Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 13/01/2016 : 12:20:52
|
quote: Originally posted by kucak
Uloži u srebro.. Najbolje tržište za otkup: Rusija Prati stanje i očekuj siguran povrat. Očekuje se rast cijene srebra i do 300% (u dugoročnom periodu). Sve najbolje.
da, stvarno me zanima što če se dogoditi sa tim srebrom,...jer ja pratim cijenu srebra več nekoliko godina i skroz je oko 0,40 centa za gram,....ne znam da li je u svim tim godinama prešao 0,50 eura za gram a svi kažu kako je srebra manje od zlata, kako ga se više treba u proizvodnji itd,...a cijena mu se ne diže,...možda če to stvarno jednom eksplodirati,...ali kada? |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 13/01/2016 : 18:30:01
|
Ne slušaj kučku,kani se plemenitih metala...Kad zagusti,ne vrijede ni pišljiva boba.Zaratiće se,samo što nije...U ratno doba devedesetih u Bosni zlato se davalo za komad kruha doslovno... |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 13/01/2016 18:34:30 |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 13/01/2016 : 18:33:54
|
Ti si meni drag momčić i želim ti da dobro plasiraš lovu u biznis,zato me dobro slušaj... Zašto ne bi probao tih 50k ojri što te žuljaju u džepu poduplati? - Odi do najbliže kladionice i udri na sve strane...Ako izgubiš dobitak dobićeš gubitak tako da nećeš biti zakinut nizašto osim love... |
Wtf?
|
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3025 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 13/01/2016 : 18:49:08
|
quote: Originally posted by bagi
Ne slušaj kučku,kani se plemenitih metala...Kad zagusti,ne vrijede ni pišljiva boba.Zaratiće se,samo što nije...U ratno doba devedesetih u Bosni zlato se davalo za komad kruha doslovno...
eto ti odgovora. oružje. proizvodi oružje. biznis bez premca.
|
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 13/01/2016 : 20:44:54
|
Daaaa evo prvog pametnog prijedloga... Kupi 50 kilometara bakarne žice i 10 tona gumica te hvati se pravljenja praćki za deželske špecijalne postrojbe...Država pošteno plaća vojne potrepštine... |
Wtf?
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 13/01/2016 : 21:21:09
|
Daaaa evo prvog pametnog prijedloga... Kupi 50 kilometara bakarne žice i 10 tona gumica te hvati se pravljenja praćki za deželske špecijalne postrojbe...Država pošteno plaća vojne potrepštine...
ne šprdaj se i ne teraj komendiju sa našom državom slovenijom mi imamo jednu od najačih policija na svetu jesili nekad čuo za slovensku mafiju? ili bilo koju drugu mafiju da djeluje u deželi? imali neka organizovANA banda a da nij erazbijena kod nas slovenci su jedni od najbogatijih naroda na svetu!!! imaju više para u slamaricama i čarapama nego švajcarci u bankama 4o godina ih je jugoslavija punila ovde je najviša ostavinskih rasparva u EU svako ima svoju babu, a ova zemlju, nekretnine, šume, zlato... |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 13/01/2016 : 21:46:13
|
Ma ko se šprda... Ojro,zanemari krašuljkov neprimjeren upad na temu. Evo i praktičan primjer,zamisli koliku bi taktičku prednost na nadolazećem ratištu to oružje dalo slovenskim špecijalnim postrojbama...
|
Wtf?
|
Edited by - bagi on 13/01/2016 21:46:34 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 14/01/2016 : 11:45:25
|
Poli,ne budi cjepidlaka i ne skreci s teme ovdje se radi o ozbiljnim stvarima.Treba druga ojra uputiti kamo s parama... |
Wtf?
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 14/01/2016 : 11:57:35
|
a kamo, kamo, samo jedan odgovor postoji ...
... i svi ce znat za Sentjur! jer kad Ojro ispegla prostoriju
mogli bi i ranc sa utvrdom (za djecu) postaviti iza u dvoristu
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 14/01/2016 12:00:04 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 14/01/2016 : 12:23:09
|
Eh, što je Red Light prije 10-15 godina žario i palio scenom ali sada su došla druga vremena. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 14/01/2016 : 13:37:18
|
Ali su se smanjile financijske mogućnosti. Naravno, to se odnosi na obične smrtnike a ne nekoga tko ima 50000 € u pričuvi. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 14/01/2016 : 13:53:45
|
Ako već posjeduje te novce Euro bi se mogao baciti u strip izdavaštvo i objaviti Judasa za našu regiju. Ionako mu je taj serijal tiha patnja i sada bi mogao odlučivati o tome kakav će biti format, dizajn i papir a sve to za povoljnu cijenu tako da bude dostupno svima. Možda se ne bi obogatio s time ali bi konačno dobio toliko željeni strip a pri tome usrećio i druge. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 14/01/2016 : 16:36:47
|
Daaaa evo prvog pametnog prijedloga... Kupi 50 kilometara bakarne žice i 10 tona gumica te hvati se pravljenja praćki za deželske špecijalne postrojbe...Država pošteno plaća vojne potrepštine...
A što da kupuje žicu? Ima je na grani s HR koliko hoće. Uzme tu besplatnu vladinu žicu i onda je isjeckanu opet proda toj istoj vladi. Posao iz snova. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 24/02/2016 : 16:01:47
|
imam jednu jako dobru ideju i ne vidim kako to ne bi moglo uspjeti!
A radi se o proizvodnji i trgovini! Šta češ lijepše????
Sam ču proizvoditi nakit i prodavati ga!!!!!!!!!! woooooooooooo-hoooooooooooo eureka!!!!!!!!!!!!!!!
Čak sam izmislio sasvim novi koncept nakita, nešto što nisam nigdje vidio do sada ali sam siguran, da če ljudi poludjeti za tim novim stilom!
I barem od početka neču praviti nakit od zlata, nego neki jeftiniji material, možda srebro ili nešto drugo (trebam vidjeti šta sve ima šta se sve može upotrijebiti), možda nikelj npr ili neke druge kovine, možda neke plastičke mase, guma,...bit če to više kao "bižuterija" da si ljudi mogu priuštiti, ali ono sa stilom, lijepo napravljeno itd,...a ne neka kineska roba. Uz svaki nakit kojeg budem napravio dat ču uz njega i certifikat autentičnosti.
I onda mogu otvoriti online shop, i jednu prodavaonicu npr pa drugu pa treču itd,....
Jedini je problem, što nisam išao u šolu za zlatara pa nemam baš iskustva u pravljenju nakita, ali imam ideju za dizajn kako bi se to trebalo napraviti. Ionako mi bolje ide od ruke rukovođenje nego izrada (jer nisam baš spretan sa prstima, nemam strpljenja,....) zato i trebam partnera ili partnericu, koja zna izraditi nakit, koja je išla u tu tehničku školu za zlatara npr. pa da se udružimo.
Ja nudim:
-tvornicu, radionicu i nešto oruđa (drugo ču nabaviti kada budem znao šta sve mi treba za izradu nakita) -zemljište/lokaciju za prvu trgovinu -početni kapital (za material, oruđe,...i sve što treba da se posao pokrene na noge) -i sebe kao radnika koji se je spreman učiti (znači želim raditi i naučiti sve (izrada nakita, lastnosti materiala, obrađivanje materiala,...), dat ču i neke ideje za dizajn, da se ima od negdje početi, a onda kada več budemo imali nekoliko svojih proizvoda bacit ču se u prodaju (znači otvorit čemo prvu trgovinu, postavit čemo online prodavaonicu, iči čemo na sajmove, kontaktirat čemo neke druge prodavaonice, da bi i oni prodavali naš nakit itd,...)
Eto, jel ima netko od vas iskustva sa tim ili zna nekog tko se več bavi sa tim, pa da se udružimo i postanemo jači suigrači na trgu nakita? |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 24/02/2016 : 17:23:47
|
Ojro,da skratimo,znači ja kako sam shvatio tvoj prethodni post - ti bi išao guziti a nemaš ćune?
pa nije da nemam...vidiš da nudim dosta toga (početni kapital, tvornicu, zemljište,...) a da nemam pojma o izradi nakita to stoji....ali sam spreman naučiti. Danas ima puno nekih kurseva gdje se može svašta naučiti.
Ali razumijem tvoj skepticizam, da možda ipak izrada nakita nije najbolja ideja (iako nije ni za odbacit) jer ne znam izrađivati nakit a i sumnjam da bi imao strpljenja za tako nešto, možda i bi teško je reči, kada nisam nikada probao, zato bi vjerovatno bilo dobro iči na neki početnički kurs pa da vidim, kako se to radi. Ali koliko sam ja gledao po internetu za te kurseve to su sve neki bezvezni kursevi sa nekakvim špagama, perlicama i slične gluposti. Ja bi izrađivao nakit sa metalom ili srebrom ono pravi nakit a ne neke gluposti za djecu sa perlicama, špagama,....
Ali i da se ne odlučim za nakit onda nešto drugo a da se radi sa proizvodnjom nečega. Pekara npr? Ili čokoladnica (opet sam kod čokoladnice.....) ono da se proizvodi nešto i to prodava, samo pitanje je što?
Na kraju krajeva uvijek mogu zaposliti nekoga tko bu radio (nakit, čokoladu, kruh,...) pa ne trebam ja to znati raditi. Ja mogu npr distributirati te proizvode kaoo vozač, prodavač, trgovački putnik,...to je više posao za mene iako možda je lijepo izrađivati svoju čokoladu, topiti ju, mesiti,...ono izgleda to dosta tako zanimljiv posao, malo umjetnički. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12745 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 24/02/2016 : 17:33:46
|
@ 1Euro, što misliš da uložiš taj svoj kapital u bagijevu radnju za kupnju nekih strojeva? Bagi bi to brzo umnožio. |
Have mercy |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 24/02/2016 : 18:55:31
|
quote: Originally posted by 1Euro
Ojro,da skratimo,znači ja kako sam shvatio tvoj prethodni post - ti bi išao guziti a nemaš ćune?
pa nije da nemam...vidiš da nudim dosta toga (početni kapital, tvornicu, zemljište,...) a da nemam pojma o izradi nakita to stoji....ali sam spreman naučiti. Danas ima puno nekih kurseva gdje se može svašta naučiti.
Ali razumijem tvoj skepticizam, da možda ipak izrada nakita nije najbolja ideja (iako nije ni za odbacit) jer ne znam izrađivati nakit a i sumnjam da bi imao strpljenja za tako nešto, možda i bi teško je reči, kada nisam nikada probao, zato bi vjerovatno bilo dobro iči na neki početnički kurs pa da vidim, kako se to radi. Ali koliko sam ja gledao po internetu za te kurseve to su sve neki bezvezni kursevi sa nekakvim špagama, perlicama i slične gluposti. Ja bi izrađivao nakit sa metalom ili srebrom ono pravi nakit a ne neke gluposti za djecu sa perlicama, špagama,....
Ali i da se ne odlučim za nakit onda nešto drugo a da se radi sa proizvodnjom nečega. Pekara npr? Ili čokoladnica (opet sam kod čokoladnice.....) ono da se proizvodi nešto i to prodava, samo pitanje je što?
Na kraju krajeva uvijek mogu zaposliti nekoga tko bu radio (nakit, čokoladu, kruh,...) pa ne trebam ja to znati raditi. Ja mogu npr distributirati te proizvode kaoo vozač, prodavač, trgovački putnik,...to je više posao za mene iako možda je lijepo izrađivati svoju čokoladu, topiti ju, mesiti,...ono izgleda to dosta tako zanimljiv posao, malo umjetnički.
Da preformulišem - dakle,imaš želju,guzio bi,ćuna je napeta ali ne znaš kud bi s njom? |
Wtf?
|
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 24/02/2016 : 18:56:05
|
quote: Originally posted by izivko
@ 1Euro, što misliš da uložiš taj svoj kapital u bagijevu radnju za kupnju nekih strojeva? Bagi bi to brzo umnožio.
Ima bagi sve što je potrebno... |
Wtf?
|
|
|
Topic |
|