forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Zlatno doba (ne)ratovanja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/07/2016 : 22:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
ili zatišje pred buru?

Statistički sve manji broj ljudi gine u ratovima.
osim sukoba u Siriji,Iraku i još par raspalih država ratovanje postaje teška iznimka,pogotovo međudržavno.
npr prošle godine u ratovima diljem svita izginilo je oko 200 000 ljudi, više nego duplo manje šta je ubijeno u raznim deliktima (gotovo pola milijuna)
4 puta manje nego šta je bilo samoubojstava (preko 800 000 )
i skoro 7 puta manje nego poginulih u prometnim nesričama.(oko 1,3 milijuna)

Pitanje je oče li ratovanje sasvim nestat odnosno smanjit se do minimuma ili če se ponovo razbuktat?

Choices:

Buducnost je potpuni nestanak rata
Nestat ce ali ne tako brzo
Ovo je samo zatišje pred buru
Ne znam

Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/07/2016 : 22:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Prva i druga opcija se ne iskljucuju, glasam za njih
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/07/2016 : 22:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ratova je uvijek bilo i bit će, i sad smo u ratu sa svim masovnim ubojstvima od Pariza preko Istanbula do Dhake, samo što se više ne vode na klasične načine.

Tako da sam glasovao za "zatišje pred buru", jer je jedina koliko-toliko realna opcija.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 03/07/2016 22:52:48
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3017 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 03/07/2016 : 22:59:09  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Klasicni ratovi i nemaju vise smisla u nekoj vecoj mjeri,ubija se sve inteligentnije.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 03/07/2016 : 23:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
klasičnih ratova klasičnim sredstvima je ionako sve manje i manje, jedino u slučajevima kada je jedna strana tehnološki i ratno inferiornija naprama druge strane koja je superiornija
puno se para ulagalo i utuklo u specijalistička obućavanja vojnika danas nisu to sada više klasični prašinari (na Zapadu...)
ali ipak rat nije nestao, dapaće ratuje se svaki dan svakodnevno i to u - cyberprostoru

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/07/2016 : 23:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ratova je uvijek bilo i bit će, i sad smo u ratu sa svim masovnim ubojstvima od Pariza preko Istanbula do Dhake, samo što se više ne vode na klasične načine.

Tako da sam glasovao za "zatišje pred buru", jer je jedina koliko-toliko realna opcija.

i sa svim tim teroristima veče su ti šanse daš sam sebi presudit.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12525 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 03/07/2016 : 23:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Šteta da propadne toliko oružje.

Have mercy
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 03/07/2016 : 23:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Samo da rata ne bude...
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 03/07/2016 : 23:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message  Reply with Quote
Ratovi su obrnuto proporcionalni broju zemalja ili alijansi koje su u posjedu nuklearnog oružja. Ratovi će nestati, i to poslije nuklarnog Armagedona. Prije ili kasnije će se morati desiti, jednostavno previše je psihopata na ovom svijetu koji vedre i oblače. Do sada smo ga izbjegli stotine puta samo zahvaljujući Svetom Slučaju. Guglajte Vasili Arkhipov

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.

Edited by - Dranki on 03/07/2016 23:37:19
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/07/2016 : 00:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Svaki rat zahtijeva gomilu para, samoubojstvo je puno jeftinije jer tu ne treba ni metka.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 04/07/2016 : 07:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
ja sam za ladni rat.dobro dođe do po ovoj sparini.

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38104 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/07/2016 : 08:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Cekajte da dodje Hombre.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 04/07/2016 : 13:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Mene vise zanima dal je pre 20 veka bilo ratova izmedju jugoslavenskih naroda?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38104 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/07/2016 : 13:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

nece ratovi nikada prestati, treba nekome i uvaliti svu ovu kolicinu oruzja koji se proizvodi i zaslusiti svoj dio suskavaca te sjebati regije/zemlje, da bi se na njima kasnije opet moglo zasluziti

jeste da su danas na tapeti i drugaciji tipovi ratovanja, bez metaka, ali i ovi konvencionalni ce ostati ... kali yuga jos traje, taaaaamna je noc za zoru covjecanstva ...

Earth MAP: the situation in the world of today, all major conflicts, disputes & issues
http://www.mediafire.com/convkey/b30c/v4vqqfiwgmqwfqqzg.jpg

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/07/2016 : 19:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
tamna al nikad svitlija

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38104 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/07/2016 : 20:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

tamna al nikad svitlija

ma to je samo bljesak

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/07/2016 : 20:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
zahvaljujuči tom bljesku i nema večih klanja med državama.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/07/2016 : 21:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Zrakoplovstvo je u potpunosti preuzelo moderno ratovanje, a što se tiče vojnika oni više nisu topovsko meso nego visoko obučeni profesionalci (barem u zapadnom svijetu), što i ima logike jer bolje 100 profesionalaca nego 1000 nas kaj su pokupili s ceste i dali pušku u ruke. Za svjetski rat mislim da se neće desiti (barem ne skoro) a ako se i desi po meni su velike šanse da se neće desiti u Europi nego na nekom drugom žarištu. Ali puno je vjerojatniji produžetak ovakvih nazovimo ih regionalnih ratova poput ovoga u Siriji.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/07/2016 : 21:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
pa i trenutni ratovi su više rasapi država ili režima i hranjenje na njihovim lešinama raznih skupina i probisvijeta.

Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3023 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 04/07/2016 : 23:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
pitanje nije na mjestu.
niti se išta smirilo niti je ikakvo zatišje.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/07/2016 : 05:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
pitanje je itekako na mistu a statistika je neumoljiva.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 05/07/2016 : 07:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
ako će biti rata,onda nek bude atomski.nek bubne jedna atomika kod komšije mi u dvorište. kupio novi auto pa se bahati po komšiluku

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 05/07/2016 : 22:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Prva i druga opcija se ne iskljucuju, glasam za njih

nadam se i ja tome dvoje, bio sam u ratu ali ne mojem...

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/07/2016 : 04:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
sudjeluješ u tuđin ratovima? cc

Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 06/07/2016 : 10:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Glasao za zatisje pred buru...
Ili to ili druga opcija, mada postoje ogromne tenzije u svetu, i jedan dogadjaj ce otpoceti sve

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12525 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 06/07/2016 : 10:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Zrakoplovstvo je u potpunosti preuzelo moderno ratovanje, a što se tiče vojnika oni više nisu topovsko meso nego visoko obučeni profesionalci (barem u zapadnom svijetu), što i ima logike jer bolje 100 profesionalaca nego 1000 nas kaj su pokupili s ceste i dali pušku u ruke. Za svjetski rat mislim da se neće desiti (barem ne skoro) a ako se i desi po meni su velike šanse da se neće desiti u Europi nego na nekom drugom žarištu. Ali puno je vjerojatniji produžetak ovakvih nazovimo ih regionalnih ratova poput ovoga u Siriji.

Je al u kurcu.
Osim ako misliš da je napad USA i saveznika na Irak odnosno Libiju ili Srbiju moderan način ratovanja. Tu je jedna strana bila totalno dominatna. Kao da recimo 10-godišnjeg dječaka pošalješ u ring s Tysonom.

"Moderan" način ratovanja bi vidjeli, recimo, da NATO (USA) udari na Kinu ili Rusiju.

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000