Već neko vrijeme izrađujem stripove o junaku Čarobnjaku iz Ozlja pa da ga tu malo i predstavim. Čarobnjak je inače stari lik iz nekih davnih prošlih vremena koji i dalje živi u Ozlju, valjda već petsto godina. Pomalo šaljiv, druželjubiv, ponekad mudar, uglavnom ga lokalni ljudi vole i poštuju :)
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Sitne životne mudrosti kroz jednostavnu minimalističku formu i pozitivni infantilizam, s puno ljubavi prema čovjeku i životu. Jednostavno a duhovito i pametno.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
@Paro - Pa i je da :) Makar sam Mr Naturala čitao tek kasnije, kad sam već smislio Čarobnjaka. Prvi uzori su meni dragi stripovi iz djetinjstva Asterix i Leonardo. Htio sam malo štiha gospodara prstenova ubaciti u neki svijet sličan Gruntovčanima, to je bila neka prva ideja.
@ Willer - Hvala, nadam se da nema vonja loše kopije :D
@Mogorović - Veseli dakako, još kako :)
@ Culture Vulture - Na facebooku imaš ovih kratkih anegdota, ilustracija, crteža i poneke table iz samizdat albuma, nisu cijeli, možda s vremenom stavim cijele, a možda i ne, vidjet ću. Malo su traljavo nacrtani ti albumi iskreno rečeno.
@Johnny Difool - Hvala na sofisticiranoj, kratkoj dvorečeničnoj recenziji :)
@ Culture Vulture - Na facebooku imaš ovih kratkih anegdota, ilustracija, crteža i poneke table iz samizdat albuma, nisu cijeli, možda s vremenom stavim cijele, a možda i ne, vidjet ću. Malo su traljavo nacrtani ti albumi iskreno rečeno.
Nema veze, vedri su. Nek je nacrtano kako god, nek i priča ne valja ništa, samo da nije depra, da nije ideologija, da nije kvaziumjetničko preseravanje i da nisu vulgarnosti. Nije to (još) u rangu s Leonardom, OK, al ima tu viziju svijeta. Samo naprijed!
Popravia si crtez u odnosu na onaj prvi album,vidim da si pocea koristit i boju.Ka sta je napisa Cromwell bas je simpaticno i opustajuce.Samo tako nastavi dalje.
Prošvrljao i ja po svemu dostupnom o čarobnjaku...iako vjerujem da je Boston Jack pripadnik mlađih generacija, ovdje se osjeća neki humorni "štih" iliti humorni začini starijih ljudi iz ozaljskog kraja. Čarobnjaku želim puno uspjeha u budućnosti...
Tko može neka navrati u Ozalj sutra (28.4) u 19 sati u prostoru Humićka, preko puta Petrolove benzinske (mala žuta kućica s zelenim krovom), bit će promocija stripa SLAVA U STRIPU. Radi se o zbiru stripova posvećenih Slavi Raškaj koje je radio veći broj autora na dvodnevnoj radionici.