forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 582

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/08/2016 : 17:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je to krivo
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 15/08/2016 : 18:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Nisam gledao film, ali izgleda da imaju video dokaz:

http://www.allouttabubblegum.com/main/?p=17208

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/08/2016 : 17:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Prvi teaser za novi film Christophera Nolana. Film prati bitku kod Dunkirka, veliki okršaj na početku Drugog svjetskog rata. U glavnim ulogama igraju Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance, James D'Arcy i Harry Styles.

https://www.youtube.com/watch?v=yM9BWtppzko

0:40 - The 2nd guy to look up, the one on the right. That's some great acting.

nego stvarno (ocigledno je njegova plata bila najvise pakla cigareta vec to da je u Nolanovom filmu pa se nije ni trudio ... "Hej, to je to, mozem li da idem sada?")

Hitler je "spasio" Engleze i savjeznike kod Dunkirka, a vidjet cemo sta ima Nolan da kaze o tome

vidi se da nisi bija u vojsci kad te čude takvi likovi.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/08/2016 : 01:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Danas sam odgledao remek delo Davida Lyncha Mulholland Drive ili kako je kod nas preveden Bulevar zvezda!

Fantastican film! Nikad do sada nisam pogledao nesto ovoliko otkaceno, ludo i bolesno, a istovremeno privlacno i zanimljivo.

Vrlo je tesko opisati recima sta se desava u ovom filmu i koliko je genijalan. To je i bila zamisao genijalnog Lyncha koji zeli da nas nauci kako drugacije da razmisljamo i da se ponasamo u svakom zivotu, da pokusamo sto je moguce vise da budemo intinuitivni, da se ponasamo u skladu sa onim sto osecamo i dozivljavamo, a ne da se ponasamo ,,zdravorazumski" i uobicajeno, jer je to normalno.

Ja bih rekao da se film bavi propalim zeljama i neuspelom ljubavlju. Prvi deo filma (do otkljucavanja plave kutije, koja funkcionise kao neka Pandorina kutija) je privlacan i sladak kao film ili kao san, Beti i Rita se upoznaju i pokusavaju da pomognu jedna drugoj(jedna da pronadje svoj identitet, druga da pronadje svoju karijeru) i na kraju se njihovo druzenje pretvori u ceznju i zelju jedna za drugom, u nezaustavljivu i neopisivu strast! Misterija vise nije bitna, jer se rodila ljubav koja ce sve drugo pobediti. I eto tu nam je hepi end. Kao na filmu. Ali zivot nije kao film.

Beti i Rita odlaze u pozoriste Silencio(jedna od najgenijalnijih scena koju sam video na filmu) gde im voditelj programa saopstava da je sve iluzija, da ono sto se cini da je tu ustvari nije tu (kao Rene Magritova nadrealisticna slika Ceci n'est pas une pipe, iako se vidi da je to lula) i Beti krece da se trese. U torbi pronalazi plavu Pandorinu kutiju i od tog momenta sve krece nizbrdo. Beti je bila san ili umna projekcija Dajane. Dajana je u vezi sa Kamilom(Ritom) koja zeli da prestane da se vidja sa Dajanom i okonca njihovu ljubav da bi mogla da bude sa reziserom koji ce joj doneti slavu i novac.
Iako deluje da je Beti samo deo Dajaninog frustriranog uma, ja bih rekao da su obe price san, jer na pocetku filma vidimo iz perspektive gledaoca coveka koji umorno i duboko disuci leze u krevet. Svi oni su samo deo necijeg sna. Stvarnost je samo iluzija i svi smo u stvari unutar necijeg sna, kao sto je rekao jedan filozof.

Takodje je interesantan i lik Cowboya, koji kada kaze reziseru ako me vidis jos jednom znaci da ce biti dobro, ako me vidis dva puta bice lose, to ne govori reziseru, vec nama, publici. Posle njegovog treceg kratkog pojavljivanja, Dajana narucuje Kamilino ubistvo i potom izvrsi samoubistvo.

A scena u restoranu sa zlokobnim covekom-majmunom-stvorenjem ne bih znao kako da objasnim. Verovatno je ono personifikacija svega onoga sto nas ometa da u zivotu ucinimo ono sto zelimo, to je nas strah. Strah od neuspeha. U ljubavi, u poslu, u bilo cemu.

Film ocigledno vuce inspiraciju ili odaje pocast (omaž) Wilderovom Bulevaru sumraka, a mene nekako asocira i na, film koji sam nedavno pogledao i pisao o njemu na ovom topiku, noir-film Nicholasa Raya In a lonely place sa Hemfri Bogartom u glavnoj ulozi. Pored toga sto dele slicno mesto radnje, one simpaticne rezidencije u LAu sa zajednickim dvoristem, film takodje govori o ljubavi koja je osudjena na propast i kritikuje Hollywoodsku masineriju i ,,birokratiju".

Ali kao sto rece David Lynch u intervjuu ispod, film je umetnost kao i muzika. Ljudi traze objasnjenje u filmu, dok muziku samo dozivljavaju. Ako bi pokusao muziku da opises recima, nikad ne bi uspeo da preneses taj dozivljaj drugome i da ga on potpuno razume, jer svako tumaci i dozivljava muziku drugacije. Tako je i sa filmom, ne moze recima da se opise ono sto se desava u filmu, to mora da se dozivi.

Za kraj svaka cast gospodine Lynche!
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 25/08/2016 : 16:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Uravo proglasen za najbolji film od 2000. naovamo od strane 177 kriticara iz cijelog svijeta u anketi BBC-a:

http://www.bbc.com/culture/story/20160819-the-21st-centurys-100-greatest-films

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/08/2016 : 19:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

Uravo proglasen za najbolji film od 2000. naovamo od strane 177 kriticara iz cijelog svijeta u anketi BBC-a:

Po mom misljenju, zasluzeno!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/08/2016 : 00:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Uf! Ex Machina me je čisto podrl ... kera filmčina!!

Garland je res car (kar se tiče zgodb), sedaj pa se je izkazal še kot režiser, Oscar Isaac briljira, prav tako Alicia Vikander (ki je itak bolj na udaru), pa Domhnall Gleeson ...

Za vse, ki so gledali, še malo razmišljanja režiserja in Isaaca, za ostale SPOILER!

http://www.slashfilm.com/ex-machina-ending-explained/#disqus_thread

http://www.cinemablend.com/new/Ex-Machina-Ending-Debate-Movie-3-Minutes-Too-Long-71101.html

http://www.cinemablend.com/new/How-Ex-Machina-Was-Originally-Going-End-71205.html

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 02/09/2016 : 20:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Mulholland Drive je malo remek djelo, malo tko može takav film napraviti.

Ex Machina, ugodno iznenađenje. Aktualna tema, moralno preispitivanje... jako dobar film.

Cell, ajme meni, osnovna tema je zanimljiva i to je to, izvedba i sve ostalo je mučenje.

The Darkness još jedan ajme meni, ovakve filmove inače gledam kad znam da ću zaspati na pola pa mi nije žao filma. Klasični US horror kakvih ima na tone, sve već viđeno tisuće puta. Po meni bez veze.

Closer to God, nakon prethodna dva očekivao sam još jedan "ajme meni", ali ovaj film me pozitivno iznenadio. Nije nikakvo remek djelo, niti blizu, ali je u pitanju solidan film s temom koja je ranije bila aktualna, a sada se već duže vrijeme ne spominje. U svakom slučaju još jedna prilično realna prezentacija ljudskog preispitivanja i moraliziranja, koja na žalost još od doba Krista uvijek završava na jednak način. Ništa preoriginalno, ali svakako gledljivo.

Edited by - stripofil on 02/09/2016 20:24:02
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 02/09/2016 : 20:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Mulholland Drive je dobar, ali nema ništa remek-djelski u njemu.
Na trenutke djeluje ko pilot za nekakvu seriju.
Dobar, ali prenapuhan.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 02/09/2016 : 21:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Mulholand Dr. je sjajan, i sad se naježim koliko me je puknuo kad sam ga prvi put gledao.
Igra identiteta, nestalnost osobnosti i njihova transformacija, Hitchcockovi i Bunuelovi motivi, ulazak u kutiju, naivna i fragilna ženstvenost koja sazrijeva i razvija se.
I sve uz nevjerojatno sugestivnu i gotovo doslovce hipnotičku režiju.
Jedinstveno gledateljsko iskustvo.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 02/09/2016 : 21:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Mulholland Drive je dobar, ali nema ništa remek-djelski u njemu.
Na trenutke djeluje ko pilot za nekakvu seriju.
Dobar, ali prenapuhan.

Pa to je doslovno i bio Odbaceni pilot za seriju kojeg je Lynch zatim preradio u film.
Meni jest remek djelo, gledao u kinu i uzivao od prve do zadnje minute.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 02/09/2016 : 21:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Znam da je bio.
I zato djeluje jeftino i neke stvari su bezveze nabacane i nedorečene.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 02/09/2016 : 22:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znam da je bio.
I zato djeluje jeftino i neke stvari su bezveze nabacane i nedorečene.

Heheh pa to je Lynchov trejdmark
Ako ocekujes da sve bude objasnjeno i uredno poslagano gledas krivog redatelja.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 02/09/2016 : 22:18:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Ma dobar je meni Lynch osim ak baš ne pretjera (Lost Highway, Eraserhead, onaj neki Empire koji nisam niti htio gledati, jer čujem svašta).
Ali ipak su mi draži Elephant Man i Blue Velvet nego Mulholland Drive.
Usmjereniji i dorečeniji filmovi, a opet puni atmosfere.
No glavna Lynchova ostavština je Twin Peaks, koji bi već mogli svrstati u sam vrh serija, da nije onako bezobrazno ukinut.
Znam da snimaju nastavak, al me strah da je davno prošla baba s kolačima.
Jer kako su posrali X-Files i uništili mi zadnju lijepu misao na njega, sad me strah da se to ne dogodi i s Twin Peaksom.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 05/09/2016 : 11:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Spominjala se ovih dana, prije nekih pola godine je objavljena na DVD-u, Alicia Vikander je vruće novo ime, i tako...

Ex Machina, red. Alex Garland, Velika Britanija, 2015.

Zahvaljujući nominacijama za Oscara u kategorijama najboljeg izvornog scenarija i najuspjelijih specijalnih efekata, za koje je nagradu i potvrdila, distopijska fantastična egzistencijalna drama "Ex Machina" scenarista i redatelja Alexa Garlanda konačno je, više od godine dana nakon svjetske premijere doživjela tuzemnu DVD-distribuciju. Teško je odgonetnuti zašto je u vrijeme premijere filma domaći distributer odlučio ne pustiti ga u kina, pa se samo može pretpostavljati o ograničenim i pogrešnim razmišljanjima da je posrijedi nedovoljno komercijalno, odveć hermetično i širem krugu gledatelja nezanimljivo ostvarenje u suštini svedeno na svega četiri lika, njihove interakcije i drame, pri čemu ni glumačka postava još uvijek nije osobito zvučna. Glede ovog posljednjeg, to će se ubrzo zasigurno promijeniti, jer i Alicia Vikander i Oscar Isaac i Domnhall Gleeson postaju sve traženija imena u prestižnim produkcijama, a i svo troje su vrlo daroviti karakterni glumci sposobni za sve vrste glumačkih izazova. Što se pak tiče pretpostavljene logike da je posrijedi hermetično i nekomercijalno djelo, logike zbog koje kino-distribuciju nije primjerice doživjela ni vrlo uspjela adaptacija romana "Skrivena vrlina" Thomasa Pynchona u režiji Paula Thomasa Andersona, riječ je o još jednom primjeru distributerskog podcjenjivanja gledatelja i omalovažavanja njihova ukusa, kao i nametanja trendova sve trivijalnijeg i infantilnijeg kino-repertoara.

Svakako, ime Alexa Garlanda trebalo bi biti dovoljno zvučno da samo po sebi u kina privuče ne samo ambicioznije filmofile, jer je riječ o piscu tri hvaljena i dijelom kultna romana među kojima se izdvaja ekranizirani prvijenac "Žal", te scenaristu intrigantne duologije o zombi-invaziji "28 dana kasnije" i "28 tjedana kasnije", kao i apokaliptične psihološke triler-drame "Sunshine" te adaptacije glasovitog stripa "Sudac Dredd". Za scenarističku afirmaciju Alexa Garlanda najzaslužniji je Danny Boyle, redatelj "Žala", "Sunshinea" i prvog filma o zombijima, a prema piščevim riječima upravo su ga ta iskustva nagnala da se okuša i kao redatelj. Kao temeljna obilježja Garlandova tematskog interesa u prozi i na filmu izdvajaju se oslikavanja kompleksnih psiholoških stanja likova, zadiranja duboko u njihove umove i seciranja intimnih drama s naglascima na intelektualnu poticajnost i kontemplativnost, potom tematiziranja odnosa ljudskog i neljudskog, preciznije rečeno ljudskog i manje ljudskog, odnosno relacije čovjeka prema onom što je nekad bilo čovjek te što će čovjekom tek postati, te igre odnosa manipulacije i moći, preciznije dominacije i submisivnosti. Te se teme kontekstualiziraju u manje ili veće zajednice, od onih utopijski prijateljskih u "Žalu" preko traumatično obiteljskih i apokaliptički društvenih u "28 dana" i "tjedana kasnije", do zajednice astronauta upućenih u opasnu misiju, kriminalom impregnirane postapokaliptične sredine u kojoj robotizirani i dehumanizirani policajac zavodi red, sve do mikro-zajednice koju zatječemo u uvjetno rečeno predapokaliptičnoj "Ex Machini". Odnos humanog i nehumanog, pri čemu je nehumano većinom dehumanizirano a u "Ex Machini" tek humanizirajuće odnosno humano u nastajanju, Garlanda zanima u svim aspektima i slojevima, te upravo u redateljskom prvijencu toj temi pristupa najtemeljitije, najsustavnije, najsveobuhvatnije, na gotovo elementaran način i s bitnim osloncima na religijsku simboliku i motiviku.

Riječ koja u naslovu "Ex Machina" nedostaje je dakako Bog, no Bog za kojeg znamo da je tu iako ga formalno nema, baš kao što ga izravno nema ni u priči filma, makar je svakako tu, stalno prisutan u mentalnim sklopovima, motivima i djelovanjima likova te u detaljima i nijansama njihovih međuodnosa. U "Ex Machini" svi se igraju Boga, na manje ili više različite načine, u različitoj mjeri te s osloncem na moć i manipulaciju, i ta igra im se sviđa, u njoj uživaju i štoviše, kao da upravo igrajući se Boga dosežu ili barem pokušavaju dosegnuti svoje ljudske svrhe i krajnje smislove. Boga se očekivano najviše i najdoslovnije igra Nathan Bateman, genijalni dizajner umjetne inteligencije i vlasnik softverske tvrtke Plava knjiga, koji na svom duboko izoliranom i naglašeno futuristički dizajniranom imanju nalik sjedištu nekog negativca iz Bondovih pustolovina, na tjedan dana ugosti mladog Caleba Smitha, izuzetno darovitog programera iz svoje tvrtke koji je kako se čini na lutriji osvojio posjet domu svog glavnog šefa i uzora kojem se beskrajno divi. No to divljenje neće biti duga vijeka, jer će Caleb smjesta početi shvaćati da je Nathan, s imenom starozavjetnog proroka kojeg je "dao Bog", neopisivi egoist i mizantrop te posve asocijalna osoba očito nesposobna uspostaviti i održavati bilo kakav ljudski kontakt. Naime, u velikoj i kojekakvim tehničkim novotarijama opremljenoj kući koja posjeduje posebno napajanje energijom, Nathanu društvo prave tek dvije mlade žene, svojevrsna služavka Kyoko za koju se isprva čini da je stvarno ljudsko biće, i android Ava koja naizgled simbolizira savršenu ženu, barem gledano iz muške perspektive. Ava u sjajnoj interpretaciji Alicije Vikander je Nathanovo životno djelo, umjetna inteligencija koja kao da je stigla iz istoimenog filma Stevena Spielberga, ženska ne-osoba potpuno ovisna o svom tvorcu i njemu sasvim podložna, koju on drži u staklenom kavezu i u interakciji s kojom će testirati Calebovu inteligenciju i Turingov test, pokus ispitivanja razine inteligentnog ponašanja strojeva u usporedbi s ljudima. Očekivano, Ava se s jedne strane postupno otkriva ne samo kao naizgled savršena žena iz seksističkih muških snova i "Stepfordskih supruga" Ire Levina, kao u potpunosti submisivna ne-osobnost stvorena isključivo kao partnerica muškarcu i za ugađanje njemu, a s druge kao rajska Eva kojoj će interakcija s najprije Nathanom a potom i Calebom predstavljati pandan jabuke s drveta spoznaje, kao i sredstvo za bijeg iz totalitarnog raja.

Ava je metaforički Eva, što je razvidno i iz samo jednog slova razlike u njihovim imenima, a Caleb je Adam, naivan, iskren i bezazlen mladić koji će u odnosu prema Avi uslojiti i u određenoj mjeri osvijestiti svoju romantičnu i humaniju stranu, a u interakciji s Nathanom otkriti svoju tamnu ili barem tamniju stranu, stranu također manipulatora i posesivca koji će se zaljubiti u Avu te joj odlučiti pomoći u bijegu. Razumljivo, manipulatoricom će se naposljetku pokazati i Ava, no stupanj i pozadina njezine manipulativnosti su najmanje problematični i najplemenitiji, jer je ona vođena željom za bijegom iz zatočeništva. Garland pritom u samoj završnici otvoreno, a ranije suptilno i kroz sugestije, usložnjava motivsku pozadinu Avina djelovanja, a time i njezinu artificijelnu osobnost. Naime, pri svom bijegu, nakon što je prethodno ubila svog tvorca tj. Boga, na svoje animatroničko tijelo nalijepila lažnu ljudsku kožu s drugog Nathanova ženskog androida te se obukla u žensku odjeću, Ava namjerno Caleba ostavlja zatočenog u nadzornoj prostoriji zdanja i time osuđenog na smrt. To prilično jasno sugerira da ona nije samo iskoristila splet okolnosti i Calebove osjećaje, već da ga je planski osvajala i zavodila. U samoj završnici, pak, ti njezini pozadinski i tjeskobniji motivi, kao i lakoća prepuštanja smrti onog koji joj je pomogao i kojeg je zavela, bivaju kontrastirani s infantilnom zadivljenošću upravo otkrivenom prirodom, zelenilom i nebom, ali i helikopterom koji će ju odvesti u civilizaciju. Budući je ona zametak androidne rase koja će se s njom kao Evom pretpostavljivo proširiti svijetom, i "Ex Machina" se može smatrati ako ne predapokaliptičnim, a ono svakako distopijskim djelom Alexa Garlanda.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22372 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/09/2016 : 13:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

I treba, svaka cast.
Pobogu, sta rade filmovi poput Boyhooda i Zodiaca na toj listi...
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 05/09/2016 : 13:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

I treba, svaka cast.
Pobogu, sta rade filmovi poput Boyhooda i Zodiaca na toj listi...

Meni oboje odlicni filmovi, pogotovo Zodiac. Ja sam sebi postavio pitanje sto Mad Max Fury Road radi tamo
Jbg, kad toliki broj ljudi sudjeluje u anketi neizbjezno je da lista bude "sarena", sto je i u redu jer objedinjuje razlicite ukuse.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 05/09/2016 : 14:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Boyhood je genijalan film i jedinstven pothvat, otprilike najviše što se film može približiti stvarnom životu.

Fury Road je znak trenda i trenutka, a Zodiac odličan film - zasad posljednji Fincherov stvarno dobar - kojeg ipak ne bih uvrstio na listu.

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 05/09/2016 : 15:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma dobar je meni Lynch osim ak baš ne pretjera (Lost Highway, Eraserhead, onaj neki Empire koji nisam niti htio gledati, jer čujem svašta).
Ali ipak su mi draži Elephant Man i Blue Velvet nego Mulholland Drive.
Usmjereniji i dorečeniji filmovi, a opet puni atmosfere.
No glavna Lynchova ostavština je Twin Peaks, koji bi već mogli svrstati u sam vrh serija, da nije onako bezobrazno ukinut.
Znam da snimaju nastavak, al me strah da je davno prošla baba s kolačima.
Jer kako su posrali X-Files i uništili mi zadnju lijepu misao na njega, sad me strah da se to ne dogodi i s Twin Peaksom.

Meni su baš ti filmovi u kojima "pretjera" zanimljivi jer zahtjevaju od gledatelja upotrebu mašte i moždanih vijuga. Dok ih ne shvatiš užasno su glupi i besmisleni, ali jednom kad ih shvatiš postaju genijalni i ne preostaje ti ništa nego se diviti Lynchu i njegovom umu.

Twin Peaks je s vremenom postao kultna serija. Nažalost ja se s tim ne slažem, puno je tu toga smiksano i zabrljano. Prva sezona je postavila dobar temelj, likovi, radnja, atmosfera... sve je na nivou. Druga sezona je za mene jedva gledljiva, pretvorila je seriju u mistery sapunicu. I sam Lynch je izjavio da mu je žao što se kasnije udaljio od snimanja serije radi drugih obaveza, te da je serija odlutala u "krivom" pravcu.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 05/09/2016 : 15:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Mulholand Dr. je sjajan, i sad se naježim koliko me je puknuo kad sam ga prvi put gledao.
Igra identiteta, nestalnost osobnosti i njihova transformacija, Hitchcockovi i Bunuelovi motivi, ulazak u kutiju, naivna i fragilna ženstvenost koja sazrijeva i razvija se.
I sve uz nevjerojatno sugestivnu i gotovo doslovce hipnotičku režiju.
Jedinstveno gledateljsko iskustvo.

Potpuno se slažem
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 05/09/2016 : 15:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Boyhood je genijalan film i jedinstven pothvat, otprilike najviše što se film može približiti stvarnom životu.

Fury Road je znak trenda i trenutka, a Zodiac odličan film - zasad posljednji Fincherov stvarno dobar - kojeg ipak ne bih uvrstio na listu.

Još jednom se slažem s većinom napisanog, uz sitnu opasku da je Fury Road u svom žanru jedan od najboljih filmova koje sam pogledao u dugo vremena. Zodiac je dobar, ali po meni isto ne zaslužuje biti na listi.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/09/2016 : 15:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

He he, pitanje je samo u koji se to zanr svrstava Fury Road. Kod mene mora biti nesto u vezi komedije, jer to niposto nije samo akcioner. Da je, to bi bio najbudalastiji i najlosiji film svih vremena. Ako mu dodamo neku parodiju pored etikete akcionera, ili komediju, onda moze proci. ;)

Mada je meni jos uvijek iznimno iritantan i los film. Nema tih para da ta jaja jos jednom pogledam. :P

a bit offtopic but ...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 05/09/2016 : 16:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

quote:

Još jednom se slažem s većinom napisanog, uz sitnu opasku da je Fury Road u svom žanru jedan od najboljih filmova koje sam pogledao u dugo vremena. Zodiac je dobar, ali po meni isto ne zaslužuje biti na listi.

Pogrešno sam se "odrazio": izbor Fury Roada je odraz trenutka i trenda, a ne sam film. Filmu ipak određene stvari nedostaju za najvišu ocjenu, a slažem se da je u svom žanru vrh u dugo vremena. To govori i o stanju u žanru u kojem dominiraju CGI efekti, trivijalnosti, besmisleni zapleti, pozerski mačizam, infantilnosti... pa je potrebno da se stari majstor vrati i pokaže kako se radi posao.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7652 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 05/09/2016 : 22:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam je li jedinstven ali je u svakom slucaju konceptualno zanimljiv. I to je to. Po svemu ostalom meni je to prosjecna tv drama za nedjeljno poslijepodne s daleko predugackim trajanjem. Vec nakon pola sata mi je bilo dosta i jedva sam se natjerao pogledati do kraja.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 05/09/2016 : 22:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Fury Road je možda i najbolji film s te blesave liste, ili barem u top10.
Go to Top of Page
Page: of 582  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1 seconds. Snitz Forums 2000