Author |
Topic |
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 07/08/2016 : 13:03:48
|
Ljudi bre, stripovi služe da se čitaju a ne da stoje na polici i da se gledaju. pa setimo se samo zlatnih 80-ih, čitali su se ZS i LMS, čitala se Stripoteka, Spunk, Alan Ford... Sve se to i savijalo i gužvalo pri čitanju ali se čitalo a ne držalo na policama kao relikvija! Sad se samo gleda da je HC, da je hrbat onakav ili ovakav, da je visina u milimetar ista kao prethodni broj... |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Posted - 07/08/2016 : 13:21:49
|
Vronski slažem se sa tobom , ali bitno mi je i sačuvati svoju kolekcijicu koju imam i mislim imat jer je veliko pitanje dali će toga bit tj. dali će više izlazit i šta onda . Ruku na srce , sve nas je malo . Još uvijek je poduda i edicije , bez obzira ko šta reka dobra , a šta će sutra bit ko zna .I zato mi je bitno kolekciju zaštitit i da je sačuvana i da je mogu čitat . Sada aktuelni Tim i Dasti , Bela i Bronko koga zanima valja kupit , jer vjeruj mi to više nitko neće izdat (možda Ludens Tima). |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 07/08/2016 : 18:29:14
|
quote: Originally posted by vronski 3
Ljudi bre, stripovi služe da se čitaju a ne da stoje na polici i da se gledaju. pa setimo se samo zlatnih 80-ih, čitali su se ZS i LMS, čitala se Stripoteka, Spunk, Alan Ford... Sve se to i savijalo i gužvalo pri čitanju ali se čitalo a ne držalo na policama kao relikvija! Sad se samo gleda da je HC, da je hrbat onakav ili ovakav, da je visina u milimetar ista kao prethodni broj...
Amen. |
|
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 07/08/2016 : 22:47:30
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Vronski slažem se sa tobom , ali bitno mi je i sačuvati svoju kolekcijicu koju imam i mislim imat jer je veliko pitanje dali će toga bit tj. dali će više izlazit i šta onda . Ruku na srce , sve nas je malo . Još uvijek je poduda i edicije , bez obzira ko šta reka dobra , a šta će sutra bit ko zna .I zato mi je bitno kolekciju zaštitit i da je sačuvana i da je mogu čitat . Sada aktuelni Tim i Dasti , Bela i Bronko koga zanima valja kupit , jer vjeruj mi to više nitko neće izdat (možda Ludens Tima).
Sve naše kolekcije će se sačuvati za našega života,pogotovo ako se malo pripaze. Neznam za tebe,ali meni nitko nije pomogao sakupiti moju kolekciju,tako da me uopće ne zanima šta će biti s njom kad me jednoga dana nebude, bitno mi je da je ovdje kraj mene dok je mene,da mogu kad mi god neki strip padne napamet uzeti u ruke i prelistati ga,a ne da ga čuvam u tolikoj mjeri da ga se ne usudim ni otvoriti. Od ovih koji čuvaju svoju kolekciju kao oko u glavi-jel se itko kada zapitao šta će biti s njom jednoga dana kad napusti ovaj svijet? Hoće li je naslijediti netko ko će je znati isto tako cijeniti ili netko ko će je prodati-rastepsti-pokloniti nekome? Zato-uživajte u stripovima koliko god možete i kad god možete,a nemojte ih držati po policama i gledati u njih kao u oltare... Bar ja tako radim i pri tome ih nastojim što bolje sačuvati prilikom čitanja... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 07/08/2016 : 23:08:42
|
Ja se razmišljam da zakupim vrlo veliko grobno mjesto kako bi stripovi mogli skupa sa mnom na onaj svijet. Tko zna, možda taj svijet nije zanimljivo mjesto pa mi stripovi pomognu ubiti trenutke dosade.
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 07/08/2016 : 23:34:20
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ja se razmišljam da zakupim vrlo veliko grobno mjesto kako bi stripovi mogli skupa sa mnom na onaj svijet. Tko zna, možda taj svijet nije zanimljivo mjesto pa mi stripovi pomognu ubiti trenutke dosade.
Nema od toga ništa... Uživaj ti u njima dok si sa ove strane zemlje... |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Posted - 08/08/2016 : 00:35:14
|
DODSFERD ideja uopće nije luda , zato kupit bar po dva ista stripa , 1 za ovaj 1 za onaj , jer može bit i dosadno . Zato Teller kupuje bar po tri oće lukavac da se osigura . |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 08/08/2016 : 01:58:23
|
quote: Originally posted by zlatko900
quote: Originally posted by RAKOSI4
Vronski slažem se sa tobom , ali bitno mi je i sačuvati svoju kolekcijicu koju imam i mislim imat jer je veliko pitanje dali će toga bit tj. dali će više izlazit i šta onda . Ruku na srce , sve nas je malo . Još uvijek je poduda i edicije , bez obzira ko šta reka dobra , a šta će sutra bit ko zna .I zato mi je bitno kolekciju zaštitit i da je sačuvana i da je mogu čitat . Sada aktuelni Tim i Dasti , Bela i Bronko koga zanima valja kupit , jer vjeruj mi to više nitko neće izdat (možda Ludens Tima).
Sve naše kolekcije će se sačuvati za našega života,pogotovo ako se malo pripaze. Neznam za tebe,ali meni nitko nije pomogao sakupiti moju kolekciju,tako da me uopće ne zanima šta će biti s njom kad me jednoga dana nebude, bitno mi je da je ovdje kraj mene dok je mene,da mogu kad mi god neki strip padne napamet uzeti u ruke i prelistati ga,a ne da ga čuvam u tolikoj mjeri da ga se ne usudim ni otvoriti. Od ovih koji čuvaju svoju kolekciju kao oko u glavi-jel se itko kada zapitao šta će biti s njom jednoga dana kad napusti ovaj svijet? Hoće li je naslijediti netko ko će je znati isto tako cijeniti ili netko ko će je prodati-rastepsti-pokloniti nekome? Zato-uživajte u stripovima koliko god možete i kad god možete,a nemojte ih držati po policama i gledati u njih kao u oltare... Bar ja tako radim i pri tome ih nastojim što bolje sačuvati prilikom čitanja...
Apsolutno točno! |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4528 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 08/08/2016 : 07:55:50
|
ljeti ga češće diram jer imam više vremena, a zimi zna proć i nekoliko dana da ga ne dotaknem. Ne držim ga u kartonima, volim da diše. Ne dam nikome da ih dira osim kod usisavanja i pospremanja. |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 08/08/2016 : 09:27:30
|
Još su u piramadama pronalazili Zagore stare 2.000 godina, voleo Tutankamon da ih čita u zagrobnom svetu... |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 08/08/2016 : 20:55:25
|
quote: Originally posted by vronski 3
Još su u piramadama pronalazili Zagore stare 2.000 godina, voleo Tutankamon da ih čita u zagrobnom svetu...
Pogotovo "Tajnu Sumerana"! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 08/08/2016 : 21:34:19
|
Ne samo tu očajnu priču, nju ne bih ponio u zagrobni život taman da je jedina. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Posted - 08/08/2016 : 22:19:05
|
Najbolje ti je obavezno uzet( a i svima nama) "Američku odiseju" na proputovanju mogu se dogodit slične situacije samo šta umjesto krvožednik majmuna mogu bit vragovi , pa uzmi i svete vodice za svaki slučaj. |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
|
Topic |
|