Author |
Topic |
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 02/11/2015 : 17:10:16
|
Jeli moguce da ima takvih ljudi koji kad procitaju strip bace ga u smece(pretpostavljam da takvih nema na forumu)al ja sam imo prilike to vidjet,znaci kupi strip procita drzi ga mjesec dana i onda ga baci u smece.A kupuje i maxije i skupe stripove,nevjerojatno!!
|
Edited by - solar on 02/11/2015 17:13:58
|
|
Dermentor
Average Member
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 02/11/2015 : 17:30:10
|
postoje dvije vrste ljudi koji bacaju stripove u smeće:
1.obični ljudi, najobičniji, radnici, seljaci, koji se malo zabave, pročitaju "šund-štivo" i jednom kad pročitaju, to štivo iliti strip je ispunio i istovremeno izgubio funkciju. problem (mislim, za izdavače) je što takvih ljudi ima sve manje, vrlo malo (tv, programi, mobiteli, net, pivo itd. preraslo je strip i postalo masovniji vid diverzivne zabave)
2.Savršeni Čovjek ili Nadčovjek, koji čita, proučava, zna i istovremeno se oslobodio: nema potrebe za skupljanjem, nije kolekcionar. problem. takvih ima još manje, preciznije - nitko.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 02/11/2015 : 17:31:36
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Jeli moguce da ima takvih ljudi koji kad procitaju strip bace ga u smece(pretpostavljam da takvih nema na forumu)al ja sam imo prilike to vidjet, znaci kupi strip procita drzi ga mjesec dana i onda ga baci u smece.
Takvi su još dobri, ima onih koji kupovinu, čitanje i bacanje obave u istome danu. quote: A kupuje i maxije i skupe stripove,nevjerojatno!!
Libellusa još nisam vidio u smeću ali možda dođe i taj dan. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3025 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
bisley
Senior Member
Croatia
1193 Posts
Member since 08/06/2005 |
Posted - 02/11/2015 : 18:15:55
|
quote: Originally posted by stinky
postoje dvije vrste ljudi koji bacaju stripove u smeće:
1.obični ljudi, najobičniji, radnici, seljaci, koji se malo zabave, pročitaju "šund-štivo" i jednom kad pročitaju, to štivo iliti strip je ispunio i istovremeno izgubio funkciju. problem (mislim, za izdavače) je što takvih ljudi ima sve manje, vrlo malo (tv, programi, mobiteli, net, pivo itd. preraslo je strip i postalo masovniji vid diverzivne zabave)
2.Savršeni Čovjek ili Nadčovjek, koji čita, proučava, zna i istovremeno se oslobodio: nema potrebe za skupljanjem, nije kolekcionar. problem. takvih ima još manje, preciznije - nitko.
Ovakvi postoje samo u stripovima... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/11/2015 : 18:26:24
|
Naravno da ću baciti u smeće sve što je nečitljivo, glupo, očajno nacrtano i što više nikad ne namjeravam uzeti u ruke. Ili pak ono što sam uzeo sasvim slučajno i greškom, možda potaknut nostalgijom, recimo neki Alan iznad broja 200. Dobro, smeće je ovdje većinom figurativno tj. "smeće", jer su opcije davanje prijateljima ili nekome tko želi (pro)čitati. Iznimka je Alan, jer užas od extra edicije nemam srca dati ni najvećem neprijatelju.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 02/11/2015 18:27:11 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 02/11/2015 : 18:37:55
|
U Japanu mnogi imaju naviku da ujutro prije posla kupe svoj omiljeni stripovski časopis.
S obzirom da vožnja vlakom do posla obično traje neko vrijeme, pročitaju ga tijekom vožnje i onda bace kada dođu na svoje odredište.
Časopisi su i osmišljeni s time u vidu. Jeftini su i tiskani na slabom papiru, i nisu baš pogodni za čuvanje na policama.
Naravno, kasnije stripovi budu reprintani u kvalitetnijim izdanjima, tako da ljudi mogu sačuvati svoje omiljene stripove. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
badseed
Junior Member
308 Posts
Member since 11/06/2009 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5470 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 02/11/2015 : 19:39:05
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Jeli moguce da ima takvih ljudi koji kad procitaju strip bace ga u smece(pretpostavljam da takvih nema na forumu)al ja sam imo prilike to vidjet,znaci kupi strip procita drzi ga mjesec dana i onda ga baci u smece.A kupuje i maxije i skupe stripove,nevjerojatno!!
Daj imena, adrese, gde odlazu smece, broj kante, kontejnera |
|
|
zokalav
Senior Member
2036 Posts
Member since 24/08/2010 |
|
Boban
Junior Member
Serbia
485 Posts
Member since 05/11/2002 |
Posted - 02/11/2015 : 22:33:45
|
sedamdesetih, 95% svega se bacalo posle čitanja, pa i stripova. Ja sam gledao u Italiji u ovom veku da ljudi pre ulaska u voz kupe strip, pročitaju ga i ostave u kupeu... uvek sam nosio torbu sa sobom i kad voz stigne u Milano, gde mi je bila zadnja stanica, prođem kroz kupee i pokupim sve što nađem.
|
__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 02/11/2015 : 23:25:31
|
quote: Originally posted by Boban
sedamdesetih, 95% svega se bacalo posle čitanja, pa i stripova.
Ima i mali broj onih koji su to skupljali, dobro sačuvali pa danas zarađuju masne pare na tim starudijama. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5323 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 02/11/2015 : 23:44:43
|
quote: Originally posted by DODSFERD Libellusa još nisam vidio u smeću ali možda dođe i taj dan.
Ja sam našao Klaru broj 1 u smeću...sada kada bolje razmislim, vjerovatno do tada nikada nisam ni čuo za libellus. Možda je ta Klara na kraju bila uzrok mome ponovnom vraćanju interesa za stripovima? |
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 03/11/2015 : 10:18:30
|
Pre par godina imali smo druzenje kod prijatelja. Tad sam drugom prijatelju, koji je takodje bio na druzenju, doneo Sendmena-prvu knjigu od BP. Na kraju druzenja, razisli smo se a Sendmen je ostao u obicnoj kesi, zaboravljen. Posle par dana, drugar kome sam doneo strip mi rece da ga je zaboravio kod domacina druzenja. Ja ga nazovem, javi se njegova zena i na moje pitanje da li je nasla strip, ona mi rece da je nesto pronasla, ali nije znala o cemu se radi pa ga je bacila u smece! Kad sam joj objasnio o cemu se radi, ona je bila iznenadjena, mnogo mi se izvinjavala (nisam joj zamerio, stvarno nema pojma i veze sa stripovima) ali bilo je kasno. Sendmen je zavrsio u smecu, kasnije verovatno na Najlon pijaci. Srecom, kasnije sam nabavio drugog |
What a long strange trip it's been |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 03/11/2015 : 11:33:49
|
Meni je to isto fakat čudno - mislim, pa vidjela je žena da je nekakva (glomazna) knjiga, kaj nije mogla pretpostaviti da to nekaj vrijedi, a da naročito teba paziti jer nije njeno/od muža? Pa nije ostavio dnevne novine. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4411 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 03/11/2015 : 12:06:42
|
Ja znam neke koji su još gori. Kupe strip, ne pročitaju, bace na policu i onda dođu na forum tražit još i prijetit da će odustati jer ne izlazi dovoljno brzo. |
Bok, kako si.
|
|
|
bisley
Senior Member
Croatia
1193 Posts
Member since 08/06/2005 |
Posted - 03/11/2015 : 12:07:15
|
Vrijeme se mijenja, nabolje ili nagore pitanje je... U drugoj polovici 70ih, majka i susjede su došle sa roditeljskog sastanka iz osnovne škole i rekle: -Drugarica Vera (učiteljica) je rekla da su stripovi droga i da ih moramo zapaliti. Taj dan je izgorilo sigurno par tisuća stripova u selu i taj dan sam odlučio crtati stripove. I još crtam... |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 03/11/2015 : 12:08:32
|
Hajd' ti Celtic ovdje malo prelistaj istekle aukcije. Meni se prije čini da je tvoj Sendmen na svoje posljednje putovanje krenuo ovim stazama, a možda i na groblje Limunda. |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 03/11/2015 : 12:29:02
|
quote: Originally posted by Cromwell
Ja znam neke koji su još gori. Kupe strip, ne pročitaju, bace na policu i onda dođu na forum tražit još i prijetit da će odustati jer ne izlazi dovoljno brzo.
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 03/11/2015 : 12:31:24
|
quote: Originally posted by mladjo
Meni je to isto fakat čudno - mislim, pa vidjela je žena da je nekakva (glomazna) knjiga, kaj nije mogla pretpostaviti da to nekaj vrijedi, a da naročito teba paziti jer nije njeno/od muža? Pa nije ostavio dnevne novine.
Vidim da vam treba prevest ovaj slucaj. Klasika. Nema toliko glupe zene, koliko su se u stanju pravit ako ugledaju priliku da napakoste za svoj gust. Naslusala sam se toga..svaka zena zna koliku si " protuvrijednost" gluposti smije dopustiti i pri tom se doista iskreno ispricati jer je s istim takvim iskrenim gustom nesto ucinila.. Idu joj na zivce muzevi prijatelji i ti glupi stripovi..i svi joj idu na zivce, ne zna se vise koji.. Baciti u smece je klasika i omiljen nacin osvete u zena.. O tome se javno ne govori. To se prenosi s koljena na koljenom genskim zapisom u zena. Bio je ovo CharlieLeaks..sad cu se na neko vrijeme pritajit. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
Edited by - Just_Charlie on 03/11/2015 12:35:47 |
|
|
Lucy Liu
Average Member
Croatia
707 Posts
Member since 14/09/2007 |
Posted - 04/11/2015 : 19:39:03
|
quote: Originally posted by tihomirduras
Ja znam neke koji su još gori. Kupe strip, ne pročitaju, bace na policu i onda dođu na forum tražit još i prijetit da će odustati jer ne izlazi dovoljno brzo.
Točno tako. Ja neke sačuvam, druge stavim u stari papir na recikliranje. |
My username was a mistake. |
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 04/11/2015 : 20:27:42
|
Post mjeseca. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Topic |
|