Iako Motorhead ne slušam previše, Lemmyja sam uvijek cijenio. Čovjek je naprosto bio priča za sebe, konstanta, prisutan tu negdje otkad znam za sebe. Čudan je osjećaj kad ode netko koga nisi osobno znao, a značio ti je na jedan poseban način više od mnogih koje znaš.
Pa gospodo, i r'n'r drugovi, ode jedan od najvaznijih i rijetko iskrenih ikona zanra... Tesko mi je i mucno da ikome moram objasnjavati sto je taj covjek znacio... A i ko sam ja da to cinim... Zato tokom ovih blagdana, kad ionako pijete koju viska, jednu od tih casa, zmula, boca, popijte za Lemmy-a. To je hvalospjev koji je on najvise volio i koji bi najvise htio. A ako zelite pustiti koju odu za njegovu dusu, od tih stotina odlicnih pjesama, savjetujem vam; good is newer on your side ili recimo dont beliwe a word, pa bacite oko na tekstove... Boze, hvala ti sto sam zivio Motorhead i sto sam ih gledao dva puta. Slavi se ime njegovo navijek i, bilo je casno zivjeti s Motorhead-om!
Imao je sreće i nije dugo patio, a i do kraja je živio punim plućima i žestoko. Nekad sam Motorhead slušao znatno više i intenzivnije, zahvaljujući dvojici kolega i prijatelja iz srednje škole koji su me na njih navukli. I bili su jedni od onih prebrojivih valjda prstima jedne ruke (AC/DC, Springsteen, Bare, Tusta...) koji (su) iskreno i bez zadrške živ(j)e(li) ono što i o čemu (su) pjevaju. Nakon vijesti o Lemmyjevoj smrti bend je objavio da prestaje postojati, što je i jedino logično. Laka ti zemlja legendo, u makar zagrobnom bratstvu...
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
nisam bio najveći fan na svijetu, ali gledao ih dvaput i bili su genijalni. sječam se njihove svirke na Gods of Metal u Milanu tamo 2000. godine (ako me sječanje ne vara) i kako je Motorhead pojeo onu dječicu, nazovi metalce. Kakva Angra, kakav Manowar i Gamma Ray. to je bilo prestrašno kako su Motorhead to zgazili kad su zasvirali. pošto je Metallica svirala dan ranije, James je uletio zapjevat Overkill sa njima na bis... uf.
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.”
Pa gospodo, i r'n'r drugovi, ode jedan od najvaznijih i rijetko iskrenih ikona zanra... Tesko mi je i mucno da ikome moram objasnjavati sto je taj covjek znacio... A i ko sam ja da to cinim... Zato tokom ovih blagdana, kad ionako pijete koju viska, jednu od tih casa, zmula, boca, popijte za Lemmy-a. To je hvalospjev koji je on najvise volio i koji bi najvise htio. A ako zelite pustiti koju odu za njegovu dusu, od tih stotina odlicnih pjesama, savjetujem vam; good is newer on your side ili recimo dont beliwe a word, pa bacite oko na tekstove... Boze, hvala ti sto sam zivio Motorhead i sto sam ih gledao dva puta. Slavi se ime njegovo navijek i, bilo je casno zivjeti s Motorhead-om!