Gradska knjižnica Zadar organizira prvi Festival stripa - Zbirka 74! Od 23. do 25. svibnja u Multimedijalnoj dvorani i Ogranku Bili brig održat će se niz radionica koje će voditi Krešimir Biuk, Robert Solanović Bob, Fran Strukan, i Ivana Glavaš Bakija (Naklada Iris Illyrica). U preko 25 godina postojanja, zbirka stripova u Gradskoj knjižnici Zadar svojim je obimom te vrijednim i rijetkim naslovima postala "mekom" stripoljubaca u Zadru, pa je sazrelo vrijeme da se organizira višednevni festival posvećen upravo ovom vidu umjetnosti.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
bravo vi, a iako sam u toj branši ipak nisam znao podatak da Zadarska knjižnica posjeduje 20 tisuća (!!!) naslova što po obimi, a najvjerojatnije i regionalnosti, predstavlja impresivnu brojku uz još i nabavku svjetski najnovijih i eminentnih naslova, ovo iskaće iz okvira regionalnosti, ovdje je potrebno napomenuti da to predstavlja najveću tu zbirku u Hrvatskoj te vrste, mislim da ni Gradska knjižnica u Zagrebu ne posjeduje toliko naslova generalno, volio bih da ikako bude moguće da prisustvujem ovom događaju
U ponedjeljak je postavljena izložba, nezgodno je fotografirati jer su panoi sa tablama uz veliki stakleni zid pa se svijetlo lomi točno na panoima, ali evo ipak nekoliko fotografija:
impresivno i izvrsno da su panoi naspram prirodnom svjetlu... ali, samo sad sam i zinio malo... Tomislav Košta - pa nije li to dirigent iz Zadra i voditelj ženskih klapa "Garofuli" iz Bibinja, slušao sam ih u par prilika uživo. Čak mi se čini da je postao asistent ili slično na Zadarskom Sveućilištu. Ako je on, još i ovakve stripove da radi: ma mrak izgledaju!!! Je li to negdje objavljeno pa da nabavim?
Trebao sam ovu subotu skočit do doma, ali mi je nešto iskrslo. Inače bih sigurno pohodio ovo događanje.
Za vrijeme srednje škole sam obično morao provoditi cijeli dan u Zadru (ujutro praksa ili trening, škola popodne i obrnuto). Nekako sam morao ispunjavati rupu od 3-4 sata pa mi je GK bila kao drugi dom, samo s više stripova (i glazbe, koju sam posuđivao).
Bravo za ideju, ovo je dobitak za Zadar i okolicu.
impresivno i izvrsno da su panoi naspram prirodnom svjetlu... ali, samo sad sam i zinio malo... Tomislav Košta - pa nije li to dirigent iz Zadra i voditelj ženskih klapa "Garofuli" iz Bibinja, slušao sam ih u par prilika uživo. Čak mi se čini da je postao asistent ili slično na Zadarskom Sveućilištu. Ako je on, još i ovakve stripove da radi: ma mrak izgledaju!!! Je li to negdje objavljeno pa da nabavim?
Nisam taj😊. Mislim da smo i rod, ali nismo se upoznali. Album bi triba u 2017. izaći. Možda i prije.Dovršavam posljednje 3 table. Ostalo ovisi o izdavaču.
Nisam taj😊. Mislim da smo i rod, ali nismo se upoznali. Album bi triba u 2017. izaći. Možda i prije.Dovršavam posljednje 3 table. Ostalo ovisi o izdavaču.
jedino mogu reči da: čestitam ti, svaka čast na dobro obavljenom radu vidi se da znaš sa bojama, sve su kompetentne i uklapaju se u cijeli spektar jedna između druge a i prijelazi su fini, ne prenapadni, čak akvarel daj dovrši te 3 zadnje table što prije da bi mi mogli u tome uživati! ;o)) e da, i tko je izdavač?
Fala na čestitkama. Izdavač - u načelu smo se dogovorili, ali sve u svoje vrime:-). Posao skiciranja i slikanja je skoro pa gotov. Ostaje posložit kojih desetak str u kompu i eto...bilo je ovo duuugo putovanje, koje (baš sam računao nešto ovih dana) kad izuzmem sve druge poslove koje sam odrađivao između pojedinih tabli, ne bi trajalo više od godine dana. Album godišnje bila bi realna opcija da zarađujem kao strip crtač, u nekom idealnom svitu:-).