Vjerovatno Tex, Dylan nam je već lagano ostario, pogotovo sad kad sam ga u novom Ludensovom gigantu čitao. Ali svakako je još uvijek zanimljiv. A Zagoru će ovisiti o prodaji mislim. Premda ako padne prodaja treba napraviti neku epsku epizodu koja će završiti serijal.
Ne treba se previše ni zamarati s time kada će se koji serijal ugasiti. Bolje je nešto i prekinuti ako počne drastično padati na kvaliteti duže vrijeme, a barem starih epizoda ima toliko da im se čitatelji iznova mogu vraćati.
[quote]Originally posted by DODSFERD Bolje je nešto i prekinuti ako počne drastično padati na kvaliteti duže vrijeme. [quote] Onda bi se Bonelli davno ugasija. Kao i kod svakog proizvoda pa tako i crtanih romana jedino bitno je prodaja.
A ta prodaja će u većini slučajeva pasti ako padne i kvaliteta serijala jer je jedno povezano s drugim. Čitatelji su oni koji prosuđuju koliko je nešto kvalitetno ili nije, iako postoje i ekstremni slučajevi kao Alan Ford gdje će fanovi kupovati sve što im se servira.
A ta prodaja će u većini slučajeva pasti ako padne i kvaliteta serijala jer je jedno povezano s drugim.
Bilo bi logično ali nije. Bonelli je ima ogromnu prodaju nekih naslova u prošlosti a slabiji su stripovi u odnosu na današnje Bonellijeve. A to važi i za ostale stripovske izdavače širom svijeta. Npr.Batman iz šezdesetih je očajno loš naspram današnjem a ipak je ima višestruko veću prodaju nego danas.
Svaki stari serijal ima svoj početni naivni period, pogotovo Zagor i Tex, ali taj period niti ne računam kada govorim o kvaliteti. Poslije ipak dolaze bolje stvari koje bez obzira na svoju starost nadmašuju većinu novijih, barem po meni.
opet ti dokazuješ ono što se ne može dokazati. prvo zvati batmena iz šezdesetih početnim je suludo.drugo,nije bolji ni batman iz sedamdesetih(Neale oprosti),osamdesetih i devedesetih od današnjeg.
ssto to se mene tiče većina serijala se trebala već ugasit,ovako samo kvare umijetnicki dojam,normalno DD maxiji su razjebali cijeli serijal Dylanov zato jer pada ocjena prosječne epizode kad je toliko glupih epizoda i baca mrlju na cijeli serij!!
Sta mislite, do kog ce broja dogurati redovne serije najdugovecnijih Bonelijevih junaka ?
Dok se budu kupovali. To je taj format. Na žalost za mene, jer nisam pristalica takvog oblika serijala, iako su mi sami protagonisti tih stripova dragi.
Više volim smisleni serijal koji od početka ima glavu i rep... ovi novi Bonelli mikro serijali su ok. Magični Vjetar je fantastični Bonelli strip serijal sa glavom i repom. Najbolji uz naravno Ken Parkera.
zagorov serijal zavrsen je na najbolji nacin kako mu i dolikuje sa"demon ludila"
Ovaj stav ne kontam. Smatram i ja da je Demon ludila mozda i vrhunac serijala. Ali da je Zagor tada zavrsio nikad nebi dobili sjevernoamericku odiseju. A taj preporodaj od broja 345 do 400 i jeste najkvalitetniji i najzreliji period serijala. Ali nemoramo ni tako daleko od Demona ludila. Da je to bio kraj Zagor nebi imali Sveti breg. A Zagor bez Svetog brega nije Zagor.