Author |
Topic  |
dzoni
Advanced Member

Serbia
4370 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 04/08/2016 : 04:46:35
|
varas se...jos ima da izadje maski sa ferijevom takodje preradjenom naslovnicom...a u oktobru je novi crtac u jubilarnom broju u boji...broj 615 (55 godina zagora) i gostujuci crtac u epizodi piccatto |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
ddeki
Advanced Member

3504 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 05/08/2016 : 05:03:06
|
Je li ovde neko procitao Solarov post gde je covek lepo napisao da je to kompletna Ferrijeva naslovnica te da je crtana ranije jer je prica pomerena. Ko zna za koliko je vremena pomerena i kad je radjena. Sto se tice poze, neko ko bi imao strpljenja pronasao bi bezbroj ovakvih poza Zagora unutar stripova, a ova ovde je tek slicna ovoj sa naslovnice. Pa ova iz "Utvare u noci" joj je mnogo slicnija (http://www.stripovi.com/naslovnice/Zagor/ZG_ZS_739.jpg - a treba pronaci Italijanski original ili bar "Ludensovu" jer je ova "Dnevnikova" ovde precrtana a ne skenirana) |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 05/08/2016 : 22:33:11
|
quote: Originally posted by ---dp---
Je li ovde neko procitao Solarov post gde je covek lepo napisao da je to kompletna Ferrijeva naslovnica te da je crtana ranije jer je prica pomerena. Ko zna za koliko je vremena pomerena i kad je radjena. Sto se tice poze, neko ko bi imao strpljenja pronasao bi bezbroj ovakvih poza Zagora unutar stripova, a ova ovde je tek slicna ovoj sa naslovnice. Pa ova iz "Utvare u noci" joj je mnogo slicnija (http://www.stripovi.com/naslovnice/Zagor/ZG_ZS_739.jpg - a treba pronaci Italijanski original ili bar "Ludensovu" jer je ova "Dnevnikova" ovde precrtana a ne skenirana)
Ni blizu ti ova druga naslovnica nije po usporedbi. Nellesky je pronašao izvorni crtež, to je iz knjige "Živjeti sa Zagorom", samo još fali s lijeve strane Timber Bill. Također je iz iste knjige i Ferrijev neiskorišteni crtež sa novi 4. broj kolorca. To je jasno kao dan. E, sad, da ja nisam to što jesam, složio bih se da je to stranica koja je ranije pripremljena. No, obzirom da sam to što jesam, analitički ti mogu potvrditi da je to retuširani crtež, kojeg je nellesky objavio. Sada mi se na da forenzički to u detalje dokazivati, ali to ti je tako! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 06/08/2016 : 20:45:37
|
quote: Originally posted by ---dp---
ok strucnjace, odakle je onda Tonka iskopiran?
I ja bi pitao sve ove stručnjake za plagijat, kopiranje i iste poze Zagora, da li možda nekad sami sebe primete kako hodaju, jedu, ili na koji način s.... videli bi da uvek jednako to rade, pa sasvim je normalno da i Zagor ima istu pozu na sve svoje pokrete, da li stoji, leti ili j.... |
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Posted - 06/08/2016 : 21:50:04
|
O, dečki, dečki! Kako vi to površno sve gledate! Nitko ne govori o istoj pozi, nego o nečemu što bismo mogli nazvati, hajde da ne bude baš pretenciozno, ali recimo - "Stripovska forenzika". Ne zamjeram vam što vam to nije područje interesa, ali je jednako zanimljiva stvar, kao i proučavanje pogrešaka u stripovima, čega na ovim stranicama ima u izobilju. Ne detektiram ja to na tako trivijalne načine (ista poza, mo'š mislit!?), nego preko elemenata crtačkih osobitosti i posebnosti, u samim strukturama zanatskog crtačeva rada. |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 08/08/2016 : 05:22:09
|
Pisao sam u nekom od nedavnih postova o tome kako je Ferri jedini cije su naslovne strane montirali i nakon sto ih je nazalost prestao crtati (kad sam poret toga napisao i kako su mu trebali dati da unapred nacrta par desetina naslovnica jer su mnoge price vec odavno nacrtane). No, iz ovoga sto je Solar napisao, odnosno preneo Buratinijeve reci, postaje potpuno jasno i zasto je tako uradjeno. Ova prica sa alienom koja je pomerena za oktobar a prvobitno planirana za ko zna kad ranije, imala je vec nacrtanu naslovnu stranu, te posto je ostalo tek tri-cetiri redovna broja do te price, bilo je logicno tih par naslovnica popuniti montiranim naslovnicama koje je takodje crtao Ferri kako bi se ispostovao kontinuitet. Da je kojim slucajem ta prica planirana za neki kasniji period, sumnjam da bi montirali tolike silne naslovnice od Ferrijevih neobjavljanih crteza i pretpostavljam da bi onda novi naslovnicar odmah preuzeo duznost te da bi onda on nacrtao novu naslovnicu i za ovu pricu za alienom a ova Ferrijeva bi ostala neobjavljena kao i gomila drugih koje smo imali prilike da vidimo u knjizi "Zivot sa Zagorom" |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7896 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 10/08/2016 : 14:15:17
|

teško je reći ko je ovdje u pravu...kod ovih ranijih 5-6 montiranih naslovnica zagor je skroz prekopiran iz neobjavljenih naslovnih i nije bilo dileme iz koje je naslovne uzeta poza zagora...kod ove je malo teže jer je u odnosu na ovu naslovnu sa timber bilom ipak malo promijenjen zagor...ima do kraja noge, nije na koso kao kod timber bila, a i ruka je u drugoj pozi...a imamo i taj podatak da je navodno buratini rekao da ju je ipak ferri crtao ranije... možda ju je ferri ipak nacrtao cijelu davno,ali da se i on sam ipak malo poslužio ovim svojim starim neiskorištenim crtežom sa timber bilom... |
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Posted - 10/08/2016 : 22:49:15
|
Zlatane, da ti odmah kažem. U pravu sam ja. Kao i ostali forumaši koji to tvrde. Ne zato što smatram da mi se tako može i hoće, nego zato što imam materijalne dokaze, odnosno potvrde da je iskorišten isti crtež sa Timber Billom, koji si postavio, uz izmjene, koje su očite, promjena desne noge i ruke, sa nekim sitnim retušiarnjima ostalih dijelova. Postoje dijelovi koji eklatantno otkrivaju da je u pitanju isti, prerađeni crtež, ali mi se u ove sate, zaista, ne da to elaborirati. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7987 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 11/08/2016 : 00:35:54
|
auhh.jel moguce da vrtite jedno te isto u krug? i niko se nepita kako to da se jos nezna naslovnicar za oktobar mesec.. a zna se da je to............ |
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 11/08/2016 : 05:54:30
|
quote: Originally posted by cronos six
auhh.jel moguce da vrtite jedno te isto u krug? i niko se nepita kako to da se jos nezna naslovnicar za oktobar mesec.. a zna se da je to....NUCCIO!..
    nadam se da je to istina..kako znaš?  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 11/08/2016 06:01:11 |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5174 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 11/08/2016 : 14:18:32
|
Zar nije bolje da svi Ferijevi crteži i naslovnice ugledaju svjetlo kioska . Naravno za očekivati je da će se neke "Sitnice" prilagođavati i dorađivati , ali ipak tu ima njegovoga i to valja iskoristiti , prije novog crtača . Svi bi mi volili da je tu 100 posto njegovog , ali znamo i za situaciju da njega nažalost više nema i da je prava šteta da ti crteži ostanu u tami neke ladice . Ja u svemu tome osim komercijalne , vidim (pogotova ona naslovnica sa svjetlošću) , Buratinijevu želju s duhovnim i multisvemirskim povezivanje s Maestrom .Koliko ga je poštovao govori samo podatak , da on 87 čovjeku , uopće nije kalkulirao zamjenu za vrijeme njegovog života a i vidimo protek vremena od njegove smrti za novim naslovničarem. |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17122 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 12/08/2016 : 18:10:21
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Zar nije bolje da svi Ferijevi crteži i naslovnice ugledaju svjetlo kioska . Naravno za očekivati je da će se neke "Sitnice" prilagođavati i dorađivati , ali ipak tu ima njegovoga i to valja iskoristiti , prije novog crtača . Svi bi mi volili da je tu 100 posto njegovog , ali znamo i za situaciju da njega nažalost više nema i da je prava šteta da ti crteži ostanu u tami neke ladice . Ja u svemu tome osim komercijalne , vidim (pogotova ona naslovnica sa svjetlošću) , Buratinijevu želju s duhovnim i multisvemirskim povezivanje s Maestrom .Koliko ga je poštovao govori samo podatak , da on 87 čovjeku , uopće nije kalkulirao zamjenu za vrijeme njegovog života a i vidimo protek vremena od njegove smrti za novim naslovničarem.
Burattini je poštivao Ferrija izuzetno i zato mu svaka čast. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17122 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 12/08/2016 : 18:13:50
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by cronos six
auhh.jel moguce da vrtite jedno te isto u krug? i niko se nepita kako to da se jos nezna naslovnicar za oktobar mesec.. a zna se da je to....NUCCIO!..
    nadam se da je to istina..kako znaš? 
Mora biti on   |
 |
|
kucak
Average Member

.jpg)
Niue
757 Posts
Member since 03/02/2011 |
Posted - 13/08/2016 : 00:38:15
|
Nuccio je amater. Crta pejzaže k'o moj šestogodišnji sin. Likovi kao skamenjeni. Dinamika kao trkač na sto metara s prikolicom. Kadriranje kao usporedba Hollywooda i amaterskog filmskog studija u Zažablju.
|
Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje.. |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 13/08/2016 : 00:50:02
|
quote: Originally posted by kucak
Nuccio je amater. Crta pejzaže k'o moj šestogodišnji sin. Likovi kao skamenjeni. Dinamika kao trkač na sto metara s prikolicom. Kadriranje kao usporedba Hollywooda i amaterskog filmskog studija u Zažablju.
U stripu mozda i nije toliko dobar,al ono sto sam vidio od njegovih naslovnica je odlično,iskreno bolji mi je od Ferrija!Naravno da Ferri ima neke odlične naslovnice,da ne kažem savršene ali previše je osrednjih,bezidejnih,čak i jako loših! Ferri nije nista posebno sa naslovnicama,mozda mu je i dosađivalo katkad,ipak nacrtat. naslovnu za svaku epizodu...U stripu je to skroz druga priča,Ferri je majstor! |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 13/08/2016 : 01:48:44
|
quote: Originally posted by Rahazlam
quote: Originally posted by kucak
U stripu mozda i nije toliko dobar,al ono sto sam vidio od njegovih naslovnica je odlično,iskreno bolji mi je od Ferrija!Naravno da Ferri ima neke odlične naslovnice,da ne kažem savršene ali previše je osrednjih,bezidejnih,čak i jako loših! Ferri nije nista posebno sa naslovnicama,mozda mu je i dosađivalo katkad,ipak nacrtat. naslovnu za svaku epizodu...U stripu je to skroz druga priča,Ferri je majstor!
 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 13/08/2016 : 02:09:32
|
Joj daj molim te...A nepravilne Zagorove noge?Kolko grešaka na tim naslovnicama ima?Pogledaj recimo naslovnicu Zagor protiv Supermika,pa jebote Supermike stoji sa jednom nogom na Zagoru ali to ne izgleda tako,izgleda kao da Supermike drži nogu u zraku!Previse je takvih kikseva,ali ipak meni je Ferri dobar crtač naslovnica(bez obzira na sve mane)iako ima puno boljih! |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 13/08/2016 : 03:18:49
|
Na 600+ slika kroz 45 godina će se uvijek naći mana. Ali kada se pogleda generalno, riječ je o odličnom crtaču.
 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Topic  |
|