Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27654 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 15/02/2016 : 12:40:21
|
Sram bilo južnjake Šta oni misle da Croatia ne bi osvojila prvenstvo i bez standardnih 10 poklonjenih penala po sezoni? Zavidnici jedni i neradnici!
|
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 15/02/2016 : 12:51:54
|
Croatia je bila mila majka za GNK. Ja bi Canjugu, Franju i Croatiu natrag. I Zlatka Viteza također. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27654 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 15/02/2016 : 16:13:09
|
Cisti dokaz da uvik moze bit bolje od boljega,a i gore od gorega. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 22/02/2016 : 17:06:12
|
Dakle pobjeda protiv rijeke 3:0 Soudani kad hoće isto kao i fernandez, čudesni igrači. Lijepo je da se pomirio s čovjekom koji nije za kapetana antolićem. Lijepo je vidjeti stoperski par šifo-sigali. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13056 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 22/02/2016 : 17:19:07
|
Dobro je, dominiramo, što je normalno jer najjači smo kako god pogledaš, sve štima. Razvalili smo drugoplasiranog na tablici. čisto onako da znaju di im je misto, da se ne osile previše.
Gazda je izišao iz ćuze, biće još i bolje.
Nema više ni Jovanovića, Rankovića i ostale momćadi, što je isto jako dobro.
Mladi nadiru, budućnost je lijepa, to je najbolje. |
Have mercy |
 |
|
MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13056 Posts
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Posted - 24/02/2016 : 00:51:44
|
Stvarno ako mladi oatanu u Dinamu nece jos dugo godina hajduk biti prvak. U dinamu se rade cudesne stvari. Dinamo-Barcelona. Zao mi je sto nema niti jednog hajdukovca da cestita. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29658 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 24/02/2016 : 20:46:08
|
Bilo bi mi jasno da je prve kartone dobio u drugom klubu pa prenio zabranu u Dinamo ili da je dobio kartone proslih godina... Ali oni su odigrali 6 utakmica... |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13056 Posts
Posted - 25/02/2016 : 16:35:04
|
Časni ljudi. Ispravna odluka vodstva Anderlechta. Ne treba djecu na početku karijeri učiti lopovluku.
Ova odluka ne umanjuje odgovornost dinamovih čelnika. Teški bilmezi kad ne znaju brojit kartone. |
Have mercy |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
|
vešmašina
Average Member

600 Posts
Member since 12/10/2013 |
Posted - 26/02/2016 : 08:50:29
|
prepoznajte se u koju nijansu plave spadate?
http://www.telegram.hr/price/komentar-aleksandra-holige-dinamo-portret-kluba-u-konstantnoj-krizi-identiteta/
Pet kategorija navijača Dinama Pet nijansi modre – tako bismo možda mogli nazvati rastakanje dinamovštine koje je posljednjih godina na djelu. Drugim riječima – ovisno o međuodnosu svojih intimnih osjećaja prema klubu i onome u što se danas pretvorio, svaki Dinamov pristaša može se svrstati u jednu od pet osnovnih kategorija. Prva su pravi mamićevci – oni koji se nimalo ne stide podržavati aktualno vodstvo i uređenje kluba. Likuju nad time što je Dinamo konstantno prvak, što igra u Europi, prodaje igrače za velik novac i dovodi atraktivna pojačanja i uvijek će braniti svog Tatu, jer u njihovim je očima on heroj i mučenik.
Među njima su internetski ratnici podzemlja koji ostavljaju apologetske i(li) provokativne komentare ispod tekstova na portalima i na društvenim mrežama, u pravilu se usto rugajući Hajduku (Hajdug, Jajduk, Gayduk…) te u progonu svog izvršnog predsjednika videći zavjeru s juga, odnosno prijevaru koju je osmislila hajdučija u suradnji s kojekakvim intelektualcima i društvenim komentatorima, sve kako bi našla opravdanje za vlastite neuspjehe. Mamićevci strepe od Tatina silaska s vlasti, jer misle da će onda klub preuzeti ulica i upropastiti ga. Kao što je, jelte, “upropastila” Hajduk.
Sljedeća nijansa su oni kojima sam Tata nije drag – smatraju ga primitivcem, vjerojatno i kriminalcem – ali im je drag uspjeh. Ili barem ono što oni vide kao uspjeh, a to je više-manje sve isto kao i za one prve. Razlika je u tome što će se ovi uvrijediti ako ih nazovete mamićevcima i gnušati se stavova onih koji ih tako zovu jer oni “navijaju za Dinamo, a ne za Mamića”. Muče ih moralne dvojbe – ali ako su iskreni prema sebi, priznat će da im je ipak draže da klub vodi seljačina i krimos koji je “uspješan u onome što radi”, nego da on postane demokratskiji i otvoreniji, ali s neizvjesnijom budućnosti na rezultatskom planu. Izrastajući u najhrvatskiji (neki će reći i antijugoslavenski) klub – za razliku od Hajduka, čija je klupska kultura bila, iako također nesumnjivo hrvatska, ipak univerzalnije privlačna – Dinamo je u tom procesu na neki način zatirao ostale zagrebačke klubove
Treći tip današnjeg dinamovca je rezolutno protiv Tate. Čak će se možda pridružiti prosvjedima protiv njegove strahovlade ili barem potpisati kakvu peticiju. On vidi i razumije više-manje sve što danas nije u redu s klubom; to ga čini ljutitim i ogorčenim, ali ne na način da bi se zbog toga manje veselio Dinamovim pobjedama i manje tugovao zbog poraza. Ovdje ćete naći razne podnijanse: od onih koji jednostavno jako vole taj klub, iako ga se često i stide, pa do takvih koji će koristiti svaku priliku da rogobore protiv njegova vodstva, ali se istodobno naslađuju nevoljama rivala i podbadaju ih – možda nezrelo i refleksno, jer si ne mogu pomoći, možda zato jer ne vide mnogo dalje od svoga kluba i nisu sasvim svjesni situacije u hrvatskom nogometu.
A onda su tu oni koji se aktivno bore za slobodni Dinamo – od najbanalnijih načina, poput nošenja majice s precrtanom Tatinom siluetom ili korištenja iste slike za svoju profilnu na Facebooku, pa do izlaska na ulice i društvenog ili medijskog aktivizma. Velik dio takvih smatra da GNK više nije njihov klub, što ne znači da su ga prestali voljeti. Upravo suprotno, oni mu pretpostavljaju Svetinju: onakav Dinamo kakav živi u njihovu pamćenju ili onakav kakav zamišljaju da može i treba biti. Od ovog je materijala izlivena jezgra “pravovjernih” Bad Blue Boysa. Neki od njih se otvoreno – a ne samo potajno – dive onome što imaju Tovari, njihovi ljuti rivali; neki ne vole i ne poštuju ništa osim Dinama, onakvog kakvog ga oni vide; neki možda više mrze Mamića nego što vole svoj klub. Ali to su rubne pojave, jer upravo su iz ove nijanse nastale pozitivne inicijative kao što su Zajedno za Dinamo i Futsal Dinamo.
Naposljetku, peti tip dinamovca je onaj koji je odustao. Taj više ne gleda utakmice ni na televiziji – tek tu i tamo iz radoznalosti baci oko ako je u pitanju Liga prvaka ili derbi i pročita pokoju vijest na portalima, a na stadion ili prosvjed ga više ne možete natjerati ni puškom. Ponekad ga stegne u grlu kad s frendovima prepričava stare anegdote, neki put mu se zamagle oči kad naleti na YouTube snimku neke davne utakmice, ali prebolio je Dinamo kao što se prebole srednjoškolske ljubavi kad vam se raziđu životni putovi. Ili on barem vjeruje da je tako. Ovo su isključivo dinamovci nešto starije generacije – jer mlađi nogometni fanovi nikad nisu ni imali prilike osjetiti “njihov” Dinamo, pa mnogi navijaju za Barcelonu ili Manchester United. Jedno istraživanje od prije nekoliko godina tvrdi da su to već treći i četvrti klub s najviše simpatizera u Hrvatskoj. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13056 Posts
|
vešmašina
Average Member

600 Posts
Member since 12/10/2013 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29658 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 26/02/2016 : 13:59:54
|
quote: Originally posted by izivko
Časni ljudi. Ispravna odluka vodstva Anderlechta. Ne treba djecu na početku karijeri učiti lopovluku.
kakav lopovluk? lopovluk bi bio da netko nepošten, a to je dinamo u ovom slučaju, prođe |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13056 Posts
Posted - 26/02/2016 : 14:21:07
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by izivko
kakav lopovluk? lopovluk bi bio da netko nepošten, a to je dinamo u ovom slučaju, prođe
Djecu se uči da se za pobjedu valja izboriti na travnjaku a ne za zelenim stolom. Po čemu je Dinamova pobjeda nepoštena? Do 83. minute Dinamo je vodio 2-0 a tada je izvršena izmjena. Pa i u Anderlechtu su časno prihvatli poraz.
Ali dobro, neki su uvijek pametniji |
Have mercy |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
|
Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
Posted - 26/02/2016 : 14:43:13
|
Od pjesme "Naprijed plavi, pjesma se ori" do tuge i plača nije prošlo puno. Svega nekoliko sati, koliko je trajao put od Bruxellesa do Zagreba. Zbog administrativne pogreške Dinamovi juniori na korak su od izbacivanja iz Lige prvaka. No, ako postoji iole olakotna okolonost to je fair play Anderlechta, koji se odlučio, vjerovali ili ne, ne žaliti. Stoga smo odlučili nazvati direktora Anderlechta Jeana Kindermansa.
Možete nam objasniti što se dogodilo prije i poslije utakmice?
"Sve je počelo sat vremena uoči utakmice, kad smo vidjeli službene zapisnike oba sastava. Odmah smo primijetili da igrač Dinama s brojem 10, Matija Fintić, nema pravo nastupa. Svi smo se pogledali, no pomislili smo da je naša pogreška. Zašto ne, možemo i mi pogriješiti, iako nam se to nikad nije dogodilo. No naš čovjek, zadužen za te stvari, uvjeravao nas je da Fintić ne smije igrati. Mislili smo obavijestiti Dinamo, no nismo mogli do njih. A i bila je ta sumnja da smo možda i mi pogrešno vidjeli. Onda smo vidjeli da u 83. minuti Fintić ulazi u igru. Nakon utakmice prišao nam je delegat i potvrdio naše pretpostavke, no mi smo se odbili žaliti.
Slažete li se da ste zaslužili barem nominaciju za fair play?
"Ne, jer to za nas nije fairplay. Ovo je ponos. Fair play je bio na terenu 90 minuta. Dinamo je zasluženo pobijedio, njihova pobjeda nema mrlje i oni su ti koji bi trebali igrati protiv Barcelone. Čak i ako Uefa eliminira Dinamo, mi nećemo igrati protiv Barcelone! Nismo zaslužili. To je za nas gotova stvar. Mi smo veliki klub, prepun ponosa i proći dalje unatoč porazu nije nešto na čemu se temelji Anderlechtova doktrina. Pobijeđeni smo i moramo čestitati.
Je li se vama dogodio sličan propust?
"Nikad! Dinamo doživljavam ozbiljnim klubom i ne ide mi u glavu kako takav klub može imati tako nesposobne ljude, koji nisu u stanju prebrojati žute kartone. Mi imamo ozbiljne ljude na tim pozicijama i nama se nikad tako nešto ne može dogoditi. To vam jamčim. Ni danas mi nije jasno da klub kao Dinamo ima takvog čovjeka koji može napraviti takav propust.
No, jeste li svjesni da odbijate igrati protiv Barcelone za polufinale Lige prvaka?
"Jesmo. No jeste li vi svjesni koliko bi djeca patila da im ovako uzmete snove? Gledajte, ovo nije seniorski nogomet, ovo nije biznis, nema tu profesionalizma. To su djeca. Dječja radost treba svima nama biti iznad svega. Ne mogu zamisliti lica Dinamove djece kad su saznala da bi mogla biti eliminirana zbog nečijeg administrativnog propusta. Ne mogu zamisliti da djeca plaču i ispaštaju, a na terenu su bili bolji. Tako mi razmišljamo i što se nas tiče, Dinamo je pobjednik i igrat će protiv Barcelone u Maksimiru. Mi smo lani igrali protiv Barcelone, pobijedili smo ih 1:0 i eliminirali ih u šesnaestini finala Lige prvaka. Imali smo veliku feštu, a nadam se da će sličnu napraviti i Dinamo kad pobijedi Barcelonu.
Ako ikada dođete na Maksimir, dočekat će vas kao belgijskog kralja.
"Ha, ha... Hvala na pozivu, ali znate li da sam u rokovnik već upisao susret Dinama i Barcelone? Zašto? Pa namjeravam doći u Maksimir i gledati taj susret.
Što ćete reći Dinamovim čelnicima?
"Stisnut ću im još jednom ruku na zasluženoj pobjedi.
U Anderlechtu je igralo dosta Hrvata, sjećate li se kojeg?
"Sjećam se svih, no na mene je jedan ostavio poseban trag. Pokojni Tomislav Ivić bio je prava legenda. Imao sam 16 godina kad je bio trener našega kluba. I on nas je učio ponosu i poštenju. I zbog njega se ne želimo žaliti, znamo da on nikad ne bi pristao na takvo nešto. Ne bi želio pobijediti ako nije zaslužio. Znate, kad je bio ždrijeb, nisam želio Dinamo jer znam da su odlični. Htio sam Real ili Manchester City. Na kraju smo dobili Dinamo, izgubili i ispali. Dinamo me se jako dojmio, vjerujem da mogu otići do kraja i osvojiti Ligu prvaka. Ja im to od srca želim.
Znači, vi u ovom slučaju Uefa protiv Dinamo, navijate za Zagrepčane?
"Da. I zamolio sam delegata da ne mijenja odluku. Zvao sam i našeg predsjednika, koji je bio u Grčkoj na utakmici protiv Olyimpiacosa i on je rekao da sve što napravimo je čestitamo Dinamu. Dečki su zaslužili i, što se nas u Anderlechtu tiče, nitko im to ne može oduzeti. |
 |
|
Topic  |
|