da je kojim slučajem nastavila tutto serija u italiji, vjerujem da bi ova naslovna pretrpila velike promjene kada je kolor u pitanju..pozadina, nebo, zemlja...
Nisam čitao jako dugo neku njegovu priču, još tamo od epizode Tonkino prokletstvo koja mi je jedna od najdražih iz vremena ZS. U idućem broju starta i drugo pojavljivanje Kandraxa.
Od jučer na kioscima. Prethodna priča malo prebrzo završava, očekivao sam malo bolji kraj. Nova priča je dobra, no sam naslov mi nekako ne odgovara. U priči se par puta spominje naslovna zasjeda, a zasjede ni u panju. Ono što se događa je opsada, a ne zasjeda (na što upućuje i originalni naslov Tragico Assedio, a ne Tragico Agguato). Također, kad sam vidio da je naziv idućeg broja "Plavi vojnici", doslovan prijevod originala "Soldati blu", odmah sam se sjetio Štrumfova Nadam se da naslov bude popravljen u "Plave košulje"
Hvala na info, Johnny. Pogledati ću ga ovih dana. Neobičan mi je naslov "Plavi vojnici", kad se u stripu i westernima za vojnike koristi naziv "plave košulje", tako da mi to izgleda kao neka nekonzistentnost naziva. Važno da je priča dobra, šteta što već završava u idućem broju.
Ja bih najviše volio da ime bude Dečki u plavom jer me odmah podsjeća na tinejdžerske dane i ovu stvar. https://www.youtube.com/watch?v=DdLdGkAiJjY A jedva čekam da konačno vidim Pepea i prisjetim se još malo starijih dana.
Ja bih najviše volio da ime bude Dečki u plavom jer me odmah podsjeća na tinejdžerske dane i ovu stvar. https://www.youtube.com/watch?v=DdLdGkAiJjY A jedva čekam da konačno vidim Pepea i prisjetim se još malo starijih dana.
Prethodna priča završava prenaglo. A Zagor da se onako izmiri s ovim idiotom iz vojske... Sljedeća je priča dobra, ima potencijala, ali onaj ćelavi tragač bijelac i Indijanac kojemu se sviđa ona žena klasični stereotipi likova kojima se Zagor zamjeri na najbanalniji mogući način, a oni mu žele satrati familiju do petog koljena. Epizoda koja se vratila klasičnom stilu Zagorovih početaka. 7/10.
baš lijepo što je naslov potpuno promašen, da se ludensova tradicija ne izgubi. riječ je naime o tragičnoj opsadi, od zasjede ni z, pa makar i original bio pogrešan...
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.