going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 23/05/2015 : 16:45:33
|
Srebrni letac 1
Evo ja sam tek sad procitao prvu knjigu Srebrnog letaca i takodje sam odusevljen kao i mnogi drugi forumasi! Srebrni letac je sjajan lik, potpuno netipican za Marvel. Najvise mi se svideo taj spoj svemira i filozofije.
Prva prica koju su zajedno odradili Sten Li i Kirbi je klasicnija superherojska prica koja se na momente (nepotrebno) udaljava od glavnog toka price, verovatno da bi bila dugacka prica, ali svejedno za to doba jedna vrlo lepa prica sa fantasticnim crtezom majstora Kirbija!
Druga prica, Parabola, iz pera Stena Lija i Moebijusa je i crtacki i scenaristicki na istom visokom nivou. Li se bas potrudio oko price, nije naivna i nepotrebno dugacka, a Moebijus me je najvise kupio svojim kadriranjem i kolorom. Obavezno procitati na kraju knjige Moebijusove beleske o stvaranju stripa.
Darkvudovo izdanje je odradjeno perfektno, odlicna stampa i uvez, odlicni propratni tekstovi i ilustracije. Ovu knjigu treba da ima svaki zaljubljenik u strip pripovedanje, ne samo obozavaoci superherojstine, jer ovo uopste nije klasicna superherojska prica.
Sada se bacam na drugu knjigu. |
Edited by - going going on 23/05/2015 16:47:45 |
|
|