Author |
Topic  |
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/12/2015 : 23:59:02
|
baš suprotno.današnja situacija je puno gora. jerbo ljudi imaju gomilu informacija. sve je ubrzanije i globalnije. sami rezultati nedavnih izbora u fr pokazuju da ih bar kvarat konta da je sukob neizbježan. za razliku od juge di praktički ni bar pola ondašnje elite nije to očekivalo. da ne spominjemo obične ljude. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 09/12/2015 : 00:26:05
|
Mi smo periferija, Francuska nije. Ako nema stvarnog interesa za rat takve vrste, a nema, elite će učiniti svoje da se on izbjegne. Vidiš kako se postupno promijenilo raspoloženje eur. čelnika prema Assadu a i Rusiji u kontekstu Sirije. Čak je i SAD primirio odnose s Iranom.
Osim toga, u Parizu je ako se ne varam 1961. ubijeno oko 200 Alžiraca. Španjolska je imala ETA-u, Njemačka RAF i gostujući PLO, Velika Britanija IRA-u i narančastu desnicu, Italija Crvene brigade i neofašiste. Iscrpilo se to sve, iscrpit će se i ovo, sve ima svoj rok trajanja.
Ali kao što rekoh, najveći problem imamo ovdje.
http://www.thenational.ae/world/middle-east/saudi-king-salman-meets-obama-with-aim-to-reaffirm-strategic-partnership
Dok se ovo ne prekine, "paradoksalno", neće se prekinuti ni salafizam kao sredstvo "otpora" zapadnom kolonijalizmu. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 09/12/2015 : 00:31:47
|
gadno se varaš wileru. propadala su i jača carstva sa krivim procjenama. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 09/12/2015 : 00:44:29
|
Moguće da griješim, naravno.
Ali gle, globalni rat značio bi nužno Treći svjetski rat.
I šta će ikome pare i moć, ako je zadnje što će vidjeti u životu Gljiva.
Već su se pred tom dilemom velemoćnici našli svojedobno, pa su odustali od takve ideje.
Čisto sumnjam da će za njom posegnuti sada.
Pakistan recimo ima atomku. Njihova vlast više od 10 god. ratuje protiv talibana, iako su neki govorili da ratuje preko one stvari. No lani su talibani poubijali više od stotinu pakistanske djece (ugl. vojnih zapovjednika), i od tada se podosta toga promijenilo. Trebali su sudjelovati u saudijskom napadu na Jemen, pa na kraju nisu, vrlo vjerojatno radi tog događaja.
Turci pamte Suruc i Ankaru i siguran sam da se u njima kuha bez obzira na zadnje izbore, tamo je Ataturk heroj mladeži kakav nikad dosad nije bio.
U Egiptu je sekularist preuzeo vlast dobrim starim vojnim udarom.
I onda je tu opet pitanje nafte koja neće vječno trajati.
Nemojmo precjenjivati važnost vremena u kojem živimo. Nekako mi se čini da se uopće ne razlikujemo od onih koji su 999. godine mislili da će iduća biti zadnja... |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 09/12/2015 : 01:16:21
|
Riječ je o bizantskom tipu Eleousa/Glykophilousa, mali Isus priljubljen miluje Gospu po obrazu kao ovdje (i na njenim uzorima), ili je grli kao na Rusima posebno važnoj "Vladimirskoj ikoni":
 |
Edited by - Willer on 09/12/2015 01:17:33 |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 09/12/2015 : 01:24:54
|
Ima priča da je ovdje par puta spominjani Koba, nakon što su ga naravno lijepo zamolili, dopustio da Vladimirovskaja kruži iznad Moskve, zna se koje godine. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 09/12/2015 : 07:11:45
|
quote: Originally posted by Willer
Moguće da griješim, naravno.
Ali gle, globalni rat značio bi nužno Treći svjetski rat.
I šta će ikome pare i moć, ako je zadnje što će vidjeti u životu Gljiva.
Već su se pred tom dilemom velemoćnici našli svojedobno, pa su odustali od takve ideje.
Čisto sumnjam da će za njom posegnuti sada.
Pakistan recimo ima atomku. Njihova vlast više od 10 god. ratuje protiv talibana, iako su neki govorili da ratuje preko one stvari. No lani su talibani poubijali više od stotinu pakistanske djece (ugl. vojnih zapovjednika), i od tada se podosta toga promijenilo. Trebali su sudjelovati u saudijskom napadu na Jemen, pa na kraju nisu, vrlo vjerojatno radi tog događaja.
Turci pamte Suruc i Ankaru i siguran sam da se u njima kuha bez obzira na zadnje izbore, tamo je Ataturk heroj mladeži kakav nikad dosad nije bio.
U Egiptu je sekularist preuzeo vlast dobrim starim vojnim udarom.
I onda je tu opet pitanje nafte koja neće vječno trajati.
Nemojmo precjenjivati važnost vremena u kojem živimo. Nekako mi se čini da se uopće ne razlikujemo od onih koji su 999. godine mislili da će iduća biti zadnja...
ne mora ni bit globalni.makar ni takav nije isključen . eu če najebat kako god okreneš.
|
 |
|
panzer
Advanced Member

12802 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 09/12/2015 : 11:44:02
|
emirem, je li to možda 1981. godina stoji?
Mislim da jeste ta godina, ali ne znam sta pise. Znaci pripada umjetnosti ortodoksnog krscanstva. Pretpostavio sam to i iz cirilicnog natpisa, jer zapadno ima renesansni stil izricaja i koristi latinski.
Za Lwooda.... Ne budi toliko zlogook! Be cool! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 09/12/2015 : 11:55:44
|
Ima priča da je ovdje par puta spominjani Koba, nakon što su ga naravno lijepo zamolili, dopustio da Vladimirovskaja kruži iznad Moskve, zna se koje godine.
Koba je bio covek |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 09/12/2015 : 17:58:17
|
quote: Originally posted by lwood
ne mora ni bit globalni.makar ni takav nije isključen . eu če najebat kako god okreneš.
Zaboravio sam dodati da aktualni saudijski boravak u Jemenu već malo-pomalo podsjeća na svojevremeni Videlin izlet na Falklande...
Nego lwoode, nisi nam objasnio kako bi NF trebali pomoći u sprečavanju toga čega se pribojavaš? Jer i bez njih, Francuska u zadnje vrijeme ne samo kontrolira ili bira imigraciju, nego i deportira.
Doduše, sumnjam da će osvojiti mjesto predsjednika. Krupni kapital iz globalnih se interesa davno odrekao rasizma i nacionalizma, vezao se vrlo lukavo uz borbu za ljudska prava, i vjerujem da će malo jačom kampanjom to spriječiti.
No, ne dogodi li se to, znaš dobro što je bilo u Ulsteru kad ekstremna državna politika diskriminira i/ili provodi teror. Akciju slijedi reakcija. A što je bilo nad katolicima u Ulsteru, još gore je bilo nad Alžircima u Francuskoj tijekom Alžirskog rata, a tatica Le Pen baš je iz te klike.
Da, druga vremena, druge generacije, drugi običaji, slažem se da ništa od toga teško negativnog uopće ne bi moralo biti. Ali što bi bilo pozitivnog? Za smirivanje napetosti? Za izbjegavanje tog sukoba? Od Marine Le Pen?
Molim te lijepo? |
Edited by - Willer on 09/12/2015 18:08:27 |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 09/12/2015 : 18:15:39
|
quote: Originally posted by emirem
Mislim da jeste ta godina, ali ne znam sta pise. Znaci pripada umjetnosti ortodoksnog krscanstva. Pretpostavio sam to i iz cirilicnog natpisa, jer zapadno ima renesansni stil izricaja i koristi latinski.
Da, razlike su u stilu, a izričaj ikona u istočnoj Crkvi bez većih promjena se zadržao sve do danas. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 09/12/2015 : 18:24:55
|
quote: Originally posted by KRAS
Ima priča da je ovdje par puta spominjani Koba, nakon što su ga naravno lijepo zamolili, dopustio da Vladimirovskaja kruži iznad Moskve, zna se koje godine.
Koba je bio covek
Nije, tridesetih je između svega ostalog i rušio pravoslavne crkve... A onda... jednog dana ... "Braćo i sestre!" |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 09/12/2015 : 18:40:02
|
Zaboravio sam dodati da aktualni saudijski boravak u Jemenu već malo-pomalo podsjeća na svojevremeni Videlin izlet na Falklande...
Nego lwoode, nisi nam objasnio kako bi NF trebali pomoći u sprečavanju toga čega se pribojavaš? Jer i bez njih, Francuska u zadnje vrijeme ne samo kontrolira ili bira imigraciju, nego i deportira.
Doduše, sumnjam da će osvojiti mjesto predsjednika. Krupni kapital iz globalnih se interesa davno odrekao rasizma i nacionalizma, vezao se vrlo lukavo uz borbu za ljudska prava, i vjerujem da će malo jačom kampanjom to spriječiti.
No, ne dogodi li se to, znaš dobro što je bilo u Ulsteru kad ekstremna državna politika diskriminira i/ili provodi teror. Akciju slijedi reakcija. A što je bilo nad katolicima u Ulsteru, još gore je bilo nad Alžircima u Francuskoj tijekom Alžirskog rata, a tatica Le Pen baš je iz te klike.
Da, druga vremena, druge generacije, drugi običaji, slažem se da ništa od toga teško negativnog uopće ne bi moralo biti. Ali što bi bilo pozitivnog? Za smirivanje napetosti? Za izbjegavanje tog sukoba? Od Marine Le Pen?
Molim te lijepo?
Blokiranje migranata . ponajprije arapa. ako in več triba radna snaga ima je i drugdi.
šta se tiče Ulstera jasno ti je valjda da IRA namjerno nije prihvatila opču mobilizaciju i tatalni rat kako su neki krugovi priželjkivali nego su održavali nisku razinu sukoba desetlječima dovodeči britanske okupatore u očaj.
 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 09/12/2015 : 18:40:32
|
Koba je bio covek
Nije, tridesetih je između svega ostalog i rušio pravoslavne crkve... A onda... jednog dana ... "Braćo i sestre!"
i to nAveliko ih je tamanija. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 09/12/2015 : 18:47:51
|
Blokiranje migranata . ponajprije arapa. ako in več triba radna snaga ima je i drugdi.

šta se tiče Ulstera jasno ti je valjda da IRA namjerno nije prihvatila opču mobilizaciju i tatalni rat kako su neki krugovi priželjkivali nego su održavali nisku razinu sukoba desetlječima dovodeči britanske okupatore u očaj.

Znam, ali poanta je bila da je nasilje eskaliralo na temelju diskriminatornog zakonodavstva i terora britanske Le Penove braće po ideologiji.
Tata, kćerka, svejedno, Le Pen = Ian Paisley i njegovi manijaci. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 09/12/2015 : 18:56:09
|
ti si izgubija kompas a?  koje veze imaju arapi sa ircima? 
Jedna banda nije voljela katolike jer su katolici, a druga Arape jer su Arapi.
Pa gdje ćeš veće sličnosti? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 09/12/2015 : 19:01:16
|
quote: Originally posted by emirem
Za Lwooda.... Ne budi toliko zlogook! Be cool!
zloguk? bože sačuvaj. samo realan  |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 09/12/2015 : 19:02:50
|
Pa gdje ćeš veće sličnosti?
 daj se pristani bavit ovin topicon. počea si pisat totalne pizdarije.
|
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 09/12/2015 : 19:03:30
|
Koba je bio covek
Nije, tridesetih je između svega ostalog i rušio pravoslavne crkve... A onda... jednog dana ... "Braćo i sestre!"
i to nAveliko ih je tamanija.
Ovo je točno. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 09/12/2015 : 19:04:04
|
Pa gdje ćeš veće sličnosti?
 daj se pristani bavit ovin topicon. počea si pisat totalne pizdarije.
Da, za razliku od tebe. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 09/12/2015 : 19:07:09
|
tačno .za razliku od mene koji neki q znan. a znan kako če i završit. ili stvarno misliš da je normalno primit milijune arapa u eu i da če svi živit sritni?  da domača ekipa na to ne smi ni pisnit jerbo su automatski fašisti,nacisti,rasisti,sotonisti i islamofobi? 
|
 |
|
Topic  |
|