Author |
Topic |
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/07/2016 : 16:28:43
|
quote: Originally posted by swamp thing
Bolje da nije. Radije bih pogledao superherojski film bez humora, nego sa hrpom bezveznih "vickastih" doskočica.
Slazem se. Iako mi je u Wonder Woman traileru skroz okej onaj fazon na kraju. Ali za Justice League mislim da nema potrebe za humorom, cinizmom da, ali humorom ne. A i pogledao sam oba trailera opet, bolji mi je ovaj za WW, vise se njoj radujem nego Justice Leagueu. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 24/07/2016 : 22:47:18
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by swamp thing
Bolje da nije. Radije bih pogledao superherojski film bez humora, nego sa hrpom bezveznih "vickastih" doskočica.
Slazem se. Iako mi je u Wonder Woman traileru skroz okej onaj fazon na kraju. Ali za Justice League mislim da nema potrebe za humorom, cinizmom da, ali humorom ne. A i pogledao sam oba trailera opet, bolji mi je ovaj za WW, vise se njoj radujem nego Justice Leagueu.
Upravo suprotno. U svakom Justice League crtiću Flash i/ili Green Lantern su šaljivđije i ima humora tu i tamo.
Problem je što DCEU ni sam ne zna što želi. BvS je bio preozbiljan, pretenciozan, s usiljenim pokušajima cinizma one bijede od Luthora. Film je omražen i sad okreću novi list. No problem je što sad bacaju usiljen humor i tako predstavljaju film, što nije dobro. Trebali su prvo predstavljanje Justice Leaguea predstaviti epski, a ne kao da Vin Diesel okuplja Fast and Furious ekipu s komedija muzikom. A onda humor slobodno staviti u sam film, pametno i gdje treba.
Pogledajte samo trailer za Doctor Strange. Bit će ozbiljan, a ne mračan. Epski, a ne pretenciozan. I tako trailer djeluje. Predstave epski, magičan, misteriozan film. I onda na kraju trailera stave fora doskočicu da se vidi da je to i dalje Marvel i da neće biti samo why-so-serious.
A DC ide iz jedne krajnosti u drugu. I ne uspijeva im. Ok je Suicide Squad, to je ludo i to čini se zabavno, i pametno ludo. No Justice League treba biti predstavljen ozbiljno i epsko, ali ne patetično i pretenciozno kao BvS. I nek stave i koju doskočicu, ali ne da je 3/4 teasera usiljen humor. Je li za to kriv Snyder kojem su rekli da ubaci humor, a očito je da mu to ne leži, ili netko drugi, ne znam. No DCEU se trudi, ali gubi. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/08/2016 : 21:17:48
|
Meni se kao najveći problem ispostavlja to što su adaptacije DC-jevih stripova uvijek vrlo pretenciozne, i u ideji i u izvedbi, a suštinski se svode na pokušaje kreiranja mitskih priča napumpano "većih od života", ali trivijalnim sredstvima i načinima.
Oni su kao ozbiljni i ne žele humor, ali se ta "ozbiljnost" svodi na patetiku i pozerstvo uz naglašene stilizacije i posezanje za kičem. Kod Marvela ima i stilizacija i kiča, apsolutno, ali se pretencioznost uglavnom ne vidi (osim dijelom u Osvetnicima), a i često naglašeni humor je tu da sve usmjeri prema zabavi i nepretencioznosti.
DC-jevci sebe shvaćaju pretjerano ozbiljno, a htjeli bi da ih takvima doživi i publika, dok su Marvelovci inteligentniji i znaju da humor i (auto)ironija ne umanjuju ozbiljnost, dapače, a cjeline čine protočnijima, duhovitijima, zabavnijima i gledljivijima.
I kad u DC-ju skuže da konkurencija ima pametnije i isplativije koncepte odluče to promijeniti, ali opet čini se nedovoljno osmišljeno, dodavanjem usiljenig humora i neuvjerljive autoironije.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 02/08/2016 21:21:19 |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Posted - 02/08/2016 : 22:57:14
|
David Ayer je cenjen i vrlo dobar reziser, barem sudeci po dva njegova filma sto sam pogledao. Ne verujem da bi uspeo da napravi katastrofu kao sto je to uspeo Zack Snyder. |
|
|
DragonSlayer
New Member
Croatia
266 Posts
Member since 22/01/2013 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Posted - 02/08/2016 : 23:48:21
|
Ma ajde Pocinje da mi se vini da su se namerno okomili na DC, prosto mi je neverovatno. Ili je hype i uzbudjenje preveliko ili su se stvarno namerno okomili.
A novi ghostbustersi 73 posto??? Nisam ih gledao, ali... |
Edited by - going going on 02/08/2016 23:49:05 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 03/08/2016 : 01:10:35
|
Ma ajde Pocinje da mi se vini da su se namerno okomili na DC, prosto mi je neverovatno. Ili je hype i uzbudjenje preveliko ili su se stvarno namerno okomili.
Samo se tješi . Sudeći po prva dva filma iz DCEU-a, ne bih se čudio da i SS ispadne sranje iako to nimalo ne želim.
Ako je Suicide Squad zaista loš, likovi snimaju bezvezne filmove, kratko i jasno. Pričati o nekoj uroti je smiješno. Dapače, nazvao bih to čistim fanboyanjem. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 03/08/2016 : 10:06:35
|
Kako bi film s toliko (široj publici) nepoznatih likova i mogao ispasti išta drugo osim totalnog kaosa?
Nije se nitko okomio na DC, nego rade grešku za greškom, pokušavajući na silu "stići" Marvel. Ovi su, pak, lijepo i polako gradili cijelu priču o likovima, koja je na kraju (faza 1) kulminirala Avengerima - a film, iako također natrpan svim i svačim, se nije činio usiljenim, jer je bio logičan nastavak priče. Svi se ostali filmovi nakon toga lijepo naslanjaju na temelje, i dosad nema lošeg naslova. (Slabijeg možda da, no baš lošeg - ni blizu).
A DC bi odmah krenuo s Justice League, unatoč tome što će samo 2 lika imati svoje filmove prije nego se film izbaci. Ne znam čija je ideja bila dati toliki prostor Snyderu, no tip očigledno nije baš najbolji izbor, i trebalo bi ga poslati nek radi npr. Sucker Punch 2 (jer je u tome i dobar - vizualne ekstravagancije, sadržaja upitne kvalitete).
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 03/08/2016 : 11:03:40
|
quote: Originally posted by fler
Kako bi film s toliko (široj publici) nepoznatih likova i mogao ispasti išta drugo osim totalnog kaosa?
Nije se nitko okomio na DC, nego rade grešku za greškom, pokušavajući na silu "stići" Marvel. Ovi su, pak, lijepo i polako gradili cijelu priču o likovima, koja je na kraju (faza 1) kulminirala Avengerima - a film, iako također natrpan svim i svačim, se nije činio usiljenim, jer je bio logičan nastavak priče. Svi se ostali filmovi nakon toga lijepo naslanjaju na temelje, i dosad nema lošeg naslova. (Slabijeg možda da, no baš lošeg - ni blizu).
A DC bi odmah krenuo s Justice League, unatoč tome što će samo 2 lika imati svoje filmove prije nego se film izbaci. Ne znam čija je ideja bila dati toliki prostor Snyderu, no tip očigledno nije baš najbolji izbor, i trebalo bi ga poslati nek radi npr. Sucker Punch 2 (jer je u tome i dobar - vizualne ekstravagancije, sadržaja upitne kvalitete).
Samo ovo boldano: nije nužno, jer je recimo i u Guardians of the Galaxy hrpa široj publici nepoznatih likova, pa je film svejedno ostvario odlične i komercijalne i kreativne rezultate.
Sva je stvar u ambicijama i vještini ekipe okupljene oko filma, u stupnju autorskih sloboda i izvedbene hrabrosti pa i provokativnosti (Deadpool), u građenju vlastitih koncepata a ne pukom oponašanju onih konkurencije, i u koncipiranju šire slike odnosno univerzuma koji se želi graditi.
Kod DC-ja nažalost zasad sve šepa i kreće se od podnošljivog preko slabog do lošeg. Krajem 80-ih i početkom 90-ih oni su s Burtonovim Batmanima nametali koncepte i pristupe, a danas umjesto originalnosti nude imitiranja konkurencije.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Posted - 03/08/2016 : 11:20:14
|
Pošteno, GoTG su dobar primjer (i sjajan film). S druge strane, u SS likova ima još više + tu je i Joker, cijela njegova pozadinska priča s Ivy, Batman, Flash, i tko zna što još sve ne. Uglavnom, idem u petak gledati, pa što bude |
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 04/08/2016 : 00:35:18
|
Izvaci iz razornih kritika Suicide Squada:
The Daily Beast: ‘Nije baš važno tko je sve u filmu i s kime se bore i zašto. Ovi superzlikovci jednostavno ne ostavljaju dojam kao da pripadaju u područje istog poštanskog broja kao DC-jevi smioni, urbani antiheroji, kamoli u isti film’
The Hollywood Reporter: ‘Nažalost, rezultat djeluje poput nekog sportskog dream teama čiji udruženi napori nisu ni blizu talentu koji zapravo svatko od njih samostalno ima’
Vanity Fair: ‘Odred otpisanih je loš. Ne zabavno loš. Ne iskupljivo loš. Ne ona vrsta lošeg koje je, zapravo, nesretan rezultat umjetnikove težnje i časnog pokušaja da postigne nešto ambiciozno, i onda jednostavno ne uspije. Odred otpisanih je naprosto loš film’
Gizmodo: ‘Ni u jednom trenutku nemate osjećaj da se radi o pravom, povezanom filmu. Djeluje poput filma B kategorije – nakrcanom akcijom, ali svejedno B kategorije – koji je slučajno smješten u DC svijet’
Variety piše da je Ayerov film ‘zaražen jednakom vrstom korporativne vizije od koje je patio uglancani i smrtonosno samozadovoljni Batman vs. Superman Zacka Snydera’, a koji su kritičari pokopali jednakim žarom.
Tech Insider: ‘Jednostavno je nemoguće ostvariti emocionalnu povezanost s desetak likova u dvosatnom filmu’
|
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 04/08/2016 : 08:36:11
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Izvaci iz razornih kritika Suicide Squada:
Gizmodo: ‘Ni u jednom trenutku nemate osjećaj da se radi o pravom, povezanom filmu. Djeluje poput filma B kategorije – nakrcanom akcijom, ali svejedno B kategorije – koji je slučajno smješten u DC svijet’
Variety piše da je Ayerov film ‘zaražen jednakom vrstom korporativne vizije od koje je patio uglancani i smrtonosno samozadovoljni Batman vs. Superman Zacka Snydera’, a koji su kritičari pokopali jednakim žarom.
počet ću vjerovati u urote :-)
i što je onda? pretjerano korporativno uglancan ili B kategorija? nemre bit i jedno i drugo. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 04/08/2016 : 10:01:23
|
Za Variety je ovdje problem "korporativna vizija", dok je BvS "uglancan i smrtonosno samozadovoljan", dakle Suicide Squadu se ne prigovara zbog pretjerane uglancanosti. Odnosno, ne prigovara mu se formalno, jer ne sumnjam da nije ispeglan.
|
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Posted - 06/08/2016 : 13:01:51
|
Gledao.
Spojleri:
Unatoč skepticizmu na temelju trailera (jer očekivao sam ovako nešto, iako sam se nadao da griješim) i svjesnom zanemarivanju prvih ocjena, ne mogu se načuditi koliko mi je film .. pa, naprosto - loš Natrpano je svega i svačega, zbrzano, većina likova mi uopće nije bila zanimljiva (iako su donekle pogođeni - recimo, Harley. Margot je sjajan izbor, ali usiljeni humor sa brojnim one-linerima je bio iznimno naporan. Deadshot - okej, sve dok Smith ne krene sa svojim tipičnim preglumljavanjem; a dio pred kraj, sa slow-motionom koji nikako da završi i krupnim planom s Willovom facom .. ajme, okretanje očiju), priča slaba (kao i negativci).
Joker .. i nije bio toliko loš, obzirom na ostatak; čak se i uklapao u "viziju" pretjerivanja (realno, nije ni do koljena Ledgeru - ali film nije ni pokušavao imitirati Nolana, pa je ta usporedba suvišna. Zanemarite.), no da se pojavljivao više - bio bi prenaporan.
Izbor glazbe je zapravo najbolji dio filma; ubacili su hrpu sjajnih pjesama - no to je išlo do te mjere da mi se u par navrata činilo da scene redaju samo zato da, ironično, imaju vizualnu podlogu za glazbu
Nije najgori ikad (generalno, produkcija (i post-produkcija) je ipak solidna), ali kad bi davao ocjenu .. 5 (ili nategnutih 6)/10. Teški mediokritet, kojeg nemam ni najmanju želju ponovo vidjeti. Ikad. Marvelu s ovim jednostavno ne mogu parirati. |
|
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Posted - 06/08/2016 : 15:08:44
|
A ono, film je bio iščekivan, pa su brojni (i ja) zanemarili prve kritike; treba vidjeti kako će se zarada kretati nakon što krenu reakcije gledatelja.
Usput, prikazali su trailer za WW prije filma - jako dobro mi izgleda na velikom platnu. Tu imam sasvim druga očekivanja, miriše mi na nešto puno bolje od SS kaosa i veselim se filmu. Glazbena tema - strava |
|
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
Topic |
|