forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Tema dana: Ljudska prava i sloboda izbora
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 47

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/04/2016 : 15:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:
Originally posted by Kruger

Koja tupava tema. Zloindeks.hr opet širi gluposti i dezinformacije, po starom dobrom običaju.

Komunizam je dio NSP, odradio je svoje kad je trebalo.

Podrška milijunima i milijardama žena koje se protive pobačaju, a koje naravno neće dobiti medijski prostor kao što će dobiti par pojedinaca, kao u ovom slučaju.

Krugeru, molim te, posveti mi koji trenutak i odgovori mi kao čovjek, kojega molim da mi doista pojasniš nešto što ne mogu shvatiti.
Recimo, imaš obitelj, suprugu..da, baš ti, recimo da imaš jer ne znam da li imaš..ali, vi želite mnogo djece i to je vaša intimna odluka i sami ste ju donesli i nije vam lijepo ako bi društvo vršilo neki pritisak na vas i određivalo vam, po nekim svojim nahođenjima, koliko biste trebali imati djece, jer vi sami znate što želite i volite..
S druge strane, kako to nešto, kao čovjek, ne možeš dopustiti drugima, da sami, u svojoj intimi, sa svojim razlozima i ostalim unutar svoje intime - za koju ti ne znaš, ali niti voliš da se netko u tvoju petlja - odluče o svom životu, tuđa žena (susjedova možda čak) o svojim razlozima, o svom tijelu.
Zašto smatraš da imaš pravo nametati svoje intimne razloge drugima kao jedine ispravne i time uskratiš pravo koje ne bi volio da se tebi uskraćuje.
Tko ili što ti daje osjećaj da su tvoji razlozi i pogledi na svijet i život jedini ispravni i kao takvi moraju drugima biti nametnuti.
Kako se osjećaš tada kao čovjek?

Molim te, nemoj mi dogme i parole, već mi TI, kao ljudsko biće odgovori iz nutrine svog bića.

Osobno znam dosta žena koje su protiv abortusa. Ne znam kako bih ti dalje odgovorio, da li u stilu kikya ili nekako drugačije. Al evo u kikyevom stilu, nama je u nagonu, životinjski, ajmo reć zadatak da se razmnožavamo.

Po pitanje te tupave rasprave o izboru i nametanju, koliko god ti mislila da živiš po svom, ne samo ti nego svi koji tako misle, u biti živite po nekakvom nametnutom stilu, pa i ja, e sad moj nametnuti stil življenja se razlikuje od tvog, pa se često oko nekih stvari nećemo baš ponajbolje sporazumjeti.
Okolica ima jak utjecaj na način razmišljanja, koliko se god mi protiv toga borili.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 10/04/2016 : 15:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Ne, ne, ne.. nisi mi odgovorio.
Pročitaj pitanje onako kako sam te pitala i piši o sebi..
izostavi stilove života, mnoge znanice koje se protive abortusu i piši o sebi. Inzistirat ću na tome unedogled dok ne dobijem ono što tražim.
Tražim tebe, biće, čovjeka, individuu. ne tražim svijet iza kojeg se kriješ.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/04/2016 : 16:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Kako mogu pisati o sebi kad je ovo nekakav forum, ne poznajemo se dobro, ne pijemo pivo zajedno, niti se družimo.
Svačije mišljene je iz-kreirano pod nekakvim utjecajem, moje je po obiteljskom naslijeđu, Bibliji, ne toliko okolini.
Dakle, ja smatram da je pobačaj ubojstvo, ako bi se nešto i neplanski dogodilo, ako bi me neka žena navukla ili prevarila ( imao sam slučajeva, ali sam srećom skužio ) ne bi ni u takvim okolnostima bio za pobačaj, a tko mi je kriv što sam ispao glup, to je moja nesposobnost, to što nisam nanjušio o čemu se radi.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 10/04/2016 : 16:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:

Kako mogu pisati o sebi kad je ovo nekakav forum, ne poznajemo se dobro, ne pijemo pivo zajedno, niti se družimo.
Svačije mišljene je iz-kreirano pod nekakvim utjecajem, moje je po obiteljskom naslijeđu, Bibliji, ne toliko okolini.
Dakle, ja smatram da je pobačaj ubojstvo, ako bi se nešto i neplanski dogodilo, ako bi me neka žena navukla ili prevarila ( imao sam slučajeva, ali sam srećom skužio ) ne bi ni u takvim okolnostima bio za pobačaj, a tko mi je kriv što sam ispao glup, to je moja nesposobnost, to što nisam nanjušio o čemu se radi.

Itekako ovdje pišemo o sebi..
No, ti to ne gledaš tako. Tek sad se ne daš, da pišeš o sebi, kad sam zamolila jedan na jedan. Meni to nije problem bio nikada jer sam oduvijek odgovorna za svoju riječ i svjesna da je nasuprot mene drugo biće, poput mene.

I sad ti je problem pisati o sebi jer se ne znamo, nismo nikad piće popili, ne družimo se, ali ti nije nikakav problem eto meni, kao jednoj ženi, što slučajno jesam, nametati svoje stavove kao jedine ispravne i odlučivati o mom tijelu, mom životu?
Da..tu sam ja, to sam ja, kao predstavnica onih kojima bi ti nametnuo nešto i volio da se ozakoni.
Ali ti je problem pričati o sebi jer se ne poznamo. Nije ti problem što želiš odlučivati o mom tijelu? Nije te sram? Bilo što?
Je ti neugodno barem?
Ja poštivam i uvažavam tvoje religiozne stavove. Zašto me želiš silovati njima? Moje tijelo? A ne poznamo se, nismo čak ni piće popili zajedno..ali i da jesmo, ni tada se ništa ne mijenja, osim što bi u oči gledao osobu kojoj želiš nametnuti da se ozakoni ono što odgovara tebi.
Što ti daje osjećaj da je tvoje mišljenje i odluka ispravnije od moga, iako se radi o mom životu i mom tijelu?
Zar me ne možeš cijeniti i uvažavati puštajući mi da sama odlučim o sebi, svom životu? Zar ne shvaćaš da bi, da možeš, donio odluku za koju ne snosiš posljedice, već ih osjećam ja, možda si mi čak, ne shvaćajući to, ugrozio život. Shvaćaš li to? Da bi svi bili suci kad se donose presude, ali se malo razmišlja o posljedicama.
Nije li to sebično od tebe? Agresivno? A čak se niti ne poznamo.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/04/2016 : 16:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Gle sad me čak optužuješ za nešto. Da smo imali spolni odnos i da si ostala trudna, ono što je u tvom tijelu nije niti moje niti tvoje, u tom slučaju nemamo pravo odlučivati o sudbini živog bića. Jer ne znam kako da ti to drugačije objasnim, na primjeru neke druge žene?, očito ne, jer očito nećeš shvatiti, a sebe guraš u prvi plan.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/04/2016 : 16:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Nisam te qvotirao, niti sam se obratio direktno tebi, qvotirao sam kikiy jer me uvijek navuče na sarkazam.
Dakle, komentirao sam objavu i iznio svoj stav, zar je to zabranjeno?? Izneseš svoj stav, koji je usput različit od tvog, i odmah je to nametanje.

Idem sad gledati United.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 10/04/2016 : 17:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Probala sam ..nema smisla. Plače mi se kad vidim u kom planu bi trebala biti žena koja poziva na razum.

zatucanost i glupost su beskonačne. Cak je i Svemir manji, moj Einsteine.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 10/04/2016 : 17:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
nije vam lijepo ako bi društvo vršilo neki pritisak na vas i određivalo vam, po nekim svojim nahođenjima, koliko biste trebali imati djece, jer vi sami znate što želite i volite..

Ovdje nitko nikome ne propisuje niti nameće koliko bi djece trebao imati, nigdje (osim u Kini) ne postoji neki takav zakon.
quote:

S druge strane, kako to nešto, kao čovjek, ne možeš dopustiti drugima, da sami, u svojoj intimi, sa svojim razlozima i ostalim unutar svoje intime - za koju ti ne znaš, ali niti voliš da se netko u tvoju petlja - odluče o svom životu, tuđa žena (susjedova možda čak) o svojim razlozima, o svom tijelu.
Zašto smatraš da imaš pravo nametati svoje intimne razloge drugima kao jedine ispravne i time uskratiš pravo koje ne bi volio da se tebi uskraćuje.
Tko ili što ti daje osjećaj da su tvoji razlozi i pogledi na svijet i život jedini ispravni i kao takvi moraju drugima biti nametnuti.
Molim te, nemoj mi dogme i parole, već mi TI, kao ljudsko biće odgovori iz nutrine svog bića.

Kad je ljudski život (koji počinje začećem) u pitanju onda je pravo na izbor upitno.
Kažeš "odluče o svom životu, tuđa žena (susjedova možda čak) o svojim razlozima, o svom tijelu"...pa ovdje se radi i o pravu na život nerođenih, a ne samo o "svom životu" i "svom tijelu"...
Bi li ti volila da te majka abortirala???
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 10/04/2016 : 17:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

podrška tisućama i tisućama poljakinja koje su izašle na ulice u borbi za svoja prava.

Jedva da ih je par stotina u pitanju, i to likovi kao što su kod nas Rada Borić i Zoran Pusić. Marginalci koji ne predstavljaju ni 5% ljudi u našem ili poljskom društvu, a kojima se daje medijski prostor kao da ih je 90%.
Neka u Poljskoj stave to pitanje na referendum pa ćeš vidjeti što o tome misli ogromna većina Poljaka.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 10/04/2016 : 17:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Tonto

...i onda će se dsormaz isčuđavati kad ih netko bude nazivao katolibanima. Grozim se tog naziva, odbojan mi je i odvratan, ali ništa drugo niste ni zaslužili.

Što je groznije, odbojnije i odvratnije: biti katoliban ili pederoliberal?
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 10/04/2016 : 17:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message
Pa i da se hoćeš ubiti, društvo ti to ne bi dozvolilo.
Ako to ne bi učinila potajno da te ne uhvate, nego najavila i išla skočiti sa mosta, nije baš da bi ti prošlo to je moj život i mogu raditi sa njime šta hoću.
Ideš u ustanovu zavezana u trendsetersku košulju i na održavanje života.
Možeš ti njima pričati da si bolestan i da je neizlječivo pa da ti je dosta svega, pa da ti roknu inekciju da se ne mučiš, ali nije da bi ti se to ostvarilo.
Drže te na životu protiv tvoje volje, a ako štrajkaš glađu, opet te nahrane na silu.
Ispada da nije lako uzeti ni svoju život, a kamoli tuđi.
Društvo ti određuje puno toga.
Ni frajeri ne bi htjeli u rat, jer zamisli, mogao bi nastradati, pa ako sam odlučujem o svom tijelu nema šanse da idem.
Navodno ne prolazi ta filozofija, pa čak su ponekad i streljali dezertere.
Puno tuđih odluka odlučuje o našem tijelu i mogučnostima postupanja sa njime tako da ni pobačaj nije izuzetak.
Pustiti ljude individualno da odlučuju ili na referendum najvjerojatnije nije najsretnije rješenje jer je sve to vrlo kompleksno.
Inače nisam protiv pobačaja u nekim slučajevima da me se ne bi krivo protumačilo.
Puno je mogućih komplikacija od zdravstvenih do moralnih da bi bio tvrdih stavova.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 10/04/2016 : 17:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

...i onda će se dsormaz isčuđavati kad ih netko bude nazivao katolibanima. Grozim se tog naziva, odbojan mi je i odvratan, ali ništa drugo niste ni zaslužili.

Jedino zaista grozno, odbojno i odvratno si ti i tvoje pitanje. Ti si zla osoba. Aj bog.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 10/04/2016 : 17:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

Jedino zaista grozno, odbojno i odvratno si ti i tvoje pitanje. Ti si zla osoba. Aj bog.

Prepoznao si se kao ovo drugo?

Edited by - dsormaz1 on 10/04/2016 17:41:57
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 10/04/2016 : 17:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:

quote:
nije vam lijepo ako bi društvo vršilo neki pritisak na vas i određivalo vam, po nekim svojim nahođenjima, koliko biste trebali imati djece, jer vi sami znate što želite i volite..

Ovdje nitko nikome ne propisuje niti nameće koliko bi djece trebao imati, nigdje (osim u Kini) ne postoji neki takav zakon.
quote:

Kad je ljudski život (koji počinje začećem) u pitanju onda je pravo na izbor upitno.
Kažeš "odluče o svom životu, tuđa žena (susjedova možda čak) o svojim razlozima, o svom tijelu"...pa ovdje se radi i o pravu na život nerođenih, a ne samo o "svom životu" i "svom tijelu"...
Bi li ti volila da te majka abortirala???

Znaš što, nemam više strpljenja da se vrtim u vašem zatvorenom krugu skupa s vama, samo ću jedno reći.

Pri punoj svijesti i zdravoj pameti izjavljujem ovdje da ne postoji na forumu i šire veći protivnik pobačaja od mene. Ne postoji žena koja možda više od mene, u svojoj intimi, prezire žene koje se olako na pobačaj odluče jer nisu pazile, jer im se omaklo i jer je pobaciti lako. Nema te osobe koja bi me na pobačaj nagovorila da otkrijem da mi je trudnoćom ugrožen život. Sve bih karte položila u svoju snagu i medicinu. Borila bih se kao lavica ali nikada ne bih mogla abortirati jer sam previše svjesna dragocjenog života i osjećaja i ljubavi u sebi. No, to je moja intima.
Uvijek ću se boriti kao lavica za prava ostalih žena, jer kao što je ovo moja odluka, tako svako biće ima pravo da odlučuje o sebi, svom životu i donosi svoje odluke samostalno u okviru zakona.
Ukoliko bi im nekim zakonom bilo oduzeto pravo da autonomno donose odluke, a nisu proglašeni nesposobnima za samostalno donošenje odluka - borit ću se protiv takvih zakona.
Zabranom abortusa neće biti manje abortusa, biti će samo manja statistika, a povećan broj komplikacija i smrtnih slučajeva.
Crkvetina bi se umjesto zabranama, kad se već petlja u svjetovno, trebala baviti edukacijom mladih žena i muškaraca i učiti ih odgovornosti i posljedicama. No, edukacija i crkvetina je oksimoron zbog kojeg bi ona umanjila svoj utjecaj jer što je narod zatucaniji, to je sigurnija njezina vladavina.
Za crkvetinu posebno mjesto ima žena, zatucan muškarac koji će na nju paziti jer smo mi vražje babetine koje se baš prkosno ne damo. I nije crkvetini do nevine dječice - ona su samo još jedan njezin instrument vladanja i pokoravanja. Edukacija novih naraštaja su tamjan, češnjak i srebrni metak u jednom - drito u srce ovog demona.

Jesam sve rekla?

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 10/04/2016 : 17:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

quote:

podrška tisućama i tisućama poljakinja koje su izašle na ulice u borbi za svoja prava.

Jedva da ih je par stotina u pitanju, i to likovi kao što su kod nas Rada Borić i Zoran Pusić. Marginalci koji ne predstavljaju ni 5% ljudi u našem ili poljskom društvu, a kojima se daje medijski prostor kao da ih je 90%.
Neka u Poljskoj stave to pitanje na referendum pa ćeš vidjeti što o tome misli ogromna većina Poljaka.

a kad se u sloveniji sabere pedesetak manijaka onda ladno staviš cifru na tisuće njih..[}:)
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 10/04/2016 : 18:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message
Talibanizacija istocne evrope znaci u punom jeku.
Trebalo je u tim zemljama demokratiju uvoditi polako,
Ne za dan nego nekih 100 gobina.
Ps, na zapadu se i Balkan ubraju u istocnu evropu.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 10/04/2016 : 18:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

koji si ti kontradiktorni lik, neopravdano optužuješ “ desničare “ za predatorstvo, a zagovornik si klasičnog ubojstva.

zagovaram klasično ubojstvo? uh, onda znaš što moraš učiniti... pod hitno obavijestiti nadležne institucije. alarmirati javnost, spasiti nevine. locirati, uhititi, transferirati... ajde, brzo, možda spriječiš genocid.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/04/2016 : 18:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

koji si ti kontradiktorni lik, neopravdano optužuješ “ desničare “ za predatorstvo, a zagovornik si klasičnog ubojstva.

zagovaram klasično ubojstvo? uh, onda znaš što moraš učiniti... pod hitno obavijestiti nadležne institucije. alarmirati javnost, spasiti nevine. locirati, uhititi, transferirati... ajde, brzo, možda spriječiš genocid.

Ha, ha, ha, uvijek me nasmiješ sa svojom bezidejnim postovima. Opsjednut si politikom i to do bola.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/04/2016 : 18:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Meni je žao zbog etiketiranja, da je nešto zatucano, da je netko zatucan. Nadam se da će se jednog dana vratiti vrijednosti naših starih, jer ova moderna mjerila vode u propast.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/04/2016 : 18:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

dsormaza osobno poznajem, znam da nije zao, niti podao. Tebe osobno ne poznajem, ali svojim pisanjem pokazuješ veliku količinu negativnosti.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/04/2016 : 18:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by senokute

Talibanizacija istocne evrope znaci u punom jeku.
Trebalo je u tim zemljama demokratiju uvoditi polako,
Ne za dan nego nekih 100 gobina.
Ps, na zapadu se i Balkan ubraju u istocnu evropu.

Koji Balkan, ja živim u Panoniji?
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 10/04/2016 : 18:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:

Meni je žao zbog etiketiranja, da je nešto zatucano, da je netko zatucan. Nadam se da će se jednog dana vratiti vrijednosti naših starih, jer ova moderna mjerila vode u propast.

Ne moraš se nadati. Već se odvija. Sva ta moderna mambo-jumbo stvorenja odlaze iz zemlje, ostat će vam vaša lijepa naša jer nema koristi (po)trošiti život na nešto što ne valja.
Nitko u povijesti, do li samih Hrvata, neće nositi na duši nestanak Hrvata.

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 10/04/2016 : 18:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message
I ja sam dinarac
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/04/2016 : 19:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

Ne moraš se nadati. Već se odvija. Sva ta moderna mambo-jumbo stvorenja odlaze iz zemlje, ostat će vam vaša lijepa naša jer nema koristi (po)trošiti život na nešto što ne valja.
Nitko u povijesti, do li samih Hrvata, neće nositi na duši nestanak Hrvata.

Misliš nestanak starih Europljana, pa proces uništavanja stare Europe je u tijeku, možda se ipak nešto dogodi, probude se pa počnu vjerovati u stare vrijednosti.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 10/04/2016 : 19:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by senokute

I ja sam dinarac

Eto, kakav vražji Balkan.
Go to Top of Page
Page: of 47 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000