Ja sam jutros krenuo čistiti jednu prostoriju u podrumu sa namjerom da ju danas okrečim i iz jednog kuta izvadih zametnutu prašnjavu peku. ...iskreno, bila je nekoliko puta posuđena prijateljima za neke fešte, ali ja nikada ništa kod kuće u njoj nisam spremio. Odmah sam iz škrinje izvadio 2kg nekih krakova divovskih lignji (jebiga, biti će zamjena za hobotnicu) i pripremio nešto krumpira i mrkve, pa reko da i ja konačno jednom isprobam kako to radi...
Vatrica je založena... Sve ono sam dobro posolio, malo popaprio, dvi tri glavice luka, malo vegetice, malo maslinovog ulja, malo suncokretovog ulja i žlica masti za aromu....i sada ću je ovako držati jedno sat vremena, a zatim pola sata pred kraj dodati jednu glavicu češnjaka i dva tri dcl vina
Auuuuh... samo si tu mrkvu mogao na manje dijelove da izgleda kao prilog , što vjerujem i jest. Ovako kao ravnopravan partner krumpiru i ovoj lignjetini. Plus za biber na krumpiru. Ako mogneš, slikaj kad ispečeš
i nisam neki gurman volim pojesti pizzu, meksičku hranu, tortu od sira, palačinke, pite od sira, štrudlu sa sirom, čokoladu sa rumom sve ostalo me ne zanima :)
i nisam neki gurman volim pojesti pizzu, meksičku hranu, tortu od sira, palačinke, pite od sira, štrudlu sa sirom, čokoladu sa rumom sve ostalo me ne zanima :)
ne volis sendvice (na neki svoj nacin pripremljene)?
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Kakav je to minijaturni krumpir? Trebao si uzeti lički - jedan kao tri ta u peki
Ove je punica iskapala još pred mjesec dana...već im je i bilo vrijeme da se potroše. Ide žena sutra popodne po druge, ali ne vjerujem da će biti četiri puta veći...najviše duplo. Jebiga, ne živimo svi u Lici;)
...nisam zadovoljan kako je ispalo-stavio sam previše žara ispod peke, pa mi je krumpir malo zagorio, kao i vrhovi ovih krakova. Zvao sam sestru i nećaka na ručak, na kraju se krumpir pojeo jel je ispalo da vole jače pečeni krumpir, a ostalo mi je dva kraka...ne dam ih mačkama, bit će sutra za doručak;)
Eto...nikad u životu nisam probao jesti jegulje, a jeo sam stvarno svašta. ...inače moj otac svaki petak za ručak radi nekog svog gušta kuha brudet od dvije škarpine sa dosta povrća i krumpira i radi ga stvarno savršeno.
Sada si računam...večeras radim-do 6.00 sutra ujutro...onda do prije 8.00 moram potegnut još jednu ruku farbe u ovoj podrumskoj prostoriji što sam započeo danas, a nakon toga odoh do prijatelja pomoći rezati i slagati neka drva, gdje ostajem i na ručku. Kada me mune vino i rakija što je pod normalnim za konzumaciju nakon ovakvih prijateljskih pomaganja odoh se doma otuširati pa odspavati do navečer kada moramo na neki rođendan gdje će se opet konzumirati neko pečenje i domaće vino. U nedjelju sam kod punice cijeli dan, treba pomoći pobrati krumpir i pokositi joj nešto oko kuće a ženina baka će onako po starinjski spremiti neko pečenje sa krumpirom. U ponedjeljak sam na poslu pa ću za gablec samo jedan burek i jednu vrhnju:( U utorak i srijedu pomažem sestrinima oko razgrtanja silaže(a na takvim seoskim okupljanjima radi posla se stvarno dobro jede) a između utorka i srijede još trebam odradit i noćnu. Mislim da ću nakon toliko pečenja htjeti da mi žena u četvrtak spremi neki bučkuriš na žlicu, tako da ću onu izivkovu kombinaciju isprobati tek tamo sljedeću subotu ili nedjelju pod uslovom da prije toga u šumici uberem koju gljivicu...