Author |
Topic |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 22/10/2012 : 18:09:23
|
U prodaji na Sajmu knjiga u Beogradu, a od naredne nedelje i u striparnici!
Nije lako stvoriti strip vredan pažnje. Originalan. Još je teže učiniti da on pri okretanju svake strane, i uranjanjem u njegov crno-beli svet , počne da svira muziku. Pravi literarni bluz, sveprožimajući grafički džez. Da se pri tome ispriča jedan život i ponovo začuje njegov glas. Glas Bili Holidej, neverovatne pevačice, koji nije utihnuo ni posle toliko godina od njene smrti, koji i danas odzvanja sa gramofona, kasetofona i raznoraznih digitalnih uređaja. A zahvaljujući brilijantnim Hoseu Munjozu i Karlosu Sampaju dobli smo nešto jedinstveno u svetu stripa. Dobili smo bio- stripovski džez.
Poslušajte ga.
60 strana, crno-belo, HC, Supernova format.
Džezerski privju:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/BiliHolidejprivju.pdf
Cena je sledeća:
* sajamska - 750 dinara * promotivna - 800 dinara * konačna - 950 dinara
Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli prilikom izrade ovog izdanja.
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8032 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 30/10/2012 : 23:03:19
|
Imam već obe knjige Hogartovog "Tarzana",a sada ću uzeti i Fostera. Posle toga prva kupovina će biti "Bili Holidej"...Četvrtu knjigu "Konana" sam uzeo pre dvadesetak dana. Darkwood ima fantastična izdanja! |
|
|
Babilon
Advanced Member
Croatia
3083 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7277 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 04/04/2016 : 09:01:58
|
Munoz i Sampayo ovdje odaju počast jednoj od najvećih svjetskih pjevačica i njenom tragičnom životu. Čine to, naravno, na sebi svojstven način: Munozovim ekspresivnim i pomalo nadrealnim crno-bijelim crtežom i Sampayovom fragmentarnom naracijom. Paralelno pratimo događaje iz Billienog života i one iz života ljudi koje je na neki način dotakla 30 godina nakon njene smrti. Među njima su i neki otprije poznati likovi ovog autorskog dvojca, čime se njihov stripovski svijet, mračan i sam po sebi vrlo uvjerljiv, još više stapa s onim stvarnim. Iako nije na razini njihovih najboljih radova, ova posveta Billie Holiday nezaobilazno je štivo za sve ljubitelje, kako legendarne pjevačice, tako i možda još ne legendarnih, ali zato ništa lošijih autora.
6/10
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
|
Topic |
|