forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ferrijev nasljednik - Alessandro Piccinelli
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 02/09/2016 : 14:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Darkwood Monty

ali mislim da se polako gubi identitet serijala, prvenstveno zbog crtačkog ćušpajza, a onda i zbog scenarista.

Na koje crtace konkretno mislis?

Pa ne želiš valjda reci da su svi crtači koji trenutno rade na Zagoru super kvalitetni??
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 02/09/2016 : 15:03:31  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
osobno mislim da su scenaristi, odnosno priče najveći problem, crtači nikako ne..... svakog crtača mogu prihvatiti ako je dobar scenario, ali kao što sam več negdje napisao - niti hermann ne može izvući loš scenario svojeg sina, a tako je i kod zagora....

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 02/09/2016 : 15:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ali mislim da se polako gubi identitet serijala, prvenstveno zbog crtačkog ćušpajza, a onda i zbog scenarista.

Maltene sve njih skupa, jer svaki lupa izrazito svojim stilom i ukupno serijal onda nema nikakav identitet.
Nebitno dobri ili loši crtači/umjetnici, serijal je crtački izgubio identitet i to je to.

Od svih nas ti si to najbolje obrazložija i primjetija , nažalost to šta si reka sve je istina , a gubitkom identiteta to više nije Zagor .
Go to Top of Page

leKrava
New Member

265 Posts

Member since 21/01/2016

Posted - 02/09/2016 : 16:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send leKrava a Private Message  Reply with Quote
Meni je to totalna glupost (sto se tice crtaca), naravno da ce svaki crtac crtati svojim stilom a pri tome se drze obaveznih elemenata (crvena majica s orlom i ostali detalji).
Al da sad svi crtaju jednako tj kopiraju Ferrija cemu, pa ni drugi stripovi koji imaju vise crtaca zbog drugacijeg crteza nisu izgubili indentitet, pogledajmo samo americke junake (a i Bonelli oduvjek ima vise crtaca za strip).
Meni osobno odgovara promjena u crtezu i super mi je ovo gostovanje Piccatta, dodje mi ko osvjezenje (al to sam ja :) ).
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 02/09/2016 : 18:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RAKOSI4

quote:

quote:

quote:

Maltene sve njih skupa, jer svaki lupa izrazito svojim stilom i ukupno serijal onda nema nikakav identitet.
Nebitno dobri ili loši crtači/umjetnici, serijal je crtački izgubio identitet i to je to.

Od svih nas ti si to najbolje obrazložija i primjetija , nažalost to šta si reka sve je istina , a gubitkom identiteta to više nije Zagor .

Cekaj,zasto si se ti uopce prijavio na ovaj forum?Samo negativni komentari,daj ohladi malo pa tko te tjera da kupujes i citas Zagora?
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 02/09/2016 : 19:17:46  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Evo ohladija sam se, taman sam se vratija s kupanja . Kupujem Zagora i kupovat ću ga dalje
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 02/09/2016 : 19:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Ključan je dobar scenarij, crtež ne može izvući loš scenarij, dok obratno bogme ide. Osim toga, u uspporedbi sa "legendarnim" Donatellijem većina današnjih crtača su vrh vrhova. Al zato su scenaristi danas slabašni.
Go to Top of Page

tomassi
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 04/10/2007

Posted - 02/09/2016 : 19:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tomassi a Private Message  Reply with Quote
Imao je Zagor uvijek ponekih kriza i opstao, jer uvijek će se naći poneki crtač ili scenarist da ga vrati u slavu.. Zagor je sve to preživio jer je jedinstven, jer je svestran i jednostavno ga zato volimo. Najbitnije je da se povremeno vraćaju njegovi prijatelji i neprijatelji jer to ipak drži čitatelje uz serijal i da se vraća barem tu i tamo svojim korijenima.. Crtači su se obnovili, nisu loši, naći će se i poneki scenarista, a vjerujem da će biti i odlične nove naslovnice.. Veselim se Zagoru i dalje, a potajno se nadam da će oživjeti i vratiti Mister Noa, jer je to zaslužio, ali na pravi način..
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 02/09/2016 : 21:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Nece ti vratit Mister Noa sigurno,sto se Zagora tice koji crtaci ne valjaju?Reko si da ti je u novom maxiju crtez los,Mangianntini,meni je on medu boljim crtacima Zagora,odlicno crta jedino mu Chicho bas ne izgleda dobro!Sedioli u paru sa Vernijem je fantastican,Prisco odlican,Laurenti solidan,Chiarolla i Carascovi su naj slabiji u ekipi ali mi ni oni nisu tako losi,nemam visok kriterij sto se crteza tice!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 02/09/2016 : 21:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Nece ti vratit Mister Noa sigurno,sto se Zagora tice koji crtaci ne valjaju?Reko si da ti je u novom maxiju crtez los,Mangianntini,meni je on medu boljim crtacima Zagora,odlicno crta jedino mu Chicho bas ne izgleda dobro!Sedioli u paru sa Vernijem je fantastican,Prisco odlican,Laurenti solidan,Chiarolla i Carascovi su naj slabiji u ekipi ali mi ni oni nisu tako losi,nemam visok kriterij sto se crteza tice!

Je l' to novi crtač došao na serijal, ne sjećam se da sam vidio neki njegov rad?

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 02/09/2016 : 21:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
a potajno se nadam da će oživjeti i vratiti Mister Noa

Jedna nova priča je već u pripremi, možda bude objavljena sljedeće godine.
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 02/09/2016 : 21:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Slažem se, najveći problem su loši scenariji odnosno scenaristi. Nemaštovitost i neznanje se pokušava prikriti na sasvim krivi način - potenciranjem spektakularnih tema, pa onda Zagora spuštaju u Atlantidu, šalju na južni pol i u Europu itd. I rezultat je još lošiji. To je kao da ti mašina trokira a ti misliš da ćeš pojačavanjem gasa duže voziti...
Nolita i Tonineli su bili majstori jer su od običnog događaja znali napraviti napetu priču, a ulazak u fantastiku je bio samo rijetko i došao kao šlag na torti.
Iskreno nisam optimista, muka mi je već od loših priča. JA saga mi je u Centralnoj Americi bila dobra, sada je već zamorna. Hellingen na povratku je također debelo razočarao....

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

tomassi
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 04/10/2007

Posted - 02/09/2016 : 22:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tomassi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Rekao sam da mi Mangiantini nije u top 5, al je ok.. Chiarolla, Casarovi, Bisi mi ne leže, Russo mi je bio loš u zadnjoj priči... Slažem se za Sediolija i Vernija, Nuccio je kralj, Venturi mi je baš pravo osvježenje, Rubini, Andreucci odlični, Laurenti solidan.. Nadam se da će se i Piccinelli malo uključit u koju priču.. Ma bit će to sve ok..
Go to Top of Page

tomassi
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 04/10/2007

Posted - 02/09/2016 : 22:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tomassi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:
a potajno se nadam da će oživjeti i vratiti Mister Noa

Jedna nova priča je već u pripremi, možda bude objavljena sljedeće godine.

Odlično, ovo je sjajna vijest, samo naprijed
Go to Top of Page

bitola
Average Member

USA
821 Posts

Member since 22/02/2003

Posted - 03/09/2016 : 03:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Send bitola a Private Message  Reply with Quote
Piccinelli je I dobar, u usporedbi kakvi su ostali zagorovi crtaci.Ja licno, I nisam znao za njega tako da je za mene bio iznenadjenje
Ja sam navijao za Nuccija, ali dajmo mu sansu.
U vezi komentara DA svaki crtac ima svoj still, to je u redu, ali uglavnom da se junak moze raspoznati po licu, kao sto je to slucaj kod Texa.
Kod Zagora to ne vazi, cesto mozes reci da je to Zagor samo po majici sa orlom.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/09/2016 : 06:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ike666

, a ulazak u fantastiku je bio samo rijetko i došao kao šlag na torti.

Nisam siguran da smo čitali iste Zagore.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/09/2016 : 07:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Doduše ima još lufta za djelovanje : Sibirska saga , Mongolska saga , Marsovska saga , Udruženi Zagor , Akronjani i Heligen protiv Borga , Svemirska Odiseja , saga na dnu Atlantika , Zagor protiv ljudi žohara ,Zagor protiv Dilan ,...... sve ide u smjeru da se od Zagora napravi žvaka , koja se može rastezati od svemira do dna Antlantika .I još da ne zaboravim saga u Sjevernu Koreju ,Zagor protiv velikog vođe.Ali neka izlazi,nek se ljudi veselu i kupuju,ja sam ljubomoran na njih.
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/09/2016 : 08:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Na moje komentare ne trebaju se neki ljutit i da ih iritira jer mi to nije cilj . Jednostavno iznosim svoje mišljenje , i ne treba tražiti da se ljudi oko svega slažu .Prema mome mišljenju Zagor se iscrpio , on je vrhunski serijal koji je dao svoje , bez starih scenarista pogotovo Nolite i starih crtača Maestra i Donalelija meni to više nema smisla . Neki su Ferijeve zadnje naslovnice nazivali škrabotinama , a meni među njima ima i dalje vrhunskih , i to je ta nit koja me donekle zadržavala na serijalu .Feri mi je najveći strip crtač 20 i 21 stoljeća.Njegovom smrću i mojim suzama znao sam da mi je Zagor mrtav. Nemojte se ljutit i ne želim nekima kvariti raspoloženje ali kao strastveni ljubitelj Zagora , meni a i drugima dopustite da iznesu svoje mišljenje , bez da misle da nekoga napadamo .
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 03/09/2016 : 08:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Doduše ima još lufta za djelovanje : Sibirska saga , Mongolska saga , Marsovska saga , Udruženi Zagor , Akronjani i Heligen protiv Borga , Svemirska Odiseja , saga na dnu Atlantika , Zagor protiv ljudi žohara ,Zagor protiv Dilan ,...... sve ide u smjeru da se od Zagora napravi žvaka , koja se može rastezati od svemira do dna Antlantika .I još da ne zaboravim saga u Sjevernu Koreju ,Zagor protiv velikog vođe.Ali neka izlazi,nek se ljudi veselu i kupuju,ja sam ljubomoran na njih.

Ovo bi bilo čak i zanimljivo za čitati, nije valjda veliki vođa slabije mudo od Vonga.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/09/2016 : 09:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:

Ovo bi bilo čak i zanimljivo za čitati, nije valjda veliki vođa slabije mudo od Vonga.
Bilo bi skroz zanimljivo čitat , i zamisli kod velikoga vođe zatekne Heligena koji za velikoga i nepogrešivoga, pravi tajna oružja.A da bi se dočepa S.Koreje , Veribad mu da serum nevidljivosti.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/09/2016 : 09:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Intergalaktička kokoš koja govori ti ne smeta, ali Zagor kao avanturist te vrijeđa u dušu?
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/09/2016 : 09:47:09  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Ma ne vriđa me ništa , šta bi me vriđalo.Neka naših koka ,svako jutro jedno jaje , snagu daje
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7827 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 03/09/2016 : 10:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Recchioni bi zakolutao očima kad bi vidio koliko Zagor talibana ima na ovom forumu koji preziru svaku promjenu.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 03/09/2016 : 10:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Al ovo kmečanje za Donatellijem Lik je bio dno dna al nostalgija pere 100 na sat
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/09/2016 : 10:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Al ovo kmečanje za Donatellijem Lik je bio dno dna al nostalgija pere 100 na sat

Dragi moj Pončo , više vridi mali prst Donatelija nego svi ovi novi crtači
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000