Author |
Topic |
kosinusoid
New Member
190 Posts
Member since 30/05/2015 |
Posted - 17/11/2015 : 00:29:27
|
Što ste vi čudni ljudi. Viđao sam takve stvari i na drugim štandovima, kod drugih izdavača. Vidite i sami da je Markos potvrdio. I sad ja ispadam ovakav onakav, ma dajte molim vas. Kakva je ovo nepristojnost s moje strane, pa vi napadate mene? A to s rasprodanim izdanjima je navlačenje kolekcionara, jer na taj način, kada se pusti informacija da je izdanje pri kraju ili čak da je rasprodano - dolazi do veće prodaje i kolekcionari su još luđi nego li jesu, jer upravo to izdanje - moraju imati. Ovo o čemu pričam su osnove poslovanja. Prenaivni ste. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/11/2015 : 06:10:17
|
Sta ste napali covjeka bezveze... Bilo je slicno i na libellus standu....hrpa 73 MM se pojavila ko izpod cekica, za cas ostao samo jedan i za 10 minuta nova hrpa...a strip kao razprodan na dan izlazka.... Covjek je kulturno pitao bez ovijanja u celofan i vi odmah..udri po diviziji.. Marko je napravio vrhunski posao na sajmu i izgleda sad kad se obogatio postao jos vise ignore tip. I vi sa njim u rog. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 17/11/2015 : 06:36:27
|
quote: Originally posted by teller
Sta ste napali covjeka bezveze... Bilo je slicno i na libellus standu....hrpa 73 MM se pojavila ko izpod cekica, za cas ostao samo jedan i za 10 minuta nova hrpa...a strip kao razprodan na dan izlazka.... Covjek je kulturno pitao bez ovijanja u celofan i vi odmah..udri po diviziji.. Marko je napravio vrhunski posao na sajmu i izgleda sad kad se obogatio postao jos vise ignore tip. I vi sa njim u rog.
Ako se ne varam broj 73 je tek na sajmu pušten u prodaju. Još nije doša na webshop.
Samo stvar je u tome šta si za neka izdanja ima 2-3 godine vrimena da ih nabaviš, a za neke niti 2-3 dana. |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 17/11/2015 : 09:21:58
|
quote: Originally posted by teller Marko je napravio vrhunski posao na sajmu i izgleda sad kad se obogatio postao jos vise ignore tip.
Damn!A ja sluša mater
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10227 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 17/11/2015 : 09:33:57
|
quote: Originally posted by split85
Sta ste napali covjeka bezveze... Bilo je slicno i na libellus standu....hrpa 73 MM se pojavila ko izpod cekica, za cas ostao samo jedan i za 10 minuta nova hrpa...a strip kao razprodan na dan izlazka.... Covjek je kulturno pitao bez ovijanja u celofan i vi odmah..udri po diviziji.. Marko je napravio vrhunski posao na sajmu i izgleda sad kad se obogatio postao jos vise ignore tip. I vi sa njim u rog.
Ako se ne varam broj 73 je tek na sajmu pušten u prodaju. Još nije doša na webshop.
Samo stvar je u tome šta si za neka izdanja ima 2-3 godine vrimena da ih nabaviš, a za neke niti 2-3 dana.
I tribala ti je putovnica, rodni list, i nekretnina s čistin papirima kod kupovine. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10227 Posts
Posted - 17/11/2015 : 09:41:58
|
quote: Originally posted by kosinusoid
Što ste vi čudni ljudi. Viđao sam takve stvari i na drugim štandovima, kod drugih izdavača. Vidite i sami da je Markos potvrdio. I sad ja ispadam ovakav onakav, ma dajte molim vas. Kakva je ovo nepristojnost s moje strane, pa vi napadate mene? A to s rasprodanim izdanjima je navlačenje kolekcionara, jer na taj način, kada se pusti informacija da je izdanje pri kraju ili čak da je rasprodano - dolazi do veće prodaje i kolekcionari su još luđi nego li jesu, jer upravo to izdanje - moraju imati. Ovo o čemu pričam su osnove poslovanja. Prenaivni ste.
Aj objasni malo osnove poslovanja meni to ništa nije jasno. Šta se kolekcionara, rasprodanih naslova i naive tiče na krivon si forumu i ka metu si izabra krivog izdavača. Ako ne razumiš nek ti objasni teller.
Nisi nužno glup ili pokvaren, možda si sedma inkarnacija dosade ili sretnog. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 17/11/2015 : 10:13:17
|
Tijekom IL-a na Libellusovu štandu jedan od prodavača novih izdanja, dakle ne oštećenih nego onih na pultu, ne znam da li samo Bonellija ili svega, je uzimao podatke od svih kupaca.
Pri ruci mu je bila velika bilježnica tvrdih korica, a kupci su odgovarali na pitanja u kojim striparnicama inače kupuju stripove i koliko često, što je prodavač marljivo bilježio.
Recimo da to mogu načelno razumijeti, vođenje brige o navikama kupaca i prometu njihovih izdanja po striparnicama, ali mi se svejedno nekako nije svidjelo.
Problem je u tome što zazirem od svih takvih bilježenja mojih navika, jer što koga ima biti briga što radim i gdje, a neprihvatljivo mi je i to da onome kome dajem svoj novac moram o tome na neki način polagati i dodatne račune.
Kako god bilo, to bilježenje navika kupaca mi je bilo dosta odbojno.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 17/11/2015 : 10:34:23
|
U njemačkim namještajnim prodavnicama i trgovinama elektronikom pitaju za poštanski broj, no i tu je odgovor dobrovoljan. Prilikom surfanja raznim net stranicama, podatci i "navike posjetitelja" svakako se prikupljaju, da bi na osnovi izrađenih podataka od nekih dobijao i razne "individualno krojene" ponude. No u slučaju Libellusa tako nešto ja osobno nisam zapazio, a posjećivao sam štand u nekoliko navrata, par dana za redom. Ma tko zna, možda dečko radi za NSA? |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10227 Posts
Posted - 17/11/2015 : 10:41:41
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Recimo da to mogu načelno razumijeti, vođenje brige o navikama kupaca i prometu njihovih izdanja po striparnicama, ali mi se svejedno nekako nije svidjelo.
Načelno mogu i ja, ali nisan siguran koja je bila svrha ovog popisivanja. Ako već žele spriječit šverc i manipulaciju vlastitin izdanjima neka "veletrgovcima" ograniče dostupne količine ili neka dignu tiraže jer ovo nije više niti smišno. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 17/11/2015 : 11:03:39
|
navodno,kupci na IL novih izdanja su dali svoje ime i ime svog dilera pa su onda dileri dobili toliko manje komada tog stripa. to je jedan od načina borbe protiv šverca. pitanje je zašto bi se izdavač uopće borio protiv šverca jer mu je u interesu prodat i dobit novce. šta da na primjer sam ja tija kupit 100 komada novog mm? ne bi mi prodali?moja lova ne valja? i što da sam ja reka da sam novi kupac,kojem bi dileru odbili moje primjerke? šta da sam reka da kupujem u dilera u kojeg ne kupujem? i da li će izdavač dilerima isplatit njihov dio zarade kad su im smanjili njihov broj stripova? protiv šverca je jedina borba podignit tiraž ,sve ostalo je zabava za celu porodicu(sorry dekara):)
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Manabo
New Member
259 Posts
Member since 28/08/2013 |
Posted - 17/11/2015 : 16:40:42
|
quote: Originally posted by horex2
bil v torek na IL..+gombi,wer,tilitili... superfajn... spoznal fikusa,zraven je prišel onaj mali tinton,pa tonči... srečal sem tudi bojnega frenda iz makarske-manabo-ja---care z lepšo polovico EN VELIKI POZDRAV je bilo pa velikooooooooooo domišljijskih knjig, pri nas se založniki lahko skrijejo pa gužve tud ni blo...
Pozdrav Horex! Drago mi je da smo se sreli. Hvala što si uskočio i pomogao mi promijeniti kune u eure! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 17/11/2015 : 16:53:16
|
quote: Originally posted by Manabo
Pozdrav Horex! Drago mi je da smo se sreli. Hvala što si uskočio i pomogao mi promijeniti kune u eure!
...po tečaju 9 za 1 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 17/11/2015 : 16:55:57
|
ako nije problem, da nam ukažeš na post gdje je čovjek išta pitao ne mora biti niti kulturno |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 17/11/2015 : 19:28:46
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Načelno mogu i ja, ali nisan siguran koja je bila svrha ovog popisivanja. Ako već žele spriječit šverc i manipulaciju vlastitin izdanjima neka "veletrgovcima" ograniče dostupne količine ili neka dignu tiraže jer ovo nije više niti smišno.
quote: Originally posted by jaki
navodno,kupci na IL novih izdanja su dali svoje ime i ime svog dilera pa su onda dileri dobili toliko manje komada tog stripa. to je jedan od načina borbe protiv šverca. pitanje je zašto bi se izdavač uopće borio protiv šverca jer mu je u interesu prodat i dobit novce. šta da na primjer sam ja tija kupit 100 komada novog mm? ne bi mi prodali?moja lova ne valja? i što da sam ja reka da sam novi kupac,kojem bi dileru odbili moje primjerke? šta da sam reka da kupujem u dilera u kojeg ne kupujem? i da li će izdavač dilerima isplatit njihov dio zarade kad su im smanjili njihov broj stripova? protiv šverca je jedina borba podignit tiraž ,sve ostalo je zabava za celu porodicu(sorry dekara):)
Ali ne kužim zašto ste uopće odgovarali. Ja ne bih. Ne može mi ne prodati strip koji je na prodaju. Ili može?
Hvala Bogu da ne kupujem njihova nova izdanja... |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 17/11/2015 : 20:27:58
|
quote: Originally posted by tinton
Načelno mogu i ja, ali nisan siguran koja je bila svrha ovog popisivanja. Ako već žele spriječit šverc i manipulaciju vlastitin izdanjima neka "veletrgovcima" ograniče dostupne količine ili neka dignu tiraže jer ovo nije više niti smišno.
Ali ne kužim zašto ste uopće odgovarali. Ja ne bih. Ne može mi ne prodati strip koji je na prodaju. Ili može?
Hvala Bogu da ne kupujem njihova nova izdanja...
propast će libellus |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Garfield_Mo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 17/11/2015 : 20:35:33
|
quote: Originally posted by bubo
quote: Originally posted by tinton
Hvala Bogu da ne kupujem njihova nova izdanja...
propast će libellus
|
|
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 17/11/2015 : 20:50:22
|
Ma ne čudim se. Vidim u čemu je problem - spomenuo sam Libellus. Ali ne razumijem što znači ovo "propast će libellus". Odakle to kao reakcija na moj upis? |
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Topic |
|