Vidim da nitko ne otvara topic iako se pričalo po pojedinim topicima. Ali ima nešto stripovskog programa, pa mislim da je ok otvoriti. Cijeli festival počinje danas, ali, koliko vidim, stripovski dio počinje 5.9.
5.9./21:00-22:00/Zagreb/Dvorana Muller Kina Europa: Mali noćni strip-tiz – Aleksandar Zograf Aleksandar Zograf: Zlato na Mesecu Moderira Vladimir Šagadin.
8.9./21:00-22:00/Zagreb/Dvorana Muller Kina Europa: Mali noćni strip-tiz : Zerocalcare Zerocalcare: Armadilovo proročanstvo Moderira Vladimir Šagadin.
9.9./21:00-22:00/Zagreb/Dvorana Muller Kina Europa: Mali noćni strip-tiz: Christian Durieux Moderira Vladimir Šagadin.
10.9./21:00-22:00/Zagreb/Dvorana Muller Kina Europa: Mali noćni strip-tiz: "Mi, mrtvi" Sudjeluju: Igor Kordej, Darko Macan i Marko Šunjić Moderira Vladimir Šagadin.
Valjda nisam ništa previdio.
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
super program, ali em sam veći dio tjedna poslovno u Pragu, em da sam u Karlovcu - puno bi mi prekasno bilo vraćati se oko ponoći doma (što bi objektivno bilo najranije moguće ako program traje do deset, pa onda još koju minuticu, pa malo pozdravi...
Oh, koliko sam se takvih samoživih tipova na tribinama nagledao i naslušao. Osobito onih, koji danima unaprijed, znajući temu i sadržaj, pripreme svoj stav o dotičnom, pa uzurpiraju zadnje minute (pardon, ponekad i sate) sa svojim osvrtima, spoznajama i sličnim akcentima, tako da na kraju svi zaborave tko je bio, uopće, gost tribine i o čemu je, jadnik, pričao! U mojem ogranku Matice hrvatske, jedan je tako desetljećima, doslovno, uništavao svaku tribinu. Jer mu se dopuštalo govoriti do beskraja...
Na tribinama uglavnom nitko ne želi ništa pitati i onda ljudi kao Vlado pitaju pitanja na koja znaju odgovore, a koje vjerojatno veći dio publike ne zna, da se probije neugodna tišina. Ne iz nikakve samopromocije ili bilo čega drugog.
Naravno da nisam u krivu, jer ne govorim o Vladi, nego o tipovima koji majoriziraju tribinu svojim dociranjem, a na takvim sam tribinama bio, nažalost, mnogo puta. Spominjanje Vlade na tribinama, bio mi je samo povod, da kažem kakvih tipova ima. Nažalost, previše.
Ja na kraju ipak ne idem pa bih molio nekog od sretnika da kasnije ovdje stavi transkript razgovora. Ajd, ako vam se baš ne da zadovoljit ću se i s kratkim dojmom.
Sjajna tribina, jedna od boljih na kojoj sam bio. Zerocalcare vrlo iskren i zanimljiv, Vlado duhovit i dobro pripremljen. Lako moguće da će biti snimka tribine negdje.
Nažalost, nisam stigao zbog obveza oko nekih novih poslovnih angažmana koji su mi uletjeli. Ali sam u nedjelju i u utorak bio na tribinama s književnicama Emmanuelle Pagano i Laurence Plazenet te prevoditeljicama Ursulom Burger Oesch i Itom Kovač, i bilo je jako dobro. Zanimljivo, ležerno, duhovito, baš kako i treba biti.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Sjajna tribina, jedna od boljih na kojoj sam bio. Zerocalcare vrlo iskren i zanimljiv, Vlado duhovit i dobro pripremljen. Lako moguće da će biti snimka tribine negdje.
Ako slučajno naletiš na snimku, molim te stavi i ovdje ili bar pošalji link na pm.