerno isprijemješao stvari samo da "kolekcionari" polude

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/10/2015 : 16:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Naravno da je i talijansko izdanje izmišljeno pošto se ne radi o priči koja je rađena po istinitom događaju.
Kada su u pitanju kiosk izdanja ne smeta mi nikakvo miješanje, prava kolekcionarska izdanja idu u HC-u po masnoj cijeni i tu mora biti sve po špagi.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19815 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/10/2015 : 16:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

quote:
Originally posted by cat claw

Iskreno, meni se nikada nije svidjalo da grmalj od 120 kila leluja na lijanama.
Ako cemo pravo, Kristofer Lamber je daleko realniji Tarzan od mesnatih Vajsmilera, Skota i Barkera... Ron Eli je tu negde, a Kifi zlatna sredina...
Tako ni Zagora ne treba zamisljati kao Konana na drvetu....

Apsolutno I Zagor treba da ostane onakav kakvim ga je Ferri zamislio.

ZNači uglađeni manekenčić.

tebi je onda valjda i clint maneken?
a muževnijega "kauboja" dame nisu vidjele.
ferri je zamislio i nacrtao atletski građena, snažna čovjeka, a ne balon iz teretane.

Tko spominje balon iz teretane?
Osoba koja svakog dana preživljava u močvari mora biti puno surovija i daleko manje uglađena.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/10/2015 : 16:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nije stvar u kolekcionarstvu, nego u (ne)pridržavanju izvornika i (ne)poštivanju kupca.

Recimo to ovako: ako je omot ploče Sticky Fingers naslikao Andy Warhol, onda želim (želio sam tj. želio bih) da Jugoton ploču objavi s istim omotom, a ne recimo s alternativnim koji bi naslikao Mirko Ilić.

Svaka čast Iliću, ali Warhol je Warhol i original je original.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19121 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/10/2015 : 16:46:48  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Nije stvar u kolekcionarstvu, nego u (ne)pridržavanju izvornika i (ne)poštivanju kupca.

Recimo to ovako: ako je omot ploče Sticky Fingers naslikao Andy Warhol, onda želim (želio sam tj. želio bih) da Jugoton ploču objavi s istim omotom, a ne recimo s alternativnim koji bi naslikao Mirko Ilić.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27179 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/10/2015 : 17:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ferri nije Warhol a pogotovo nije u odnosu na Kerca.
A to nije ni original kako to pogrešno nazivamo već kopija u desetke tisuće komada.
Ovdje je pitanje mora li domače izdanje biti isto kao talijansko?
Po meni ne mora.tj.svako poboljšanje je plus.A bolja naslovnica nego li je talijanska je svakako plus.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/10/2015 : 17:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prvo stoji u nekim okolnostima, drugo nikako.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 29/10/2015 : 21:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Kamo sreće da Bane radi za Ludens i da je svaka Zagorova naslovnica zamijenjena njegovom (naravno i da mu je to masno plaćeno, podrazumijeva se).
Da ih sve crta pijan, ušlogiran i s akutnim konjuktivitisom na oba oka još bi uvijek bile daleko bolje od onoga što danas dobivamo.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 29/10/2015 : 21:41:28  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Curunire, dobices Katu 12 iovako ionako, ne moras da se slihtas...
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 29/10/2015 : 23:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote

znate li da jos nisam dobio Vaseg Bleka koji ste mi darovali?
onaj u koga je, serem mu se na sve.
evo ovako javno. godina i po je prosla...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 29/10/2015 : 23:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Stvarno? Moram priupitati doticnog.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 30/10/2015 : 12:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:

Prvo stoji u nekim okolnostima, drugo nikako.

Kako ne? Ja kao kupac smatram da me se ne poštuje ako netko u nekoj redakciji, svejedno da li u Slobodnoj Dalmaciji, Ludensu, Veselom četvrtku ili gdje god, odluči da mi (nam) umjesto naslovnice originalnog izdanja dade naslovnicu koju iz nekog razloga sam odabere.

To mi je itekako smetalo u nekadašnjim ZS i LMS, gdje smo umjesto originalnih naslovnica dobivali zamjenske od Pavela Koze, Mikice, Baneta ili koga već, u Vjesniku gdje bi umjesto izvorne naslovnice Alana Forda jednostavno uvećali kadar iz stripa, ili sad u Veselom četvrtku gdje su odlučili ići s alternativnom Banetovom naslovnicom.

I uopće nije stvar u tome da je Banetova naslovnica bolja (svakako jest) ili slabija, kao ni u obezvređivanju radova Mikice, Koze ili koga god, nego u tome da je originalna naslovnica originalna, a da su sve ostalo voluntarističke odluke.

Stvar je u načelu: kad netko odluči da umjesto izvornog djela stavi zamjensko, meni je to znak nepoštivanja čitatelja. Hajde da su ponudili obje, pa da onaj tko hoće ima alternativu, ali nisu.

Napokon, zar ćeš mi reći da u ovim slučajevima ono što su radili u ZS nije nepoštivanje čitatelja, i da ne bi bilo bolje te prema čitateljima poštenije s originalnim naslovnicama:

Go to Top of Page

morski
Senior Member

2665 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 30/10/2015 : 12:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
da, ali ti je valjda jasno zasto su "uskakali" sa alternativnim naslovnim stranicama u ZS/LMS. drugaciji format epizoda nego u originalu. nije se lepila jedna na drugu vec su bile odvojene. i onda kada zafali naslovna za broj koji se nije ni pojavio u originalu kao zaseban, dobijali smo ove iz domace radinosti
meni licno to nije problem, pogotovo sto se tice ovoga u VC-u. mnogo mi je vaznije sta je U stripu, a ne NA stripu

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu

Edited by - morski on 30/10/2015 12:56:56
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2998 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 30/10/2015 : 13:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message  Reply with Quote
ovaj Bure stvarno ne zna napraviti JEDNU jedinu napetu i lijepo čitljivu priču, ne znam na koju foru je on scenarist stripova?? crtež je odličan, čitam sporo i uživam u njemu, ali Bure je napravio na tisuće ovakvih dosadnih stranica stripa da više ne kužim kako ovaj smor od priča može uopće ugledati lice dana
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19121 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 30/10/2015 : 13:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Slazem se sa yohnijem, moze kao bonus ali nikako kao zamjena originalnoj...

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 30/10/2015 : 13:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Naslovne u Dnevniku su zamenjivane zato sto onda nisu dobijali filmove od Bonelija niti crno belu kopiju. U pocetku su naslovne precrtavane na pausu a kasnije su radili (razno)razni crtaci.
Znaci, nije nepostovanje citaoca nego tehnologija.

Obojeni program nije reprint italijanskog izdanja, jer da jeste bilo bi sve isto sem prevedenog naslova. Zato i nije bila obaveza da ide ITA naslovna strana. Tim pre sto je Ludens objavio nasu verziju kolorca, tako da svako moze da bira prema svom ukusu.
Ustvari, podla ideja je da svi kupite po dva primerka.
Inace, ilustracije su samo malo promenile mesta, tako da je ITA naslovna postala pagina terza u VC izdanju i sve su koze na broju.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/10/2015 : 13:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
@Johnny Difool
A baš si našao primjer iz bivše juge, nema to veze s današnjim izdavaštvom.

Edited by - solar on 30/10/2015 13:41:54
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 30/10/2015 : 14:30:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Da me izdanje zanima i da kupujem redovito bio bi mi to stvarno pederski pozez. Ali ne kupujem a vidim i da se vecina veseli pa zato ajde neka. Moj original je spremljen i nacekat ce se na da bude procitan, a zanima me najvise radi KW-a

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 30/10/2015 : 14:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

@Johnny Difool
A baš si našao primjer iz bivše juge, nema to veze s današnjim izdavaštvom.

Zapravo uopće nije stvar u konkretnim primjerima, koji mogu biti bolji ili slabiji, u svakom smislu - kreativnom, tehničkom - kvalitetnije ili manje kvalitetno napravljeni. Stvar je u principu iliti načelu, a složit ćemo se da bi on morao vrijediti za sve podjednako. A ne da procjena ovisi o tome je li nešto napravljeno bolje ili gore, pa je bolje prihvatljivo a gore ne.

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000