forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 EU primanje izbjeglica i migranata
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 224

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2016 : 22:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Jedno je Marxova filozofija, a drugo tzv realsocijalizam u istočnoj Europi, Aziji i Africi. Marx nikada nije precizno opisao kakvo bi socijalističko društvo trebalo biti.

touche!

sad kad riješiš tu formulu koju si ispravno postavio, dakle kad spojiš dvije strane, dva apstrahiranja, onda dođeš do rješenja: marxova filozofija = realsocijalizam prezrenih na svijetu.

to je suština, a ostalo su tlapnje kojekakvih valtera.

ili to prihvati ili budi zauvijek kiky, valter, dakle ružan ćelav minusinteligentan homo sapisens sapiens koji smatra (i priča!) kako je iznutra pametan duhovit lijep, samo što se to izvana ne vidi.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 22:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Poncho

quote:

quote:

quote:
Originally posted by kiky

smiri se malo, pončo, i ne budi nervozan. nitko nije rekao da su skandinavske države socijalističke nego da imaju snažnu socijalnu tradiciju... s razlogom sam se tako jasno izrazio. a zašto (i ako uopće) finska tone? da li je to fakat zbog "socijalne" politike? jesi li siguran?

priznaj više da nemaš pojma, pola ti se prašta.

Da, slažem se, skandinavske zemlje nisu socijalističke i nisu nikakav argument za obranu marksizma.

Finskski ekonomski problemi su presloženi da bi ih samo jedan uzrok izazvao, al da soijlana politika je jedan od tih uzroka. Zato i provode eksperimente s idejom osnovnog minimalnog dohotka s kojim bi ukinuli sadašnji oblik socijalne politike. Sumnjam u uspijeh takve radikalne ideje, al tko zna.

Ima više socijalizma u današnjim skandinavskim državama nego što ga je bilo u bivšem SSSR-u ili Sjevernoj Koreji danas.
Kad kažem socijalizam, ne mislim na državno vlasništvo nego na socijalna prava.
A i nema te države koja nema nikakve ekonomske probleme, Finska kakva god probleme imala ostaje mnogo sređenija od velike većine svijeta.

Socijalna prava stile ona što je Bismarck uveo pa ga svi iskopirali? (Zapravo prvo Krupp pa je Bismarck to prenio na državnu razinu). To nije nikakav socijalizam.

Bismarck ih je uveo upravo zato da spriječi socijalističku revoluciju.

Da, mudar državnik.

To je vidio od Kruppa. On je shvatio da će tako radnici biti zadovoljniji i bolje će raditi.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/02/2016 : 22:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by Willer

Nitko mi nije idol, pa ni ja sam sebi. Naravno, ovo zadnje baš mi i ne ide, ali pokušavam se truditi.

A kad smo kod toga, to mi i vjera nalaže (bez ironije).

pa dobro,
shvaćaš moje dražesne taktike razaranja

ali stvarno mi nije jasno da nastupaš s pozicija nekakvog marksista-mirovnjaka

lijepo sam ti primjetio ranije: tvoji najprisebniji trenuci o rokokou su uvjetovani time što su tobože "izrabljivani" oni kojima tepaš

Prema tezi dijalektičkog kretanja ekonomske povijesti, nema preskakanja perioda, pa tako očigledno, nakon robovlasništva nije mogao nastati kapitalizam, a nakon feudalizma nije moglo nastati besklasno društvo. Tako da je prihvaćanje paradoksa (da do kraja pojednostavnim) o i koristi i šteti od kapitalizma temeljna sastavnica marksizma.

Ili, drugim riječima... no shit, Einstein.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Ima više socijalizma u današnjim skandinavskim državama nego što ga je bilo u bivšem SSSR-u ili Sjevernoj Koreji danas.

ne znam jel shvaćaš da si time zapušio usta ovim našim velikim marksistima

tako je, više socijalizma ima na razvijenom zapadu i ne treba tu puno pametovati. marksizam je za bokce (kao što smo i mi bili. fala bogu smo počeli postajati ljudi i odbacili tu ropsku filozofiju)

Jedno je Marxova filozofija, a drugo tzv realsocijalizam u istočnoj Europi, Aziji i Africi. Marx nikada nije precizno opisao kakvo bi socijalističko društvo trebalo biti.

Da..to je to... Marksizam je predivna ideja samo nikako da profunkcionira u stvarnosti

Pa jebemu, kako to da je uvijek neuspješan u realnom svijetu. Nevjerojatan fenomen.

Ustvari, sve realsocijalističke države su sljedile sovjetski model, tzv marksizam-lenjinizam. Danas je to teško zamisliti, ali jedno vrijeme Sovjeti su djelovali kao uspjela alternativa kapitalizmu.
No to je bila samo kulisa, jer iako je teška industrija bila izgrađena, to su platili milijuni Staljinovih žrtava.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 22:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

quote:

quote:

Nitko mi nije idol, pa ni ja sam sebi. Naravno, ovo zadnje baš mi i ne ide, ali pokušavam se truditi.

A kad smo kod toga, to mi i vjera nalaže (bez ironije).

pa dobro,
shvaćaš moje dražesne taktike razaranja

ali stvarno mi nije jasno da nastupaš s pozicija nekakvog marksista-mirovnjaka

lijepo sam ti primjetio ranije: tvoji najprisebniji trenuci o rokokou su uvjetovani time što su tobože "izrabljivani" oni kojima tepaš

Prema tezi dijalektičkog kretanja ekonomske povijesti, nema preskakanja perioda, pa tako očigledno, nakon robovlasništva nije mogao nastati kapitalizam, a nakon feudalizma nije moglo nastati besklasno društvo. Tako da je prihvaćanje paradoksa (da do kraja pojednostavnim) o i koristi i šteti od kapitalizma temeljna sastavnica marksizma.

Ili, drugim riječima... no shit, Einstein.

Je..je... sad će marksizam samo što nije

Prije će arapske izbjeglice vratiti robovlasnički sustav...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2016 : 22:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:

Prema tezi dijalektičkog kretanja ekonomske povijesti

da, prema tezi dijalektike ekonomskog... jesi li svjestan da je baš to slabo mjesto marksizma, potvrđeno već po prvim kritičarima koji su se narugali vulgarnim marksistima upozorivši ih da se ne trebaju obraćati proleterima svih zemalja, nego da se trebaju posvetiti i raditi na stroju. čemu uopće gubiti vrijeme s ljudskim faktorom, kad samo treba napraviti megastroj i riješit će se svi problemi svijeta (prema tezi...)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

touche!

sad kad riješiš tu formulu koju si ispravno postavio, dakle kad spojiš dvije strane, dva apstrahiranja, onda dođeš do rješenja: marxova filozofija = realsocijalizam prezrenih na svijetu.

ili to prihvati ili budi zauvijek kiky, valter, dakle ružan ćelav minusinteligentan homo sapisens sapiens koji smatra (i priča!) kako je iznutra pametan duhovit lijep, samo što se to izvana ne vidi.

Marx je dobro postavio kritiku kapitalizma, uvidio nedostatke i nepravde tog sustava, ali nije mogao predvidjeti budućnost, i zato iako danas diktatura proletera zvuči zastarjelo, to ne znači da nije moguće od Marxa nešto i naučiti, i izgraditi drukčiji ekonomski model koji će zadržati prednosti kapitalizma, ali i ispraviti njegove nedostatke.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 22:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tako je, više socijalizma ima na razvijenom zapadu i ne treba tu puno pametovati. marksizam je za bokce (kao što smo i mi bili. fala bogu smo počeli postajati ljudi i odbacili tu ropsku filozofiju)

Da..to je to... Marksizam je predivna ideja samo nikako da profunkcionira u stvarnosti

Pa jebemu, kako to da je uvijek neuspješan u realnom svijetu. Nevjerojatan fenomen.

Ustvari, sve realsocijalističke države su sljedile sovjetski model, tzv marksizam-lenjinizam. Danas je to teško zamisliti, ali jedno vrijeme Sovjeti su djelovali kao uspjela alternativa kapitalizmu.
No to je bila samo kulisa, jer iako je teška industrija bila izgrađena, to su platili milijuni Staljinovih žrtava.

Pa... kako ide ona... problem sa socijalizmom je što s vremenom ostane bez tuđih novaca za trošiti.

Nije se moglo po 100 puta ići u nacionalizaciju i kolektivizaciju (čitaj krađu privatne imovine).
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

smiri se malo, pončo, i ne budi nervozan. nitko nije rekao da su skandinavske države socijalističke nego da imaju snažnu socijalnu tradiciju... s razlogom sam se tako jasno izrazio. a zašto (i ako uopće) finska tone? da li je to fakat zbog "socijalne" politike? jesi li siguran?

Da, slažem se, skandinavske zemlje nisu socijalističke i nisu nikakav argument za obranu marksizma.

Finskski ekonomski problemi su presloženi da bi ih samo jedan uzrok izazvao, al da soijlana politika je jedan od tih uzroka. Zato i provode eksperimente s idejom osnovnog minimalnog dohotka s kojim bi ukinuli sadašnji oblik socijalne politike. Sumnjam u uspijeh takve radikalne ideje, al tko zna.

A i nema te države koja nema nikakve ekonomske probleme, Finska kakva god probleme imala ostaje mnogo sređenija od velike većine svijeta.

Socijalna prava stile ona što je Bismarck uveo pa ga svi iskopirali? (Zapravo prvo Krupp pa je Bismarck to prenio na državnu razinu). To nije nikakav socijalizam.

Da, mudar državnik.

To je vidio od Kruppa. On je shvatio da će tako radnici biti zadovoljniji i bolje će raditi.

Ali može se reći da je to bio odgovor na Marxa: dakle uvođenje radničkih prava, prva welfare state, ali bez revolucinarnih ekcesa i kolektivizacije.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 22:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

quote:

quote:

touche!

Marx je dobro postavio kritiku kapitalizma, uvidio nedostatke i nepravde tog sustava, ali nije mogao predvidjeti budućnost, i zato iako danas diktatura proletera zvuči zastarjelo, to ne znači da nije moguće od Marxa nešto i naučiti, i izgraditi drukčiji ekonomski model koji će zadržati prednosti kapitalizma, ali i ispraviti njegove nedostatke.

Napreduješ...

Tako je 80-ih glavna parola istočnog bolka bila Dostići kapitalizam. Pa su propali....

Sad već treba ispraviti nedostatke a ne rušiti... napreduješ
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 22:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Da, mudar državnik.

Ali može se reći da je to bio odgovor na Marxa: dakle uvođenje radničkih prava, prva welfare state, ali bez revolucinarnih ekcesa i kolektivizacije.

Ne, nego je Krupp htio da mu tvrtka bude uspješnija.

Tu su i korijeni u Pruskoj nekih poslodavaca još iz 1840-ih...prije Marxa

Edited by - Poncho on 02/02/2016 22:33:16
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pa... kako ide ona... problem sa socijalizmom je što s vremenom ostane bez tuđih novaca za trošiti.

Nije se moglo po 100 puta ići u nacionalizaciju i kolektivizaciju (čitaj krađu privatne imovine).

Pa ne znam je li nužno problem u tome - istina, nacionalizacija i kolektivizacija se sprovodi samo jednom, ona je već bila obavljena u vrijeme Staljina. SSSR je imao ekonomski rast dok god je bio orjentiran na tešku industriju, no kada je ta baza bila izgrađena upao je u stagnaciju iz koje nikad nije izašao. Informatička tehnologija se razvila na Zapadu, ali komunističke države su u tome daleko zaostale.

Ali glavni razlog je bio u tome što je sama Partija bila prepuna pojedinaca koji u socijalizam nisu ni vjerovali. Korupcija i crno tržište su potkopali Gorbačovljev pokušaj da socijalizam učini humanijim.

A komunističke diktature mogu trajati vrlo dugo - SSSR je doživio 70 godina, a i danas su neke opstale i čini se da će bar u srednjeročnom razdoblju još biti partija na vlasti.

Edited by - Zoroasterixx on 02/02/2016 22:34:45
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2016 : 22:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:

pa o tome sam pisao
marx je hegelovac, a hegelovac gleda prošlost, ne budućnost
na žalost, poluinteligenti ovo nisu shvatili (a niti danas ne shvaćaju), pa se zanose nekakvim proročanskim vizijama društva i slično

otežavajuća okolnost, ogromna, je ruska satrapija i praktički sve vezano uz marksizam, pa to izaziva averziju već a priori da bi se uopće tu moglo ozbiljno prići.
drugim riječima, markiszam, ne hvala.
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 02/02/2016 : 22:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message
Sam napredak tehnologije nesumnjivo zatvara radna mjesta i kako se zaključilo ako radnici gube poslove opada platežna moć i od trulog kapitaliste ne mogu više kupovati pa roba ostaje na skladištu neprodana.
Kako gazdi više ne trebaju radnici raditi 16 sati dnevno, a i nema potrebe za dječjom radnom snagom, mora se ekipu negdje zaposliti, pa odjednom niknu profi sportski klubovi, filmska industrija, turizam, zabava... sve ono što ne treba raditi u tvornici, a ipak prima plaću i ponovo troši i kupuje od prokletog industrijalca.
Nekako je svima u interesu da ima radnih mjesta pa makar i u agenciji za traženje rude i izgubljenog vremena.
Nije fer da netko crnči za minimalac u tvornici, a drugi da nabija loptu za hrpu para, ali važno da svi imaju neki posao.
Ni med cvetjem ni pravice rekao bi jedan pametnjaković.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

touche!

Napreduješ...

Tako je 80-ih glavna parola istočnog bolka bila Dostići kapitalizam. Pa su propali....

Sad već treba ispraviti nedostatke a ne rušiti... napreduješ

Pa pokušavali su stalno...ali jedno vrijeme je to zaista izgledalo kao realna mogućnost, koju su uzimali u obzir i američki analitičari, da nije pitanje hoće li već kada će ih SSSR dostići. No to je bilo u pedesetima, a u osamdesetima se socijalizam po ruskom modelu već istrošio, a Gorbačov mu je zabio čavao u lijes sa perestrojkom s jedne strane, i otpuštanjem istočnih satelita s druge strane.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:
Originally posted by ivi skoj

Sam napredak tehnologije nesumnjivo zatvara radna mjesta i kako se zaključilo ako radnici gube poslove opada platežna moć i od trulog kapitaliste ne mogu više kupovati pa roba ostaje na skladištu neprodana.
Kako gazdi više ne trebaju radnici raditi 16 sati dnevno, a i nema potrebe za dječjom radnom snagom, mora se ekipu negdje zaposliti, pa odjednom niknu profi sportski klubovi, filmska industrija, turizam, zabava... sve ono što ne treba raditi u tvornici, a ipak prima plaću i ponovo troši i kupuje od prokletog industrijalca.
Nekako je svima u interesu da ima radnih mjesta pa makar i u agenciji za traženje rude i izgubljenog vremena.
Nije fer da netko crnči za minimalac u tvornici, a drugi da nabija loptu za hrpu para, ali važno da svi imaju neki posao.
Ni med cvetjem ni pravice rekao bi jedan pametnjaković.

Pa ovo je jedan od većih problema suvremenog kapitalizma...jer nezaposlen radnik ne može biti veliki potrošač. Uvođenje osnovnog dohotka kakvo se na mala vrata, čini se, uvodi u Finskoj i Švicarskoj je možda početak rješavanja tog problema.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 22:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pa ne znam je li nužno problem u tome - istina, nacionalizacija i kolektivizacija se sprovodi samo jednom, ona je već bila obavljena u vrijeme Staljina. SSSR je imao ekonomski rast dok god je bio orjentiran na tešku industriju, no kada je ta baza bila izgrađena upao je u stagnaciju iz koje nikad nije izašao. Informatička tehnologija se razvila na Zapadu, ali komunističke države su u tome daleko zaostale.

Ali glavni razlog je bio u tome što je sama Partija bila prepuna pojedinaca koji u socijalizam nisu ni vjerovali. Korupcija i crno tržište su potkopali Gorbačovljev pokušaj da socijalizam učini humanijim.

A komunističke diktature mogu trajati vrlo dugo - SSSR je doživio 70 godina, a i danas su neke opstale i čini se da će bar u srednjeročnom razdoblju još biti partija na vlasti.

SSSR je imao rast dok je partija imala kome ukrasti.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 22:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

Sam napredak tehnologije nesumnjivo zatvara radna mjesta

Baš suprotno. Napredak tehnologije stvara radna mjesta. Nisu slučajno ekonomski najuspiješnije zemlje ujedno i vodeće po patentima i inovacijama.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2016 : 22:51:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:

Pa pokušavali su stalno...ali jedno vrijeme je to zaista izgledalo kao realna mogućnost

ma daj se zbudi, zoro

izgledalo je dok se nije znalo što je u pitanju
dok se skrivalo, dok su drugovi prikrivali svoje opačine
znaš li da je zapravo jedan od prvih, ako ne i prvi, koji je izašao na suunce sa istinom naš Antun Ciliga, mislim da je pred kraj 30-tih u francuskoj mu izašla U zemlji velike laži

kasnije je to krenulo, poslije solženjicina se više nitko nije zanosio, osim par francuskih mudrosera

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

SSSR je imao rast dok je partija imala kome ukrasti.

Ustvari, sve do Brežnjeva. Tada je počela stagnacija.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:53:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

Baš suprotno. Napredak tehnologije stvara radna mjesta. Nisu slučajno ekonomski najuspiješnije zemlje ujedno i vodeće po patentima i inovacijama.

Točno je i ovo, ali je upitno mogu li takvi novootvoreni poslovi biti dostupni i slabije obrazovanima.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2016 : 22:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
pa ni tebi nije dostupno, zoro, da budeš messi
tako je to, ne vidim što bi se tu dalo učiniti. uberljevičarske priče o hiperegalitarnosti, mačku o rep.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 02/02/2016 : 22:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:

Pa pokušavali su stalno...ali jedno vrijeme je to zaista izgledalo kao realna mogućnost

ma daj se zbudi, zoro

izgledalo je dok se nije znalo što je u pitanju
dok se skrivalo, dok su drugovi prikrivali svoje opačine
znaš li da je zapravo jedan od prvih, ako ne i prvi, koji je izašao na suunce sa istinom naš Antun Ciliga, mislim da je pred kraj 30-tih u francuskoj mu izašla U zemlji velike laži

kasnije je to krenulo, poslije solženjicina se više nitko nije zanosio, osim par francuskih mudrosera

Pa da, iako sam mislio na čisto ekonomski rast, a ne njihov pokušaj da se predstave kao zemlja gdje vlada radnička klasa.
Čitao sam U zemlji velike laži.
Mislim da u to više gotovo nitko nije vjerovao već nakon Staljinove smrti, a pogotovo nakon 1968.
Iako i danas imaš pojedince koji se time zanose, ne samo u Rusiji nego i drugdje, ima ih i na našim portalima.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/02/2016 : 22:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:

quote:

quote:

Točno je i ovo, ali je upitno mogu li takvi novootvoreni poslovi biti dostupni i slabije obrazovanima.

Pa uglavnom te i takve zemlje prednjače i u obrazovanosti. To naproste sve vuče jedno drugo.

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 02/02/2016 : 22:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message
@ Zoroasterixx pare nisu problem, para nema.
Koliko ono vrijedi cijeli naftni posao?
Kad uzmeš ljude, tankere, cisterne, mehanizaciju, pumpe...
To bi se dalo precizno izračunati, a koliko vrijedi špekulacija sa cijenom barela?
Nafte ima toliko i toliko na lageru i vadi se toliko i toliko.
Koja je to razlika u nulama ako je barel 30$ ili 100&.
Sve su to neke izmišljene pare kojih nema kao ni kod Reala za kupovinu novih galaktikosa, tako da ko te pita za industriju, ako nije industrija zabave.
Ako Facebook vrijedi te pare, koliko bi tebao vrijediti neki industrijski pogon koji nam je potreban za prehranjivanje izbjeglica?

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page
Page: of 224 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000