U sljedećoj turi svoje mjesto našla je i 25. knjiga Dylana Doga, a epizode koje vas čekaju u njoj su: “Armagedon” - Claudio Chiaverotti / Giovanni Freghieri “Dugački pozdrav” - Mauro Marcheselli & Tiziano Sclavi / Carlo Ambrosini “Koljač” - Tiziano Sclavi / Gianluigi Coppola Što se vremenskog okvira tiče, riječ je o izvornim epizodama 73, 74 i 75 koje su u Italiji objavljene u razdoblju od listopada do prosinca 1992. godine, a specijalnu naslovnicu (s motivom iz neponovljivog “Dugačkog pozdrava”) za ovu našu knjigu potpisao je, uostalom kao i uvijek dosad, genijalni Bruno Brindisi (a sjajno ju je kolorirao Ive Svorcina). Na kraju, dok čekate da nezaboravna Marina Kimball stigne u vaše ruke, još samo napomena da će Dylan Dog 25 koštati uobičajenih 175 kuna, a posebna cijena tijekom prva dva mjeseca iznosit će 140 kn. Evo kako izgleda DD 25:
Šta je tu neizvesno, kad se zna da će u svakom delu priče da gine po jedan član posade, a da će Mister No da preživi?
Ma zajebajem Anta zbog naslova Sedam zivota Kopca, on bar zna da prepozna to i bez smajlija Sto se mene tice odavno mi je znak jednakosti izmedju Bonelija i ostatka sveta, sa tendencijom opadanja interesovanja za Bonelijeva izdanja sve vise. Ipak pilot nece da ispadne s liste, prejak je lik da bih prekinuo da ga citam
Bas lepa Brindisijeva naslovna strana za po meni najlepsu i najdirljiviju Dilanovu pricu!
Armagedon mi je bila skroz dobra prica kad sam je citao, a Koljaca nisam nikad citao.
samo jedna knjiga?
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Sto se tice Dyd dosao je u neki vrhunac serijala, jos nekoliko knjiga i finito.Ostaju samo Dyd kolorci. Godina stednje... hocu i ja da vozim Mercedes ...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
I 26. knjiga Dylana Doga bit će dio sljedeće ture, a evo koje vas četiri epizode očekuju u njoj:
“Mračna kletva” - Tiziano Sclavi / Ferdinando Tacconi “Posljednji čovjek na Zemlji” - Tiziano Sclavi / Corrado Roi “Mora” - Tiziano Sclavi / Luigi Piccatto “Ubojice iz tame” - Claudio Chiaverotti / Luigi Siniscalchi
Ako se pitate kako je moguće da se u našoj knjizi nađu četiri cjelovite priče - odgovor je jednostavan. Naime, u izvornom talijanskom broju 77 regularne serije bile su dvije epizode (“Posljednji čovjek na Zemlji” & “Mora”) na ukupno 110 stranica stripa (64 + 46), a to znači i da će naš DD 26 biti maaalčice deblji od prethodnika.
Naravno, preostale dvije epizode (“Mračna kletva” i “Ubojice iz tame”) brojevi su 76 i 78 regularne serije, a svi oni zajedno objavljeni su u razdoblju između siječnja i ožujka 1993. godine.
Kao i obično, specijalnu naslovnicu (s motivom iz “Posljednjeg čovjeka na Zemlji”) za DD 26 nacrtao je fenomenalni Bruno Brindisi, a kolorirao naš izvrsni Ive Svorcina.
Na kraju još samo napomena da će Dylan Dog 26 koštati standardnih 175 kuna, a posebna cijena tijekom prva dva mjeseca iznosit će 140 kn.
Bacite pogled:
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Onda to znači da ćeš sve manje uzimati Libellusova izdanja pošto tamo najviše ima Bonellija.
Definitivno. Na listi za odstrel su mi Zagor i DD. Ionako ih samo uzimam a ne citam, red je da presecem s nostalgijom. Naravno, nema veze sa LL, vec sa cinjenicom da su mi ova dvojica poodavno postali tesko citljivi. A svaka izdavacka kuca ih forsira, pa me jos vise nerviraju. Idem jednom hronoloski da ne zazalim zbog odluke i posle najverovatnije lete iz kolekcije.
Onda to znači da ćeš sve manje uzimati Libellusova izdanja pošto tamo najviše ima Bonellija.
Definitivno. Na listi za odstrel su mi Zagor i DD. Ionako ih samo uzimam a ne citam, red je da presecem s nostalgijom. Naravno, nema veze sa LL, vec sa cinjenicom da su mi ova dvojica poodavno postali tesko citljivi. A svaka izdavacka kuca ih forsira, pa me jos vise nerviraju. Idem jednom hronoloski da ne zazalim zbog odluke i posle najverovatnije lete iz kolekcije.
ti si prijatelju prolupao nacisto...ajde da se resis lecene pijandure...ali Gospodara Darkvuda...i to bas sada u njegovom zlatnom periodu....nemam reci.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
preskup je gospodar darkwooda s obzirom na kvalitetu treba se kupiti 80 knjiga da bi se pročitalo 8 dobrih epizoda bolje za te novce uložiti u pojedinačne albume, kupiš 80 onih koji ti se svide po previewu i imas nesto sto znas da valja
jbt ja se mučim čitajući odabrane priče zagora...mogu misliti kako je sve te naivne epizode čitati još skupo ih platiš :D užas
Istina boli, sta ces... Bolje 5-6km za jednu cijelu pricu, nego 20eura pa se jos nastavlja na jos 20eura. Mi koji kupujemo zalimo za jos savrsenijim izdanjem, jedna prica jedna knjiga...