forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 EU primanje izbjeglica i migranata
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 224

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2016 : 21:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

polako se krećem prema totalitarnom polu ljevice. do 45-e ću zacijelo postati staljinist.

hoće to tako
ja radim na amalgamu nietzschea heideggera i hegela povučeno na hrvatski romantičarski patos
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 02/02/2016 : 21:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Da, u Njemačkoj vlada jako veliki društveni pritisak na svaki pokušaj da se dovede u pitanje liberalna politika Njemačke, kao posljedica toga svako se boji da će dobiti pečat desničara i naciste. Zbog toga ćutnja.

S druge strane su ruski mediji kojima imam osjećaj da odgovara prva verzija koju je ispričala curica, zato se oglušuju na sve moguće protudokaze.

Ali vjerujem i bojim se da će ruski mediji uskoro imati dovoljno materijala za huškanje protiv njemačke politike.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 02/02/2016 : 21:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
tipični i dosadni argumenti antimarxovaca; komunizam i sjeverna koreja. zašto ne pričamo o primjerice superuspješnim skandinavskim zemljama sa snažnom socijalnom tradicijom i zaštitom radnika utemeljenom na mnogim marxističkim smjernicama? pojma nemaš o marksizmu i ja ću ti to jasno reći, pošto već stinky nema srca da ti to kaže... i što stinkyju treba bilo tko ovdje na njegovoj strani
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 21:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:
Originally posted by Dranki

Da, u Njemačkoj vlada jako veliki društveni pritisak na svaki pokušaj da se dovede u pitanje liberalna politika Njemačke, kao posljedica toga svako se boji da će dobiti pečat desničara i naciste. Zbog toga ćutnja.

S druge strane su ruski mediji kojima imam osjećaj da odgovara prva verzija koju je ispričala curica, zato se oglušuju na sve moguće protudokaze.

Ali vjerujem i bojim se da će ruski mediji uskoro imati dovoljno materijala za huškanje protiv njemačke politike.

Da... rusi vrebaju ne bi li poentirali za svoje interese.

Ali mogućnost takvih napada je ogromna, a njemačka policija doslovno sama tvrdi da je nemoćna.

Inače u Švedskoj stopa silovanja u zadnjhih 30-tak godina skočila preko 1000%... ono baš fora fenomen.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/02/2016 : 21:20:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Poncho

Willeru jasno sam te pitao jesi li ti to utvrdio da se amerika obogatila na izrabljivanju ubogog trećeg svijeta, bliskog istoka koga li već ?

Sad već i sam priznaješ da su došli na visok stupanj razvoja prije nego li su se išli nametati... rasprava nam gubi smisao, upravo se predaješ...

Poncho... ovaj... kako su uopće nastale (buduće) Sjedinjene Države? Što se dogodilo nakon što su došli prvi kolonisti na američki kontinent? Posadili su cvijeće? Ili su se vremenom širili prema (divljem) Zapadu gazeći i uništavajući sve živo pred sobom?

Isto važi za sve predmoderne države i društva. Ili ne važi? U predmoderno doba "treći svijet" počinje u susjedstvu, završava s kolonijalnom upravom na drugom kraju svijeta.

quote:

Ovo sa nezaposlenosti u SAD-u je naprosto netočno. Nezaposlenost u SAD-u je manja nego u Europskoj uniji.

To sa strojevima... to je stile ludizam u 18. stoljeću. Ako ti smetaju strojevi i napredak tehnologije, lijepo si stuci PC/laptop/tablet/mobitel preko kojeg pišeš na ovom forumu i odi u polje kopat kako bi imao hrane za preživiti-kužiš da ispadaš licemjer Ne, ljudi nisu nezaposleni zbog strojeva, ta ludistička zabluda je davno razbijena.

Hajmo još malo o kolonijalizmu, zlom zapadu i ubogim imigrantima koji su siromašni, neuspješni i nerazvijeni zbog zlih zapadnjaka.

Čuj, smetaju mi strojevi. Mislim da si čitao Marxa koliko ja Gloriju.

Ali ako ti se ne čita isti, uzmi jednog nemarksista kojeg k tome u posljednje vrijeme angažiraju kapitalisti (konkretno njemački), Jeremya Rifkina i njegovu knjigu "Kraj rada".
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 21:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

tipični i dosadni argumenti antimarxovaca; komunizam i sjeverna koreja. zašto ne pričamo o primjerice superuspješnim skandinavskim zemljama sa snažnom socijalnom tradicijom i zaštitom radnika utemeljenom na mnogim marxističkim smjernicama? pojma nemaš o marksizmu i ja ću ti to jasno reći, pošto već stinky nema srca da ti to kaže... i što stinkyju treba bilo tko ovdje na njegovoj strani

Baš fora što spominješ dosadne argumente.

Najveći kliše od dosadnog argumenta je tupljenje da su skandinavske zemlje socijalističke zemlje. Ono, naprosto nisu, čak su i većinom kraljevine.

Što se njihovih socijalističkih stremljenja tiče, oni ih uglavnom koče i već preispitivaju mnoge velikodušne državne socijalne mjere (koje su posljedica blagostanja). Jer recimo jedna Finska klizi ka ekonomskom ponoru.

Marksisti pojma nemaju o ekonomiji ja pojma nemam o marksizmu... ajde bolje sam prošao od tih parazita
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 02/02/2016 : 21:25:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Pre par dana je Felix Baumgartner napisao duzi komentar u vezi politike Austrije prema migrantima i požnjeo nevidjeni shitstorm i nevjerovatne uvrede, ni familija mu nije ostala poštedjena. On je imao hrabrosti da ustane i nazove stvari pravim imenom, ali većina se boji takvih istupa jer je pritisak enorman.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 21:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message

Willeru- što je američke doseljenike učinilo nadmoćnima indijancima?

Što je SAD učinilo nadmoćnim jednom Meksiku? Kako se Meksiko nije ekonomski silno razvio na izrabljivanju "svojih" indijanaca?

Što se strojeva tiče... Ti si razvio ludističku misu protiv tehnološkog razvoja...

Marxa sam čitao, istina manje ga detaljno proučavam od tebe jer sam fokusiraniji na autore koj ise razumiju u ekonomiju.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 02/02/2016 : 21:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
smiri se malo, pončo, i ne budi nervozan. nitko nije rekao da su skandinavske države socijalističke nego da imaju snažnu socijalnu tradiciju... s razlogom sam se tako jasno izrazio. a zašto (i ako uopće) finska tone? da li je to fakat zbog "socijalne" politike? jesi li siguran?

priznaj više da nemaš pojma, pola ti se prašta.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2016 : 21:41:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:

to je taj nerv koji ne smiješ -primjetiti- poncho

dići će halabuku nevladine udruge, babice i mirovni studiji. uzgraktat će se, nije pristojno reći inferiornima da su inferiorni.

a willer, kiky, valterinjo i ostala ekipa, čak ni ne razumiju da indijanci nemaju nikakvo pravo na zemlju ni po velikom guruu marxu. hint: natkategorija rad, a sad nek odu proučavati svojega idola.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 02/02/2016 : 21:47:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
ajde molim te, stinky, poznata nam je negacija negacije.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 21:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

smiri se malo, pončo, i ne budi nervozan. nitko nije rekao da su skandinavske države socijalističke nego da imaju snažnu socijalnu tradiciju... s razlogom sam se tako jasno izrazio. a zašto (i ako uopće) finska tone? da li je to fakat zbog "socijalne" politike? jesi li siguran?

Da, slažem se, skandinavske zemlje nisu socijalističke i nisu nikakav argument za obranu marksizma.

Finskski ekonomski problemi su presloženi da bi ih samo jedan uzrok izazvao, al da soijlana politika je jedan od tih uzroka. Zato i provode eksperimente s idejom osnovnog minimalnog dohotka s kojim bi ukinuli sadašnji oblik socijalne politike. Sumnjam u uspijeh takve radikalne ideje, al tko zna.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 21:52:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

quote:

dići će halabuku nevladine udruge, babice i mirovni studiji. uzgraktat će se, nije pristojno reći inferiornima da su inferiorni.

a willer, kiky, valterinjo i ostala ekipa, čak ni ne razumiju da indijanci nemaju nikakvo pravo na zemlju ni po velikom guruu marxu. hint: natkategorija rad, a sad nek odu proučavati svojega idola.

Indijanci su živjeli u tzv. prvobitnom komunizmu. I krasno su prošli.

Japanci su shvatili da je od taktike kmečanja i upadanja u kompleks žrtve bolje naučiti nešto od tih "zlih zapadnjaka".

Edited by - Poncho on 02/02/2016 21:54:59
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/02/2016 : 21:54:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

Što je SAD učinilo nadmoćnim jednom Meksiku? Kako se Meksiko nije ekonomski silno razvio na izrabljivanju "svojih" indijanaca?

Što se strojeva tiče... Ti si razvio ludističku misu protiv tehnološkog razvoja...

Marxa sam čitao, istina manje ga detaljno proučavam od tebe jer sam fokusiraniji na autore koj ise razumiju u ekonomiju.

Čekaj, pa zar nisu Meksiko i SAD ratovali? Kao i Osmansko Carstvo i "kršćanski" svijet puno prije? Kao i europske kraljevine između sebe? Kao i barbarska plemena i Rimsko Carstvo? Netko dobije, netko izgubi, ali svi imaju istu tendenciju. Svi ratuju, osvajaju ili gube posjede, i moć grade na osvojenome (posjedu; inače ne bi ni ratovali), ili im ostaje - nemoć. Lukaviji i sposobniji osvajač nije zbog toga ništa manje osvajač.

Tako su i danas lokalne kolonijalne zakone zamijenili globalni - neokolonijalni. Bez sumnje, vrlo lukavo.

Kažeš da sam "razvio ludističku misao protiv tehnološkog razvoja"? Ako je to točno, ja sam onda antimarksist, jednostavno nema druge. A maloprije si mi rekao da sam marksist. Nije li to malo čudno?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 21:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

Da, slažem se, skandinavske zemlje nisu socijalističke i nisu nikakav argument za obranu marksizma.

Finskski ekonomski problemi su presloženi da bi ih samo jedan uzrok izazvao, al da soijlana politika je jedan od tih uzroka. Zato i provode eksperimente s idejom osnovnog minimalnog dohotka s kojim bi ukinuli sadašnji oblik socijalne politike. Sumnjam u uspijeh takve radikalne ideje, al tko zna.

Ima više socijalizma u današnjim skandinavskim državama nego što ga je bilo u bivšem SSSR-u ili Sjevernoj Koreji danas.
Kad kažem socijalizam, ne mislim na državno vlasništvo nego na socijalna prava.
A i nema te države koja nema nikakve ekonomske probleme, Finska kakva god probleme imala ostaje mnogo sređenija od velike većine svijeta.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 21:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:
Originally posted by Willer

quote:

Čekaj, pa zar nisu Meksiko i SAD ratovali? Kao i Osmansko Carstvo i "kršćanski" svijet puno prije? Kao i europske kraljevine između sebe? Kao i barbarska plemena i Rimsko Carstvo? Netko dobije, netko izgubi, ali svi imaju istu tendenciju. Svi ratuju, osvajaju ili gube posjede, i moć grade na osvojenome (posjedu; inače ne bi ni ratovali), ili im ostaje - nemoć. Lukaviji i sposobniji osvajač nije zbog toga ništa manje osvajač.

Tako su i danas lokalne kolonijalne zakone zamijenili globalni - neokolonijalni. Bez sumnje, vrlo lukavo.

Kažeš da sam "razvio ludističku misao protiv tehnološkog razvoja"? Ako je to točno, ja sam onda antimarksist, jednostavno nema druge. A maloprije si mi rekao da sam marksist. Nije li to malo čudno?

Meksiko sam spomenuo u kontekstu sličnog razvoja. Šta meksiko nije izrabljivanjem indijanaca postao velesila No.1.

A rat? Rat je otac svih stvari...

Sjeti se filma Treći čovjek i lucidne usporedbe renesansne Italije i Švicarske

Tvoje lutanje jest čudno Willeru, slažem se.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2016 : 22:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Ima više socijalizma u današnjim skandinavskim državama nego što ga je bilo u bivšem SSSR-u ili Sjevernoj Koreji danas.

ne znam jel shvaćaš da si time zapušio usta ovim našim velikim marksistima

tako je, više socijalizma ima na razvijenom zapadu i ne treba tu puno pametovati. marksizam je za bokce (kao što smo i mi bili. fala bogu smo počeli postajati ljudi i odbacili tu ropsku filozofiju)
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/02/2016 : 22:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

quote:

Nitko mi nije idol, pa ni ja sam sebi. Naravno, ovo zadnje baš mi i ne ide, ali pokušavam se truditi.

A kad smo kod toga, to mi i vjera nalaže (bez ironije).
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 02/02/2016 : 22:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

marksizam je za bokce (kao što smo i mi bili. fala bogu smo počeli postajati ljudi i odbacili tu ropsku filozofiju)

opet ti u svojim mokrim snovima...
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 22:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

quote:

quote:

A i nema te države koja nema nikakve ekonomske probleme, Finska kakva god probleme imala ostaje mnogo sređenija od velike većine svijeta.

Socijalna prava stile ona što je Bismarck uveo pa ga svi iskopirali? (Zapravo prvo Krupp pa je Bismarck to prenio na državnu razinu). To nije nikakav socijalizam.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

tako je, više socijalizma ima na razvijenom zapadu i ne treba tu puno pametovati. marksizam je za bokce (kao što smo i mi bili. fala bogu smo počeli postajati ljudi i odbacili tu ropsku filozofiju)

Jedno je Marxova filozofija, a drugo tzv realsocijalizam u istočnoj Europi, Aziji i Africi. Marx nikada nije precizno opisao kakvo bi socijalističko društvo trebalo biti.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2016 : 22:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Willer

Nitko mi nije idol, pa ni ja sam sebi. Naravno, ovo zadnje baš mi i ne ide, ali pokušavam se truditi.

A kad smo kod toga, to mi i vjera nalaže (bez ironije).

pa dobro,
shvaćaš moje dražesne taktike razaranja

ali stvarno mi nije jasno da nastupaš s pozicija nekakvog marksista-mirovnjaka

lijepo sam ti primjetio ranije: tvoji najprisebniji trenuci o rokokou su uvjetovani time što su tobože "izrabljivani" oni kojima tepaš
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Socijalna prava stile ona što je Bismarck uveo pa ga svi iskopirali? (Zapravo prvo Krupp pa je Bismarck to prenio na državnu razinu). To nije nikakav socijalizam.

Bismarck ih je uveo upravo zato da spriječi socijalističku revoluciju.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/02/2016 : 22:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

Meksiko sam spomenuo u kontekstu sličnog razvoja. Šta meksiko nije izrabljivanjem indijanaca postao velesila No.1.

A rat? Rat je otac svih stvari...

Sjeti se filma Treći čovjek i lucidne usporedbe renesansne Italije i Švicarske

Tvoje lutanje jest čudno Willeru, slažem se.

Prije ili poslije jedan se imperij sukobi s drugim, i dvojica ne mogu biti pobjednici. Naravno, mogu se dogovoriti i podijeliti zone interesa, ali opet netko (p)ostaje žrtva toga. Ne sjećam se filma, ali usporedba nije loša pošto je i lihvarenja uvijek netko žrtva. Dok netko pak "napreduje" na muci te žrtve.

Nema kod mene lutanja niti je išta čudno, barem što se tiče toga što ne prihvaćam kod ludista a prihvaćam kod Marxa, a kao što sam ti već rekao, tezu o apsolutnom tehnološkom višku i kraju rada prihvaćaju danas i neki ekonomisti koji se ne smatraju marksistima.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 22:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

quote:

quote:

Jedno je Marxova filozofija, a drugo tzv realsocijalizam u istočnoj Europi, Aziji i Africi. Marx nikada nije precizno opisao kakvo bi socijalističko društvo trebalo biti.

Da..to je to... Marksizam je predivna ideja samo nikako da profunkcionira u stvarnosti

Pa jebemu, kako to da je uvijek neuspješan u realnom svijetu. Nevjerojatan fenomen.
Go to Top of Page
Page: of 224 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.55 seconds. Snitz Forums 2000