forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts

Member since 30/11/2004

Posted - 10/12/2015 : 11:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit idado's Homepage  Send idado a Private Message
ti, decko, ionako nemas pojma ni o cemu i nemam potrebu da se uopste na ovaj nacin raspravljam s tobom...
Pravoslavna crkva koju priznaje Rim :)))))))))))))))))))))))

quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by idado

Kakva se sve cuda ovde pisu...

Kazaci i Kozaci su nesto sto se razlikuje kao nebo i zemlja. Kazaci ili Kazahstanci ili Kazasi su narod azijatskog porijekla iz stepa srednje Azije, nesto slicno Kirgizima, s tim da su se veoma kasno formirali kao nacija. Nemaju ama bas nista s Kavkazom!?
Crte lica: http://s989.photobucket.com/user/oditous2/media/Asia/KazakhMenkz.jpg.html

Kozaci? Ili Kazaki, kako bi se govorilo na ruskom, su mjesavina naroda i rasa nastala u juznim i jugozapadnim pogrranicnim rejonima Ruskog carstva i nigdje nisu priznati kao nacija, osim sto ima takvih pokusaja u Rusiji. http://www.conflicts.rem33.com/images/Russia/cossack_fm_files/image004.jpg

Kozaci antiruski opredijeljeni? Vic godine...
http://www.don-kazak.ru/
http://vk.com/kazak_nac_guard
http://www.slavakubani.ru/
A to sto se dio naroda u Ukrajini pokusava ''prodati'' za Kozake, to je njihov problem, imaju pravo na to. To samo govori o slavi Kozastva. Cvijet Kozastva iz dijelova danasnje Ukrajine je na Kubanju i na Kaspijskom moru, jos od 18-og vijeka i uglavnom nema nikakve veze sa ovim ljudima koji pretenduju na njihovo ime.
Prorusi? Zapadna floskula. Nema prorusa. Samo Rusi i Ukrajinci (koji govore ruski i koji govore ukrajinski). Pa kako se ko izjasni i opredeli... Na kraju ce, kao i kod svih maloruskih pobuna iz 17-og i 18-og vijeka, pobijediti Ruski car, koji god da bude. Ionako je to samo pitanje primata u Pravoslavlju, Kijev ili Moskva...

idado ajde nemoj se blamirati, sam te link kojeg si postavio ( don-kazaci.ru ) pobija. Vidi se da blagog pojma nemaš o čemu pričaš, a usput se pobijaš. Treba ponekad zaviriti i u Ukrajinsko-Ruske knjige.

Kozake su Rusi u davnoj prošlosti naselili na prostore današnje Ukrajine ne bi li te prostore obranili od Mongolaca. Jer su Kozaci bili konjanički narod koji je ovladao nekim mongolskim konjaničkim vještinama.

Vidim da si se upetljao u pojam Kazahstana, to što danas na tom prostoru žive narodi azijatskog porijekla ne pobija ništa ono što je postojalo u davnoj prošlosti a nije zamijenjeno glede imena.
Zanimljivo kako Kazakstanci koriste slavenska prezimena, možda su to ipak izravni potomci Kozaka koji su se pomiješali s Azijatima.

U Ukrajini postoji pravoslavna Crkva koja priznaje RIm, ti si očito zatrovan ruskom propagandom i ne vidiš prst pred nosom. Mislim moram priznati da većina knjiga koje govore o Ukrajini u Hrvatskoj je također ruskog profila, tek u zadnje vrijeme se dosta toga otkriva i moram priznati kako se razlikuje od onog što Rusi govore.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37978 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/12/2015 : 11:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

Eh koje li glupe nazive za gradove vi Slovenci koristite Lavon ( može biti da vi Slovenci tako nazivate lava ), ko da ste ga nazvali lavor.

Nemam pojma sta bi bio lavon, a lavor je i kod nas (mada je to vise pogovorno). Lav se kod nas zove lev. Jos nesto?

Aha, vjerojatno si mislio na Lavov, a ne Lavon - na nasem je Lvov.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Lvov

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 10/12/2015 11:48:20
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 10/12/2015 : 12:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
sunac ti poljubim,nakon svih ovih čitanja o kozacima ima da večeras sanjam taras buljbu.to je i jedini kozak kojeg znam

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/12/2015 : 12:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
idado vidi se da si isključiv i počeo si sa propagandom Rusa, i to je za tebe jedina istina. Gle o ovakvim stvarima se uvijek da normalno raspravljati. No mene iznenađuje tvoja ograničenost informacijama. Ukrajinska Pravoslavna crkva 1596 godine u Brestu sklapa sporazum s Rimom, to su nekakvi osnovni podatci, moraš to znati. Krajem 15 i početkom 16 stoljeća na donjem Dnjepru pod vodstvom Bogdana Hmeljenickog se Kozaci naseljavaju na to područje, ali zbog obrane od Tatara, Mongolce spominjem zbog GGG i nadam se da čita ovaj topic jer želim da mi objasni kako to da su pješaci uspjeli pokoriti jedan konjanički narod.

Što se tiče naziva Kazaci ili Kazaki tu moram priznati da sam slabiji vjerojatno od tebe jer slabije poznam ćirilicu i oslanjam se na ono što izbaci google prevoditelj. Spomenut ću jedan detalj kad sam krivo nazivao Debalševo ( jer mi je google tako prevodio ) umjesto Debaljceve ( što je točan ukrajinski naziv, iako postoji možda još točniji ukrajinski naziv Debaljcivi, to mi je gogole izbacio kad sam prevodio tekst sa čistog ukrajinskog književnog jezika ) iako mi je dajak objašnjavao kako se taj grad zove po Ruskom.
Gogle prevoditelj ima problema kad se radi o neknjiževnim narječjima, pa kad već spominješ Vkontakte volio bi da staviš u gogle prevoditelj neki tekst od neke osobe koja je sa kozačkih prostora u Ukrajini, koliko god poznavao ćirilicu pogubio bi se i ne bi ništa razumio. Lakše razumijem ovaj tekst koji je Poli stavio na slovenskom nego nešto što nije književni ukrajinski jezik iako za to koristim prevoditelj.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/12/2015 : 12:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

quote:

Eh koje li glupe nazive za gradove vi Slovenci koristite Lavon ( može biti da vi Slovenci tako nazivate lava ), ko da ste ga nazvali lavor.

Nemam pojma sta bi bio lavon, a lavor je i kod nas (mada je to vise pogovorno). Lav se kod nas zove lev. Jos nesto?

Aha, vjerojatno si mislio na Lavov, a ne Lavon - na nasem je Lvov.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Lvov

Što znači: Lvon in Harkov? To nisam baš najbolje razumio. Nisam htio stavljati u prevoditelj, donekle mogu razumjeti slovenski.

A znači Harkiv nazivate Harkov ( to je po Ruski ).
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 10/12/2015 : 12:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by mladjo

Da tako i kod nas veliki broj neinformiranih ljudi Wienu i dalje zove Beč, a posebna sorta su priglupi Švabe koji Zagreb zovu Agram.

nisan zna za ovo.

Pa sami su za to zaslužni. Eno i danas imaju bend Agrameri
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37978 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/12/2015 : 13:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

Što znači: Lvon in Harkov? To nisam baš najbolje razumio. Nisam htio stavljati u prevoditelj, donekle mogu razumjeti slovenski.

"Lvon in Harkov" znaci "Lvon i Harkov" na hrvatskom. Samo ne znam kaj znaci "Lvon"? Ocigledno se novinarka zajebala i ukucala Lvon umjesto Lvov.

Jebiga, poznatija imena uvijek dobivaju "domaci prijevod" kao sto je kod vas Wien Bec, tako je kod nas Wien Dunaj (btw, sto uopste znaci rijec "Bec", ima li to nekog znacenja na hrvatksom?) ili neki priblizak originalu koji se koristi vec duze vrijeme (valjda, predviđam?)

Ili recimo Calcutta (danas Kolkata) je Kalkuta itd.

Krvnih zrnca ne brojim ili ciji je duzi.

P.S. Ponekad je i poimenovanje manjine poznatije od opsteg imena u drzavi (primjer Kobani umjesto Ayn al-Arab).

Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 10/12/2015 : 13:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

Amerikanci spremaju zracnu bazu u sjev.istoc. Siriji

https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports/566329-us-preparing-airbase-in-northeast-syria-reports

https://twitter.com/ARojarya/status/672794160261386240

Aha, znači sletjet će kod Hasake. Eto, misterij je napokon riješen.

Ima samo jedan problem, što je prvotno njihov dolazak spominjan u kontekstu čišćenja zapadne obale Eufrata od ISIL-a i to u dogovoru i koordinaciji s Turskom.

Ali, u međuvremenu sreušen Su-24, pobili se žestoko Kurdi/SDF i Nusra, pojačali međusobnu tuču ista Nusra/FSA i ISIL.

Vjerojatno su dezorijentirani Ameri izmijenili prvotni plan i odlučili doći daleko od svega toga, na SI zemlje. No, sve je to Rojava, vidjet ćemo što će biti dalje.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12469 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 10/12/2015 : 13:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
quote:

Da tako i kod nas veliki broj neinformiranih ljudi Wienu i dalje zove Beč, a posebna sorta su priglupi Švabe koji Zagreb zovu Agram.

Nije Wiena nego Wien

Have mercy
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/12/2015 : 14:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

"Lvon in Harkov" znaci "Lvon i Harkov" na hrvatskom. Samo ne znam kaj znaci "Lvon"? Ocigledno se novinarka zajebala i ukucala Lvon umjesto Lvov.

Jebiga, poznatija imena uvijek dobivaju "domaci prijevod" kao sto je kod vas Wien Bec, tako je kod nas Wien Dunaj (btw, sto uopste znaci rijec "Bec", ima li to nekog znacenja na hrvatksom?) ili neki priblizak originalu koji se koristi vec duze vrijeme (valjda, predviđam?)

Ili recimo Calcutta (danas Kolkata) je Kalkuta itd.

Krvnih zrnca ne brojim ili ciji je duzi.

P.S. Ponekad je i poimenovanje manjine poznatije od opsteg imena u drzavi (primjer Kobani umjesto Ayn al-Arab).

Vjerojatno je tako.
Što se tiče naziva, dosta Hrvata nazive za gradove i naselja u Ukrajini koristi ruske nazive, zbog neinformiranosti. Dečki koji su se borili u Ukrajini iz Hrvatske u svom protestnom pismu veleposlanstvu Ukrajine u Hrvatskoj koriste za naselje Piski naziv Peski što je ruski naziv. Ja sam pratio jednu raspravu među Ukrajincima o točnom nazivu za to naselje, kad se javio jedan lik koji je tvrdio da je iz tog mjesta i objašnjavao kako se točno kaže Piski/Peski ostali Ukrajinci su onako pomalo zašutjeli, ja sam po tome zaključio da je naziv koji on koristi ispravan. U zapadnom djelu Ukrajine većina tabla s nazivima za gradove na latinici su na ruskom ( zbog toga što dio prometnih znakova Ukrajinci nisu promijenili a ostali su još iz doba SSSR-a ). Ali zanimljivo kad spomeneš naziv na ruskom pogledat će te poprijeko i zbunjeno, čak će misliti da si iz Rusije.
Neke knjige u HR koje posjeduju podatke vezano za prošlost Ukrajine su proruskog profila, ni to se nije promijenilo. Mislim moglo bi se pričati o točnosti pojedinih podataka, ali što možemo, pitanje je kad će netko u Hrvatskoj izdati knjigu o Ukrajini na osnovu izvora iz Ukrajine.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 10/12/2015 : 14:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

A ne, nije Rusija (SSSR) za vrijeme Hladnog rata "izvozio" revolucije diljem svijeta preko svojih tamošnjih komunističkih trabanata (pomagali ih i naoružavali), niti su ikad (pa ni sad) slali vojne i ine stručnjake na Kubu...
Pretpostavljam da se šališ.

ček, ovo je prošli vek

sssr više nema, a ti reče da je rusija bacila rukavicu u lice esadu
dakle mogao bi tu izjavu i nekim činjenicama podkrepit..

da nisu možda rusi i turcima opalili šamar onako u rukavicama

jes da rusi provocirali , uletavali u zračne prostore nato država

ali ako svedemo to na naš banalni i prizemni jezik, to bi bila samo verbalna provokacija...kao da nekom psuješ majku

onaj koji prvi odgovori nasiljem će na sudu odgovarati
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/12/2015 : 14:49:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Nemam pojma da li ima kakvo značenje na hrvatskom, taj naziv ima sigurno neku poveznicu iz doba Austrougarske.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 10/12/2015 : 15:06:45  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by KRAS

quote:

Ete ja sam pomale zagorec v krvi.

zagorec.znači slovenac ko naš maršal a sa druge strane si bosanac a ...dobra loza a nevalja ti što se previše baviš eugenikom

Zanimljivo, glede bosanske krvi nemam ni miligrama, pa s obzirom na tu činjenicu mogu se razviti mnogi zaključci.

slovenci i bosanci su krvlju povezani vijekovima
čuo si za celjske grofe.e oni su sebi dovodili plemkinje iz bosne- katarinu od bosne, koja je tad bila nešto kao seve danas.prva dama regiona

neznam zašto negiraš bosansku superiornost nad ostalim plemenima u regionu

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/12/2015 : 15:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Ete ja sam pomale zagorec v krvi.

zagorec.znači slovenac ko naš maršal a sa druge strane si bosanac a ...dobra loza a nevalja ti što se previše baviš eugenikom

Zanimljivo, glede bosanske krvi nemam ni miligrama, pa s obzirom na tu činjenicu mogu se razviti mnogi zaključci.

slovenci i bosanci su krvlju povezani vijekovima
čuo si za celjske grofe.e oni su sebi dovodili plemkinje iz bosne- katarinu od bosne, koja je tad bila nešto kao seve danas.prva dama regiona

neznam zašto negiraš bosansku superiornost nad ostalim plemenima u regionu

Pa sad, otvaraš osjetljivu temu, a znaš i sam kako to može završiti. Ja te neću učiti povijesti i sam znaš da je komplicirana.

A što se tiče samih Bosanaca i oni su dosta nesložni, kao većina naroda u Europi. Mi Europljani baš i nismo superiorni.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 10/12/2015 : 15:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

quote:

nisan zna za ovo.

bolje agram nego zagabria
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12469 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 10/12/2015 : 15:55:32  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Tako imamo naziv Laibach za Ljubljanu.
Po rijeci Ljubljanica, Laibach - potok
Navodno se spominje već 1144 kao Laibach, slov. Ludwigana, u rimsko doba Emona

Have mercy
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 10/12/2015 : 16:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

Tako imamo naziv Laibach za Ljubljanu.
Po rijeci Ljubljanica, Laibach - potok
Navodno se spominje već 1144 kao Laibach, slov. Ludwigana, u rimsko doba Emona

ima više teorija odkud baš-ljubljana
neki kažu da su nemci nazvali taj grad- leoben pa od toga- lublana, a danas ljubljana

danas se to turistima prodaje kao ljubljena- belovd...

što i nije daleko od istine- ljubljana je uvijek bila grad ljubavi

prešeren ne samo da je napisao današnju himnu- zdravljicu

već i ovo
Jel' to morje Adrijansko,
ki tak strašno valovi.
Ne, to pizdovje je ljubljansko,
ki na kurcih se besni.

http://www.genspot.com/blog-4552/france-preseren-dominus-vobiscum.aspx

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47124 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/12/2015 : 16:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

nisan zna za ovo.

bolje agram nego zagabria

kako je bolje?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts

Member since 30/11/2004

Posted - 10/12/2015 : 17:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit idado's Homepage  Send idado a Private Message
Treba da citas i citas...

Bogdan Hmeljnicki je zivio u 17. vijeku. I u istoriji Kozastva je poznat najvise po tome sto je 1654. Perejaslavljskim ugovorom, Kozacku drzavu (koja je nastala kao rezultat otpora Poljacima (Ljasima) i Litvancima) potcinio Ruskom carstvu. Sto bi se modernim rjecnikom reklo, bio je i ostao najveci Prorus medju slavnim Zaporoskim atamanima.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bohdan_Khmelnytsky

Ukrajinska pravoslavna crkva ne postoji. Ne poznajes principe dobijanja autokefalnosti kod pravoslavnih. Da bi crkva postala autokefalna, moraju je priznavati sve ostale pravoslavne crkve, a narocito crkva-majka, ona od koje se otcjepljuje. Tzv. UPC nije priznala nijedna druga Pravoslavna crkva i inace, to je jako komplikovano pitanje i dan-danas, jer u Ukrajini postoje 3 pravoslavne crkve, jedna zvanicna - Moskovskog patrijarhata i dvije koje ne priznaju primat Moskve, ali su pravoslavne. Ti koje ti spominjes su najobicniji marginalci, koji su prodali vjeru za veceru i potcinili se Papi. Danas ih je oko 10% medju Ukrajincima i to su unijati - grkokatolici, obred kao kod pravoslavnih, ali njihov arhiepiskop priznaje Papu.
Kozake niko nije naseljavao na Dnjepar, a kamoli kao branu nadiranju Mongola. Uglavnom su to odbjegli seljaci sa svih strana: Rusi, koji su se izmijesali sa Turcima, kavkaskim narodima, Srbima, koji su se naselili u ta podrucja seobama u 17. i 18. vijeku (https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0), Bugarima i Mongolima. Od toga je nastala mjesavina koju poznajemo pod zajednickim imenom - Kozaci. I skoro svi odreda (bar 99%) su pravoslavne vjere. Ostali su budisti, Kalmici, najbolji jahaci i poznavaoci konja. Jesi li ti citao Tarasa Buljbu ili Tihi Don? To su 'Biblije Kozastva'.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B8

I jos jednom, ne hvali se necim sto ne poznajes: Kazasi nemaju nikakve veze sa Kavkazom, niti sa Kozacima, ljudi su potpuno druga rasa, ne nacija, nego rasa...

I sta ti fali da naucis cirilicu? I starohrvatsko pismo je jedan vid cirilice...

quote:

idado vidi se da si isključiv i počeo si sa propagandom Rusa, i to je za tebe jedina istina. Gle o ovakvim stvarima se uvijek da normalno raspravljati. No mene iznenađuje tvoja ograničenost informacijama. Ukrajinska Pravoslavna crkva 1596 godine u Brestu sklapa sporazum s Rimom, to su nekakvi osnovni podatci, moraš to znati. Krajem 15 i početkom 16 stoljeća na donjem Dnjepru pod vodstvom Bogdana Hmeljenickog se Kozaci naseljavaju na to područje, ali zbog obrane od Tatara, Mongolce spominjem zbog GGG i nadam se da čita ovaj topic jer želim da mi objasni kako to da su pješaci uspjeli pokoriti jedan konjanički narod.

Što se tiče naziva Kazaci ili Kazaki tu moram priznati da sam slabiji vjerojatno od tebe jer slabije poznam ćirilicu i oslanjam se na ono što izbaci google prevoditelj. Spomenut ću jedan detalj kad sam krivo nazivao Debalševo ( jer mi je google tako prevodio ) umjesto Debaljceve ( što je točan ukrajinski naziv, iako postoji možda još točniji ukrajinski naziv Debaljcivi, to mi je gogole izbacio kad sam prevodio tekst sa čistog ukrajinskog književnog jezika ) iako mi je dajak objašnjavao kako se taj grad zove po Ruskom.
Gogle prevoditelj ima problema kad se radi o neknjiževnim narječjima, pa kad već spominješ Vkontakte volio bi da staviš u gogle prevoditelj neki tekst od neke osobe koja je sa kozačkih prostora u Ukrajini, koliko god poznavao ćirilicu pogubio bi se i ne bi ništa razumio. Lakše razumijem ovaj tekst koji je Poli stavio na slovenskom nego nešto što nije književni ukrajinski jezik iako za to koristim prevoditelj.

Edited by - idado on 10/12/2015 17:29:27
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 10/12/2015 : 18:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
krigeru krigeru,zar nisi imo za lektiru u srednjoj-tihi don
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 10/12/2015 : 20:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
http://sputniknews.com/middleeast/20151210/1031554445/us-coalition-aistrikes-casualties.html

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37978 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/12/2015 : 20:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

http://www.advance.hr/vijesti/veliki-uspjeh-sirijske-vojske-po-prvi-put-od-pocetka-rata-2011-grad-homs-pod-kompletnom-kontrolom-vladinih-snaga/

http://www.advance.hr/vijesti/moskva-opovrgava-nije-tocno-da-uspostavljamo-novu-zracnu-vojnu-bazu-u-siriji/

http://www.advance.hr/vijesti/sad-spreman-poslati-vojne-savjetnike-i-helikoptere-u-operaciju-oslobadanja-irackog-grada-ramadi/

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/12/2015 : 21:05:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
idado, kao prvo ovo su podatci iz jedne knjige koja je pisana u nekakvom ruskom duhu jer je vidljivo kako zaobilaze neke bitne povijesne činjenice za Ukrajinu a forsiraju sukobe sa Zapadom. No samo da napomenem prije nego što se počneš zaletavati. Kad bi počeo s tobom razgovarati vezano za Ukrajinu iz ukrajinskih izvora ne znam kako bi to završilo jer si ti dosta isključiv, pa moram biti oprezan. Ove podatke vezano uz neka zbivanja koje spominješ su istiniti ali se nisu baš tako dogodili, mada postoji i u Ukrajini struja koja loše govori o tom djelu svoje zemlje. Poznato mi je kako su Kozaci bili u sukobu s Poljacima i dan danas neke stvari nisu riješene. Što se ustroja pravoslavne crkve tiče tu moram priznati da si sigurno jači, ali ni ti očito ne poznaš ustroj katolika, Rim ne mijenja ono što ta nepriznata crkva donosi. Vezano uz grkokatolike, njihovi svećenici mogu neke dužnosti obavljati u katoličanstvu. Nisam siguran da li su prešli na Gregorijanski kalendar, mada ( to stvarno nisam siguran ) neke pravoslavne crkve prelaze na Gregorijanski kalendar, naletio sam na neki članak ali moguće je da se radi o dezinformaciji.
Ružno je nekoga nazivati izdajnikom, veći su izdajnici protestanti koji su svoje vjernike udaljili od Boga i približili ih ateizmu.
Znam ja da bi Kazasi ili Kazaci ( postoji i taj naziv i nije bitno koji je ispravan ) trebali biti drugačiji narod i rasa, međutim po fizionomiji je vidljivo da su se miješali sa Slavenima, e sad se opet vraćamo na neke ružne ukrajinske teorije. Zanimljivo je da Kazasi imaju slavenska prezimena, od kud to, to me zanima i nije baš onako kako ti tvrdiš, kod njih se dogodilo miješanje dvije rase.
Ma Mongolce spominjem prvenstveno zbog GGG-a, a i prema jednom izvoru kojeg sam pročitao Kozaci dolaze sa područja kojeg su naseljavali Skiti.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/12/2015 : 21:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

krigeru krigeru,zar nisi imo za lektiru u srednjoj-tihi don

Ovaj je tvoj, prorus. Sigurno mu se neće svidjeti što Ukrajinci misle o sebi i svojoj povijesti.

http://www.novi-svjetski-poredak.com/2015/07/09/rusi-poslije-872-dana-opsade-lenjingrada-razvili-genetsku-mutaciju-da-bi-prezivjeli/

Edited by - Kruger on 10/12/2015 21:27:22
Go to Top of Page

idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts

Member since 30/11/2004

Posted - 10/12/2015 : 22:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit idado's Homepage  Send idado a Private Message
Fazon je u tome sto ja vrlo dobro znam sto Ukrajinci misle o svojoj povijesti...
Ljudi imaju stav da su veci Rusi od Rusa i veci pravoslavci od njih, svidjalo ti se to ili ne. Zato u istoriji imas dosta pobuna protiv Moskalja, kako ih pogrdno nazivaju. Ali to ne znaci da su oni za koje ti navijas u vecini, mislim na ljude iz zapadne Ukrajine. Rusko jezicko govorno podrucje ide sve do Kijeva. Pa i za vrijeme gradjanskog rata 1918-1921 su osnivali nezavisnu Ukrajinu, rusvaj pravili i Skoropadski i Petljura i ko zna ko sve ne, ali na kraju se zna ko je pobijedio. Kao i za vrijeme Mazepinog ustanka/izdaje. Dakle, evo, kovertiram potez, kao u sahu: sami Ukrajinci ce se prikloniti Moskvi i ponovo postati dio Rusije. To ce biti tako, jer ne moze biti drugacije, isti su narod i ista im je vjera. 85% Ukrajinaca su pravoslavni. Imam prijatelje u Odesi, ratuju na strani Ukrajine i Bogu se mole da Rusija udje u rat i rijesi sve brzo i bez mrcvarenja. I svi iz Odese, Harkova, Dnjepropetrovska, Zaporozja itd. koji su mobilisani (i dobro se bore) u ukrajinsku vojsku misle isto tako. Njima se ne ratuje protiv brace. A Rusija ne smije, bar jos uvijek, da sluzbeno udje u rat. I nece, jos neko vrijeme. Cekaju kriticni momenat, kad ce Ukrajina ekonomski da oslabi toliko da ce sami da zgule huntu i da se ponude Moskvi. Svidjalo ti se ili ne, tako ce biti.
U Brestu su izdali, nisu hriscanstvo, nego svoje sunarodnike. Za ekonomsku dobit su promijenili vjeru. Bijedno. Zvuci poznato?
Sve pravoslavne crkve imaju Gregorijanski kalendar osim Ruske, Srpske i Gruzijske, koje priznaju Julijanski. I milion Grka, starokalendaraca, priznaje Julijanski kalendar. I dvije nepriznate ukrajinske, takodje, imaju Julijanski kalendar kao osnovu za racunanje protoka vremena. Grkokatolici su katolici. Samo sto im crkve i popovi vizuelno izgledaju kao pravoslavni.
Porijeklo Kozaka je onako kao sto sam ti rekao, to je samo mjesavina naroda, ali im je baza slovenska.
Kazasi nemaju slovenska prezimena, nego samo nastavke na ov ili ev, ali to je samo zbog ruske supremacije za vrijeme SSSR-a i nema nikakve veze s njihovim porijeklom. I Mongoli pisu cirilicom, pod uticajem Rusa, pa nemaju veze s njima. Dakle, Kazasi se nisu mijesali s Slovenima, ljudi su Azijati od glave do pete.
Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.33 seconds. Snitz Forums 2000