Sjećam se da se nešto bilo šuškalo o ovome kad je bila otkrivena mračna prošlost Jimmyja Savilea (kojega su njegovi prijatelji na visokim položajima, sve do kraljevske obitelji, štitili dok je on slobodno silovao na stotine djece), međutim ovaj link je prvi kojeg sam vidio a da se detaljno bavi globalnim lancem pedofilije među brojnim osobama visokog ugleda i na visokim pozicijama, često s okultističkim kontekstom.
Apsolutno je nevjerojatno koliko ima dokaza za ovakve stvari. Dok FBI ne bilježi niti arhivira slučajeve spolnog zlostavljanja djece, svako malo izroni jedan skandal s upletenim političarima, bankarima i drugim moćnicima. Koliko god sve to ludo zvučalo, opet nema šanse da je samo slučajnost što toliko djece iz različitih pozadina i država diljem svijeta svjedoči o jednim te istim stvarima, bizarnim, pedofilskim ritualima u kojima su često uključeni ljudi iz visokog društva.
Evo linka na dokumentarac Conspiracy of Silence (1994), koji se bavi aferom "The Franklin Coverup", gdje je otkriveno kako je utjecajan biznismen i političar Lawrence King držao pedofilske fešte. Otkriva se i da je on bio tek sitan pijun u cijeloj ovoj igri gdje se pedofilija i okultizam koriste kao sredstvo ucjene i kontrole među višim krugovima društva. Dokumentarac je bio zabranjen 1994. nakon što su se neki nepoznati kongresmeni prijeteće obratili TV-postaji. Većina kopija je uništena, međutim jedna gruba verzija je procurila na YouTube:
To mi kažu i u društvu kad počnem s ovim temama. Pa dobro, kad se o psihopatsko-pedofilskim engleskim lordovima ne može razgovarati ni u društvu ni na stripovskom forumu, pa di onda može? ;)
Da, True Detective je i više nego inspiriran ovakvim događajima. Tu je naravno još i film Eyes Wide Shut koji se bavi nešto drugačijim, ali ipak srodnim temama...
Sad sam tek ovo pročitao (u pitanju je dopunjeniji članak o stravičnom slučaju Dutroux. Ovako nešto neopisivo užasno, ne znam, ostavlja me bez teksta. Ovo bi svatko trebao pročitati, iako očito nije za one slabog želuca.