Pravo da kazem, ne znam. Tarzan je predat u stampu pre bg sajma i trebalo je da izadje tokom sajma. Posto nije izasao, sada to vise nije stani-pani i verovatno ide malo opustenije...
Vazno je da ce izaci i da serija nastavlja dalje. Osim ovog koji treba da izadje , ceka nas jos cetiri albuma. Bice to lepih skoro metar Tarzana na polici.
Nije nemoguce, ali je rano o tome sad govoriti. Darkwood ipak nije vise mali izdavac sa tri naslova... tako da je izdavacki plan mnogo siri i komplikovaniji. Ali, o tome ce vam bolje reci neko sa liceta mesta. Ja sam ipak samo posmatrac sa strane koji pomalo ucestvuje ali nije bitan za produkciju.
Festival u Segedinu je otprilike kao Heavy Metal koncert. malo publike, ali ta publika je verna i posvecena. Ima dosta mladih autora koji rade strip sa ljubavlju i najcesce skupe novac i naprave samizdat izdanja. Paleta stranih stripova vise nije malecka kao nekada. Marvel, DC, mange, Star Wars i gomila nezavisnih izdanja. Organizatori i ucesnici su vrlo potkovani, vecina poznaje jugoslovensku produkciju tako da sam tamo potpisao brdo nasih izdanja u kupus stanju ali sacuvanih kao dragu uspomenu. Iznenadjujuca je bila produkcija njihovih starih majstora (Zorad Erne, Sebok Imre...). Neki od njih imaju i po 30000 tabli i ilustracija za sobom. Ima i tragicnih prica kao, recimo, crtac koji je dao prijatelju originale da ih prokrijumcari u Francusku ne bi li se povezao sa izdavacima. Prijatelja su uhvatili, originale oduzeli i tek 45 godina kasnije, crtezi su nadjeni i vraceni porodici. Nesto od atmosfere i ambijenta mozete videti ovde: https://www.flickr.com/photos/127073282@N03/sets/72157659224574553
Za Baneta pitanje: Sad sam ponovo odgledao na Youtubeu onu tribinu u tri dijela sa Mafesta iz Makarske, pa je bilo govora o izdavanju kratkih priča (Ubedljivo nepobedivi, Marko Kraljević...). Što je sa tim, hoće li ići uskoro i je li još u planu izdavanje toga?
Ispalo je da je Bleki prioritet, a i u vreme tog intervjua nisam imao nekog narocitog posla. No, to se brzo promenilo, tako da je za sada sve jos uvek samo u planu. Sad se priprema treci integral Bleka *Svetozar Toza Obradovic, pa cemo videti posle toga....
Te epizode nisu izašle u Eksu, objavljene su u albumu koji su izdale Dečje Novine. U Eksu je objavljeno 19 epizoda, peta epizoda je preskočena (ali je objavljena u Yu Stripu broj 45) a sedma je objavljena pre šeste. Kao što je i ova 18. što kaže jaki objavljena posle dvadesete.
Inače je ova 23. epizoda premijerno objavljena kao specijalna epizoda Kobre "Kobra protiv Ket Klou" u Yu Strip godišnjaku:
Poslednje tri stranice su promenjene u serijalu Cat Claw, taj podatak je negde i naveden u albumu. Moram da kažem da mi se više dopada naredni kadar iz originala nego prepravljeni, mnogo je bolja zajebancija ispala sa svim junacima koje je Bane radio.
Imam te albume (4-7,9,11), ali sam hteo da uporedim dijaloge za recke. Znam da su i zašto su menjane te poslednje table u Mačkošmaru i da su 5. i 18. malo van prave hronologije. Samo me bunilo gde su se dele te poslednje epizode i tek sad vidim da ima i YU strip lista u bazi podataka. Pregledaću je sad. Znači, to su epizode koje me zanimaju? Malo me plaše naslovnice, jer tematski pripadaju prvim pričama :)
Inače, hvala vam na odgovorima, momci
edit: pardonček. Tek sad ukapirah šta reče Jozinelli. Ostale epizode su u onom Profil albumu Dečijih novina. Hvala!
Listao sam EKS Almanahe, pa sam završio na čitanju svoje kolekcije Cat Claw (tvrdo ukoričene Banetove serije naravno) i onda me uhvatila panika da nisam kupio MAČKAGEDON / CATMAGEDON. E pa evo me tu jedan na jedan - Bane, što je sa albumom kojeg čekamo duže nego "Chinese Democracy" od Gunsa?