forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ferrijev nasljednik - Alessandro Piccinelli
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 25/08/2016 : 22:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
Uh, ovo je sve skupa napetije od Dinamovih i Hajdukovih odlučujućih kvalifikacijskih utakmica za ulazak u LP/Uefa ligu...
Kako god bude, uspjeli su ovim marketinškim trikovima podići cijelu armiju fanova na noge, te se može očekivati uzlet u serijalu na krilima novog crtača naslovnica.
Ma neka, dabogda narasla prodaja, pa da Zagor živi na kioscima makar do 1000. broja..
Još 388 naslovnica do toga..
Znači još 32 godine do toga..
Netko tko sada ima najviše 18...

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/08/2016 : 23:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Pale su i prve prijetnje na Burattinijevom fb profilu u slucaju da Laurenti bude taj. Moralo se, bilo je jace od mene.

Samo naprijed, dobro ga stisni.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 25/08/2016 : 23:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Najprije da je Rubini, i ako je tako fantasticno! Ali ja opet kazem da ovo moze biti i Andreucci. On je ispocetka crto Zagora sa meksim linijama ali ako gledate njegove iliustracije Zagora zadnjih godina i on je ogrubio linije i promjenio stil. Rubini je opet njegov ucenik i njihovi stilovi se znaju poklopiti. Pogledajte na primjer ovu Andreuccijevu ilustraciju iz 2014. Nije to onaj isti stil iz Morske strave. Bogatiji ali i ostriji. A ako vam je sjekira dokaz da je to Rubini onda moze komotno biti i Andreucci kao sto je ocigledno ovdje.

Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 25/08/2016 : 23:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Možda, ako je u pitanju prilagodba crtača, što nije neuobičajena stvar u svijetu stripa, osobito kada je u pitanju "viši" cilj, kao očuvanje stečene tradicije i uvjerenja (težnja za sličnosti sa prihvaćenim memoriranim originalom). Kod Andreuccija je osobito izražena transformacija crteža, kroz dvadesetak zadnjih godina. No, kada već uspoređujemo detalje, temeljem ove relativno svježe ilustracije iz 2014. godine, vidljivo je da on crta tanke šrafature hlača, a i križić na dršci sjekire dvostrukim crtama, a ne jednostrukim, kao što je na detalju nove naslovnice. Nadalje, ilustracija nikada nije referentna za tumačenje stila, jer joj se, u načelu, posvećuje veća pažnja. Netko će reći, i naslovnica nije kadar iz stripa i ona je ilustracija. Tako je. No, naslovnice su rutina (kako ih je i Ferri shvaćao), dok su ovakve ilustracije, stvar nadahnuća, i ne crtaju se po zadatku, forsirane rokovima.
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 26/08/2016 : 00:13:48  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Ma ja pogadam na Andreuccija zato sto srce to hoce. On mi je nekako oznacio preporod Zagora sa fenomenalnim radovima na Teksaski renderi i Morska strava. Dvije od meni najboljih i najdrazih prica iz onog perioda kad mi je Zagor najvise znacio. Pravo da kazem, Rubini je bolja opcija. Covjek crta spektakularno a mlad je i idalje u ogromnom razvoju. Ali sta ces, srce vuce na Andreuccija ako izmedu njih dvojice stoji.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/08/2016 : 01:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Nije Rubini. Potvrdeno. No dobro, barem su americka izdanja s njegovim naslovnicama unikatna.

Hmm, zaista pocinjem vjerovati da je ovo Pierre! Covjek radi godinama kao korektor. Dosta dobro skida stil tate Ferrija tj tzv. ferrijevski crtez, a opet nije cista kopija.

Ima jos tabli na Solarovom potpisu prica u pripremi:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=136&TOPIC_ID=38698#1840388

www.epicentercomics.com

Edited by - D.J. on 26/08/2016 09:30:29
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
530 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 26/08/2016 : 01:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
Nije to to 100%
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/08/2016 : 02:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PaoloRivera

Nije to to 100%

Mozda, ali ona treca opcija koja mi se cini me zabrinjava... Laurenti. Cesto mi je odlican u stripu, ali mi nije za naslovnice.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/08/2016 : 02:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Koja drama!

I to baš kad ja otišao na maturalac i nemao internet dva dana.
Ovo je Rubini pommeni, ali ako nije, onda Prisco. Oboje odlične solucije.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/08/2016 : 03:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Evo, ja sam se tek sad zakacio i vidim ovu sliku koju ste okacili, ali ne vidim je na Burattinijevom blogu nigde a ni na njegovoj facebook strani, mozda je negde drugde ista slicica... no, vidim je na jednom italijanskom forumu pa ne sumnjam u autenticnost... ja kad sam je video, odmah sam pomislio na Laurentija, iako moze biti i Rubini a i Andreuci. No, linije na lijani jesu Laurentijev stil, ali i Ferrijev, takodje. Ovde me ubedljivo najvise buni Zagorova ruka, da nije toga, pomislio bih na bilo koga

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/08/2016 : 03:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Zaboravih da napisem, Solar je izvrsno primetio slicnost petlje sekire samo sa jednom crtacem...
Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 26/08/2016 : 07:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
A kad je Nuccio ispao iz vlaka...?!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/08/2016 : 07:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Kao što je PijaniPatak već spomenuo, jedan Talijan kaže kako je vidio cijelu naslovnicu i govori da je Piccinelli novi naslovničar.
Go to Top of Page

nellesky
Junior Member

412 Posts

Member since 25/08/2009

Posted - 26/08/2016 : 07:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send nellesky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by PaoloRivera

Nije to to 100%

Mozda, ali ona treca opcija koja mi se cini me zabrinjava... Laurenti. Cesto mi je odlican u stripu, ali mi nije za naslovnice.

Sve je moguce... Ali moze biti i ovo

Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 26/08/2016 : 07:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, meni je Piccinelli malo nepoznanica, malo sam sad škicnuo nešto njegovo po netu i ne mogu reći da sam baš oduševljen kako crta zagora...
Jel zaslužio doći za naslovničara sa 1 nacrtanom epizodom ili je baš drag i mio...
Ma ništa ja to ne vjerujem talijanskom napisivanju po fb...
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 26/08/2016 : 08:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Nadao sam se Nuču. Verniju i Sedioliju kao i Laurentiju nikako. E sada prvo da vidim ko je pa ću onda dati sud.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 26/08/2016 08:17:42
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 26/08/2016 : 08:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Sta se ceka?
Kraj feragosta?

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
615 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 26/08/2016 : 08:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
Mikicu za naslovnicu!
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 26/08/2016 : 08:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Kao što je PijaniPatak već spomenuo, jedan Talijan kaže kako je vidio cijelu naslovnicu i govori da je Piccinelli novi naslovničar.

loš izbor...

gledao sam neke njegove table, nije za zagora, loše mu crta facu, a većina likova ima mišićava tijela.

ne znam koliko ostali koji su bili u konkurenciji imaju godina, ali po slikama ovaj lik izgleda mlađi, pa su se vjerovatno i time vodili, da rješenje bude dugoročnije.

evo mu jedne naslovnice:

"Experience is simply the name we give our mistakes"

Edited by - I like girlz on 26/08/2016 09:00:06
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 26/08/2016 : 08:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Malo sam sad pogledao za podsjetnik na google-u slike pod "zagor piccinelli" i samo prvih desetak daju nadu u revival naslovnica.
Samo da ovaj prvi novi cover bude efektan za produzene uzvike "wow!"
Neka piči Pičineli! 😋

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 26/08/2016 : 08:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
i da, ako se pažljivo zagledate, možete primjetiti da je vezica na zagorovoj sjekiri skoro pa identična na onom teaseru sa zagovorim znakom kao i ona ovoj c/b naslovnici koju sam stavio.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/08/2016 : 09:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Drska sjekire je tako reci brzopleto "smlacena", cisto sumnjam da bi Piccinelli i Rubini tako nesto sebi dopustili.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/08/2016 : 09:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
A možda će svi zajedno crtati :D
Jedan sjekiru, drugi majicu, treći lice... :D

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/08/2016 : 09:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Kod Picinellija mi se jedino ne sviđa Zagijeva faca, ali na naslovnicama kao ona gore za Utrku sedam strelica koju je stavio I like girlz to ne smeta kad je glava manja. Čovjek zna crtati, detaljan je i još je i dosta mlad.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17594 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/08/2016 : 10:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Deveskovi nije u konkurenciji?
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000