Globinjo Srbine. Žena i moja malenkost smo umrli o smijeha čitajući tvoje izlaganje.
Da nisam otišao prije nekoliko godina iz Dubrave sad bi bio na OI i osvojio neku medalju. Šteta za Hrvatsku je neprocjenjiva. Morao bi i ja pričati neku od tužnih priča koje su valjda u trendu. Zasigurno 99% natjecatelja od malih nogu jede zlatnom žlicom i nikad nisu imali nikakve problem. O onima koji nisu pod svjetlima reflektora ni nećemo.
Olimpijska povijest je puna pobjednika koji su kasnije zbog dopinga morali vrnuti osvojenu medalju.
IOC od 2004 čuva na tisuće proba krvi i urina kako bi ih kasnije mogli ponovo analizirati jer znanost otkriva poboljšane metode analize. Tako će u budućnosti sigurno i neko od osvajača u Riju ostati bez medalje, bilo za 5 ili 10 godina.
Slažem se s ovim da nije kao Sandra i Sara. Ne volim ni ja primadone. Ove dvije su zvijeri, kad im pogledaš oči, da se zalediš. Posebno Sara, znao sam, ma znao sam da uzima medalju... A Blanka, na stranu simpatije ili ne, dosta je učinila, a Bože moj, skače za Hrvatsku, pa neka nam još jedna medalja..
Bio neki dan odličan dokumentarac na Areni o Ben Johnsonu i onoj utrci na OI kad je isprašen sa scene. Na pitanje novinara dali mu je draži svjetski rekord ili zlatna medalja, frajer mrtav hladan kaže medalja, jer mi ju nitko ne može uzeti za razliku od rekorda. Naravno u toku noći nakon rezultata je povratio medalju i uvalio se u nevjerojatne laži da su mu podmetnuli doping. Doktor koji testira ekipu je onako napomenuo da čuva uzorke mislim od sedamdesetih, pa kad je išao malo testirati suvremenijim metodama koje tada nisu bile dostupne, samo je rekao da je odustao nako stotinjak nalaza jer da nije imalo smisla dalje testirati. Valjda su svi bili čisti, iako je frajer malo bio ciničan kad je to govorio.
Olimpijska povijest je puna pobjednika koji su kasnije zbog dopinga morali vrnuti osvojenu medalju.
IOC od 2004 čuva na tisuće proba krvi i urina kako bi ih kasnije mogli ponovo analizirati jer znanost otkriva poboljšane metode analize. Tako će u budućnosti sigurno i neko od osvajača u Riju ostati bez medalje, bilo za 5 ili 10 godina.
To mi je baš glupost čuvati toliko dugo te uzorke. Ako se ne može odmah otkriti prisustvo dopinga koji smisao je to napraviti za x godina kada sportaši mogu prodati svoje medalje. Nigdje ne piše da ih stalno moraju držati u svojem vlasništvu.
To mi je baš glupost čuvati toliko dugo te uzorke. Ako se ne može odmah otkriti prisustvo dopinga koji smisao je to napraviti za x godina kada sportaši mogu prodati svoje medalje. Nigdje ne piše da ih stalno moraju držati u svojem vlasništvu.
Može biti, ali ako se kojim slučajem ustanovi doping i poništi medalja tada ista nema više nikakvu sportsku (a time ni kolekcionarsku) vrijednost, tek komad metala bez pokrića.