Kako je islo to menjanje garderobe kod MNa prvo je nosio jaknu sa detelinom i ispod crvenu kosulju sa maramom Onda je Diso poceo da ga crta u onoj majici sa V izrezom I kad je ponovo poceo da nosi jaknu sa detelinom i belu/sivu majicu ispod?
pa čuj, Mr. No je pravi kicoš, voli da se dotera, nije to Tex ili Zagor pa da skroz u jednoj prašnjavoj majici/košulji skita naokolo
imao je i on kao i DD vise vrsta istih jaknu (kod DD istih kosulja i jakni)
sto se MN tice nisam mislio na razlicitost naslovnica i unutrasnjosti, nego na jaknu koju je nosu od pocetka u samom stripu, i koju je kasnije promjenio, isto kao i cizme tacno kada se to desilo ... trebao bih sada provjeriti = prekopati, ali trenutno ne mogu, hm, valja pogledati vec naslovnice, i ako me sjecanje ne vara to je broju 241, gdje pocinje americka saga i njegov beg iz Manausa, unistenje prvoj pajpera (i ocigledno i cjelokupne kolekcije odjece te cizmi :D)
edit: a bijela majica umjesto crne se prvi put pojavljuje na naslovnici 274, pri povratku u Manaus
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
pa Mr.No nije promjenio samo majicu, nego i pištolj. Od početnog kolta sa dugom cijevi, kojeg je nosio naopako okrenutog (kao Zagor) do nešto modernijeg kolta sa skračenom cijevi....
vec rekoh, pusti ti naslovnice koje je Ferri brljao po svome (vec je bilo govora o tome, cak je Diso to komentirao), nego usporedi crteze u samom stripu od pocetka i kasnije
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
U onoj jednoj epizodi koju je crtao Ferri je radio Mister Nou jaknu po svome, takav stil su preuzeli Donatelli i Bignotti u slijedeće dvije. Već u svojoj prvoj priči Čovjek iz Gvajane Diso je uveo svoju verziju koju je kasnije prakticirao i kada je preuzeo naslovnice.
Danas odgledao film Rundown koji djeluje kao ekranizacija nekih pilotovih avantura, Amazona, piper, potraga za skrivenim idolom, moderno ropstvo, pobunjenici, ma avantura od početka do kraja, evo čak i na piperu ima djetelina nalik Mn-ovoj
When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.
Pogledao imdb i vidim postavu glumaca, vjerujem da sam taj film gledao, ali brijem da se zvao "welcome to the Jungle". Zar je moguce da ima dva radna naslova...cudno u prijevodima znam da su njemci najgori imaju za svaki origigi naslov jos podnaslov dugacko skoro kao roman. Maldiçao!
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Bignoti je s vremenom preuzeo Disov stil crtanja s majicom, ne sjećam se kad je to počelo, možda baš negdje u ovim zadnjim brojevima što ih je izdao Libelus. Trebalo bi prekopati kad je i kako što počelo, vezano uz garderobu.
Bignoti je s vremenom preuzeo Disov stil crtanja s majicom, ne sjećam se kad je to počelo, možda baš negdje u ovim zadnjim brojevima što ih je izdao Libelus.
Dogodilo se to puno ranije, već u epizodi Bog jaguar koji je izašao kao 17. Libellusova knjiga.
U srednjoj skoli sam kupio preko frenda tamnoplavu spitfire-icu bas kao posvetu MNOu. O,Yes! Bila je zakon. Kasnije sam i kupio tamnoplavu "Alpha Industries", jer me uvijek neodoljivo podsjecala na avanturisticki duh MNoa i taj nostalgicni duh 50-tih godina. I dan danas nosim slicu koznu jaknu kakav ima na onim coverima od povratka u New York.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Predzadnja najava u ovoj našoj novoj turi rezervirana je za 73. knjigu Mister Noa, a naslov joj je “Veracruz”. Scenarij ove priče potpisuje Alberto Ongaro (Alfredo Nogara), crtež Raffaelle Della Monica, a u Italiji je objavljena u originalnim brojevima 162-164 redovne serije u razdoblju od studenog 1988. do siječnja 1989. godine. Premda vjerojatno svi ljubitelji našeg pilota to već znaju, evo još samo i podatak da prije čitanja ove knjige ne bi bilo loše baciti pogled i na priču “Krvna zakletva” koju smo objavili u 63. knjizi. Na kraju, još samo informacija da će cijena “Veracruza” tijekom prva dva mjeseca biti 156 kuna, a potom regularnih 195. Evo kako izgleda Mister No 73:
Ja se sjećam da sam imao baš ovu treću naslovnicu u LMS izdanju i da sam to čitao u staroj djedovoj kući koja je srušena 1991. Baš zbog takvih uspomena te priče imaju posebnu vrijednost.