Author |
Topic |
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 05/02/2012 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6878 Posts
Member since 15/10/2014 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 12/01/2016 : 18:33:43
|
Dzabe mi sta ja mislim kad je Anto ovde glavni, a i mladji je Pravicu se da me Sigar asocira na Sigal (nase gore Stiven)
S obzirom da Elzi zvuci malo zenskasto pa da se izbegnu zabune u startu, zaista je bolje samo sa inicijalima.
A kako cemo sa ovim politicki korektno osvescenim manijacima ako napadnu izdanje zbog cigare??? Da retusiramo potpise? |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 12/01/2016 : 21:16:40
|
quote: Originally posted by KOMIKO
Inače, zbog pomenute zablude, greške, neretko sam čuo da ga ljudi akcentuju kao SegAAr, kao da je Francuz...
Drustvo okupljeno oko takozvane NS skole, znaci Toza Tomic, Dragincic, cela nasa Dnevnik bagra plus beogradjani (Zika, Sibin, Zupan i dr) akcentovalo je Elzija sa kratkim E, isto kao sto izgovaramo Hogar. Zato mi je bilo neobicno kad si stavio Sigar. Sto se tice cigarete i potpisa, nisam to uopste zapazio. |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 13/01/2016 : 08:11:19
|
quote: Originally posted by cat claw
Inače, zbog pomenute zablude, greške, neretko sam čuo da ga ljudi akcentuju kao SegAAr, kao da je Francuz...
Drustvo okupljeno oko takozvane NS skole, znaci Toza Tomic, Dragincic, cela nasa Dnevnik bagra plus beogradjani (Zika, Sibin, Zupan i dr) akcentovalo je Elzija sa kratkim E, isto kao sto izgovaramo Hogar. Zato mi je bilo neobicno kad si stavio Sigar. Sto se tice cigarete i potpisa, nisam to uopste zapazio.
Kako bi to sam Sigar rekao>
"Popeye creator Elzie Crisler Segar (better known as E.C. Segar) often signed his work with simply “Segar” or “E. Segar” above a drawing of a cigar, as he was often asked how to pronounce his surname." |
www.komiko.rs www.zlatnodoba.com info@komiko.rs |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Posted - 13/01/2016 : 08:13:03
|
S obzirom da Elzi zvuci malo zenskasto pa da se izbegnu zabune u startu, zaista je bolje samo sa inicijalima.
ovo!
A kako cemo sa ovim politicki korektno osvescenim manijacima ako napadnu izdanje zbog cigare??? Da retusiramo potpise?
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 13/01/2016 08:13:41 |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17012 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 13/01/2016 : 09:27:26
|
quote: Originally posted by KOMIKO Smatram da je snažnije sa inicijalima, pa verujem da će ostati ovako.
Onda da bude E. K. S. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4648 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 13/01/2016 : 11:30:41
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by KOMIKO Smatram da je snažnije sa inicijalima, pa verujem da će ostati ovako.
Onda da bude E. K. S.
Ili alternativno:
E. K. Cigar |
|
|
martiz
New Member
180 Posts
Member since 08/04/2011 |
Posted - 16/01/2016 : 07:34:59
|
Poštovani čitaoci, u februaru 2016. iz štampe izlazi prva knjiga sabranih epizoda Sigarovog Popaja. Na 168 stranica velikog formata, u ediciji "Klasici svetskog stripa", knjiga donosi prve epizode Popaja, hronoločki kako su izlazile, u periodu od 1928. do 1930. Sigarov Popaj objavljivan je u Srbiji tokom 1930-ih, u listovima "Mika Miš" i "Politikin Zabavnik", ali ne redom i ne od prvih epizoda. U poslednjih 7 decenija tek je poneka Sigarova epizoda kod nas objavljena, tako da većina ovog materijala izlazi premijerno u ovom delu Evrope, u opremi kakvu ovaj biser stripa, i humora 20. veka uopšte, svakako zaslužuje.
Za naše izdanje otkupili smo najkvalitetnije otiske koji postoje, sakupljane iz više različitih izvora kako u SAD tako i u Velikoj Britaniji, i dodatno ih retuširali i čistili, tako da možemo reći da ćemo imati najkvalitetnije izdanje ovih epizoda Popaja koje postoji. Materijali koje smo dobijali od vlasnika licence, King Features Syndicate-a, su daleko slabijeg kvaliteta, i zaista smo ponosni na ovu činjenicu.
Knjigu možete naručiti u pretprodaji uplatom od 1500 dinara na račun ID Komiko, Kosovska 20, 21000 Novi Sad, br. računa 250-2060000245780-39. Potrebno je i da nam na adresu info@komiko.rs javite Vaše podatke i adresu kako bismo Vam poslali knjigu.
Srdačni pozdravi, ID Komiko
Koliko trebam uplatiti u dinare za slanje u Makedoniju jer imam prijatelj koi ce uplatiti umesto mene? |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 16/01/2016 : 08:04:34
|
quote: Originally posted by martiz
Poštovani čitaoci, u februaru 2016. iz štampe izlazi prva knjiga sabranih epizoda Sigarovog Popaja. Na 168 stranica velikog formata, u ediciji "Klasici svetskog stripa", knjiga donosi prve epizode Popaja, hronoločki kako su izlazile, u periodu od 1928. do 1930. Sigarov Popaj objavljivan je u Srbiji tokom 1930-ih, u listovima "Mika Miš" i "Politikin Zabavnik", ali ne redom i ne od prvih epizoda. U poslednjih 7 decenija tek je poneka Sigarova epizoda kod nas objavljena, tako da većina ovog materijala izlazi premijerno u ovom delu Evrope, u opremi kakvu ovaj biser stripa, i humora 20. veka uopšte, svakako zaslužuje.
Za naše izdanje otkupili smo najkvalitetnije otiske koji postoje, sakupljane iz više različitih izvora kako u SAD tako i u Velikoj Britaniji, i dodatno ih retuširali i čistili, tako da možemo reći da ćemo imati najkvalitetnije izdanje ovih epizoda Popaja koje postoji. Materijali koje smo dobijali od vlasnika licence, King Features Syndicate-a, su daleko slabijeg kvaliteta, i zaista smo ponosni na ovu činjenicu.
Knjigu možete naručiti u pretprodaji uplatom od 1500 dinara na račun ID Komiko, Kosovska 20, 21000 Novi Sad, br. računa 250-2060000245780-39. Potrebno je i da nam na adresu info@komiko.rs javite Vaše podatke i adresu kako bismo Vam poslali knjigu.
Koliko trebam uplatiti u dinare za slanje u Makedoniju jer imam prijatelj koi ce uplatiti umesto mene?
Najbolje bi bilo da mi pošaljemo prijatelju knjigu ovde u Srbiji, a onda on Vama da dostavi nekako.
Poštarina do Makedonije bi bila otprilike koliko i sama knjiga, oko 12 evra. No, ako ipak želite da Vam mi pošaljemo knjigu u Makedoniju, neka Vaš prijatelj uplati 3000 dinara.
|
|
|
martiz
New Member
180 Posts
Posted - 16/01/2016 : 09:06:29
|
quote: Originally posted by martiz
Koliko trebam uplatiti u dinare za slanje u Makedoniju jer imam prijatelj koi ce uplatiti umesto mene?
Najbolje bi bilo da mi pošaljemo prijatelju knjigu ovde u Srbiji, a onda on Vama da dostavi nekako.
Poštarina do Makedonije bi bila otprilike koliko i sama knjiga, oko 12 evra. No, ako ipak želite da Vam mi pošaljemo knjigu u Makedoniju, neka Vaš prijatelj uplati 3000 dinara.
koliko je tezak strip? |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
|
martiz
New Member
180 Posts
Posted - 18/01/2016 : 21:01:43
|
Peket bi oko 2 kilograma, ali fazon je što sve međunarodne pošiljke automatski idu avionom.
Pozdrav.moj prijatelj je uplatio novac.saljes na ovu adresu: Dine Dimitrijevski Masarikova 2a/61 26101 Pancevo. Sve najbolje.Tomo |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17012 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 19/01/2016 : 10:27:24
|
Peket bi oko 2 kilograma, ali fazon je što sve međunarodne pošiljke automatski idu avionom.
Zašto? Možeš da pošalješ brodom Ja sam slao u Australiju brodom i poštarina je bila 7 puta jeftinija. Doduše, ne znam da li može brodom u sve evropske zemlje |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 24/01/2016 : 00:13:35
|
Glede Popaja u stripu najdraža strip-revija iz djetinjstva bila mi je vjesnikov Zabavnik Popaj. Prije nekih 15-ak godina ponovo sam nabavio gotovo cijelu kolekciju (od 102 broja koliko ih je izašlo samo mi jedan nedostaje). Od svih stripova o Popaju koji su objavljeni u tom zabavniku najdraže su mi bile pustolovine Popaja i Lutalića, koje su objavljivane u nastavcima, i to u 24. i 25. broju, kao i od 39. do 82. broja tog Zabavnika. Autori tih epizoda su Ralph Stein i Bela „Bill“ Zaboly
Prvi susret Popaja i Lutalića u epizodi „Snježni čovjek“, Zabavnik Popaj br.24...
„Morska pustolovina“, Zabavnik Popaj br.40...
„Živi torpedo“, Zabavnik Popaj br. 41...
|
|
|
Iwek
Starting Member
43 Posts
Member since 17/03/2013 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6878 Posts
Member since 15/10/2014 |
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 08/02/2016 : 20:59:28
|
Čitanje, čitanje, iščitavanje...
Blurbovi>
"Sigarov Popaj je sasvim običan čovek sa svim svojim manama, kog kao da je smislio Volt Vitman, režirao Frenk Kapra, dok su dijaloge pisali Semjuel Beket i Ežen Jonesko." - Džuls Fajfer, dobitnik Oskara i Pulicerove nagrade
"Popaj je savršenstvo stripa." – Čarls M. Šulc, autor Snupija
"Za mene je Popaj poput Beketa namenjenog najširoj publici." – Art Špigleman, autor Mausa |
Edited by - KOMIKO on 10/02/2016 09:55:24 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Posted - 16/02/2016 : 13:53:49
|
Pre bismo se fokusirali na Segendorfovog Popaja.
Ustvari i nije. Ovo sam i ja mislio godinama, ali sada sam pažljivo pogledao i situacija je sledeća:
U Nostalgiji br. 5 su izašle dve - poslednja Segarova epizoda i ona koju je nastavio Dok Viner. U Nostalgiji br. 9 su objavljene priče koje je pisao Tom Sims a nacrtao Dok Viner, posle nastavio Bela Zaboli, iz 1939. i 1940.
Dakle, sadržaj Nostalgije br. 5 će biti objavljen u našoj poslednjoj knjizi, sa još nekoliko priča, pošto su u Nostalgijama kadrovi pretamburani u odnosu na originalno objavljivanje.
Segendorfov uvodnik je objavljen i par tabli na kraju knjige. Sami stripovi su Simsa, Vinera i Zabolija.
Vuče,malo sam isčitavao ove dve Nostalgije sa Popajom i Biser strip broj 70,gde se nastavlja rad Simsa i Zaboljia. Meni je ovo neverovatno dobro - mislim i na Sigarovog Popaja,ali i na Sims&Vinerovog kao i na Sim&Zabolijevog.Vanvremenski humor.I ne bih znao reći koje duhovitiji - Sigar ili Sims?
Već se vidi kod Stajnera da to nije više to.Misli,nije loš ni ovaj Popaj što je priložio Dsormaz,ali ovo iz Nostalgija i Bisera otkida koliko je dobro. (sad tek kapiram da ja sa Sagendorfovim Popajem nemam blage veze).
Sve ovo pišem iz razloga da bih rekao da se iskreno nadam,da ako prodaja bude bila dobra, i budeš imao prilike da nastaviš sa ovim junakom,da to bude tamo gde je Sigar stao;odnosno sa Simsovim "trkom". |
Edited by - anto on 16/02/2016 14:00:39 |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 17/02/2016 : 12:30:33
|
To je i meni genijalno, i skroz je u Sigarovom duhu. Ako prodaja bude dobra, ako budem imao prilike da nastavim sa Popajem, to će prvo biti te Simss/Viner/Zaboli epizode koje idu posle Sigara 1938,39...
(Već sam se bacio u potragu za materijalima, ali prvo da izguramo Sigara. Druga knjiga se prevodi.) |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Posted - 17/02/2016 : 13:06:30
|
To je i meni genijalno, i skroz je u Sigarovom duhu. Ako prodaja bude dobra, ako budem imao prilike da nastavim sa Popajem, to će prvo biti te Simss/Viner/Zaboli epizode koje idu posle Sigara 1938,39...
(Već sam se bacio u potragu za materijalima, ali prvo da izguramo Sigara. Druga knjiga se prevodi.)
dve lepe vesti! |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 17/02/2016 : 22:49:37
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Samo napred, ja pratim sve sto bude islo Al mogo bi i jedan Roki u pauzi izmedju dva Popaja. Ili Dred
Slazem se! Mogao bi Roki da padne! Ili jos neki strip od Rajnharda Klajsta. |
|
|
Topic |
|