Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 17/12/2015 : 21:30:02
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by wolf
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by Risar_69
Lepo su sj...Libiju, sve ide po planu....
nema tu velikog plana. afričke države ionako jedva funkcioniraju.
Idi Amin.Mbotu Sese Seko.Zan bidel Bokasa.i ostali..laka im crna zemlja..jos je samo Mugabe ostao da spasi cast i slobodu crnog covjeka
Mogao si onda komotno i Pola Pota. Jest da nije u Africi, ali to je taj tip simpatičnih likova koje štuješ
nemoj pol pota mišat sa tin afričkin seljačinama. on je ima čak i filozofskih momenata
Da, jedan od momenata bio je i (po)biti ili ne (po)biti pitanje je sad |
|
|
Dranki
Senior Member
2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 17/12/2015 : 21:40:02
|
Ne znam da li sam ovo postavljao prije rušenja Su-25:
Tip koji je to objavio radi za BILD Zeitung, znači za NATO/NSA/CIA/Washington. Kad je isplivala u javnost NSA-afera, on i njegova bratija ne samo da su branili NSA i optuživali Snowdena, nego su kao argumentaciju koristili od riječi do riječi iste argumente formulisane u internom priručniku koji NSA dijeli svojim ljudima. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 17/12/2015 21:45:00 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 17/12/2015 : 21:56:29
|
quote: Originally posted by Willer
Zanimljivo, Idi je nastradao nakon rata s Nyrereovom Tanzanijom, u kojem su ga podržavali Arafat i Gadafi, dok je Nyrere (ljevica) ugostio Idijevu desnu opoziciju (Museveni; aktualni predsjednik Ugande), koja je Idija svrgnula u suradnji s lijevom opozicijom (Obote). Naravno, odmah su zaratile i međusobno za vlast, i pobijedila je desna struja, pa je Obote pobjegao. Nakon što je i umro u izgnanstvu 2005., Museveni mu je u Ugandi priredio svečani pogreb. To je pravi sportski duh. A sad, što je u ratu za vlast poginulo parsto tisuća ljudi, nebitno.
Miltona Obotea sredinom 1985. u državnom udaru s vlasti je svrgnuo Tito Lutwa Okello, koji je preuzeo vlast u Ugandi. On je vladao svega 6 mjeseci i početkom 1986. zbacila ga je National Resistance Army (NRA) Yowerija Musevenija, nakon čega Okello odlazi u egzil u Keniju, a Museveni vlada još i danas. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47117 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 17/12/2015 : 23:00:53
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Idi Amin.Mbotu Sese Seko.Zan bidel Bokasa.i ostali..laka im crna zemlja..jos je samo Mugabe ostao da spasi cast i slobodu crnog covjeka
pale te kanibali?
Ne znam za Idija Amina, ali zar nisu Bokasu zvali "ljudožder"?
vjerovatno se i on volija osladit ljudovinom. a za idija se zna. kad su ga srušili u frižideru mu je nađena pozamašna zaliha mesine. a pošto je poznat po izbacivanju azijata iz države mi smo se volili sprdat da mu se nisu svidili .
nije meso vec glave neprijatelja Nemoj tako.Idi Amin je bio covek
kanibalčina |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47117 Posts
Posted - 17/12/2015 : 23:04:05
|
Mogao si onda komotno i Pola Pota. Jest da nije u Africi, ali to je taj tip simpatičnih likova koje štuješ
nemoj pol pota mišat sa tin afričkin seljačinama. on je ima čak i filozofskih momenata
Da, jedan od momenata bio je i (po)biti ili ne (po)biti pitanje je sad
najjača mi je ona: "rađe čemo pobit 100 prijatelja nego 1 neprijatelja ostavit u životu."
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47117 Posts
Posted - 17/12/2015 : 23:05:27
|
Zanimljivo, Idi je nastradao nakon rata s Nyrereovom Tanzanijom, u kojem su ga podržavali Arafat i Gadafi, dok je Nyrere (ljevica) ugostio Idijevu desnu opoziciju (Museveni; aktualni predsjednik Ugande), koja je Idija svrgnula u suradnji s lijevom opozicijom (Obote). Naravno, odmah su zaratile i međusobno za vlast, i pobijedila je desna struja, pa je Obote pobjegao. Nakon što je i umro u izgnanstvu 2005., Museveni mu je u Ugandi priredio svečani pogreb. To je pravi sportski duh. A sad, što je u ratu za vlast poginulo parsto tisuća ljudi, nebitno.
Miltona Obotea sredinom 1985. u državnom udaru s vlasti je svrgnuo Tito Lutwa Okello, koji je preuzeo vlast u Ugandi. On je vladao svega 6 mjeseci i početkom 1986. zbacila ga je National Resistance Army (NRA) Yowerija Musevenija, nakon čega Okello odlazi u egzil u Keniju, a Museveni vlada još i danas.
ma jebeš afriku to je sve u neopisivo debelom q |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 17/12/2015 : 23:57:38
|
Miltona Obotea sredinom 1985. u državnom udaru s vlasti je svrgnuo Tito Lutwa Okello, koji je preuzeo vlast u Ugandi. On je vladao svega 6 mjeseci i početkom 1986. zbacila ga je National Resistance Army (NRA) Yowerija Musevenija, nakon čega Okello odlazi u egzil u Keniju, a Museveni vlada još i danas.
Okello je bio general pod Oboteom (predsjednikom države) u borbi protiv Musevenija. Nastavio je znači istu borbu, koju je domalo izgubio. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 18/12/2015 : 10:36:06
|
ma jebeš afriku to je sve u neopisivo debelom q
Ta previranja u Ugandi sredinom 80-ih pratio sam kao klinac, u to vrijeme od TV vijesti i novina zanimale su me samo vijesti iz svijeta, tj. međunarodna politika (tadašnja domaća bila mi je užasno dosadna). Tog Okella sam zapamtio najviše zbog imena "Tito". Kako vrijeme leti, u siječnju bit će 30 godina kako je Museveni sa svojom vojskom (milicijom) ušao u glavni grad Kampalu, to sam tada čitao u novinama, bio je neki opširniji članak. I još danas tamo vlada. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47117 Posts
Posted - 18/12/2015 : 11:11:41
|
ma jebeš afriku to je sve u neopisivo debelom q
Ta previranja u Ugandi sredinom 80-ih pratio sam kao klinac, u to vrijeme od TV vijesti i novina zanimale su me samo vijesti iz svijeta, tj. međunarodna politika (tadašnja domaća bila mi je užasno dosadna). Tog Okella sam zapamtio najviše zbog imena "Tito". Kako vrijeme leti, u siječnju bit će 30 godina kako je Museveni sa svojom vojskom (milicijom) ušao u glavni grad Kampalu, to sam tada čitao u novinama, bio je neki opširniji članak. I još danas tamo vlada.
i onda se išđuđavaš kad te ja i mamlaz zovemo titoistom? |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Dranki
Senior Member
2549 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47117 Posts
Posted - 19/12/2015 : 18:06:22
|
jebga,loša povijesna iskustva. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 19/12/2015 : 18:16:17
|
šta je sa hezbolahom,kak oni napreduju na sirijskom frontu?pričaju da im oficiri ginu ko blesavi.
|
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
|
Dranki
Senior Member
2549 Posts
Posted - 19/12/2015 : 18:21:07
|
Kazu da je jedna trećina Hezbolaha koji učestvuju u borbama ili poginula (oko 1500) ili ranjena (oko 5000). Čak se nešto govori i da i iranska Rev. garda razmišlja o povlačenju, što su Iranci demantovali. Ali vjerujem da je general iranske Rev. garde zbog toga bio u Moskvi kod Putina. Rusi to demantuju jer je general pod sankcijama (ne smije ulaziti u druge zemlje), mada je moguće da tu ima nešto. Moguće da spremaju treću fazu ratovanja, jer ovo presporo ide, vojska gine a nemaju neograničene rezerve (potencijalna rezerva ispija kafe u kafićima u Berlinu), a ne mogu presjeći logističke rute islamistima, svaki dan 200 novih boraca ulazi iz Turske u Siriju. Mislim da je i ovdje postavljena slika ruskih aviona na iranskom aerodromu, moguće da prebacuju masovno nove snage u Siriju. Ja sam debelo potcjenio Turke, ne samo da i dalje masovno šalju rezervu islamistima, nego su htjeli isprovocirati otvoreni rat sa Rusijom. Ako se neko sjeća, i Rusi su procijenili da kampanja neće trajati duže od 3-4 mjeseca, što će biti debela pogreška u procjeni ako se ne desi neka promjena na frontu.
Čisto informativno, većinu u SAA čine suniti. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 19/12/2015 18:47:29 |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4599 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 19/12/2015 : 18:48:50
|
čekaj malo,SAA većina suniti a asad alavit?a suniti hejtaju alavite više nego kršćane.i bore se za asada?luda kuća.
|
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47117 Posts
Posted - 19/12/2015 : 19:00:15
|
quote: Originally posted by igor 12
čekaj malo,SAA većina suniti a asad alavit?a suniti hejtaju alavite više nego kršćane.i bore se za asada?luda kuća.
bore se za i protiv |
|
|
Dranki
Senior Member
2549 Posts
Posted - 19/12/2015 : 19:05:02
|
Ovo nije isključivo vjerski rat kao što žele predstaviti Amerikanci stalno ponavljajući kako su suniti potlačeni i time perfidno i podmuklo huškajući sunite protiv shiita samo da bi zbacili Asada. Sa druge strane, da je ovo rat izmedju shiita i sunita, čisto sumnjam da bi nekih 2.5 miliona shiita četiri godine uspjelo odolijevati 20 miliona sunita, potpomognutim desetinama hiljada islamista iz inostranstva. |
|
|
Topic |
|