forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Veseli četvrtak u HR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 01/03/2016 : 11:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote

The X-Files, jedva cekam novu epizodu!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17039 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 01/03/2016 : 11:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:
Originally posted by C Celtic

Toooo! Živela Jugoslavija ! Dva Slovenca se svađaju oko srpskih stripova koje prodaje Bosanac, sve to na hrvatskom sajtu ! Crnogorac ? Makedonac ? Pa gde ste ljudi ? Uključite se !

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 01/03/2016 : 13:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Ima li tu neko direktorsko mjesto molim? Ako nema onda ništa...

...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10284 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2016 : 13:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Čisto da malo zakuhamo atmosferu, i uključimo sve republike, ja bih prijavio da sam u Podgorici u prosincu u strip klubu MisterNo kupio nešto srpskih stripova.
Koliko se mogu sjetiti nisam dobio račun.
Možda bi BUCH trebao pokrenuti jednu međunarodnu akciju raskrinkavanja exYU stripovske krim organizacije.
Reda mora biti.

Za Makedoniju neman šta prijavit, pa ako neko može neka uvali i kojeg makendonca, pa kad se svi skupimo da se pobijemo ko ljudi.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 01/03/2016 : 13:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Mnogo iritantan ovaj slovenski vigilant.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2016 : 14:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ako niste znali, u Sloveniji je na snagi boj protiv sive ekonomije ... vazi za sve, samo za tajkune (i politicare) ne.

"Vklopi razum, vzemi račun" u Google translate prijevodu: "Prekidači intelekta uzeti u obzir" (WTF dat shit meanz ) ... odnosno u slobodnom prijevodu "Uklopi razum, uzmi račun." (koji je q Googlu!?).

U igri je i nagradna igra Finanskijskog ureda za sve koji joj posalju racune (zbog novih poreznih blagajni).

http://www.protisiviekonomiji.si/

I ako niste znali, u Sloveniji mozete dobiti kaznu ako kod kupnje ne uzmete racun (svejedno, u birtiji, na kiosku, trgovini, pizzeriji ...). Znaci, ne samo prodavac (taj dobiva puno visu kaznu) nego i vi kao kupac. Mislim da je kazna 40€. Tako da ne budete cudno gledali ako vas slucajno koji inspektor zaskoci.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10284 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2016 : 14:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ako niste znali, u Sloveniji je na snagi boj protiv sive ekonomije ... vazi za sve, samo za tajkune (i politicare) ne.

"Vklopi razum, vzemi račun" u Google translate prijevodu: "Prekidači intelekta uzeti u obzir" (WTF dat shit meanz ) ... odnosno u slobodnom prijevodu "Uklopi razum, uzmi račun." (koji je q Googlu!?).

U igri je i nagradna igra Finanskijskog ureda za sve koji joj posalju racune (zbog novih poreznih blagajni).

http://www.protisiviekonomiji.si/

I ako niste znali, u Sloveniji mozete dobiti kaznu ako kod kupnje ne uzmete racun (svejedno, u birtiji, na kiosku, trgovini, pizzeriji ...). Znaci, ne samo prodavac (taj dobiva puno visu kaznu) nego i vi kao kupac. Mislim da je kazna 40€. Tako da ne budete cudno gledali ako vas slucajno koji inspektor zaskoci.

U Hr ti je kompletno ista stvar. Nismo ni mi više primitivni čobani, i mi smo sad gospoda iz EU.
Čak i ovo za tajkune i političare je isto.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2942 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 01/03/2016 : 14:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ista situacija je i ovde u RS i BiH.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 01/03/2016 : 14:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je hrvatski sustav fiskalizacije računa, što ga je uveo Linić, godinama ispred slovenskog.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10284 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2016 : 14:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Mislim da je hrvatski sustav fiskalizacije računa, što ga je uveo Linić, godinama ispred slovenskog.

Na teorijskoj razini možda.
U praksi sigurno ne.
Odnosno pričan gluposti, jer možda ni slovenski kurca ne valja.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
653 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 01/03/2016 : 14:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
Ja kao filatelista kupujem poštanske marke na ebay.de
Novac sam slao u običnoj koverti ( nisam uplaćivao na račun ).
Nikada još nisam dobio račun !!!!!
Znači kupovao sam na crno ( ili sivo ) u Njemačkoj !!!!!!!
Državi koja je ipak uređenija na tom polju ( bar po meni )nego Slovenija ili Hrvatska.
Znači kupovao sam kod švercera zbog koji će Njemačka pošta da bankrotira.....
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/03/2016 : 14:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

U praksi sigurno ne.

zašto ne?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2016 : 14:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ja pomislio da su samo ovi nasi "toliko napredni". Mislim na ovo da mozes dobiti kaznu ako kupis kilu kruha i kazes doviđenja prodavacici, nisi uzeo racun sa blagajne (ali u blagajni je zabiljezen tvoj iznos uz tvoj artikal - kila crnoga), ili ti ga nije uspila uturiti u ruke/vrecku, a na izlazu hopsala mladicu, gdje vam je racun? nemate, onda kazna!

Dobro je da smo okruzeni samim naprednim drzavama kakva smo i mi sami.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19023 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/03/2016 : 14:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

dobro si rekao...to ti samo mislis...
Uveli ste prije ali muljate i dalje...10 dana Raba mi je dovoljno izkustvo da sam video da se na svakom koraku proba vozit slalom sa tim racunima...pocelo je vec na trajektu Jadrolinije..." dobar dan, mozete molim vas kartu kupit na brodu jer je guzva u kucici za prodaju?
Naravno, zasto ne...150 kuna je svudav150 kuna...
Kad zena dosla bez racuna ameni samo pokazao mjesto za parkiranje na trajektu.. i jos bar 5 takvih primjeta u 10 dana.....mulja se mulja Valtere moj...ko i kod nas.
A mulja se jer ljudi nemaju novca,standard je nizak...mozda jednom nestane potreba da se vara drzavu...da bar.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 01/03/2016 14:58:10
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 01/03/2016 : 15:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ne bi ja imao ništa protiv fiskalizacije i rigidne porezne kontrole da je za svakoga isto, ali nije - onaj koji ima love, onaj koji je blizak utjecajnim ljudima, onaj koji je u državnoj vlasti može raditi što hoće, a nas ostale se gazi za svaku glupost.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10284 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2016 : 15:36:27  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

quote:

U praksi sigurno ne.

zašto ne?

Zato šta se u konačnici sustav fiskalizacije odnosi na ugostitelje i male trgovce.
I dalje je puno sive zone ostavljeno u branšama u kojima se vrti puno veća lova.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 01/03/2016 : 15:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Prijatelj mi ima knjigovodstveni obrt.
Uglavnom, kaže da su mali trgovci/obrtnici redoviti glede plaćanja svega: poreza, režija + što u svom poslu uredno plaćaju robu.
I kad im pederska država ne može naći rupu u financijskoj slagalici, onda im šalju neke debilne inspekcije koje im lupnu kaznu pošto je pastor stavljen 6 cm višlje od propisane visine prema nekom još pederskijem zakonu o zaštiti na radu.
Jebiga, treba na'ranit uhljebe u toru.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2662 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 01/03/2016 : 16:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
sve vam je to isto i u srbiji, prijatelji.
i uopste nije bitno ko je prvi, ko je drugi. niko od balkanaca to nije izmislio vec prihvatio ono sto namece brisel.
sutra bismo mi bili takvi evropejci da nas ne teraju sa severa.
da smo bili tako fini i kulturni ne bi se desila ona sranja 90ih...

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/03/2016 : 16:48:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Evo ja ću opet malo ić' u kontru. To što se ljudi na visokim pozicijama izvlače s ne plaćanjima poreza ne opravdava ne plaćanje poreza od strane bilo koga.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 01/03/2016 16:48:52
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2016 : 17:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

i to sto kazes tintone, prvo trebamo pred svojim vratima pocistiti

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/03/2016 : 17:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Prijatelj mi ima knjigovodstveni obrt.
Uglavnom, kaže da su mali trgovci/obrtnici redoviti glede plaćanja svega: poreza, režija + što u svom poslu uredno plaćaju robu.
I kad im pederska država ne može naći rupu u financijskoj slagalici, onda im šalju neke debilne inspekcije koje im lupnu kaznu pošto je pastor stavljen 6 cm višlje od propisane visine prema nekom još pederskijem zakonu o zaštiti na radu.
Jebiga, treba na'ranit uhljebe u toru.

hehe, a kad te kazne zbog visine postavljenih pločica u wC-u
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10284 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2016 : 17:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Evo ja ću opet malo ić' u kontru. To što se ljudi na visokim pozicijama izvlače s ne plaćanjima poreza ne opravdava ne plaćanje poreza od strane bilo koga.

To nije upitno.
Plaćat tribaju svi.
Ja samo komentiran da zakon o fiskalizaciji nije baš toliko dobar koliko se na prvu čini.
Odvjetnik ili liječnik ako žele mogu zamračit puno više love od nekog ugostitelja ili vlasnika frizerskog salona, a puno manje ih se kontolira(Ako i uopće) i ostavljeno in je sive zone koliko oćeš.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/03/2016 : 17:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

U praksi sigurno ne.

zašto ne?

Zato šta se u konačnici sustav fiskalizacije odnosi na ugostitelje i male trgovce.
I dalje je puno sive zone ostavljeno u branšama u kojima se vrti puno veća lova.

fiskalizacija je tu da kontrolira plaćanja u gotovini
te druge (legalne) branše u kojima se vrti novac se obavljaju na druge načine
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17142 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 01/03/2016 : 17:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djukak

quote:

Ista situacija je i ovde u RS i BiH.

Da, može, ali koliko je ljudi tako kažnjeno? Jedno je šta može, drugo je šta je praksa.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10284 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2016 : 17:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

U praksi sigurno ne.

zašto ne?

fiskalizacija je tu da kontrolira plaćanja u gotovini
te druge (legalne) branše u kojima se vrti novac se obavljaju na druge načine

Ne mislin na to.
Fiskalizaciju san mora upoznat prvenstveno zbog posla, tako da mi je jasno na kakve branše se odnosi.
Osin liječničkih i odvjetničkih usluga, za koje bi u principu isto ka i frizerske usluge triba dobit račun, najčešće ćeš za bilo kakvu vrstu usluge od zidarske do procjene nekretnine dobit ponudu koju ne možeš odbit "Ako ćemo bez računa bit će jeftinije".

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 01/03/2016 18:05:31
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000