Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
SSM
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](avatars/1078460476.jpg)
Bosnia and Herzegovina
985 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 22/05/2016 : 17:26:29
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Citam ovih dana Dampyrovu sagu od broja 97-100, a nastavlja se i dalje na 101-icu, a mozda i dalje ne znam, upravo sam dovrsio stotku. Meni je ovo medju vrhom Bonellija, odmah iza Serrinih tehnodroida i jedan od vrhunaca meni poznate strip umjetnosti, nikakav BD se ne moze mjeriti s ovakvim Bosellijevim genijalnostima, a crtaju pazi sad: Bocci, Majo Rossi i Andreucci![](hail.gif) Tuce svakog Bosellijevog Zagora, uvjerljivo i Nestalog i Osvetu voodoo i Cibolu![](hail.gif)
Isplati li se preskočiti 40-tak brojeva i pročitati tu sagu, ili ići redom? Čitam italijanske skenove |
No one gets out of childhood alive. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
nagor
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/zag2.jpg)
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 22/05/2016 : 17:29:49
|
Ja sam došao do onih vampirskih rockera iz močvare. Očekivao sam više. Očekivao sam jednu laganu gradaciju kontinuiteta i mitologije i sve to umotano u priče sa tematikom alternativne povijesti, a 80 posto Dampyra je akcija (barem to što sam čitao). Caleb odnosno praške epizode pokušavaju, ali previše su nametane... baš se osjeti da bi te praške priče profitirale da je to Boselli barem malo produžio. Nijedna priča me nije oduševila. U biti, najsolidnija priča mi je bila Lamiah. Najbolje vjerojatno tek dolazi.
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
985 Posts
|
Poli
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 22/05/2016 : 18:17:43
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by solar
Nabavio sam prva četiri broja, kad se Dampyr već toliko hvali red je da i ja barem pokušam.
ma ja sam procitao sve Dampyre Veselog Četvrtka i prvi pridjev koji mi pada na pamet jest - dosadno
Buuuuuuuuuuuuuh! ![](icon_pirat.gif)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/cloud.jpg)
Japan
2649 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 22/05/2016 : 18:49:22
|
SSM ne ni slucajno, ako imas vremena i jako puno strpljenja na kraju se isplati jer je dozivljaj vrhunski. Preskakati toliko epizoda medju kojima su brojne kljucne Bosellijeve (kontinuitet) stvarno nema smisla. Ovo ipak nije Julia, Tex, Dylan ili Zagor da mozes random citati epizode. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
985 Posts
Posted - 22/05/2016 : 20:03:35
|
Ok, Guida, čitam sve, hvala puno na savjetu :) Meni je Dampyr vrhunski strip i zaista je neopravdeno zapostavljen na ovim prostorima. |
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 22/05/2016 : 20:52:24
|
Nabavio sam prva četiri broja, kad se Dampyr već toliko hvali red je da i ja barem pokušam.
ma ja sam procitao sve Dampyre Veselog Četvrtka i prvi pridjev koji mi pada na pamet jest - dosadno
Dat ću mu šansu pa ćemo vidjeti. |
|
srleb
Average Member
![](AvatarUpload/elt.JPG)
Serbia
634 Posts
Member since 08/11/2006 |
Posted - 23/05/2016 : 18:45:58
|
Dat ću mu šansu pa ćemo vidjeti.
daj mu sansu, neces se pokajati.
@supermark dosadan!? a koji boneli ti nije dosadan? |
Pozdrav!!! |
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Posted - 25/05/2016 : 08:03:15
|
Ken Parker!
moguce, ja njemu nisam dao sansu :) kada sam bio klinac, nije mi se svidjao crtez, a sada nisam imao prilike da ga citam. |
Pozdrav!!! |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Patschak.jpg)
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
985 Posts
Posted - 02/06/2016 : 08:43:28
|
Sjajno :) Vikinzi, nordijske bajke, trolovi... Nešto slično kao u Dampyr 34, Pod vuklanom, |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Posted - 16/06/2016 : 11:15:31
|
Imali ni neka informacija od VC-a kada izlazi sledeci trobroj? Ili mozda neki drugi izdavac ima nsto u planu?! |
Pozdrav!!! |
|
zlatan bihac
Advanced Member
![](AvatarUpload/Bihac.gif)
Bosnia and Herzegovina
7780 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 16/06/2016 : 14:04:05
|
ne vjerujem da će baš ubrzo novi dampir jer imaju oni još dosta toga za objaviti šta nije odavno išlo kao npr. nova knjiga dragonera ili knjige texa, mister noa ili martija, dok je dampir ipak išao relativno nedavno,po tempu kakav imaju vč knjige... |
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
985 Posts
Posted - 20/06/2016 : 11:04:44
|
![](http://www.stripovi.com/naslovnice/Dampyr/TN/TN_DP_SR_43.jpg)
Dampyr 43/44: Legenda o Amber / Crni pečat
Teško je u par redova napisati ono što je obuhvaćeno u ove dvije epizode. U potrazi za škotskom spisateljicom, Dolly MacLaine, koja u svojim djelima fikcije opisuje starijeg Draku, Amber i još neke druge arhivampire (što znači da raspolaže informacijama koje bi pomogle našem Dampiru), Harlan stiže u Vels i suočava se sa podzemnim svjetovima, starim legendama, zmajevima, malim narodom, velškom kraljicom, potomcima kralja Artura i vitezova okruglog stola... Kakva epska priča! Siguran sam da je Boselli mogao umjesto Dampyra staviti ovdje Zagora i epizoda bi već bila proglašena legendarnom.
Što se tiče crteža, Laurenti je ovdje razvalio, a po prvi put je neko uspio prikazati Teslu pravom kokom :)
Ocjena: 10/10 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Japan
2649 Posts
Posted - 20/06/2016 : 16:11:25
|
Zapamti dobro tu i sve iduce Bosellijeve epizode, a pogotovo one koje idu u dva broja. Prica ce se sve vise i vise nadogradjivati da bi se sve rasplelo u ubitacnoj sagi u brojevima 97-102. Keep goin' kolega![](icon_smile_wink.gif) |
|
risbozg
Advanced Member
![](avatars/1081539176.jpg)
Croatia
15926 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 20/06/2016 : 19:08:59
|
Zapamti dobro tu i sve iduce Bosellijeve epizode, a pogotovo one koje idu u dva broja. Prica ce se sve vise i vise nadogradjivati da bi se sve rasplelo u ubitacnoj sagi u brojevima 97-102. Keep goin' kolega![](icon_smile_wink.gif)
97-102 samo veliki optimisti mogu vjerovat da će to biti izdano na ovim prostorima..dao bog ali čisto sumnjam |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2649 Posts
Posted - 20/06/2016 : 20:54:30
|
quote: Originally posted by risbozg
Zapamti dobro tu i sve iduce Bosellijeve epizode, a pogotovo one koje idu u dva broja. Prica ce se sve vise i vise nadogradjivati da bi se sve rasplelo u ubitacnoj sagi u brojevima 97-102. Keep goin' kolega![](icon_smile_wink.gif)
97-102 samo veliki optimisti mogu vjerovat da će to biti izdano na ovim prostorima..dao bog ali čisto sumnjam
Nisam htio sipati sol na ranu, obratio sam se direktno SSM-u jer je rekao da cita italijansko. Sta da kazem, procijenite da li imate vremena nauciti italijanski, danas u internet doba ne treba nikakav skupi i beskrajni tecaj. |
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
985 Posts
Posted - 20/06/2016 : 22:26:17
|
Hvala Guida. Vidi se da Boselli gradi kontinuitet epskih proporcija, zaista je pravo uzivanje citati jednu po jednu epizodi, uzivati u toj velikoj prici. Moram samo poceti voditi biljeske jer zapamtiti sve ovo je - nemoguce :)
@riszozg davno sam prestao biti optimista, naucio italijanski i razbio barijeriru citanja skenova :) |
Edited by - SSM on 20/06/2016 22:29:54 |
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
985 Posts
Posted - 22/06/2016 : 08:35:08
|
![](http://www.stripovi.com/naslovnice/Dampyr/TN/TN_DP_SR_45.jpg)
Dampyr 45: Vampir iz Highgatea
Interesantno je da je ova avantura najavljena već u broju 42, kojeg je pisao Ostini, što će reći da autori sarađuju radi kontinuiteta. Na italijanskom forumu Dampyra, Boselli je potvrdio da kada neko drugi piše scenarij, on lično prolazi i odobrava stranicu po stranicu.
Epizoda je odlična. Poslije Sjeverne Irske i Velsa, Harlan, Draka i Kurjak dolaze u London u potragu za još jednim arhivampirom, koji će se opet pokazati kao tvrd orah. Interesantno kako nakon prvih dvadesetak epizoda, kada je Dampyr sa lakoćom savladavao prepreke, sada ima puuuno problema da savlada ove moćnije vampire, a ponekad i totalno izvisi.
Crtež fenomenalan. Mnogi na ovom forumu smatraju da Tex ima najbolji crtež, ali meni je bolji na Dampyru jer nema toliko praznog prostora i bjeline; često su veoma detaljno nacrtani interijeri dvoraca, eksterijeri velikih palača, ulice modernih i srednjovjekovnih gradova...
Ocjena: 8.5/10 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|