forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 114

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/08/2016 : 11:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
sviđaju mi se ove 6/10 ocjene. tak sam ja ocjenjivao dylan dogove od VČ-a u svojim osvrtima ove godine :D :D

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7432 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 05/08/2016 : 12:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote

Staljinova smrt

Nury nam ovdje donosi polu-fikcionalnu priču o razvoju događaja u vrhu SSSR-a neposredno nakon Staljinove smrti. Tu zapravo nema ništa novo i neočekivano, samo još jedan prikaz kako politika zapravo funkcionira. Jedino iznenađenje mi je bila kratka uvodna priča sa orkestrom, solisticom, pločom i Staljinom koja mi je izmamila osmijeh na lice. Sve ostalo se bez problema da pročitati i vjerojatno će nekome tko je posebno zainteresiran za tematiku biti zanimljivije nego meni. Nuryev način pripovijedanja je razmjerno konvencionalan, kao i Robinov, pomalo karikaturalan, crtež, i niti jedan niti drugi me nisu, iako im se zapravo nema ništa specijalno za prigovoriti, ničim impresionirali.

5/10

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

kosinusoid
New Member

190 Posts

Member since 30/05/2015

Posted - 05/08/2016 : 12:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send kosinusoid a Private Message  Reply with Quote
Shaneru, sere mi se od tebe.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 05/08/2016 : 12:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Zašto su svi tako agresivni u zadnje vrijeme? Kao da je kritiziranje Fibrinog stripa = psovanje majke. Vani je lijep dan, ptičice pjevuše, mačići se igraju klupkom vune. Budite zen, ljudi. Stjerajte Alvara Mayora i Staljinovu smrt u ... i prošetajte obližnjom šumicom.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

kosinusoid
New Member

190 Posts

Member since 30/05/2015

Posted - 05/08/2016 : 12:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kosinusoid a Private Message  Reply with Quote
Nemam nista protiv pljuvanja Fibrinih izdanja, mene samo zivcira nacin Shanerova izrazavanja. Volio bi da nauci gdje se i kada se u recenici treba staviti zarez, kada tocka i tako to. Malo napise, trudi se implementacijom rijeci postici neku razinu ozbiljnosti, i jebeno nikad ne kaze nista.

Naime,1/10
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/08/2016 : 12:51:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kosinusoid

S obzirom da ti je sljedeća kazna godinu dana, sada nećeš biti udaljen nego imaš posljednje upozorenje - pripazi na riječnik.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11907 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/08/2016 : 15:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemam nista protiv pljuvanja Fibrinih izdanja, mene samo zivcira nacin Shanerova izrazavanja. Volio bi da nauci gdje se i kada se u recenici treba staviti zarez, kada tocka i tako to. Malo napise, trudi se implementacijom rijeci postici neku razinu ozbiljnosti, i jebeno nikad ne kaze nista.

Naime,1/10

Stvarno nepotreban napad na Shanera.
On i jos nekolicina drugih (dcopic, anto i ostali) koji pisu svoje mini recenzije i osvrte mogu samo da doprinesu na zanimljivosti forumu (koji i sluzi da se diskutuje o stripovima i ocenjuju, a ne da se spamuje i lupaju gluposti sto se obicno radi) i da pomognu ostalim zainteresovanima da li da se odluce za neko izdanje ili ne. A shanerovi tekstovi su vrlo koncizni, jasni i lepo napisani.

Edited by - going going on 05/08/2016 15:52:07
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7432 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 05/08/2016 : 19:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Predlažem da me staviš na ignore listu.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 05/08/2016 : 22:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Dećki gdje., je Smisao; za humor!
Kakova ignor lista.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8286 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 06/08/2016 : 14:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
@Shaner
Samo nastavi, izbrisat ću cili popis stripova za nabavit.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3276 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 06/08/2016 : 16:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
Shaner je ko naš profa:

za 10 ne zna niko
za 9 možda neki genij
za 8 znam ja
za 7 možda neki moj asistent ili student
za 6 nekolicina vas
svi ostali za 5 ili manje
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12779 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 06/08/2016 : 16:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Čovjek ocjenjuje stripove onako kako su se njemu svidjeli. Što je tu čudno!?

Po mom mišljenju daje dosta realne ocjene i u većini slučajeva se slaže s mojom ocjenom.

Have mercy
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/08/2016 : 17:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Kod ocjenjivanja stripova nije bitna ocijena, nego tekstualni opis
Ocijenu svatko moze napisati, smisleni komentar ne moze
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4758 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/08/2016 : 17:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

Shaner je ko naš profa:

za 10 ne zna niko
za 9 možda neki genij
za 8 znam ja
za 7 možda neki moj asistent ili student
za 6 nekolicina vas
svi ostali za 5 ili manje

Ovo me podsjetilo na definirnje ocjena od strane jednog profesora na strojarstvu koji predavao mojem old manu
Kolege, dragi bog zna za 5
ovi znanstvenici siemens, faraday... oni znaju za 4
ja kao vaš profesor znam za 3, a vama što ostane

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29475 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/08/2016 : 18:20:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Shaneru ne pakovati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10459 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 06/08/2016 : 18:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Jedini problem prilikom ocjenjivanja je objektivnost. A što bi bila objektivnost i tko može biti objektivan o tomu se može raspravljavati do besvijesti, ako je netko uopće za to kompetentan.

Ocjenjivanje stripova je u pravilu vrlo subjektivno pa nema smisla davati na njega komentar.

Ali ima smisla pročitati nečiju ocjenu/mišljenje ako osoba ima potrebu da druge upoznaje sa svojim stavom.

Preko toga više upoznajem osobu koja ga je napisala mišljenje i dala određenu ocjenu, nego što će to utjecati na moj konačni sud o kvaliteti djela i količini zadovoljstva pročitanim.

Kao čitatelj pristupam nekom stripu pri ocjenjivanju kolekcionarski.

Ako ga procijenim vrijednim i poželjnim više čitanja, onda ga i kupujem za kolekciju. U suprotnom ga neću imati u kolekciji pa makar o njemu imao visoko mišljenje.

Preko ocjenjivanja sam vidio da se s nekim forumašima dosta poklapam u ukusu i njihovim ocjenama poklanjam veću pažnju ukoliko mi je nešto promaklo.

Jasno konačna ocjena je opet samo moja.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/08/2016 : 20:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Mislim da se "ako ga procijenim vrijednim i poželjnim više čitanja" nužno odnosno zakonomjerno poklapa s "visokim mišljenjem", i da tu ne može biti nekupovine. To se naprosto uzima automatski.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10459 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 06/08/2016 : 20:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Pa i nije nužno.

Neke stripove jako cijenim ali im je sadržaj takve prirode da nemam želju to dvaput prolaziti.

Ako si čitao npr. Ayako od Tezuke shvatit ćeš.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21337 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/08/2016 : 10:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ja se sa Šanerom tek ponegde slažem,ali obavezno pročitam svaki njegov post sa uživanjem;i kao što reče supermark "ocijenu svatko moze napisati, smisleni komentar ne moze"!

a za ovih osam i po godina na strip forumima,ako sam nešto naučio to je da se o ukusima (ili ocenama) ne treba raspravljati, i to mi je "prvo zlatno pravilo" - mislim da kad bi se toga držali svi,da glupih i nepotrebnih rasprava ne bi ni bilo.

moja skala za ocenjivanje je recimo:
5-sranje
6-može da se čita (ako u tom trenutku nema ništa pametnije da se radi)
7-simpatično
8-jako dobro
9-odlično
10-ono,kad se približavaš kraju stripa (i čitanja istog) a strašno ti je žao što nema više!

e sad tu ima i prefiksa:tanka,jaka,dijamantska,...

za kolekcioniranje su mi stripovi iz grupe 9 i 10, i neki iz grupe 8.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 07/08/2016 10:54:48
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10906 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/08/2016 : 10:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
jbt. 1000 puta si objasnio kako ocenjujes

Edited by - kasper on 07/08/2016 10:58:43
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 07/08/2016 : 12:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Pa i nije nužno.

Neke stripove jako cijenim ali im je sadržaj takve prirode da nemam želju to dvaput prolaziti.

Ako si čitao npr. Ayako od Tezuke shvatit ćeš.

Nažalost, nisam još čitao Tezukin Ayako, strpit ću se dok ga Fibra ne objavi, ali razumijem na što misliš.
Trenutno mi ne pada na pamet sličan strip, ali bilo bi to nešto slično Hanekeovu remek-djelu Ljubav.
Genijalan film tijekom gledanja kojeg sam bio doslovno prikovan za sjedalo, oduševljen i užasnut istodobno, zadivljen i istovremeno opsjednut vrlo pesimističnim i mračnim mislima, i još ga nisam drugi put pogledao.
Jednostavno nemam snage ni volje, ne želim opet proći kroz to iskustvo, koliko god jedinstveno bilo.
Ali mi se razlikujemo u tome da ću ga ipak nabaviti na DVD-u, jer to zaslužuje, baš kao i svako veliko i važno umjetničko djelo, pa tako i strip.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5483 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 07/08/2016 : 12:12:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Pa jel' Anto ucitelj ili nije
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21337 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/08/2016 : 13:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

pa dobro,nisam baš 1000,ali jesam jedno dvadesetak puta!

jbg,profesionalna deformacija (kao što je doktor primetio)

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 07/08/2016 13:46:08
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10459 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 07/08/2016 : 14:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ali mi se razlikujemo u tome da ću ga ipak nabaviti na DVD-u, jer to zaslužuje, baš kao i svako veliko i važno umjetničko djelo, pa tako i strip.

Sičan razgovor sam vodio s prijateljem vezano za kolekcioniranje.

On se raspamećivao zašto ne kupujem neke naslove koje ocjenjujem kao remek djelo ili blizu toj ocjeni (jer je smatrao da time zaslužuju biti u kolekciji), bez obzira na moje obrazloženje kako je vjerojatnost ponovnog čitanja vrlo mala.

Što bi takav strip (ili neko drugo djelo) značio u mojoj kolekciji?

Dokaz koliki sam znalac zašto sam ga pročitao i što ga imam u kolekciji?
Zadovoljenje potrebe da nekoga impresioniram takvom svojom kolekcijom?
Da time pokažem koliko cijenim nekog autora i njegovo djelo?
Iz fetišizma?
Ne treba mi to, kolekciju radim isključivo za sebe.

Zasad mi financije nisu preveliki problem (iako sam prosječno materijalno situiran) ali prostor postaje sve veći (a čini se da bi i tebi to mogao postati s obzirom na tvoje postove o nabavi novih stvari) tako da moram biti sve racionalniji prilikom kupnje.
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

449 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 07/08/2016 : 15:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Ja sam nekada kupovao stripove po pročitanim recenzijama i preporukama i moram priznati da sam malo razočaran. Na primjer Zekani .Imam ih 5 komada. U tih 5 ja sam našao možda jednu dobru foru. Ne mogu si pomoći meni je dosadan. Večina ih hvali da su urnebesni. Maus isto tako. Svaka mu čast na nagradama, ali mene nije impresionirao.
Otkad kupujem stripove po mojem ukusu mnogo sam sretniji sa kupnjom. I dalje ću pročitati recenzije, ali da ću kupovati po njima nema šanse.
Go to Top of Page
Page: of 114 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000