Author |
Topic |
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 01/03/2016 : 13:29:39
|
FEBRUAR-VELJAČA Drugi mesec u 2016. nam je doneo lagano buđenje recenzenata. Dobro jednog, ali proverenog. Sa četiri nove rezervacije (Nathana, a čega drugog) konačno smo mrdnuli sa pozitivne nule.
a sada sledi svima omiljena rubrika:
Mračna budućnost SBE recenzija Moja predviđanja o lošoj 2016, polako počinju da se ostvaruju - ovog meseca objavljena je jedna jedina SBE recenzija. Znači da sve manji broj rezervacija počinje da utiče i na materijal sa kojim raspolaže DeeCay. Da li će ga to naterati da iz naftalina izvlači stare odbijene recke ili će i sam morati da se baci na češće pisanje - videćemo uskoro.
Dobro, dobro, obećavam već u sledećem postu malo više optimizma.
|
Edited by - thekide on 01/03/2016 13:30:59 |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 01/03/2016 : 13:31:59
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Ej thekide miči mi ovoga NN, neda mi ga se raditi.
Upiši mi: ZG KOZA 3 Prošlost Jimmyja Gitare (ako je netko u međuvremenu uzeo nema problema) TX ZS 170 - Živi pesak,TX ZS 171 - Poruka iz prošlosti, TX ZS 767/768 - Anubijev pečat,Izazov smrti (ovo je sve jedna priča) TX ZS 877-879 - Ubica bez lica,Čejen Apanoza,Zaslepljen mržnjom TX ZS 1061/1062 - Uragan u Skagveju,Neočekivani saveznik
Proleće se bliži i recenzenti se polako bude.
Važi, brišem Nathana. Niko nije uzeo treći kolorac Zagora, tako da je tvoj.
Ovo oko Texova nisam baš dobro razumeo TX 170, 171, 767, 768 - ovo je sve jedna priča ili samo 767-768? |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 01/03/2016 : 13:33:16
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Odličan potez, neće valjda Nathan biti ispred Texa.
Nathan je uvek ispred Texa, ali se slažem da je sajt predoziran Nathanom, pa treba malo šarati.
Na konto toga evo i ja rezervišem još jednog Magičnog Vetra - Dvojnik (MV 41). Prvu MV recku sam upravo završio pa da nastavim dalje. A i moram priznati da lakše klizi pisanje western recenzija nego SFa.
Nathanu je i tako dovoljan novopečeni Recenzent godine 2015. pa nek se snalazi sam. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 01/03/2016 : 14:35:12
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by thekide
Mračna budućnost SBE recenzija
manje mračna
krenuo sam u eliminaciju. Nadam se sedmičnom ritmu
Tako treba, dodaj gas! Vidiš da su svi nervozni što nema novih ZG recenzija.
Za one koji ne znaju, Patku je riknuo komp pa je morao sve već dovršene recke ponovo da čupa iz glave. Ja bi vala isti dan digo ruke od pisanja.
Javi kad pošalješ Deeju giganta, da skinemo najvažniju brigu. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 01/03/2016 : 15:07:19
|
quote: Za one koji ne znaju, Patku je riknuo komp pa je morao sve već dovršene recke ponovo da čupa iz glave. Ja bi vala isti dan digo ruke od pisanja.
Užas! |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 01/03/2016 : 15:22:23
|
quote: Originally posted by solar
quote: Za one koji ne znaju, Patku je riknuo komp pa je morao sve već dovršene recke ponovo da čupa iz glave. Ja bi vala isti dan digo ruke od pisanja.
Užas!
Nije užas, samo nešto malo histerije, inspiracione entropije i apsolutne empatije. Užas je kada iz tih razloga moraš tri puta kucati tekst za The Red Sand.
edit:ne šalim se, tri puta od početka do kraja. Treću put sam imao sreće da sam prve 4 strane isprintao da ih pregledam na kafi pa sam samo prekucao kada sam ostao bez druge, skoro dovršene i bože tako lepo zaokružene verzije. Treća verzija je dovršena bukvalno preko one stvari |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 01/03/2016 15:25:21 |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6884 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 01/03/2016 : 15:26:42
|
thekide, koje su otprilike tri naredne Zagorove recke da znam bit koliko toliko spreman u utrci za pole position? Ovaj zadnji Hellingen i...? |
loading...
|
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 01/03/2016 : 16:42:57
|
quote: Originally posted by PijaniPatak Nije užas, samo nešto malo histerije, inspiracione entropije i apsolutne empatije. Užas je kada iz tih razloga moraš tri puta kucati tekst za The Red Sand.
edit:ne šalim se, tri puta od početka do kraja. Treću put sam imao sreće da sam prve 4 strane isprintao da ih pregledam na kafi pa sam samo prekucao kada sam ostao bez druge, skoro dovršene i bože tako lepo zaokružene verzije.
Zato uvek snimaj backup verziju na flashkicu i nema glava da te boli. A to ti je 20 sekundi posla. Ja tako imam jednu kopiju na poslu, jednu u džepu i jednu na lapu. Naravno i tu može da bude problema jer dodaš par rečenica na jednu verziju, pa par na drugu i pogubiš se gde ti je šta.
quote: Originally posted by PijaniPatak Treća verzija je dovršena bukvalno preko one stvari
To je najgore, jer nikad ali nikad ne bude kvalitetno kao prvi put. Da, ideja je ista, sve je slično, al nije to to.
Baš sam juče na NN topicu kucao nešto na Jerryjevoj temi i komp (stara buđava mašina na poslu) mi se ukočio i obrisao sve. Odmah sam izgubio volju za prekucavanjem i digo ruke.
|
Edited by - thekide on 01/03/2016 16:44:06 |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 01/03/2016 : 16:45:07
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
thekide, koje su otprilike tri naredne Zagorove recke da znam bit koliko toliko spreman u utrci za pole position? Ovaj zadnji Hellingen i...?
Neće taj Hellingen skoro, pa reko je King za par meseci.
Prvo očekujem Očajničku utrku (Patak privodi kraju) i zadnji kolorac Prošlost Jimmyja Gitare (bjelolasica nije ni počeo al je brz na okidaču ko Tex). Ako ne iskrsne nešto nepredviđeno, te dve bismo mogli videti već sledećeg meseca. April/Travanj bi konačno mogao biti mesec Zagora.
Mada, teško ćeš biti brži od DODSFERDA - on je već napisao komentare za narednih pet ZG recenzija, sad samo čeka da osvane neka recka na sajtu. |
Edited by - thekide on 01/03/2016 16:47:20 |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 01/03/2016 : 16:47:12
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Ej thekide miči mi ovoga NN, neda mi ga se raditi.
Upiši mi: ZG KOZA 3 Prošlost Jimmyja Gitare (ako je netko u međuvremenu uzeo nema problema) TX ZS 170 - Živi pesak,TX ZS 171 - Poruka iz prošlosti, TX ZS 767/768 - Anubijev pečat,Izazov smrti (ovo je sve jedna priča) TX ZS 877-879 - Ubica bez lica,Čejen Apanoza,Zaslepljen mržnjom TX ZS 1061/1062 - Uragan u Skagveju,Neočekivani saveznik
Ovo oko Texova nisam baš dobro razumeo TX 170, 171, 767, 768 - ovo je sve jedna priča ili samo 767-768?
Dakle to je jedna te ista priča, ali izdana dva puta. Prvi put 170/171 i onda opet 767/768. Dakle spoji sve te brojeve u jedan red. To ti je kao da kažeš Zagor Kralj orlova klasik i gigant. Ista priča samo dva puta izdana. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 01/03/2016 : 16:51:04
|
quote: Originally posted by bjelolasica Dakle to je jedna te ista priča, ali izdana dva puta. Prvi put 170/171 i onda opet 767/768. Dakle spoji sve te brojeve u jedan red. To ti je kao da kažeš Zagor Kralj orlova klasik i gigant. Ista priča samo dva puta izdana.
Važi, spajam, a ti se baci na pisanje Zagor recke. Vidiš da svi kriziramo - više od pola godine smo suvi. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 01/03/2016 : 16:56:41
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by solar
Užas!
Nije užas, samo nešto malo histerije, inspiracione entropije i apsolutne empatije. Užas je kada iz tih razloga moraš tri puta kucati tekst za The Red Sand.
edit:ne šalim se, tri puta od početka do kraja. Treću put sam imao sreće da sam prve 4 strane isprintao da ih pregledam na kafi pa sam samo prekucao kada sam ostao bez druge, skoro dovršene i bože tako lepo zaokružene verzije. Treća verzija je dovršena bukvalno preko one stvari
Jesi li ikad mislio da sve svoje doc ili docx fajlove takodje pocinjes da save na i Google Driveu? Tako ces uvijek imati kopije svega, bez obzira koji svjetski komp upotrebljavas.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 01/03/2016 : 18:35:08
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
thekide, koje su otprilike tri naredne Zagorove recke da znam bit koliko toliko spreman u utrci za pole position? Ovaj zadnji Hellingen i...?
Neće taj Hellingen skoro, pa reko je King za par meseci.
Prvo očekujem Očajničku utrku (Patak privodi kraju) i zadnji kolorac Prošlost Jimmyja Gitare (bjelolasica nije ni počeo al je brz na okidaču ko Tex). Ako ne iskrsne nešto nepredviđeno, te dve bismo mogli videti već sledećeg meseca. April/Travanj bi konačno mogao biti mesec Zagora.
Mada, teško ćeš biti brži od DODSFERDA - on je već napisao komentare za narednih pet ZG recenzija, sad samo čeka da osvane neka recka na sajtu.
Dobro si me podsjetio, još prošle godine sam napisao komentare za zadnji specijal i gigant na nekom papiru (imao problema s laptopom a mobitel mi krepao), pa to moram ovih dana prepisati na sajt kod naslovnica tako da budem što brži kada budem radio copy/paste na recenziju. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 01/03/2016 : 23:14:31
|
quote: Originally posted by bjelolasica Dakle to je jedna te ista priča, ali izdana dva puta. Prvi put 170/171 i onda opet 767/768. Dakle spoji sve te brojeve u jedan red. To ti je kao da kažeš Zagor Kralj orlova klasik i gigant. Ista priča samo dva puta izdana.
Važi, spajam, a ti se baci na pisanje Zagor recke. Vidiš da svi kriziramo - više od pola godine smo suvi.
Pa što ne javiš na PM. Ja sam ti poput uspavanog kralja tu sam kad me narod najviše treba
Prema legendi pastir je pronašao u špilji negdje u Tiringiji mjesto gdje Fridrich I Barbarossa počiva sa svojim vitezima. Zapravo spava jer mu kosa, brada, nokti i sl. rastu kao i vitezovima. Car se probudi i pita pastira: Da li vrane još lete preko planine? Pastir: Da. Car: Dobro, onda ću još spavati 100 godina.
Tako to piše u srednjovjekovnim kronikama. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7269 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 02/03/2016 : 00:37:35
|
Nathanu je i tako dovoljan novopečeni Recenzent godine 2015. pa nek se snalazi sam.
E baš sam upravo napravio srcedrapajući govor samo za tebe na jednom topicu kad pročitam ovo.
Nadam se da se šališ, jer ću izgubiti potpuno motivaciju ako se postaviš u stilu: Jerry ionako piše Nathane, ne treba mu više nitko pomagati.
Jedino ćeš se iskupiti završetkom onih rezerviranih NN recki u ovoj godini. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7269 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 02/03/2016 : 00:39:44
|
Baš sam juče na NN topicu kucao nešto na Jerryjevoj temi i komp (stara buđava mašina na poslu) mi se ukočio i obrisao sve. Odmah sam izgubio volju za prekucavanjem i digo ruke.
A to je uzrok, sve čekam kad ćeš se više pojaviti. Izgleda da je NN topic spao na 2 slova.
Ajde, večeras očekujem odgovore na ona pitanja. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 02/03/2016 : 09:04:53
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Nathanu je i tako dovoljan novopečeni Recenzent godine 2015. pa nek se snalazi sam.
E baš sam upravo napravio srcedrapajući govor samo za tebe na jednom topicu kad pročitam ovo.
Hvala ti na lepim rečima, ali...
quote: Originally posted by Jerry Krause Nadam se da se šališ, jer ću izgubiti potpuno motivaciju ako se postaviš u stilu: Jerry ionako piše Nathane, ne treba mu više nitko pomagati.
SBE ima mnogo serijala, a malo Jerryja i bjelolasica. Zagora ne računam - taj ima stotine očeva.Moramo se malo posvetiti i zapostavljenoj deci.
quote: Originally posted by Jerry Krause Jedino ćeš se iskupiti završetkom onih rezerviranih NN recki u ovoj godini.
Uf... jedino ti mogu obećati da ću u ovoj godini zatvoriti rupu do Orbitalnih ratova, u redovnoj seriji. Znači dve recke NN 155 i 156. Za ostalo ćemo videti, ako bude inspiracije, slobodnog vremena...
|
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 02/03/2016 : 09:09:27
|
quote: Originally posted by acestroke
Moja recka "Lilit - Znak Trnovca" ce biti gotova prije kraja ovog mjeseca. Znaci najkasnije ce na sajt negdje u Aprilu, mozda i prije.
Bravo, Ace! Mi pričali o kraju godine, a ti ga baš ubrzo. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 11/03/2016 : 09:54:42
|
Zbog raznih obaveza, necu moci u naredno vrijeme odraditi svoje rezervisane recenzije: King Warrior (3) ZG LUSP 33 Christopher mora umrijeti ZG MX 22 Spasilačka ekspedicija ZG 601-604 Hellingenov povratak
Dakle, najbolje da oslobodim sebe obaveze i ponistim rezervacije. Sve moje rezervisane recenzije su od ovog trenutka opet slobodne. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6884 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 11/03/2016 : 11:03:27
|
Hellingen najviše pali ali valjalo bi da se ide redom. Zaletim se u utorak da ostavim komentar na Christophera kad tamo hladan tuš - nema recenzije, a specijal ispred da. Ovo je bio samo dobronamjeran savjet |
loading...
|
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 11/03/2016 : 12:06:51
|
quote: Originally posted by King Warrior
Zbog raznih obaveza, necu moci u naredno vrijeme odraditi svoje rezervisane recenzije: King Warrior (3) ZG LUSP 33 Christopher mora umrijeti ZG MX 22 Spasilačka ekspedicija ZG 601-604 Hellingenov povratak
Dakle, najbolje da oslobodim sebe obaveze i ponistim rezervacije. Sve moje rezervisane recenzije su od ovog trenutka opet slobodne.
Važi, vraćam ih u opticaj. Mada, kakva je otimačina ovih dana za rezervacije, ne bi me čudilo da, kad se jednog dana vratiš recenziranju, te epizode i dalje stoje slobodne.
Hmm... kome da uvalimo ovog Hellingena? Treba nam neko od ovih pljuvača da to detaljno izanalizira. Od proverenih igrača, Patak je već zatrpan, možda solar?
Ajde solar, napravi jednu pauzu, odmori od svog magnum opusa na Orfančićima, i baci prvu zvaničnu Zagi recku. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 11/03/2016 : 12:17:25
|
quote: Originally posted by King Warrior
Dakle, najbolje da oslobodim sebe obaveze i ponistim rezervacije. Sve moje rezervisane recenzije su od ovog trenutka opet slobodne.
Važi, vraćam ih u opticaj. Mada, kakva je otimačina ovih dana za rezervacije, ne bi me čudilo da, kad se jednog dana vratiš recenziranju, te epizode i dalje stoje slobodne.
Hmm... kome da uvalimo ovog Hellingena? Treba nam neko od ovih pljuvača da to detaljno izanalizira. Od proverenih igrača, Patak je već zatrpan, možda solar?
Ajde solar, napravi jednu pauzu, odmori od svog magnum opusa na Orfančićima, i baci prvu zvaničnu Zagi recku.
Kakve su to objede! Pa ja sam napisao čak dvije Zagor kontrarecenzije i jednu za Magičnog Vjetra!
Da vidimo što će Patak reći pa ćemo onda razmišljati o očajničkim mjerama. |
Edited by - solar on 11/03/2016 12:17:50 |
|
|
Topic |
|