Poll Question:
Mislio sam prvo da bude najbolji, ali je ovo bolja formulacija s obzirom da ne znam na osnovu cega bih mogao da postavim kriterijume za najboljeg.
Dakle, poll je ogranicen na autorske scenariste (one koji su stvorili neki lik), ali u komentarima se mogu dodati i oni drugi, koji su vama dragi.
Choices:
Gian Luigi Bonelli
Sergio Bonelli
Alfredo Castelli
Tiziano Sclavi
Michele Medda, Antonio Serra & Bepi Vigna
Claudio Chiaverotti
Giancarlo Berardi
Mauro Boselli
Tito Faraci
Pasquale Ruju
Luca Enoch
Gianfranco Manfredi
Bruno Enna
Claudio Nizzi
EsseGesse
Iako mu je mana što često ume, nakon dobrog početka i razrade, da zbrza kraj priče (posebno kod MM) ali mi njegov stil najviše odgovara, što se tiče karakterizacije likova, humora, kada ubacuje neke situacije iz svakodnevnog života u priču...Nekad su samo ti sporedni detalji dovoljni da me zabave.
Od autorskih scenarista su mogli još da se nađu na listi Gino D'Antonio i Ennio Missaglia, al' dobro, oni su autori manje popularnih junaka, pa možda nisu interesantni...
Od autorskih scenarista su mogli još da se nađu na listi Gino D'Antonio i Ennio Missaglia, al' dobro, oni su autori manje popularnih junaka, pa možda nisu interesantni...
Svega je 15 opcija u poll-u, a vodio sam se trenutno aktuelnim junacima...
Sergio Bonelli! A da on nije stvorio Zagora opet bih glasao za njega jer je stvorio Mister NOa koji je jedan od najgenijalnijih i najsimpaticnijih likova ikada stvorenih u stripu.
Drugo mesto dele Sclavi zbog Dilana i Manfredi zbog Magicnog(ali je posle sve uprskao sa Adamom Wildom).
Berardi i Ruju, "ruku pod ruku" na sedmom mestu. Kapiram da većina nas nismo baš gotivili Berardija i Ken parkera pre 20,30,35 godina, kad smo bili klinci i ložili se na Bleka,Mikija,Zagora,...a Ken nam bio užasno dosadan strip ružnog crteža. Izgleda da se situacija nije preterano popravila ni dan danas.
I sve sam više siguran da je projekat "Ken na kioscima" samo jedna utopija; al zato bi mogla da se "drmne" još jedna Zagorova edicija,tipa Oda-brani klasici ili tako nešto.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!