forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 05/01/2016 : 13:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:
Originally posted by senokute

quote:
Originally posted by KRAS

quote:

quote:
Originally posted by izivko

Balkan je u svemu ovome nebitan. NATO ima potpunu kontrolu

Istina, Sa ulaskom Montenegro u NATO na Balkan je udaren pecat.

bosna i srbija još nisu u NATO i teško da će biti u dogledno vreme

Da, ali bez crne gore se njihov strateski znacaj smanjuje na nulu.

Strateški značaj CG za NATO je jednak nuli. Ono što NATO medjutim dobija ulaskom CG je još jedan korak ka izbacivanju Rusije sa Balkana. TTIP, TPP, NATO i ostala strateška partnerstva su dio plana za totalnu izolaciju Rusije i Kine i njihovom dovodjenju u servilan položaj u odnosu na USA.

A NATO sigurno nije taj koji se nećka u vezi ulaska Srbije i Bosne, dovoljno je pogledati pro-NATO medijsku kampanju raznih transatlantskih NGOs u Srbiji i Bosni.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37956 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/01/2016 : 13:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Naravno. Ohranja ih pri zivotu. :DDD

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 05/01/2016 : 13:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Isječak iz Težine lanaca 2, odgovor na pitanje odakle Centar za evro-atlantske studije dobija subvencije:

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 05/01/2016 : 13:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message
quote:
Originally posted by Dranki

quote:

quote:
Originally posted by KRAS

quote:

quote:
Originally posted by izivko

Balkan je u svemu ovome nebitan. NATO ima potpunu kontrolu

Istina, Sa ulaskom Montenegro u NATO na Balkan je udaren pecat.

bosna i srbija još nisu u NATO i teško da će biti u dogledno vreme

Da, ali bez crne gore se njihov strateski znacaj smanjuje na nulu.

Strateški značaj CG za NATO je jednak nuli. Ono što NATO medjutim dobija ulaskom CG je još jedan korak ka izbacivanju Rusije sa Balkana. TTIP, TPP, NATO i ostala strateška partnerstva su dio plana za totalnu izolaciju Rusije i Kine i njihovom dovodjenju u servilan položaj u odnosu na USA.

A NATO sigurno nije taj koji se nećka u vezi ulaska Srbije i Bosne, dovoljno je pogledati pro-NATO medijsku kampanju raznih transatlantskih NGOs u Srbiji i Bosni.

Rusi su vec odavno izbaceni Sa Balkana, iako partnerstva moralnog tipa nisu iskljucena.
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 05/01/2016 : 13:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Nisu dok god srpski predstavnici budu održavali redovno kontakte sa Moskvom i održavali zajedničke vojne vježbe i Rusi obučavali srpske pilote i osnivali rusko-srpske organizacije tipa one u Nišu a koju su NATO i Amerika u svojoj paranoidnoj imaginaciji unisono proglasili za vojnu bazu.

Edited by - Dranki on 05/01/2016 13:43:58
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 05/01/2016 : 16:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
Najmoćniji saveznik Saudijske Arabije spreman je unaprijediti odnose.

https://www.yahoo.com/politics/hillary-moneyman-highlights-new-saudi-connection-194828485.html

Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 05/01/2016 : 18:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37956 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/01/2016 : 20:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

NDF Locals of Mabujeh have repelled ISIS Attack,
Map Situation in Eastern Salamiyah/Hama, Syria

Map: situation in Southern Hama based on available info, SAA liberates 11 villages
velika karta: http://www.mediafire.com/convkey/2af2/qygnotgh91b5iq8zg.jpg?size_id=c

HomeIraqLarge-scale ISIS offensive in western Iraq ends in disaster: 150+ reportedly killed Large-scale ISIS offensive in western Iraq ends in disaster: 150+ reportedly killed
http://www.almasdarnews.com/article/large-scale-isis-offensive-in-western-iraq-ends-in-disaster-150-reportedly-killed/

situacija juzno od Kobanija prema Raki

The Child which was found alone in Tishreen dam by SDF / YPG forces is reunited with her parents in Kobane
video: https://twitter.com/tujname/status/684099157108363264

Turkish terrorist security forces brutally killed 3 Kurdish political activist women today in Silopi!

Turkish document of massacre: Our state is in a difficult period
http://www.anfenglish.com/kurdistan/turkish-document-of-massacre-our-state-is-in-a-difficult-period

Map: Cizre under attack
https://imagopyrenaei.files.wordpress.com/2016/01/cizre-under-attack.png

YPG 2015 - Liberation of:
Kobani 26.1.5015
Gire Sipi 16.6.2015
Serrin 27.7.2015
Hasakah 1.8.2015
Al Hawl 16.11.2015
Tishrin Dam 26.12.2015

Anbar Council: Haditha is far from falling to IS

25 ISF martyred in repelling attack, no change/advances yet

ISIS targeted villages East of Euphrates, near Jarablus, with shelling. Civilian casualties reported.
https://twitter.com/DrPartizan_/status/683992882185957376

Nour Deen Zinki group stop a truck carrying ammo which was headed towards IS held area in north Aleppo
https://twitter.com/sayed_ridha/status/684340485440188416

Is Turkey heading to partition?
http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/01/turkey-clashes-pkk-losing-kurdish-minds-and-hearts.html

ISIS transfer the prisoners in Culture Center in Jarablus city to their prisons in Bab city
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12400881_940052039377707_3543480680972092003_n.png?oh=0d89bca308d7d91cf85178bdc2f186fe&oe=574618B0

"Insightful" solutions to Kurdish question by a random Turkish guy in the street. And he is not just an exception ... genocid kao krajnje rjesnje!? koji je kurac ovim Turcinama!?
video: https://twitter.com/dijraberi/status/684400507843133442

2 Americans and 1 French national fighting alongside Peshmerga on the fronts against ISIS terrorists.
https://twitter.com/AfarinMamosta/status/684316267130535936

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7364 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 05/01/2016 : 20:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
http://www.24sata.hr/svijet/dzihadist-junior-4-prijeti-pobit-cemo-sve-nevjernike-454995

kids say the darndest things
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 05/01/2016 : 21:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

Nisu dok god srpski predstavnici budu održavali redovno kontakte sa Moskvom i održavali zajedničke vojne vježbe i Rusi obučavali srpske pilote i osnivali rusko-srpske organizacije tipa one u Nišu a koju su NATO i Amerika u svojoj paranoidnoj imaginaciji unisono proglasili za vojnu bazu.

Znači, u redu je kad Rusi u susjedstvu održavaju vojne vježbe, za razliku od NATO-a?
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 05/01/2016 : 22:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Evo neka ti transatlantisti odgovore na to pitanje:

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 05/01/2016 : 23:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Ne trebaju meni ničiji odgovori, jer pitao sam tebe. A Rusi su ovuda bili nazočni ohoho prije NATO-a, a u prilog svojim interesima nisu se libili ni zataškavati istinu o smrti svojih novinara na stanovitom mjestu u stanovito vrijeme.
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 06/01/2016 : 00:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Ja sam opisivao situaciju a nisam nikome držao stranu, zato ne vidim smisao u tvom pitanju, uostalom stvari nisu crno-bijele pa da kažem jedni su u pravu a drugi su u krivu.
Ali ako ćemo govoriti o nekoj moralnoj ekvivalenciji, NATO ima daleko deblji dosije po mom mišljenju, počevši od bajke o "odbrambenom" savezu koji je izvršio agresiju na nekoliko suverenih zemalja bez mandata UN-a i uzrokovao najveće krize našeg doba i doveo nas na rub nuklearnog rata, prodavao oružje obema stranama u iračko-iranskom ratu, osnivao tajne armije u Evropi za subverzivne aktivnosti u komunističkim zemljama, ne libeći se da saradjuje sa mafijaško-kriminalnim i neo-fašističkim elementima širom Evrope, poput Sivih Vukova (baci pogled na ovo) i neo-nacista u Ukrajini.
Da ne govorimo o tome da je NATO orudje spoljne politike USA koji dobijaju šizofreni napad kad Rusi govore o svojoj sferi uticaja a sami imaju 1400 vojnih baza u oko 160 zemalja na svijetu dok Rusija samo nekih 8 i to u bivšim SSSR republikama na južnoj granici.

Da je NATO dobar, ne bi neke članice tražile osnivanje evropske armije na šta je USA opet reagovao sa napadom paranoidne šizofrenije.

Govoriti nakon svega da je NATO dobra stvar za Evropu je po meni ili manjak informisanosti ili manjak zdravog razuma.

Edited by - Dranki on 06/01/2016 00:16:37
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 06/01/2016 : 00:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by wolf

quote:

Znači, u redu je kad Rusi u susjedstvu održavaju vojne vježbe, za razliku od NATO-a?

pustimo politiku i razmirice velikih sile

postavimo se u kožu prosečnog južnosrbijanca seljaka domaćina, živi mirno, uzgaja povrćee i prasići, ima ženu decu roditelje, žive u istoj kući, brat mu radi u švici i redovno šalje franke

dve mu opasnosti prete, velikoilirska agresija i islamska država, koje bi se lako mogle spojit u jedno zloćudno telo.da neko to izvana oće može bezmalo muke to ostvarit

i u koga da se taj seljak uzda nego u rusiju, neće valjda zvat nato upomoć

naravno niko od tebe ne očekuje da s euzdaš u rusiju, ako je nato tvoj izbor

samo bi trebalo da i drugu stranu malo razumeš

niko normalan si ne želi rat
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 06/01/2016 : 00:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Za wolfa (članak potiče iz 2001): http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/centralamericaandthecaribbean/cuba/1359815/Putin-announces-closure-of-Cuba-listening-post.html

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47109 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/01/2016 : 00:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Ja sam opisivao situaciju a nisam nikome držao stranu, zato ne vidim smisao u tvom pitanju, uostalom stvari nisu crno-bijele pa da kažem jedni su u pravu a drugi su u krivu.
Ali ako ćemo govoriti o nekoj moralnoj ekvivalenciji, NATO ima daleko deblji dosije po mom mišljenju, počevši od bajke o "odbrambenom" savezu koji je izvršio agresiju na nekoliko suverenih zemalja bez mandata UN-a i uzrokovao najveće krize našeg doba i doveo nas na rub nuklearnog rata, prodavao oružje obema stranama u iračko-iranskom ratu, osnivao tajne armije u Evropi za subverzivne aktivnosti u komunističkim zemljama, ne libeći se da saradjuje sa mafijaško-kriminalnim i neo-fašističkim elementima širom Evrope, poput Sivih Vukova (baci pogled na ovo) i neo-nacista u Ukrajini.
Da ne govorimo o tome da je NATO orudje spoljne politike USA koji dobijaju šizofreni napad kad Rusi govore o svojoj sferi uticaja a sami imaju 1400 vojnih baza u oko 160 zemalja na svijetu dok Rusija samo nekih 8 i to u bivšim SSSR republikama na južnoj granici.

Da je NATO dobar, ne bi neke članice tražile osnivanje evropske armije na šta je USA opet reagovao sa napadom paranoidne šizofrenije.

Govoriti nakon svega da je NATO dobra stvar za Evropu je po meni ili manjak informisanosti ili manjak zdravog razuma.

nato nije bajan ,al realno za male državice je najbolje rješenje

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 06/01/2016 : 00:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Da se previše ne foliramo, svi stavovi koji su zauzeti prema jednoj ili drugoj strani proizlaze iz povijesti odnosa na ovim prostorima. Nitko, ali baš nitko me ne može niti neće uvjeriti da nije pristran s obzirom na radikalne proruske & anti NATO stavove.

Ja svoj odnos prema Rusima i NATO-u baziram na sasvim jednostavnoj logici - od dva zla uvijek biram manje. Isti oni koji polonijem truju neistomišljenike pred vlastitim narodom kriju istine, poput one kako su skončali Viktor Nogin i snimatelj Genadij Kurenov.

Edited by - wolf on 06/01/2016 00:43:17
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 06/01/2016 : 00:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:
Originally posted by lwoodnato nije bajan ,al realno za male državice je najbolje rješenje

Bolje riješenje od evropske armije? Tebi ne smeta što od 1948. NATO-m bez prekida komanduju američki generali koji manje-više drže kormilo NATO-a i šalju nas u ratove pod izmišljenim razlozima da bismo branili US korporativne interese?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47109 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/01/2016 : 00:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by lwoodnato nije bajan ,al realno za male državice je najbolje rješenje

Bolje riješenje od evropske armije? Tebi ne smeta što od 1948. NATO-m bez prekida komanduju američki generali koji manje-više drže kormilo NATO-a i šalju nas u ratove pod izmišljenim razlozima da bismo branili US korporativne interese?

eu armija?
mislija san da si ozbiljniji.
kakva kurčeva eu armija.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 06/01/2016 : 00:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Ni Europska unija nema izglednu budućnost, EU vojska još manje.
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 06/01/2016 : 01:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:

Da se previše ne foliramo, svi stavovi koji su zauzeti prema jednoj ili drugoj strani proizlaze iz povijesti odnosa na ovim prostorima. Nitko, ali baš nitko me ne može niti neće uvjeriti da nije pristran s obzirom na radikalne proruske & anti NATO stavove.

Ja svoj odnos prema Rusima i NATO-u baziram na sasvim jednostavnoj logici - od dva zla uvijek biram manje. Isti oni koji polonijem truju neistomišljenike pred vlastitim narodom kriju istine, poput one kako su skončali Viktor Nogin i snimatelj Genadij Kurenov.

Objasnio sam svoj stav informacijama kojima raspolažem, na šta ti odgovoriš pričom o foliranju i kako sam ja pun predrasuda. Jesi li uopšte pokušao provjeriti informacije koje sam naveo ili jednostavno sve objašnjavaš 90-ima? Ja sam na ovoj temi počeo pisati kad je izbila ukrajinska kriza, do tada me novija povijest nije interesovala, NATO je bio NATO, a Rusi su bili silovatelji 2.5 miliona Njemica u WWII.

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 06/01/2016 : 01:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:

Objasnio sam svoj stav informacijama kojima raspolažem, na šta ti odgovoriš pričom o foliranju i kako sam ja pun predrasuda. Jesi li uopšte pokušao provjeriti informacije koje sam naveo ili jednostavno sve objašnjavaš 90-ima? Ja sam na ovoj temi počeo pisati kad je izbila ukrajinska kriza, do tada me novija povijest nije interesovala, NATO je bio NATO, a Rusi su bili silovatelji 2.5 miliona Njemica u WWII.

Znaš li koja je suštinska razlika između mene i tebe? Ja nigdje ne sotoniziram Ruse ni Rusiju, niti igdje postavljam kojekakve zapise raznoraznih šarlatana i bisera (u čemu bez premca primat drži onaj odurni Lazanski) koji na isti ili sličan način pristrano zauzimaju svoje pozicije, često plasirajući laži i dezinformacije. Ni USA ni NATO nisu savršeni, naprotiv, ali stojim iza onoga što sam ranije rekao - ako moram birati biram stranu od koje imam više koristi, i koja mi jamči kakvu-takvu sigurnost s obzirom na okružje. Nažalost, ta sigurnost ima svoju cijenu - financiranje ratova i slanje vojske tko zna gdje, a uglavnom to jesu ratovi koje USA vodi ili u njima sudjeluje uglavnom zbog svojih geostrateških interesa. To ja ni ne sporim.

Ruski turisti i gospodarstvenici su uvijek dobrodošli, ali ruska vojna čizma nikada.
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 06/01/2016 : 01:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Pa super, nastavi da radiš to što radiš, ja ti sigurno neću braniti niti ću od bilo koga tražiti polaganja računa zbog svojih uvjerenja, niti da voli Lazanskog. I to što ne sotoniziraš Rusiju ovdje, i to ću ti nekako oprostiti, teškog srca ali oprostiću...
Lazanski je samo jedan izvor kojeg citiram kada nadjem dosta faktualnih informacija, citiram uglavnom manje odurne tipove poput dobitnika Pulicerovih i nacionalnih nagrada za istraživačko novinarstvo.

Edited by - Dranki on 06/01/2016 01:30:28
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 06/01/2016 : 01:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Staviti Lazanskog i, kako ti kažeš, faktualne informacije u isti kontekst, uvreda je za zdrav razum.

Edited by - wolf on 06/01/2016 01:43:34
Go to Top of Page

MD72
Average Member

676 Posts

Member since 05/10/2014

Posted - 06/01/2016 : 08:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send MD72 a Private Message
quote:

Ovaj post najbolje objasnjava karakter polemike u ovoj temi.
Uvijek kad je rijec o politici,tu se uvuce Ex-Yu crvic i vrti u raznim pravcima.
Taman da je tema konflikt izmedju dva zanzibarska otoka,on nadje sebi mjesto.
Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.58 seconds. Snitz Forums 2000