Tko nema Strip Agent izdanje onda mu ovi Texovi dođu kao naručeni, iako boja ne paše jednako dobro za svakoog crtača.
ma paše boja skoro svakom, neke i popravi...pogotovo onog prvog na serijalu Buzzelija ili što je več. Istina da je nepoznanica Magnus u koloru, to treba vidjet kako če izpast... jedva čekam Parlova i priće koje se događaju u snježni Kanadi ili zelenim šumama... Ma Tex je Zakon..bio kolor ili cb. Pa i crtaju ga sa retkim izuzecima same legende stripa.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
I deveti almanah Texa Willera nalazi se u sljedećeoj turi, a epizode i autori koji vas čekaju u njemu su: “Banda Meksikanaca” (Claudio Nizzi / Fernando Fusco) “Grad zla” (Mauro Boselli / Giacomo Danubio) Prva priča izvorno je u Italiji objavljena u siječnju 2010., druga godinu dana nakon toga, u siječnju 2011., a uz navedene epizode, u ovome almanahu čeka vas i sjajan tekst Željka Vele pod naslovom “Zašto Texu ne ide sa ženama?”. Cijena devetog almanaha Texa Willera tijekom prva dva mjeseca bit će 96 kuna, a nakon toga regularnih 120 kn. Bacite pogled:
Konačno almanah nakon ''100 godina'' pauze. Pretpostavljam da i ovaj ima 228 stranica pa je cijena od 96 kn povoljna u odnosu na redovnog Texa istog broja stranica (dobro, taj ima još dvije naslovnice u boji ali ipak...)
Naravno, riječ je o originalnim epizodama 24 - 26 koje su u Italiji izvorno objavljene u razdoblju između svibnja i srpnja 1993. godine (24 i 25 zaokružuju jednu priču), a svi vi koji prije čitanja novih izdanja volite prolistati i ona već objavljena bacite pogled na epizodu “Crni monolit” (NN 1).
Kao i obično, specijalno za naše izdanje, tri nove, sjajne naslovnice za ovu našu knjigu nacrtao je neponovljivi Roberto De Angelis, a na kraju još samo podatak da će regularna cijena Nathana Nevera 9 biti 175 kuna, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete ga kupiti za promotivnih 140 HRK.
A imaju li negdje precizni datumi kada im izlaze (kreću u prodaju) te pojedine "ture"? Ja samo čitam: "....u ovoj turi", "u onoj", "u slijedećoj..." itd. a pojma nemam o datumima, tako da sam nonstop ovisan od pojedinih striparnica.
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina...
Nema preciznih datuma, barem ne prilikom samih najava. Ponekad znaju, kao u slučaju prošle ture, nekoliko dana prije izlaska objaviti kada bi se izdanja trebala naći u prodaji. Kada su u pitanju najave koje idu ovih dana nije sigurno hoće li ti stripovi izaći do kraja ovog mjeseca, ali nije na odmet povremeno baciti pogled na njihov forum pa možda osvane neki datum. U svakom slučaju, ako se pojavi kakva informacija prenesem je ovdje.
Dakle, da zaključimo na osnovi par konkretnih primjera: - Zagor broj 38 i 39 su u već izbačenoj (aktuelnoj) turi" (trenutno u prodaji)? - Zagor 40, Tex (biblioteka) 73, almanah 9, Demian specijal 4 u tek najavljenoj koja slijedi (bilo kada), no uglavnom istovremeno.
Jesam li pogodio?
Originally posted by Dukidule Dakle, da zaključimo na osnovi par konkretnih primjera: - Zagor broj 38 i 39 su u već izbačenoj (aktuelnoj) turi" (trenutno u prodaji)? - Zagor 40, Tex (biblioteka) 73, almanah 9, Demian specijal 4 u tek najavljenoj koja slijedi (bilo kada), no uglavnom istovremeno.
Jesam li pogodio?
Blizu. Tex #73 je dio izašle ture, a u najavljenoj turi je Tex gigant #8.
Ukratko:
Prošla tura:
Tex #73 Zagor #38 Zagor #39 Mr. No #74 Mr. No #75 MM #78 MM #79 NN #58
A imaju li negdje precizni datumi kada im izlaze (kreću u prodaju) te pojedine "ture"? Ja samo čitam: "....u ovoj turi", "u onoj", "u slijedećoj..." itd. a pojma nemam o datumima, tako da sam nonstop ovisan od pojedinih striparnica.
gledas datume najava. prema njima znas sta je "nova tura". i otprilike u roku od 30 dana bude pustena u prodaju. neki dan gore-dole, sve zavisi. bacis oko na njihov forum. u svakom slucaju, ako te nesto zanima, odmah rezervisi u striparnici, pa ako uspes da narucis sa njihovog sajta, uvek mozes da otkazes rezervaciju. taj primerak sigurno nece da ostane neprodat
@morski: Sve to mi je jasno, jer sam do sada uzimao sve preko "moje" striparnice - i isključivo preko te jedne. Čovjek u međuvremenu zna šta redovno kupujem (često mi sam po sebi ponudi i poneke stvari mimo toga) te sve fino i na vrijeme izdvoji na stranu. A pošto ja ne pratim te Libellusove forume, pa tako nemam pojma ni o ciklusu određenih tura, imam bezuslovno povjerenje u njega, što se svaki put do sada pokazalo i kao 100% opravdano.
No iznenadno je između nje (striparnice) i izdavača očito došlo do nekih nesuglasica (nesporazuma?) u pogledu na isporuku određenih izdanja (od strane samoga izdavača). Pa tako, dok oni to ne riješe, ne bih riskirao čekajući i ostao bez poželjenih primjeraka, pa na kraju postao ovisan o raznim švercerima i njihovim 3 do 5x većim cijenama po aukcijama.
@CheddarBob: Hvala.
Inače, riječ je o izvornim brojevima 79-81 koji su u Italiji objavljeni u razdoblju između travnja i lipnja 1993. godine, a kao i obično, sjajnu specijalnu naslovnicu za naš DD 27 s motivom iz sjajne, neponovljive epizode “Johnny Freak” nacrtao je maestro Bruno Brindisi, a kolorirao naš sjajni Ive Svorcina.
Na kraju još samo napomena da će Dylan Dog 27 koštati standardnih 175 kuna, a posebna cijena tijekom prva dva mjeseca iznosit će 140 kn.
Ne vidim što je toliko loše na naslovnici. Original je sugestivniji ali i mora biti da privuče kupce. Ova kolekcionarska može biti i drukčija. Crtež na zidu je dovoljno vjeran onima iz stripa, možda i previše.