forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 120

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2015 : 08:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
Originally posted by stinky

ma kakvi. to se tebi čini, jer si površni pratitelj lika i djela Zagora, no, Zagor je upravo protiv prirode.

Otkud ti to?
Zagor protiv prirode, a rođen i živi u šumi, i sam govori da se divi prirodnim ljepotama?

možda je stinki mislio na ljudsku prirodu.tj. zagor ima potrebu da kroti istu

Haha, možda se to može tako reći, no nadovezao se na Murdocov post koji je spominjao prirodu u drugom smislu.

Edited by - Zoroasterixx on 01/11/2015 08:03:39
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2015 : 08:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Zoro, nek ti to ostane zagonetka. Kad odgovoriš (a imaš koordinate između Murdoca i Igora), Sfinga će pasti i imat ćeš Ukazanje (Himere).

Idemo mi rađe na Supermikea.
Što kažeš na "runde"?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2015 : 08:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zoro, nek ti to ostane zagonetka. Kad odgovoriš (a imaš koordinate između Murdoca i Igora), Sfinga će pasti i imat ćeš Ukazanje (Himere).

Idemo mi rađe na Supermikea.
Što kažeš na "runde"?

Pa kao što znamo ima ih sedam. U prvih šest Zagor i Supermike imali su rezultat 3:3. No Supermike je izgubio u oba "životinjska" natjecanja sa zmijom i pumom (jer za razliku od Zagora, nema iskustva) i spotaknuo se pri trčanju, tako da je ustvari ta "slučajnost" bila presudna.
Na kraju je izgubio u borbi bez pravila, unatoč tome što može podići kamen od sto kila koji Zagor ne može (jer je Zagor puno iskusniji borac).
Dakle, Zagorovo iskustvo je bilo presudno na kraju.
Ali vjerujem da ti u rundama vidiš i neka skrivena značenja.

Evo meni je palo na pamet jedno.
Zagor, kao čovjek prirode, uspijeva izaći na kraj sa životinjskim svijetom (i to su natjecanja koje je sam predložio) dok Supermike, čovjek iz grada, ne može.

Edited by - Zoroasterixx on 01/11/2015 09:09:38
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2015 : 09:08:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Kako danas gledamo na runde?
Kada smo bili djeca, runde su nam bile nešto vrhunaravno, nešto što oduzima dah...
Ako su runde atraktivan moment priče, a očito jesu, jer je Nolitta tako uradio, mogu li one izdržati pored Sclavijevih atomskih eksplozija i Bosellijevih bacača plamena za jednu osobu i baražne vatre za više osoba, sve to na spidu?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2015 : 09:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako danas gledamo na runde?
Kada smo bili djeca, runde su nam bile nešto vrhunaravno, nešto što oduzima dah...
Ako su runde atraktivan moment priče, a očito jesu, jer je Nolitta tako uradio, mogu li one izdržati pored Sclavijevih atomskih eksplozija i Bosellijevih bacača plamena za jednu osobu i baražne vatre za više osoba, sve to na spidu?

Nisam čitao Supermikea kad sam bio dijete tako da otpada nostalgični faktor. Ne znam baš što si htio reći ovom usporedbom sa Sclavijem i Bosellijem.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2015 : 09:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Zagor, kao čovjek prirode, uspijeva izaći na kraj sa životinjskim svijetom

drugim riječima, hoćeš reći da je Zagor svladava prirodu ()
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2015 : 09:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Zagor, kao čovjek prirode, uspijeva izaći na kraj sa životinjskim svijetom

drugim riječima, hoćeš reći da je Zagor svladava prirodu ()

Prije bih rekao, pripitomljava.
Slično kao i Tarzan, Zagorova glavna inspiracija.

Edited by - Zoroasterixx on 01/11/2015 09:12:56
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2015 : 09:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam čitao Supermikea kad sam bio dijete tako da otpada nostalgični faktor. Ne znam baš što si htio reći ovom usporedbom sa Sclavijem i Bosellijem.

ha?
nema nostalgičnog faktora

nego baš pitam: kako nam danas izgledaju runde?

(usporedba je tu povučena po liniji atraktivnosti i efektnosti. eksplodiranja predmeta i akcija non-stop, moraš uključiti i taj 'prizemni' kriterij - koji je, moguće, mnogima prva stvar. glavni adut.)
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2015 : 09:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
nekako mi sa današnje distance od prvog čitanja kao klinac neke runde izgledaju prilično glupe.npr ko je veći baja,pa ajmo fino zaronit i ko više može zadržat dah..dječje fore.ili gađanje winchesterkom u nepokretnu metu.bezveze.
zoro,ako se ne varam,upravo je zagor predložio borbe sa ovim živinama?
stari lukavac,znao je da će superdečka dobit u tim rundama.u tom se vidi koliko je zagor zreliji i pametniji.natjero je vodu na svoj mlin.

Vamos a la playa tralalalala

Edited by - igor 12 on 01/11/2015 09:17:40
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2015 : 09:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

koja je po tebi razlika između svladvanja i pripitomljavanja u ovom kontekstu?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2015 : 09:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

koja je po tebi razlika između svladvanja i pripitomljavanja u ovom kontekstu?

"Svladavanje prirode" implicira bezobzirno iskorištavanje prirode (u ovom kontekstu, Zagor nije ubio pumu ni zmiju, iako je mogao).
"Pripitomljavanje" znači suživot s prirodom uz povremenu borbu protiv njenih opasnijih pripadnika.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2015 : 09:20:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ha?
nema nostalgičnog faktora

nego baš pitam: kako nam danas izgledaju runde?

(usporedba je tu povučena po liniji atraktivnosti i efektnosti. eksplodiranja predmeta i akcija non-stop, moraš uključiti i taj 'prizemni' kriterij - koji je, moguće, mnogima prva stvar. glavni adut.)

Pa ne bih rekao da su baš atraktivne ako te zanima, ali su u kontekstu priče efektne. No ne bih rekao da bi privuklo današnje klince.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2015 : 09:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

nekako mi sa današnje distance od prvog čitanja kao klinac neke runde izgledaju prilično glupe.npr ko je veći baja,pa ajmo fino zaronit i ko više može zadržat dah..dječje fore.ili gađanje winchesterkom u nepokretnu metu.bezveze.

tako dakle;))

ajd baš me zanima više (mnogo) današnjih gledanja na stvar
(makar bi se moglo kretati u ovome što kažeš, prema pretpostavci)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2015 : 09:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

"Svladavanje prirode" implicira bezobzirno iskorištavanje prirode (u ovom kontekstu, Zagor nije ubio pumu ni zmiju, iako je mogao).
"Pripitomljavanje" znači suživot s prirodom uz povremenu borbu protiv njenih opasnijih pripadnika.

svladavanje ne implicira bezobzirno iskorištavanje, kao što pripitomljavanje ne implicira plemeniti suživot.

npr. ako svladam pumu i pojedem je, to može biti suživot u datome, a svijet mi jest tako dat: uvijek netko jede nekoga.

pripitomljavanje može biti bezobzirno iskorištavanje, ako ja držim galeba jonathana livingstona u kavezu, jer mi je to želja, koja se može nazvati i hir.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2015 : 09:37:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

svladavanje ne implicira bezobzirno iskorištavanje, kao što pripitomljavanje ne implicira plemeniti suživot.

npr. ako svladam pumu i pojedem je, to može biti suživot u datome, a svijet mi jest tako dat: uvijek netko jede nekoga.

pripitomljavanje može biti bezobzirno iskorištavanje, ako ja držim galeba jonathana livingstona u kavezu, jer mi je to želja, koja se može nazvati i hir.

Istina, riječi su nespretno izabrane.
No Zagor ne drži životinje u kavezu, i ako ih ubija, to je da ih pojede. A kad ih ne mora ubiti, poštedi ih.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2015 : 09:48:38  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
možda bi mrvicu atraktivnije bilo,da su beskrvno,hladno gađanje u nepokretnu metu sa tri metka zamijenili sa gađanjem meta postavljenih na pritke jašući na konju u galopu

zagor je dobio sve runde sa životinjama,supermike ga je dobio u gađanju nepokretne mete.
ujedinivši preciznost sa umijećem jahanja.bi li zagor iskoristio stari indijanski trik gađanja mete sa boka konja?pridonijeo atraktivnosti runde?
bi li supermikeova preciznost donijela prevagu,makar jaši na konju?
ko bi ovu rundu dobio?

Edited by - igor 12 on 01/11/2015 09:51:31
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2015 : 09:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ne bih rekao da su baš atraktivne ako te zanima, ali su u kontekstu priče efektne. No ne bih rekao da bi privuklo današnje klince.

nema veze, jer mi nismo klinci
mi smo stari prdonje

je li igor stari razmaženi prdonja kada želi atomske eksplozije i napalm over darkwood ili je današnji klinac? jesu li današnji klinci uopće to, "današnji klinci" kako ih mi/ti zamišljaš ili je to projekcija starog današnjeg prdonje klinca igora? (igore, sve ja to prijateljski;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2015 : 09:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

zagor je dobio sve runde sa životinjama,supermike ga je dobio u gađanju nepokretne mete.
ujedinivši preciznost sa umijećem jahanja.bi li zagor iskoristio stari indijanski trik gađanja mete sa boka konja?pridonijeo atraktivnosti runde?
bi li supermikeova preciznost donijela prevagu,makar jaši na konju?
ko bi ovu rundu dobio?

to su prava pitanja
sa te točke počinje analiza epizode Zagor protiv Supermikea... da bi prodirala prema willerovskim dubiozama
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2015 : 09:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

mi smo stari prdonje

je li igor stari razmaženi prdonja kada želi atomske eksplozije i napalm over darkwood ili je današnji klinac? jesu li današnji klinci uopće to, "današnji klinci" kako ih mi/ti zamišljaš ili je to projekcija starog današnjeg prdonje klinca igora? (igore, sve ja to prijateljski;)

Ja nisam stari prdonja Rođen sam u devedesetima.
Nego, ako su prava pitanja o Supermiku kako ga učiniti atraktvnijim, onda treba pogledati kako je to Boselli radio.
Kako bi Boselli napisao Supermikea?
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2015 : 09:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

mi smo stari prdonje

razmazio me hellingen sa svojim krstarećim projektilima tipa tomahawk iz epizode odbrojavanje.sve vodi prema jednoj atomskoj nad darkwoodom,samo ko ima hrabrosti napraviti takvu epizodu sa takvim helingenom?

Edited by - igor 12 on 01/11/2015 09:59:40
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13152 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2015 : 10:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
onda treba pogledati kako je to Boselli radio.

pa ti kaži
jel bi Boselli bolje napisao Supermikea?

igore, da, da, stari Nolitta je isto znao par trikova, pa je ispaljivao tomahavke na washington

Edited by - stinky on 01/11/2015 10:06:57
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2015 : 10:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
boseli bi možda atraktivnije to napravio.sam zaplet gdje počinje supermikeova mržnja spram zagoru i runde.siguran sam da bi runde puno bolje napravio.no,znači li atraktivnije i bolje?može li boseli pobijedit nostalgiju starih prdonja?

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2015 : 10:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
onda treba pogledati kako je to Boselli radio.

pa ti kaži
jel bi Boselli bolje napisao Supermikea?

Atraktivnije sigurno, bolje, ha, možda, ali opet bi to bilo drugačije, ne možeš danas oponašati Nolittu i to razdoblje.
Bosellijev Supermike bi vjerojatno bio nešto slično kao Nat Murdo.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 01/11/2015 : 12:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Evo sjetih se jedne ne tako stara rasprave o Supermikeu, a onda i konkretno o rundama, sve otprilike 450-455.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=17643&whichpage=450

PP u elementu.
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1644 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 01/11/2015 : 12:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Kako imate živaca da ovolike stranice topika filozofirate o Zagoru, i to svega o jednoj ili 2-3 epizode ?!

Sinoć sam hteo da ispratim diskusiju od početka, od 14. stranice topika,
prešao sam nekako i 15. stranicu i odustao od daljeg čitanja...

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page
Page: of 120 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000