forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor klasik 39 - Zelena prijetnja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 31/10/2015 : 13:29:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Duke Zill

Na kiosku kupljena "Zelena prijetnja" sa naslovnicom "Vatrenog krštenja".
Mislim da naslov djelomično odgovara naslovnici pošto ta zelena prijetnja može biti ovaj busen trave ispod kosturovog šešira

Kako ja mislim uzeti naslovnicu sa Red Warriorom, a tamo nema nikakve trave, onda ću morati ofarbati indijanca u zelene ratničke boje da bi ime epizode odgovaralo stanju na naslovnici.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/11/2015 : 18:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Na SNK sajtu je okačena samo naslovnica sa kosturom, onda ću uzeti nju ako slučajno ne bude one sa indijancem.

Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 02/11/2015 : 23:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Kod mene je naslovnica sa Indijancem (Neravna borba), a sudeći po ovoj ideji spajanja epizoda, ne bi me začudilo da i slijedeći Ludensov "Zagor klasik" uradak, bude takav. Naime, slijede Blindirana soba (Sminroff) te kratka epizoda Otok magle (Segnina druga epizoda), koje, u zajedničkom obujmu, taman pokriju jedan ovakav debeli klasik. Poslije dolazi obimni Tropski korpus, te Kinezi sa zlatnim pečatom, koji će, zacijelo, biti pojedinačne debele sveske.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/11/2015 : 23:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
S obzirom da je ta Segnina epizoda živi očaj (priča čak više od crteža) bilo bi dobro da je stave skupa sa Smirnoffom koji nije ništa posebno ali bi mi bilo malo lakše dati novce za takav Klasik.
Tropical corp je ipak klasik sam po sebi i kod njega neće biti takvih problema.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/12/2015 : 14:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kada sam već kupio ovaj Klasik išao sam nakon dužeg vremena ponovo pročitati prvu priču Zelena prijetnja ali bolje da nisam. To je toliko naivno kao da je u pitanju neki od brojeva sa početka serijala dok su Ferri i G.L. Bonelli bili scenaristi.
Kada je u pitanju Chico još mogu razumjeti neke bedaste situacije, ali kada Zagor upada u njih onda je to stvarno previše.

Edited by - DODSFERD on 11/12/2015 14:45:21
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/12/2015 : 16:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A ko da su druge zagorove price tog vremena bolje.
u par zadnjih dana prlcitao sam nekoliko zadnjih klasika i ne mogu se nacuditi da mi je to nekad biilo dobro??

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/12/2015 : 16:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Zelena prijetnja je debelo najslabija priča iz tog perioda, čak je i neozbiljni Tajanstveni jahač bingo u usporedbi sa ovime a o Nolittinim klasicima do Tigra da i ne govorim.
Ova druga priča o Red Warrioru mi je ostala u dobrom sjećanju, vidjet ćemo hoće li tako biti nakon što je danas/sutra opet pročitam.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/12/2015 : 18:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Red warrior je (kao i Ken priceova čast i slični klonovi)dignut iz nekog western filma(ne mogu se sitit naslova).

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2852 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/12/2015 : 20:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

A ko da su druge zagorove price tog vremena bolje.
u par zadnjih dana prlcitao sam nekoliko zadnjih klasika i ne mogu se nacuditi da mi je to nekad biilo dobro??

Naravno, kad si to citao sa 10 godina. Zato Zagija vec 15 godina prakticki ne citam - ne zelim kvariti najljepse uspomene sa djetinstva. I jos nesto. Kad bi ove epizode, koje izlaze danas u redovnoj seriji, izlazile pre 30 godina, verovatno bi mi bile puno bolje od klasika, koje smo citali u tisto vrijeme . No, to je samo moje skromno misljenje.

Jack the Black.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2852 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/12/2015 : 20:50:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
I da ne bude zabune. Kupujem tako kiosk izdanja, kako i fantasticno Libellus izdanje.

Jack the Black.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/12/2015 : 21:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kod mene nema toliko utjecaja što sam sada puno stariji, mogu i danas uživati u nekim klasicima ali kada je u pitanju loša priča tu jednostavno nema pomoći.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3017 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 11/12/2015 : 21:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Kada sam već kupio ovaj Klasik išao sam nakon dužeg vremena ponovo pročitati prvu priču Zelena prijetnja ali bolje da nisam. To je toliko naivno kao da je u pitanju neki od brojeva sa početka serijala dok su Ferri i G.L. Bonelli bili scenaristi.
Kada je u pitanju Chico još mogu razumjeti neke bedaste situacije, ali kada Zagor upada u njih onda je to stvarno previše.

Ma to je nebitno,nista nije iskocilo iz okvira,bas toliko.Losa prica jest,ali bilo je i gorih.Sve to nije tribalo znacit da se moraju spojit dvi potpuno razlicite epizode.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.

Edited by - roby05 on 11/12/2015 21:52:25
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/12/2015 : 21:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Jest da je sa dvije priče narušena prijašnja koncepcija ali činjenica je da bi se Zelena prijetnja kao samostalna epizoda dosta slabije prodavala.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 12/12/2015 : 11:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kod mene nema toliko utjecaja što sam sada puno stariji, mogu i danas uživati u nekim klasicima ali kada je u pitanju loša priča tu jednostavno nema pomoći.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/12/2015 : 13:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ponovih jutros i Red Warriora, znao sam da je ovo puno bolje od Zelene prijetnje pa sam mogao opušteno čitati. Osim malo netipičnog uvoda za njega vidi se da je u pitanju Nolittina priča koja, iako se ne može mjeriti s ranijim zlatnim periodom, pruža dovoljno dobru zabavu za utrošeno vrijeme.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 12/12/2015 : 14:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja se najbolje secam tog pocetka iz Crvenog ratnika. Zagor u zezanciji sa vojnicima, preskace one bacve. Malo da vidimo i svakodnevni Zagorov zivot, za te scene je Nolitta bio maher.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/12/2015 : 14:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
taj uvod je crta onaj poručnik

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 12/12/2015 : 22:42:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
I to do 33. strane.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/12/2015 : 10:29:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
iduća godina bi trebala biti vrlo dobra za klasik.
prvo bi trebao biti još jedan dupli broj sa votkom i duhovima na oko 345 stranica pa tropski odred sa 321,kineski pečat sa 378 i destroyerom na 389 stranica.
u 2017 godini ide niz epizoda sa dvista i nešto stranica i bit će zanimljivo hoće li njih trpati 2 u 1 (onda bi bilo oko 450 str)ili će možda smanjiti cijenu klasika(sumnjam) ili će biti jedna epizoda a cijena ista(39 kn).

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/12/2015 : 14:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
U idućem broju opet Castelli nastupa; čak dvije priče od kojih ona sa Duhovima spada u najlošije na serijalu. Ne mogu vjerovati da je isti scenarist kasnije napisao povratke Vampira, Supermikea i legendarnu Veliku urotu koja mi spada u top 5 cijelog serijala.

Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 13/12/2015 : 16:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

i naravno, u ocjenjivanju te epizode si bio apsolutno objektivan, tj. to što ne razumiješ, odnosno, ne voliš SF ne igra ovdje nikakvu ulogu

Epizoda je i naivna kako kažeš, ali od Zagora ne očekujem ništa previše dubokoumnog- tj. priča je sasvim pitka i simpatična.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/12/2015 : 17:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Onaj početak sa potragom za blagom (gdje se iz aviona vidi da je muljaža) je najviše srozao priču a nisu pomogli ni neuvjerljivi izgled biljke i kraj kada se ona ''predomisli'' zbog Zagorovih riječi.
Nisam primjetio da priča vuče nešto na SF ali to nema puno veze. Iako ne volim klasične SF serijale, pa čak ni epizode koje imaju dosta tih elemenata, zadnji jubilarac sa Akkronjanima mi je ostavio dobar dojam.
A možda je najviše utjecaja imalo što me za Zelenu prijetnju ne veže nostalgija, tj. ne sjećam se da sam je čitao u izdanju Dnevnika.

Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 13/12/2015 : 18:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Onaj početak sa potragom za blagom (gdje se iz aviona vidi da je muljaža) je najviše srozao priču a nisu pomogli ni neuvjerljivi izgled biljke i kraj kada se ona ''predomisli'' zbog Zagorovih riječi.
Nisam primjetio da priča vuče nešto na SF ali to nema puno veze. Iako ne volim klasične SF serijale, pa čak ni epizode koje imaju dosta tih elemenata, zadnji jubilarac sa Akkronjanima mi je ostavio dobar dojam.
A možda je najviše utjecaja imalo što me za Zelenu prijetnju ne veže nostalgija, tj. ne sjećam se da sam je čitao u izdanju Dnevnika.

Čiko ko Čiko, uvijek je bio idiot... tj. moram se ispraviti -u prvim epizodama je bio samo budala, ali i borac. Kasnije su mu totalno srozali lik u idiota i kukavicu, a Zagor je uvijek trpio njegove idiotarije - pa je morao i sad. Takvi 'zapleti' i nisu bili rijetki u Zagoru.

Meni je ta biljka odlično dizajnirana, a što se tiče razuma te biljke- e tu dolazimo do SFa. Ta biljka je vanzemaljski organizam, stoga na temelju čega suditi o njenoj inteligenciji. Slušala je indijanca i onog znanstvenika, pa je mogla razumjeti i Zagora.

Ma, nisam ni ja nešto vezan za nostalgiju prema bilo kojem dobu Zagora, pa tako ni prema ovoj epizodi. Čitao sam ju u onom posebnom izdanju Dnevnika -čim su je ponovili, znači da su je i u Dnevniku smatrali dobrom, tj. onom koja je vrijedna repriziranja, jer će se, naravno, dobro prodavati.
Ne smatram je vrhuncem, ali ni tako lošu kao ti :)
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 13/12/2015 : 23:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

quote:

Čiko ko Čiko, uvijek je bio idiot... tj. moram se ispraviti -u prvim epizodama je bio samo budala, ali i borac. Kasnije su mu totalno srozali lik u idiota i kukavicu, a Zagor je uvijek trpio njegove idiotarije - pa je morao i sad. Takvi 'zapleti' i nisu bili rijetki u Zagoru.

Meni je ta biljka odlično dizajnirana, a što se tiče razuma te biljke- e tu dolazimo do SFa. Ta biljka je vanzemaljski organizam, stoga na temelju čega suditi o njenoj inteligenciji. Slušala je indijanca i onog znanstvenika, pa je mogla razumjeti i Zagora.

Ma, nisam ni ja nešto vezan za nostalgiju prema bilo kojem dobu Zagora, pa tako ni prema ovoj epizodi. Čitao sam ju u onom posebnom izdanju Dnevnika -čim su je ponovili, znači da su je i u Dnevniku smatrali dobrom, tj. onom koja je vrijedna repriziranja, jer će se, naravno, dobro prodavati.
Ne smatram je vrhuncem, ali ni tako lošu kao ti :)

To zna ponekad da me iznervira, poslednji put u epizodi "Pećina s mumijama mumija".
Tu se Čiko stvarno poneo kao degenerik, ali što ti kažeš ima još dosta takvih zapleta.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000