forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 576

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2644 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 24/02/2016 : 00:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Ipak mi pofalilo Nathana pa sam se vratio gdje sam stao i uzeo duplu dozu. Procitao ova dva dragulja:

Ovo je skroz ok, Eccher je to, dobro nije nesto kvalitetno, ali se pamti kao jedna, mozda i jedina, vesela NN epizoda. Iako pocinje zvijerski i sluti se klasicna krimi istraga, na scenu stupaju Eccherovi prijasnji likovi latino mutanti profesionalni wrestleri. Cijela prica je poprilicno zasladjena, uljepsana, bomboncic i prpuna cool poteza, kraj je pomalo i groteska ali dobro oprasta se, sladunjavo do granice dobrog ukusa. Osvijezenje, a dodatni plus je sto Eccher koristi svoje likove koje je stvorio vec ranije i sto ostavlja mogucnost da ih opet vidimo (iako nevjerujem tako skoro, nebi to bilo dobro, dali su sve u ovoj prici)

Ovo je masakrirajuce za citatelja. Dva panja Rigamonti i Gualdoni skupa nude hrpetinu izmiksanih glupih kliseja: samoca, bolest, mutirane umne moci, vojni inzinjering pun korupcije i kriminala, osveta, energetski stitovi, cyberprostor. Scenarij je skupusen, nazvrljan, nula talenta, nula emocija, nikakve inteligencije samo opet ponavljam nakupina lose izvedenih kliseja. Pomozi Boze.

Kaizoku ou ni ore wa naru!

Edited by - Giuda Ballerino on 24/02/2016 00:24:36
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 24/02/2016 : 00:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

Ipak mi pofalilo Nathana pa sam se vratio gdje sam stao i uzeo duplu dozu. Procitao ova dva dragulja:

Dojmovi??
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2644 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 24/02/2016 : 00:25:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Tu su, slucajno sam opalio post prerano.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/02/2016 : 07:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Dva panja Rigamonti i Gualdoni skupa nude hrpetinu izmiksanih glupih kliseja:

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/02/2016 : 11:31:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

JESENSKE NN TEME

- ARISTOTEL SKOTOS vs. MISTER ALFA

Sad kad smo se oprostili sa Skotosom, a ulogu glavnog negativca preuzeo Mister Alfa napravit ćemo raspravu koji vam se negativac čini bolji i karizmatičniji.

- ANALIZA ORBITALNIH RATOVA

Vrijeme je da napokon seciramo dugo očekivani rat između Zemlje i Orbitalnih postaja i vidimo da li je Vietti uspio u potpunosti u svom naumu ili samo djelomično.

- RADNA AKCIJA: KONTRARECENZIJA ZA NN SR 49 "MASKIRANI OSVETNIK"

Ono što stalno kopa oči je jedina neprimjerena recenzija u opusu Nathanovih recki. Vrijeme je da tu nepravdu ispravimo i zamijenimo 9 prosto proširenih rečenica s dostojnim tekstom za ovu epizodu ma kakve god ona kvalitete bila. S tim da će onaj tko se najviše potrudi biti potpisnik ove kontrarecke. Ja ću biti samo koordinator akcije.

- IGRA ASOCIJACIJE

Popularna igra asocijacije iz NN svijeta ponovno na topicu.

- BROJ 300

Bliži nam se broj 300 topica i kad dođe vrijeme za to Jerry opet ima jednu prigodu da dostojno obilježimo 300 stranica topica.

- NATHANOVE ŽENE vs. DYLANOVE ŽENE vs. ZAGOROVE ŽENE

Usporedit ćemo žene koje su se profilirale kroz serijal ova tri popularna junaka i vidjeti čije su, naravno, najbolje i najatraktivnije.

- RADNA AKCIJA: REZERVACIJA RECENZIJA ZA NN SB 11

Idealan trenutak da prikupimo što više recenzenata, pa i onih koji manje prate Nathana da rezerviraju kratke priče iz ovog Superbooka. Podsjetimo se, samo je jedna priča recenzirana i to Mjesec (Luna) by Djole.

Edited by - Jerry Krause on 26/02/2016 11:31:52
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/02/2016 : 12:22:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Tema br. 7

ANALIZA ORBITALNIH RATOVA

I evo nas napokon do posljednje teme koju smo trebali obraditi tijekom jeseni. Ali spletom okolnosti, malo čekajući Deejeve recke, malo zbog mog nedostatka vremena eto nas tek danas s analizom orbitalnih ratova.

Neću previše duljiti s možda i najupečatljivijim događajem u cijelom serijalu već idemo pomalo obraditi najvažnije trenutke i činjenice u ovom ratu. Podijelit ću Orbitalni rat na nekoliko podtema, pa da sve podjednako seciramo. Ako ima tko još koju podtemu koja je vrijedna pažnje staviti na obradu nek slobodno kaže. Dakle idemo s podtemama:

- Uvod u orbitalni rat, način na koji Vietti vodi početak rata

- Sudbine likova, Hadija, Andy, general O'Shea, sporedni agenti Alfe

- Mister Alfa vs. Ada Morgan- nadmudrivanje, tko se pokazao jačim igračem?

- Konačni obračun, briljantan završetak ili ipak kraj s dosta zamjerki??
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/02/2016 : 12:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Uvod u orbitalni rat, način na koji Vietti vodi početak rata

Idemo vidjeti kako vas se dojmio početak rata.

Da li je Vietti dobro napravio cijelu tu priču oko početka rata?
Kako vam se čini sami povod za rat?
Jesu li agenti Alfe kvalitetno raspodijeljeni u ratu?
Nathanova uloga tjelohranitelja Nadie Galyje, je li dobro iskorištena?
Najupečatljiviji trenuci s početka rata?
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 26/02/2016 : 13:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote

Povod ko povod je ok, ali da je bilo boljih rešenja - to svakako. Mislim da je za početak rata Vietti mogao izabrati i nešto jače od poljoprivrednih staklenika i operacije "Cigani lete u nebo". Moglo se, recimo, ubaciti par epizoda sa terorističkim akcijama na jednoj ili obe strane. Atentat na visokog zvaničnika i ultimatum o izručenju krivca (ala I svetski rat)...

Za skrivanje staklenika je moglo da usledi izvinjenje i u roku od par dana bi se incident zaboravio. Za pokolj Cigana se ne izvinjavaju ni dan danas a kamoli u budućnosti gde se gazi po leševima mutanata i ostalih jadnika (čitaj: sirotinje). Čak i uništavanje zemaljskih ratnih brodova nije bilo dovoljno za objavu rata. Uz par koferčića punih zelembaća kredita sve bi se to dalo zataškati, ali nee...
Ada i ekipa daju utimatum oštećenoj strani!?

To me podseća na II Svetski i napad na Pearl Harbor. Umesto da se pokrije ušima i ćuti - Hitler objavljuje rat Sjedinjenim državama!? WTF??? Već vodi rat na više frontova, Ruje mu u kontra-ofanzivi gaze 300.000 vojnika ispred Moskve, a on dodaje nove protivnike (koji ga usput nikad ne bi dirali, jer imaju svoje probleme). Ajd razumeo bih da je dugovao uslugu Japancima, al s obzirom da su mu se oni nasmejali u lice kad je tražio da napadnu Sovjete sa leđa, zašto bi sad on pomagao njima?

Dobro, opet sam previše skrenuo s teme, al princip je isti - Ada Morgan nije spremna za rat, ali biće za par meseci. Znači samo treba ćutati i čekati. Čak ni izvinjenje nije potrebno, ma mogla je da kaže da su za incidente odgovorni neki čobani-budale, podeli par otkaza i ajd zdravo. Zemljani bi se malo ljutili, možda uveli neke smešne sankcije, na šta bi Orbitalci odgovorili povećanjem cena izvoznih žitarica i kraj.

Parafraziraću jedan domaći film: "Što se kurčiš kad si slabiji!"

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/02/2016 : 22:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

Povod ko povod je ok, ali da je bilo boljih rešenja - to svakako. Mislim da je za početak rata Vietti mogao izabrati i nešto jače od poljoprivrednih staklenika i operacije "Cigani lete u nebo". Moglo se, recimo, ubaciti par epizoda sa terorističkim akcijama na jednoj ili obe strane. Atentat na visokog zvaničnika i ultimatum o izručenju krivca (ala I svetski rat)...

Za skrivanje staklenika je moglo da usledi izvinjenje i u roku od par dana bi se incident zaboravio. Za pokolj Cigana se ne izvinjavaju ni dan danas a kamoli u budućnosti gde se gazi po leševima mutanata i ostalih jadnika (čitaj: sirotinje). Čak i uništavanje zemaljskih ratnih brodova nije bilo dovoljno za objavu rata. Uz par koferčića punih zelembaća kredita sve bi se to dalo zataškati, ali nee...
Ada i ekipa daju utimatum oštećenoj strani!?

To me podseća na II Svetski i napad na Pearl Harbor. Umesto da se pokrije ušima i ćuti - Hitler objavljuje rat Sjedinjenim državama!? WTF??? Već vodi rat na više frontova, Ruje mu u kontra-ofanzivi gaze 300.000 vojnika ispred Moskve, a on dodaje nove protivnike (koji ga usput nikad ne bi dirali, jer imaju svoje probleme). Ajd razumeo bih da je dugovao uslugu Japancima, al s obzirom da su mu se oni nasmejali u lice kad je tražio da napadnu Sovjete sa leđa, zašto bi sad on pomagao njima?

Dobro, opet sam previše skrenuo s teme, al princip je isti - Ada Morgan nije spremna za rat, ali biće za par meseci. Znači samo treba ćutati i čekati. Čak ni izvinjenje nije potrebno, ma mogla je da kaže da su za incidente odgovorni neki čobani-budale, podeli par otkaza i ajd zdravo. Zemljani bi se malo ljutili, možda uveli neke smešne sankcije, na šta bi Orbitalci odgovorili povećanjem cena izvoznih žitarica i kraj.

Parafraziraću jedan domaći film: "Što se kurčiš kad si slabiji!"

Inspirativan kao i uvijek. U biti se slažem da je povod mogao biti uvjerljiviji i ti si to tako slikovito pokazao. Ali u principu kad gledamo kroz povijest ratova ne mora razlog za objavu rata biti tako izražen. Bilo je puno bizarnijih razloga za objavu tako da ovo meni ne smeta kod Viettija.

Više mi je iritantna uloga agenata u ratu. Pa hajdemo razdvojiti sestre Ross, svaku upariti nekom agentu. Nathan, vrhunski superagent pasivni tjelohranitelj tjelohranitelj Galyji! Šta kažeš na ovo?
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/02/2016 : 23:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
E pa stvarno Nathane...

Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/02/2016 : 00:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inspirativan kao i uvijek. U biti se slažem da je povod mogao biti uvjerljiviji i ti si to tako slikovito pokazao. Ali u principu kad gledamo kroz povijest ratova ne mora razlog za objavu rata biti tako izražen. Bilo je puno bizarnijih razloga za objavu tako da ovo meni ne smeta kod Viettija.

Više mi je iritantna uloga agenata u ratu. Pa hajdemo razdvojiti sestre Ross, svaku upariti nekom agentu. Nathan, vrhunski superagent pasivni tjelohranitelj tjelohranitelj Galyji! Šta kažeš na ovo?

Kažem da je još jednom Vietti imao dobru ideju al se zeznuo u realizaciji.

Uvod u orbitalni rat II

Prvo što je Vietti isplanirao kad je počeo ovaj neverovatan projekat bila je odluka da razdvoji sve agente. I to je bila najbolja odluka koju je doneo. Na stranu to što je morao da trči kod Serre i da traži odobrenje za svaki takav potez. He, već zamišljam ponizni ulazak i rečenicu - Gosn Serra ja bi ako nemate niš protiv da likvidiram par vaših najiritantnijih likova.

Tačno se vidi za koje Serrine likove (uglavnom likuše) ga apsolutno ništa ne veže.
Lepo je to i DeeCay u recenziji pomenuo:
Legs nikad nije bila Viettijev lik, tako da se njezina uloga svodi uglavnom u prolazu.
Zaista sam morao da napregnem mozak da se setim šta je Legsica u ratu radila. Neka misija, beše sa Brankom ili Linkom, ma apsolutno nebitno. Što se mene tiče nije je morao ni ubacivati. Što ne znači da ne bih sa velikim zadovoljstvom pročitao njene paralelne ratne epizode (LW 103-107), ako su uopšte pratile Nathanov timeline.

Što se tiče ostalih - uloge su manje-više realne:

Sestre Ross su razdvojene, ali ko bi pa njih gledao-čitao spojene. Ovako su ipak pravile manje štete.

Al Goodman, stara pičkica, kao i uvek vadi se na porodicu i gleda kako da izbegne zujanje metaka oko debele glavurde.

Branko i Luke - dva nebitna lika, naročito ovaj drugi. Ipak, čudi me da Vietti nije dao veću ulogu svome detetu, a u isto vreme ne čudi izbor koji će od njih dvojice poći u večna lovišta.

May, kao i većina ženskih likova, vredi samo u rukama dobrog crtača. Kod Bonazzija bolje da je nije ni bilo, jer je to bio užas za gledati. Čovek joj je ladno ispumpao dude za tri broja. Zločin!
Gde sam stao... na momenat sam odlutao u Michelazzove Nizozemske poslovice i čuvenu scenu u tuš kabini. Uff... da, to je jedina prava May Frayn!

Ako ništa drugo Bonazzi je bar ostao veran svojim počecima pa Legs i dalje crta kao matoru lezbaču a ne podmlađenu manga šibačicu.

Ko je još ostao? A da, dva najbitnija lika. Prvo svima omiljeni specijalni agent - Andy Havilland i njegovo napuštanje agencije. To mi je i najupečatljiviji trenutak s početka rata - kada zasluženo maklja Darvera. Pri čitanju, letos u šumi, samo što nisam skočio iz stolice i povikao Udri govno!

I za kraj dođosmo do najvećeg Viettijevog promašaja - Nathan babočuvar. Jasno je šta je pisac hteo da kaže. Bacio je glavnog junaka u srce političkih događaja koji će obeležiti prve ratne epizode. Ali zdrav razum nalaže da je takav čovek, sa ogromnim iskustvom u svemirskoj pešadiji morao biti smešten na prvoj liniji fronta.

Cilj razdvajanja je u potpunosti uspeo. Vietti nas je zainteresovao za gomilu malih događaja na koje inače ne bismo obraćali pažnju. Pa koga bi zanimalo kako dane provodi Nadia Galyja da tu nije bilo Nathana. Ili napad na neku nebitnu vojnu bazu na Zemlji; intrige na Marsu; misija na Beershebi...

Edited by - thekide on 27/02/2016 01:30:05
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 27/02/2016 : 23:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uvod u orbitalni rat II

Prvo što je Vietti isplanirao kad je počeo ovaj neverovatan projekat bila je odluka da razdvoji sve agente. I to je bila najbolja odluka koju je doneo. Na stranu to što je morao da trči kod Serre i da traži odobrenje za svaki takav potez. He, već zamišljam ponizni ulazak i rečenicu - Gosn Serra ja bi ako nemate niš protiv da likvidiram par vaših najiritantnijih likova.

Tačno se vidi za koje Serrine likove (uglavnom likuše) ga apsolutno ništa ne veže.
Lepo je to i DeeCay u recenziji pomenuo:
Legs nikad nije bila Viettijev lik, tako da se njezina uloga svodi uglavnom u prolazu.
Zaista sam morao da napregnem mozak da se setim šta je Legsica u ratu radila. Neka misija, beše sa Brankom ili Linkom, ma apsolutno nebitno. Što se mene tiče nije je morao ni ubacivati. Što ne znači da ne bih sa velikim zadovoljstvom pročitao njene paralelne ratne epizode (LW 103-107), ako su uopšte pratile Nathanov timeline.

Što se tiče ostalih - uloge su manje-više realne:

Sestre Ross su razdvojene, ali ko bi pa njih gledao-čitao spojene. Ovako su ipak pravile manje štete.

Al Goodman, stara pičkica, kao i uvek vadi se na porodicu i gleda kako da izbegne zujanje metaka oko debele glavurde.

Branko i Luke - dva nebitna lika, naročito ovaj drugi. Ipak, čudi me da Vietti nije dao veću ulogu svome detetu, a u isto vreme ne čudi izbor koji će od njih dvojice poći u večna lovišta.

May, kao i većina ženskih likova, vredi samo u rukama dobrog crtača. Kod Bonazzija bolje da je nije ni bilo, jer je to bio užas za gledati. Čovek joj je ladno ispumpao dude za tri broja. Zločin!
Gde sam stao... na momenat sam odlutao u Michelazzove Nizozemske poslovice i čuvenu scenu u tuš kabini. Uff... da, to je jedina prava May Frayn!

Ako ništa drugo Bonazzi je bar ostao veran svojim počecima pa Legs i dalje crta kao matoru lezbaču a ne podmlađenu manga šibačicu.

Ko je još ostao? A da, dva najbitnija lika. Prvo svima omiljeni specijalni agent - Andy Havilland i njegovo napuštanje agencije. To mi je i najupečatljiviji trenutak s početka rata - kada zasluženo maklja Darvera. Pri čitanju, letos u šumi, samo što nisam skočio iz stolice i povikao Udri govno!

I za kraj dođosmo do najvećeg Viettijevog promašaja - Nathan babočuvar. Jasno je šta je pisac hteo da kaže. Bacio je glavnog junaka u srce političkih događaja koji će obeležiti prve ratne epizode. Ali zdrav razum nalaže da je takav čovek, sa ogromnim iskustvom u svemirskoj pešadiji morao biti smešten na prvoj liniji fronta.

Cilj razdvajanja je u potpunosti uspeo. Vietti nas je zainteresovao za gomilu malih događaja na koje inače ne bismo obraćali pažnju. Pa koga bi zanimalo kako dane provodi Nadia Galyja da tu nije bilo Nathana. Ili napad na neku nebitnu vojnu bazu na Zemlji; intrige na Marsu; misija na Beershebi...

Ako ovako nastaviš ovo će postati show s tvoje strane. Ne znam za ostale lijenguze Nathanofile, ali ja uživam u tvojoj analizi.

Samo ne znam odakle one silne desetke ako je Vietti ovako postavio stvari. Mene je najviše mučio Nathan i njegovo čuvanje Galyje, ali nakon onog više nego upečatljivog prizora kad Nathan naređuje osiguranju da puca u nedužnu prosvjednicu sve sam Viettiju oprostio. Jedna od, ako ne i najsnažnija scena dosad u serijalu. Opet je pokazano da Nathan nije neki superjunak već čovjek od krvi i mesa, s ponekad krivim procjenama u teškim trenucima. Čovjek kojeg će te scene pratiti kroz cijeli život i koji će postati još tmurniji i ogorčeniji nakon rata.

Nije da volim što je Nathan ovako opet ispaćen u ionako ispaćenoj duši, ali kad bi u njegovom životo teklo med i mlijeko onda i ne bi imalo smisla tako ažurno pratiti serijal. Je li tako?
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/02/2016 : 00:05:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
BOL PAMĆENJA
Nathan Never
NN LIB 49b/94 str.
by Jerry Krause

Naizgled obična istraga o smrti jedne djevojke Nathana navodi trag na njenog partnera Jorgea Soriana čiji život krije tragičnu sudbinu. U njoj je uključen sam Mister Alfa koji je Jorgea iskoristio kao zamorca u "Projektu Ireneo" u kojem nastoji vidjeti dokle seže granica u kojoj ljudski mozak može primiti nevjerojatan izvor informacija, odnosno kolika je njegova bol pamćenja...

http://www.stripovi.com/recenzije/nathan-never-nn-lib-49b-bol-pamcenja/1889/

Edited by - Jerry Krause on 28/02/2016 00:07:21
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/02/2016 : 00:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:

quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by emirem

DeeCay, rijesi zagonetku! :-)

Želiš li mi reći da si poslao recku? Ako jesi nisam je dobio... Kamo si je poslao?
Čak štoviše, zavirio sam u Junk mail, i našao neku drugu recku ne vezano uz tvoj mail.

@Emireme, kako završi ova priča?

Mislio sam da se Deecay zeza!
Budem pogledao opet..pfff!

Pa nemoguće da je ova moja recka završila na sajt prije tvoje, a poslao si je bar 20 dana prije. Ajd mi je pošalji na mail ili na PM pa ću je ja proslijedit Deeju. Šteta bi bila da zbog bizarnosti ne izađe na sajtu.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 28/02/2016 : 00:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa nemoguće da je ova moja recka završila na sajt prije tvoje, a poslao si je bar 20 dana prije. Ajd mi je pošalji na mail ili na PM pa ću je ja proslijedit Deeju. Šteta bi bila da zbog bizarnosti ne izađe na sajtu.

Ma neka je pošalje ponovo. Nije to prvi takav slučaj. Bjelolasici je nestalo nekoliko recki pa je morao opet da ih šalje. Očigledno postoji neki glitch u sistemu. Dal samo baca neke recke u junk mail, il šta li je.

Izgleda da Deejeva mašina prvo pročita recenzije i onda ak nije zadovoljna ne šalje gazdi.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 28/02/2016 : 01:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samo ne znam odakle one silne desetke ako je Vietti ovako postavio stvari.

Pa toliko sam želeo da to bude remek-delo da sam na kraju, kao pravi fan, ubedio sam sebe da i jeste.
Verovatno bih da sam ja pisao recenziju i bio nešto strožiji (objektivniji) i podelio gomilu osmica, ali ovako ima sasvim dovoljno nezaboravnih kadrova da mi pred očima nestanu sve mane.

quote:
Nije da volim što je Nathan ovako opet ispaćen u ionako ispaćenoj duši, ali kad bi u njegovom životo teklo med i mlijeko onda i ne bi imalo smisla tako ažurno pratiti serijal. Je li tako?

Apsolutno. Čitajući stare stranice ovog topica pre par godina, naletim na komentar gde neko (mislim Djole) kaže da je Nathan postao suviše mračan i depresivan posle Orbitalnog rata. Sećam se da sam odmah pomislio e to jedva čekam.

Ne želim više da vidim onaj užas iz epizode "Zvijezda" gde Nathan dolazi na posao sav nasmejan i priča o svom novom looku (obrijani zulufi). To je bila epizoda gde sam crtača odmah smestio među 5 najgorih na serijalu, a scenaristu proglasio najgorim kog sam ikad pročitao (zar ga treba imenovati).
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/02/2016 : 08:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Sudbine likova, Hadija, Andy, general O'Shea, sporedni agenti Alfe
(by two men show)

Ajmo malo thek... pardon, dragi moj ažurni i razgovorljivi Nathanovci malo o sudbinama likova. Jer smo stvarno bili svjedoci ogromnih promjena koje su zadesile serijal.

Hadija, je li baš moralo završiti na ovakav način?
Andy's dark side, kako vam se čini njegova transformacija?
Je li možda prešlo u pretjerivanje što je on postao Hadijin krvnik?
General O'Shea, zašto je baš njega Vietti žrtvovao?
Kako vam se čine prizori borbe u svemiru, je li moglo biti malo slikovitije?
Sestre Ross, iritantne i dosadne, ali zar su baš morale otići sve tri?
Luke Sanders, zašto je Vietti žrtvovao svoje čedo?
Tko je drugi možda trebao biti žrtvovan?

Pucajte...
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 29/02/2016 : 10:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa nemoguće da je ova moja recka završila na sajt prije tvoje, a poslao si je bar 20 dana prije. Šteta bi bila da zbog bizarnosti ne izađe na sajtu.

Nije to prvi takav slučaj. Očigledno postoji neki glitch u sistemu. Dal samo baca neke recke u junk mail, il šta li je.

Izgleda da Deejeva mašina prvo pročita recenzije i onda ak nije zadovoljna ne šalje gazdi.

Hi NN-Fans!
Bilo je frke sa u pocetku sa slovima s kvacicama koje nemam na tastaturi zatim malog prepricavanja, pa prvi koraci i neiskustvo slaganja tema za recku, zatim updateovana recka je bila filtrirana kroz gmail, tako da je sve recenice tj. rijeci spojila u jedan odlomak.
To je Deecay primjetio, pa je ispravljajenje u tijeku.
Mislim da treba deinstalirati program "Rezzkacycler" sa kompa ili su to ucinili cybernauti brrrr!!!!
Kakva bude, bude!
Osobno je vidim vise kao kriticku podloznu nego hvalospjevnu.
Spasava samo sto je kolor i sto je dio omnibusa, odnosno jedne unikatne kolekcije.
Samo me zanima sta bi u stvari trebalo sadrzavati slijedeca knjiga ovakvog tipa.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 02/03/2016 : 00:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajmo se malo vratiti recenzijama. Da vidimo kakvo nam je prolazno vrijeme do broja 150 redovne serije, što je još ostalo:

REDOVNA SERIJA

NN SR 115-116 Gospodari pretpovijesti DeeCay
NN SR 141 Bijela smrt Jerry Krause
NN SR 143 Izazov u svemiru thekide
NN SR 144 Tajna tuđinskog stvorenja DeeCay
NN SR 145 Bol pamćenja Jerry Krause

PROPRATNA IZDANJA

NN SP 9 Misija u svemiru thekide
NN ALM 5a Bijeg s Crvenog planeta Jerry Krause
NN ALM 6a Glasovi grada bjelolasica
NN GIG 7 Dvije neprijateljice DeeCay
NN GIG 8 Posljednje Nautilusovo putovanje DeeCay
AA LIB 7 Čelični stijeg DeeCay
AA LIB 9b Izravnavanje računa Jerry Krause
AA LIB 9c Budući životi thekide
AA LIB 11a Čovjek s leda
AA LIB 11b Janusov povratak
AA LIB 11c Žena-tigrica Jerry Krause

Ajmo ovo riješit do Nove godine dok sam raspoložen.

Ovo je bilo krajem ljeta, ajmo sad vidjet stanje:

REDOVNA SERIJA

NN SR 115-116 Gospodari pretpovijesti DeeCay
NN SR 141 Bijela smrt Jerry Krause
NN SR 143 Izazov u svemiru thekide
NN SR 144 Tajna tuđinskog stvorenja DeeCay
NN SR 145 Bol pamćenja Jerry Krause

PROPRATNA IZDANJA

NN SP 9 Misija u svemiru thekide
NN ALM 5a Bijeg s Crvenog planeta Jerry Krause
NN ALM 6a Glasovi grada bjelolasica
NN GIG 7 Dvije neprijateljice DeeCay
NN GIG 8 Posljednje Nautilusovo putovanje DeeCay
AA LIB 7 Čelični stijeg DeeCay
AA LIB 9b Izravnavanje računa Jerry Krause
AA LIB 9c Budući životi thekide
AA LIB 11a Čovjek s leda Jerry Krause
AA LIB 11b Janusov povratak Jerry Krause
AA LIB 11c Žena-tigrica Jerry Krause
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 02/03/2016 : 13:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote

Sudbine likova, Hadija, Andy, general O'Shea, sporedni agenti Alfe
(by two men show)

1. Hadija, je li baš moralo završiti na ovakav način?
Hadija je još pre par godina bila zrela za odstrel, tj. čim je šutnula Nathana. Njena priča je bila završena i odlično da se Vietti nje uopšte setio, jer za par godina ovakav kraj ne bi imao istu težinu.

2. Andy's dark side, kako vam se čini njegova transformacija?
3. Je li možda prešlo u pretjerivanje što je on postao Hadijin krvnik?

Transformacija je odrađena savršeno, ako je uopšte možemo tako nazvati, jer ne treba zaboraviti da je Andy oduvek bio takav. I nikad mu nije trebalo mnogo guranja u pogrešnom smeru. Samo što se ranijih godina trudio da to (koliko-toliko) prikrije. Uostalom to nije ni prva nenaoružana žena koju je ubio. Negde pred kraj Ludensove ere bila je epizoda (beži mi ime) gde se Andy ubacio među pirate, na nekom brodu. Tad ga je ljubavnica ocinkarila ostalima, pa ju je Andy likvidirao po kratkom postupku - dobro ne baš kratkom, prvo joj je uvalio patku.

Tako da tu nema nikakvog preterivanja, jer Hadija njemu znači ko smrdljiv sir. A naročito posle izdaje ostalih agenata Alfe koji su jedva dočekali da ga odbace ko poslednju slinu. Šteta samo što nije o istom trošku skenjao i Nathana.

4. General O'Shea, zašto je baš njega Vietti žrtvovao?
To je bar jednostavno. Dal postoji neki drugi general čijeg bi se imena prosečni NN fan setio? Pa koja bi onda bila svrha ubijanja nekog anonimnog generala kad bi to izazvalo nulu od emocija. Ovako će ga pamtiti kao heroja i možda neka nova svemirska krstarica ponese njegovo ime i to već u sledećem Ratu Svetova.

5. Kako vam se čine prizori borbe u svemiru, je li moglo biti malo slikovitije?
Naravno da je moglo i moralo slikovitije. Jer je najveća (ako ne i jedina) prednost stripova u odnosu na filmove ta što nemaš budžetska ograničenja i za razliku od filma - sve što ti padne na pamet možeš da pretočiš na papir. Ovde se, nažalost, tako poklopilo da su sve ključne bitke vođene u Di Clementeovoj epizodi. Što je opet greška urednika i Big Bossa, a nešto manje Viettija. Propuštena je jedinstvena prilika da dobijemo epske bitke na duplim tablama, recimo na tragu nezaboravnih Matabarona. S tim što bi teško našli crtača Gimenezovog kalibra, al dobro mogli su zvati "bar" Calcaterru koji je pravio čuda u svemirskim scenama Bratstva sjene.

6. Sestre Ross, iritantne i dosadne, ali zar su baš morale otići sve tri?
O ovom sam već pričao u više navrata pa evo skraćene verzije:

Čemu to sem da bi ih Vietti sve pobio i da bi još jednom čuli čuvenu uzrečicu: Idemoo sestrice!!!

...mogao je i to tako što bi jednu sestru ubio par epizoda ranije u onim tenkovima na Zemlji, recimo mogao je Lukeov klon da je zvekne i idemo dalje.

Ali bilo bi još bolje da je jednu ostavio živu, tu koja spasi Nathana i Branka. I onda bi imali materijala za još par melanholičnih epizoda, gde bi ona propala od pića, droge, kurvanja... Mogla je i kasnije stradati, ma opcija za dobru dramu kolko oćeš.

7. Luke Sanders, zašto je Vietti žrtvovao svoje čedo?
Pa budim realni, posle sestara Ross, Luke je najiritantniji lik. Doduše, za razliku od Rossica, on je kao takav i zamišljen i postavljen. Jeste to Vietti vremenom sve ublažio i dao mu malo značajniju ulogu, ali odmah idemo na sledeće pitanje: A koga drugog je mogao žrtvovati?

8. Tko je drugi možda trebao biti žrtvovan?
Po meni najzrelija za odstrel je uvek bila Legs, ali to je bilo neizvodljivo. Prvo zato što je još uvek imala svoj serijal, a drugo i mnogo važnije - zbog sve veće političke korektnosti nema šanse da bi ubili lezbaču ili debelog crnca, samim tim manevarski prostor za žrtve rata bio je ozbiljno sužen.

Branko i May nisu ni bili u igri jer su već u to vreme bili noseće figure pomoćnog serijala (AA).

Darver je već jednom ubijen pa nema svrhe.

Link, isto ko Darver. Tužno potrošena likvidacija da bi ga vratili u istoj epizodi, ali o tome više kad DeeCay odradi recenziju. Ako je to uopšte bilo u AA7, mozak mi popušta od količine podataka iz sve šireg NN Multiverzuma.

Jel to to?
Nemoj više Jerry, leba ti.
Pa ko će ovolko proseravanja da čita, sem tebe?

Edited by - thekide on 02/03/2016 13:42:28
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 02/03/2016 : 23:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel to to?
Nemoj više Jerry, leba ti.
Pa ko će ovolko proseravanja da čita, sem tebe?

Ja i možda neki zalutali posjetitelj. Ali zar je bitno, ja opet uživao u tvojim odgovorima s kojima se naravno u dosta stvari ne slažem, ali o tome ćemo sutra.
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
658 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 03/03/2016 : 09:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Čitamo,čitamo! Sigurno nas ima više! Samo se ne javljamo često... :)
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/03/2016 : 09:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

A double investigation, between shapeshifting thieves and executioners without pity!

MAXI NATHAN NEVER 12
Frequency: annual
Release: 16/04/2016
Cover: Roberto De Angelis

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/03/2016 : 09:39:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

If Nathan wants to unveil the roots of evil, there will be a high price to pay!

NATHAN NEVER 299
Frequency: monthly
ADDIO, MAC
Release: 19/04/2016
Plot: Giovanni Eccher
Script: Giovanni Eccher
Artwork: Romeo Toffanetti
Cover: Sergio Giardo

"Determined to avenge his friend's death, Nathan won't stop at nothing: but not even our agent can figure how deep are the roots of the violence that struck Sector 12. And he can't imagine that, while uncovering those roots, he'll end up losing another friend! Meanwhile, Dr. Baldwin has an intuition that Sigmund himself couldn't come up with."

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 03/03/2016 09:40:20
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7310 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 03/03/2016 : 12:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lorda

Čitamo,čitamo! Sigurno nas ima više! Samo se ne javljamo često... :)

Da se javljate NN svijet bi bio još zanimljiviji. Ovako thekide i ja prosimo koji post da se uključite.
Go to Top of Page
Page: of 576 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.88 seconds. Snitz Forums 2000